Birinin ismi ile dalga geçersen alacağın cevap "defol git " olacaktır...
Çakma reis çi şimdi defol..
Önemli Not:"Lan" kelimesini pek kullanmam ama o gün dilimden/klavyemden kaçmış demek ki...
saygımı hak edene sana saygıda yok
başarılar da
Printable View
verilen reel faizlerin karşılığı eninde sonunda basılan para olacaktır. para basılınca paranın değeri düşecek ve uzun vadede dolar/tl yükselecektir. faiz arttırmak kısa vadede dolar/tl'yi düşürüp uzun vadede daha fazla yükseltir. bu yapılan aslında yurt dışından borç almaktır. bunlar da 2x2=4 gibi gerçekler ama nedense bunları kimseden duyamıyoruz...
Sn Medwig te bu forumun emektarlarından, foruma ciddi bir bilgi akışı sağlıyor. Foruma emeği benden çok daha fazladır.
O nedenle forumdaşların olabildiğince birbirleri ile iyi ilişkiler kurması esastır. Çok acaip bir şey olmadığı durumlarda tepki vermek forumdaki bilgi paylaşımını zedeleyebilir.
Saygılar.
valla bence tdk ne diyorsa o :) http://www.tdk.gov.tr/index.php?opti...56cf4.87246921
Kişilere kutsiyet atfetmem...
Gereğinden fazla değer vermem...
Benim için önemli olan "platform"dur...
Hisse.Net tir...
Hisse.Net den kimler geldi geçti ama hala dimdik ayaktadır...
1000 "A" gider 1000 "B" gelir...
Ama Hisse.Net gibi kalite platform az bulunur...
İnsanlara/kullanıcılara küfür/hakaret/kötü söz/necis imalara bende şiddetle karşıyım...
saygılar/başarılar
Sana ne yazilirsa yazılsın nafile .. Sadece süslü kelimeler yazmaya çalışırsın başka da yaptığın birşey yok .. Hala yanlış sözler kullanmam diyorsun insanlara yalan söyleyerek .. Onca cezayı neden aldın ? Ettiğin o sözlerden aldığın cezaları unuttun mu ?
Simdi gelelim yukarıda yazdığına ..
Bu platform kullanıcılar olduğu sürece vardır , simdi hisse.net’de kullanıcılar olmasa , faydalı bilgiler paylaşılmasa neden buraya gelsinler ? Bak sen soruna cevap bekliyorsun üstüne birde bekletmeye ne hakkın var bile diyebiliyorsun yanı buradan bilgi öğreniyorsun .. İnsanlarda buraya Web sayfasının tasarımı güzelmiş diye gelmiyorlar , burada , kafede , viop’da ve başlıklarda çok faydalı paylaşımlar olduğu icin geliyorlar .. Yanı sanal ortamda paylaşımda insan çok önemlidir .. İnsanlar bu başlığa neden geliyor cay içmeye mi ? Bilgi almaya bakıyorlar yorumlara , açıklamalara sonrada kendileri yorumlayıp ona göre hareket ediyorlar yada bilmediklerini öğreniyorlar .. Bu yüzden platform önemlidir ama platformu önemli kılan kullanıcılardır ..
Kararınızı saygıyla karşılıyorum ve emin olabilirsiniz ki size bir daha soru sormayacağım...
Olur da dalgınlığıma gelirse ltf hatırlatın...
Ltf bir daha karşılıklı hiçbir husus da muhatap olmayalım...
Tabi ki başlıkta yanlış bilgi/veri paylaşımında uyarı/eleştiri hakkınız sonuna kadar vardır...
saygılar/başarılar
ABD Başkanı Trump, Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürüne getirilecek tarifelere ilaveten 267 milyar dolarlık yeni gümrük vergisinin daha kısa sürede uygulamaya hazır olduğunu söyledi
Drd Filo Likiditasyon değerleme çalışması...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...emeleri_7.html
YTD
her yıl madenlerden dünyadaki çıkarılmış altın miktarının %1.5'u kadar yeni altın çıkarılıyor.
şu anda altın çıkarma ve rafine etme maliyeti ons başına 850 dolar civarı. altın ons fiyatı da 1200 dolar civarı.
bu da piyasaya her yıl (1-850/1200)*%1.5=%0.44 civarı altın arzı anlamına gelir. bu altının dünya çapındaki enflasyonudur.
