Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı/Akcan: "Ürün azlığından dolayı sebze pahalılığı iki ay daha devam eder"
KAP
Printable View
Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı/Akcan: "Ürün azlığından dolayı sebze pahalılığı iki ay daha devam eder"
KAP
Türkiye'nin üretimine ağırlık vermeye hazırlandığı kenevir, özellikleri ve kullanım alanları ile merak konusu haline geldi. Uyuşturucu yapımında kullanıldığı için dünyanın birçok ülkesinde ekimi yasak olan kenevir, aslında bir endüstriyel bitki.2017'de 4 milyar doları bulan endüstriyel kenevir pazarının, 2025 yılında 11 milyar dolara çıkması bekleniyor. Kenevir üretim yöntemleri üzerine çalışan ve projesi TÜBİTAK'tan destek alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selim Aytaç, "Bugün dünyada 3 bin farklı üründe kenevir kullanılıyor. Uyuşturucu olamayacak şekilde kenevir üretirsek, Türkiye'nin önü açılır" dedi.
Bugün oran sordum 500k üstü akbank 32 gün temdit 22.10 verildi
Malesef ülkede olacak denen herşeyin tersi oluyor..
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TRT270319T13 Hazine Bonosu 76 Gün
Mevduat karşılıgı %24.03
Ünlü Menkul swap mevduat karşılığı 24.65% 32 gün, 25.15% 62 gün 1M.
Artık dominos'tan sipariş vermemeyi düşünüyorum
çünkü şuanda 6-7 yıl önce ki pizzalarına bakınca
hem fiyatlar %100 arttı hemde kalite inanılmaz düştü
- kalın hamur istiyorum, ince hamur gibi duruyor kabarmamış
- domates sosu eskiden resmen bol boldu şimdi hamurun üstünü bile örtmeyecek kadar az konuyor,
- turkish pizzada pastırmalar eskiden ne kadar bolmuş bu sefer acaba yanlış pizza mı aldım diye sütüne bakıyorum pizzanın
- eskiden ilk ısırıkta kaşar sünerek direkt köprü olurdu şimdi sünen birşey yok
yani neresinden tutarsam tutayım elde kalıyor malesef
gelinen nokta bu
üzücü
Şu an aldığın dolar faizine ve Euro'nın geleceğini nasıl gördüğüne göre değişir. Ben 1.1540'tan verdim euroları dolar alıp faize bağladım bugün.
1.13 görürsem geri alacağım. Görmezsem faizden devam yapacak bir şey yok. %2 marjın peşindeyim. Euro'da o %2'yi 1 senede bile alamıyorsun faiz olarak. 1 sene içinde de 1.13'ü görür diye bekliyorum.
TRT100719T18 Hazine Bonosu 181 Gün
Mevduat karşılıgı %23.98
E turuncu, enpara veya cepteteb de bono/ tahvil satışı varmi bilen varmi?
Benzin ve motorin fiyatına bir zam daha geliyor.
Akaryakıtta zam baskısı bitmiyor. Motorin fiyatında 20 kuruş, benzin fiyatında da 14-15 kuruş zam hesaplanıyor. En son salı günü benzinin litre fiyatı 17, motorinin ki ise 18 kuruş zamlanmıştı
10 Ocak 2019 13:26
Seçmen askı listelerinin asılması ile birlikte.
Üsküdar.da.
AKP.li iki Belediye Meclis üyesinin evine 40 kişinin kaydedildiği ortaya çıktı. AKP.li Meclis üyesi Süleyman Gedikoğlu.nun evinde 40 kişi kayıtlı görünüyor. bir diğer evde 64 kişi kayıt edilmiş.
Allah arzı olsun bu akp lilerden bu soğukta evlerine alıp yedirip içiriyorlar evsizleri. oy kullanmak onlarında hakkı.
Hazine Nisan 2029 vadeli tahvil ihracıyla $2 mlyr borçlandı, getiri %7.68
https://tr.investing.com/news/econom...iri-768-550555
Hazine Bonosu ve Tahvil oranlarını nereden takip ediyorsunuz? Bir zamanlar alıp satmışlığım vardır. Ama unuttum. Bir de aklımda kaldığı kadarı ile bu oranlar aynı vadeye, farklı bankalar farklı oranlar verdiği ve istediğiniz vadedeki bononun bazı bankalarda bulunurken bazı bankalarda bulunmadığı şeklindeydi. Oranlar düştü. Hazine bonosu alımı ciddi olarak düşünebilinir. iyi günler.
yatirimdirekt sitesinden.
Yakın çevremde bir Starbucks bir de Mc Donalds kapandı...