şu anda altına türkiye'de %15 stopaj var. dolayısıyla altına verilen %0.44/(1-%15)=%0.52'den yüksek faiz reel faizdir.
şu anda hsbc altına %1.25 faiz veriyor. bu da yıllık %1.25*(1-%15)-%0.44=%0.62 civarı reel faiz anlamına gelir.
altın ile alışveriş yapamayacağımıza göre tl-altın alım satımları arasındaki marjın da bu civarda olması nedeniyle,
sonuç 1: altın alıp hsbc vadeli hesaba 1 yıldan uzun vadeli yatırılırsa reel faiz alınabilir.
sonuç 2: hiçbir devletin senyoraj, parasal genişleme gibi süslü laflarla paramızı gasp etmesi mümkün olmaz. daha direkt yollar kullanmak zorunda kalırlar ki bunu yapmak insanların güvenini sarsacağından bu işlerine hiç gelmez. ancak son çare olarak buna başvurabilirler...
Piyasaya sadeleşme sözü verdiler ama 17.75 olan fonlama 22 ye kadar çıktı...Resmi artış hala yok....Swap ı baltaladılar, VOIP de dolar shortcu oldular ....Mevduatta vergi indirimi yapıp kibarca faiz artırdılar, haftalık repodan gecelik repoya geçtiler vs....
TUIK denen ya... memurlar %0.06 gıda enflasyonu bulmuş...Bu gün onların Marketlerinde abartısız %30 enflasyon oluştu....
Yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı resmi faize dokunmayacaklarını düşünüyorum....
İstediğin kadar sataş/tahrik et sana uymayacağım...
Tek yapacağım "yalancı" lafını 1000 misli ile sana iade ediyorum...
Günün bir başka atasözü:"İftiranın yakışanından kork"
Başlığın selameti ve insicamı açısından benim için konu kapanmıştır...
saygımı hak edene kadar sana saygı da yok
başarılar da
Yukarıdaki tüm hamleleri piyasa tcmb'nin olağanüstü toplanmamak için yaptığını düşünüyor ve bu nedenle normalde vermemesi gereken bir kredi veriyor. Ama 13 Eylül'e kadar. Ayrıca merkez bankası da bu tür olağandışı hamleleri çok kısa bir süre içinde (3 ay sanırım) 2. olağanüstü toplantısını yapmamak için yaptığını , söylemlerinde üstü kapalı da olsa duyurdu. Zira son yaptığı açıklama çok alışılmışın dışında bir açıklamaydı. Piyasa bunu 13 Eylül'e kadar sabredin şeklinde algıladı.
Tabii bütün bunlar tcmb'nin sözlü yönlendirmesinin tam tersi istikamette adım atmayacağını garantilemez, ama bedeli çok ağır olacağından böyle bir adım şu an için rasyonel gözükmüyor. Tek risk açıklamaların satır arasında geçen para politikasını yeniden *şekillendireceğiz* lafı. Ben bu lafa biraz takıldım açıkçası.
Zira 3 ay önce ciddi bir şekillenmeye gitmiş ve sadeleşme adımı kapsamında piyasaya belirli sözler vermiş olan merkez bankası çok kısa bir süre sonra para politikasında ne gibi bir şekillendirme yapabilir?. Burası biraz muğlak duruyor.
Bana göre piyasalar tarihinin en önemli toplantılarından birisi 24 Temmuz toplantısıydı. Orada şahsi görüşüme göre hatalı bir politika kararı çıktı. Ve bugüne kadar o hatalı kararı toparlamak mümkün olamadı. 13 Eylül toplantısı bu bağlamda ciddi bir kırılma noktası olarak gözüküyor.
evet sadece nüfus artışı bile enflasyonu eksi değerlere getirebilir. kaybedilen bir miktar altın da vardır kesin, ama ne kadar bilemiyorum...
dolayısıyla dünya çapında insanlar diğer bütün yatırım araçlarını bırakıp altına yatırım yapsalar, kendilerini inek gibi sağan sermaye sahiplerinden ve devletlerden kurtulabilirler...
ama hiçbir konuda birleşemeyecekleri gibi bu konuda da birleşemeyecekler ve sömürülmeye devam edeceklerdir...