Starbucks'ın yeri 5-6 aydır boş duruyor
Donald Duck'ın yeri de 2-3 aydır boş !!!
Dominosta kalite düştüğü gerçek.
Kapıya da koskoca pankart asmışlar "büyük boy pizza 19.90" diye
İçeri giriyorsun "yok öyle şey" diyorlar...
İnternetten sipariş vermek lazımmış...
Arkadaşlar teb marifetli 3 aylık %25 faiz alıyordum 2 gün sonra bitecek önerebileceğiniz bu oranlara yakın sorun yaşamayacağım bir banka var mı? yaptığım hiç bir işlem yok sadece parama iyi faiz gelsin (kötünün iyisi) yeterli benim için önerilerinizi bekliyorum
Hazine Dolar Cinsi Eurotahvil İhracı Gerçekleştirdi
Hazine ve Maliye Bakanlığı dün 2019 yılı dış finansman programı çerçevesinde Dolar cinsinden 2029 vadeli tahvil ihracı gerçekleştirmek amacıyla yetki verdiğini açıkladı. İlk gösterge fiyatlama %7,88 olarak belirlendi. Bloomberg haberine göre ise ihraç tutarı 2 milyar dolar nihai getiri de %7,625 oldu. Hazine Finansman Programına göre 2019 yılında uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihraçları yoluyla 8 milyar ABD Doları tutarı karşılığında finansman sağlanması planlanıyor.
Kobiler İçin Yeni Paket Açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün MÜSİAD’ın düzenlediği bir toplantıda KOBİ’ler için yeni bir kredi paketi açıklanacağını duyurdu. Bugün açıklanacak olan pakete Türkiye Bankalar Birliği ile 12 bankanın katılacak. Sabah Gazetesinde yer alan habere göre KOBİ’lere Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 25 milyar TL’lik kaynak sağlanması planlanıyor. Bakan Albayrak aynı toplantıda bütçe kapsamında TCMB’den Hazineye devredilecek karı 20 milyar TL olarak öngördüklerini ancak bu rakamın 37 milyar TL seviyelerinde beklentilerin üzerinde olduğunu ve bunun önemli kısmının Ocak ayında devreye gireceğini belirtti. Albayrak temel amaçlarının etkin nakit yönetimi kapsamında kamu yatırımları, kamu ödemeleri, piyasa ödemeleri, KDV iade ödemelerinin hızlandırılarak piyasaya likidite sunulması olduğunu not etti.
Ziraat Bankası Kredisi için detaylar
Hürriyet gazetesindeki habere göre Ziraat Bankası tarafından kredi kartı borçlarına karşı verilecek tüketici kredilerinin detayları belli olmaya başladı. Buna göre kredi kartı sahipleri birden fazla karta ait borçları için Ziraat Bankası’na başvurabilecek. Limit söz konusu olmayacak. Tek koşul kart sahibinin taksit ödemelerini yapabileceğine dair yeterli gelirinin olduğunu belgelemesi olacak. Başvuru uygun bulunursa mevcut kartlar iptal edilecek. Ziraat Bankası yeni bir kredi kartı verebilecek. 24 aya kadar faiz 1 aylık %1.1 24 aydan fazla vadede faiz %1.2 olacak. (Hali hazırda kredi kartı gecikme faizi %2.75). Koşullar tüketici açısından oldukça cazip olsa da bankalara olası etkiyi tahmin etmek için Ziraat’in bu kapsamada ne kadarlık bir tüketici finansmanı sağlayacağını görmek gerek. Sistemde toplam kredi kartı borçları 100 milyar TL’nin üzerinde.
Dagitmaya devam...
Syg,
Bankaya yatırsan Dolar faizi (büyük bankalarda) % 4 - vergi = %3,30
eurobond alsan %7,62 - beyana tabi %35 olsa = %5 e yakın geliyor
Bi öğrenemedik şu eurobond işini
Geçenlerde 1 yıllık vade ile %4 ile yerliye USD tahvil satmaya çalışan hazine bu oranlarla yerliye satsaydı daha çok talep olmaz mıydı?
Hazine dolar satıp bunları swap ile euro yapmış. Yani %5'e yakın bir oran ile euro borçlanmış. Bu işlemi yapmak yerine keşke doğrudan euro borçlansalarmış...
BN 01/10 11:21 *TURKEY TREASURY SAYS EURO COST OF 10-YEAR DOLLAR BOND 4.965%
BN 01/10 11:19 *TURKEY TREASURY MAKES STATEMENT ON APRIL 2029 DOLLAR BOND SALE
BN 01/10 11:18 *TURKEY TREASURY SOLD $2B 10-YEAR DOLLAR DEBT AT 7.68% YIELD