Evet bu böyle olsa da tek sıkıntılı taraf 24 Temmuz öncesinde tcmb'nin *bu denli olmasa da* piyasaya bazı mesajlar vermiş olması ve bu mesajlar doğrultusunda hareket etmemesi. Dikkat ederseniz dolardaki temel hareket aslında 24 temmuz'dan itibaren başladı yani ilk çalı orada tutuşturuldu, rahip olayı da tabii ki üzerine bir bidon benzin döktü. Ama olayların çıkış noktası bence 24 Temmuz'dur. Sonrasındakiler sadece katalizördür.
insanlar şunu diyebilse ne güzel olurdu:
başlarım sizin bastığınız paranıza da, merkez bankanıza da, faizinize de, tahvilinize de, borsa "kağıtlarınıza" da...
biz ne "kar" edip başkasının parasını çalmak, ne de "zarar" edip kendi paramızı çaldırmak istemiyoruz...
biz insanlar, altına yatırım yapmaya karar verdik. artık yakamızdan düşün!
marx böyle söyleseydi belki şimdi dünya farklı olurdu...
Dünyada 8 milyar insan var, bunların sadece belki 50-100 milyon kadarı katma değerli çıktı üretiyor, geriye kalanı tamamen borç ile hayatlarını sürdürebiliyorlar. Dünyada şişirilmiş olarak 800 trilyon dolar kaydi para var. İşte bu para bu 7.9 milyarı besliyor. Eğer dünya ekonomileri bu kaydi parayı yaratmasaydı, örneğin sadece altın gibi dar para arzına hitap eden varlıklar ile sınırlı kalınsa idi sadece o katma değerli çıktıya sahip olan 100 milyon kişi için tasarruf imkanı olacaktı.
Diğer problemli bir nokta ise bu 100 milyon kişinin altın tasarrrufu diğer 7.9 milyar kişiye borç vermeye yetmeyeceğinden dünyanın büyük bir kısmı için şu ankine göre ciddi bir açlık ve sefalet hüküm sürecekti. Sonuçta bu teorik olarak mümkün değil zira dünyadaki politikacılar işte o 7.9 milyar kişinin oyları ile seçiliyorlar.
O nedenle o şişirilmiş ve devasa para çarpanı ile dönen karşılıksız kaydi varlık yani para olmak zorunda. Derseniz ki dünya nüfusunu 100 milyona indireceğiz o zaman olur, ama o da insanlık tarihi boyunca geliştirdiğimiz medeniyetimize ve etik değerlerimize yakışmaz.
Tcmb ve hükümet doların tepesine binecek!
Nerden mi biliyorum ve kaynak ne?
Geçmişte hep böyle oldu ve doların önce yükselmesi beklendi, bekle gör takdiği izlendi.
Sonrasında “abanarak” faiz artışı oldu ve dolarcıların eline verdiler.
Ele verme vakasından bi müddet sonra her şey normale döndü . Faizler tekrar düştü.
Elimize de vereceklermiş.
Bu da hoş doğrusu.:)
Ne vereceklerse diye safdil bir şekilde sorma cesaretim yok.
Bu makro verilerle, bu kadar borç ve de dış açıkla, bu kadar enflasyon ve de her türlü iç borçla, bu kadar israf ve bu kadar kısıtlı özgürlükle doları olanların eline vereceklermiş.
Valla amiyane tavra uygun olarak şöyle denilebilir: Dolarcı bugüne kadar birilerinin eline epeyce verdiler...
Gerçek bu.
Diğeri bence sadece mesnetsiz spekülasyon.:)
Sayın rxpu muazzam bir bilgi birikiminiz var. Bu bilgileri paylaşım şekliniz, diğer kullanıcılara yaklaşımınız her yönüyle sizi takdir ve tebrik ediyorum. Bu forum için bir değersiniz gerçekten. Sizden ve diğer arkadaşlardan birçok şey öğreniyorum.
Acaba teknik analize de ilginiz var mı? Merak ettim.
Saygı ve sevgiler...
ele verme diyebilmek için çok erken,
teknik olarak 4.10 altina inmeli ki,o zaman
6.50 üstünde milletin eline vermiş ler diyebilelim.tabii o zaman gelince belki o zaman diye bi zaman olucak mi orasida ayri bi konu. neyse fazlada şeytmemek lazim
sürekli yükselen bişey biraz düşünce haliyle şaşırıyoruz .
değil mi vicente:he: