Zincir marketlerdeki 31tl et de yayından kalkmış deyolar...
Printable View
Aslında önemli bir fark var, 2001 yılında bankaların taşıdıkları DTH'ları kendi içlerinde TL krediye çevirebilme imkanları vardır. Yani kanunen banka kendi kendini kendisi üzerinden swaplayabiliyordu. Şimdi ise öyle bir imkan yok , bu imkan yasa ile ellerinden alındı.
Şu anda ise kanuni bir zorunluluk olarak bu devasa kütlenin önemli bir kısmını banka kendisi kur riski almadan bir şekilde swaplaması gerekli. Zira topladığı tüm DTH'ı döviz kredisi olarak kullandırabilmesi bundan sonra pek mümkün olamayabilir.
Bu durumda da ya Londra'daki swap faizi düşecek (bu durumda içeride devalüasyon olacak), ya da buradaki artacak.
Evet benim de dikkatimi çekti. Hatta ilk bakışta döviz mevduatı azalmış gözüküyordu. Sonra bir baktım ki TL mevduat döviz mevduattan daha da fazla azalmış. Böylelikle yakın tarihin rekoru gelmiş. DTH/toplam mevduat : %53.7
NOT: bu azalış illa ki tamamen mudiler tarafından sistem dışına para çekilmesi sonucu oluşmuş olmayabilir. Para çarpanının düşmesi sonucu geniş para arzının daralması sonucu ile de olabilir. Ya da her ikisi de etkili olmuş olabilir.
31 mart darbe teşebbüsü diye manşet atmışlar malum gazete müsvetteleri...
Bakalım RTE bişey diyecek mi kağıt parçalarına/müsvettelerine "siz ne diyosunuz demokratik bir seçim yaptık" diyebilecek mi ? kızacak mı ? eyyyyy diyecek mi ? belediyeleri kaybettik abartmayın diyecek mi ?
ortalama halden çıkışı 16-17 tl istanbulda halden çıkış fiyatı 25 tl ankarada 16 tl
https://www.tarim.com.tr/Hal-Fiyatla...Kuru|urunId|23
Sonuç değişmezse tebrik edilir, başarılar dilenir. Ortada resmi belgelerde yapılmış usulsüzlük varken, elbetteki kontrol edilecek.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
500 gr mı 400 gr düştüler. Tüm et ürünlerinde
SM-C9000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3.4.2019 tcmb fonlama verileri:
Tcmb'nin kapattığı likidite açığı: 78.2 milyar TL. Faizi %25.50
Tüm fonlama üst bant fonlamasından günlük vade ile yapıldı.
Seçimle ilgili Süper özet. :kahkah:
https://twitter.com/ProfiterolTR/sta...36339893100545
Çatalca, Silivri, Kartal dan sonra Maltepe de de bütün oylar yeniden sayılıyormuş.
Bir daha dikkat çekelim olan bitene...
Seçim sonrasını anlatan güzel bir altyazılı film...
https://twitter.com/SedefKabas/statu...85706536062976
çoktandır bakmıyordum. haftaya dönüş var nedir son durumlar diye bugün faiz başlığına bakayım dedim.. 2 ay önce 4,40 tan bağlamıştım bugün 3-3,5 lardan bahsediliyor. yuh dedim. 2 yıl öncesinden kötü yanlış hatırlamıyorsam.
siz kaçlardan bağlıyorsunuz kuzucukları son zamanlarda sayın dolar lobisi?
iş ciddiye binmeye başladı.Yakında önce pompeo ve en son trump patlatacak bombayı..
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye'nin Rusya'da S-400 alımına ilişkin yorum yaptı. Pence, "Türkiye’nin S-400 alımı NATO'ya çok büyük risk arz ediyor. Eğer Türkiye S-400 alımına devam ederse F-35 programından çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalır. Türkiye mutlaka bir seçim yapmalı" dedi.
Atı alan ANITKABİRE gitti...
Milli iradeye darbe
[emoji11] [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BOP un eşbaşkanı olmak kolay değil, elbette bedelini ödetirler.
USD/TL ve ekonomi (işsizlik, satışlardaki düşüşler/durgunluk, enflasyon) kucaklarında kaldı...Heryerden (sanayiciler, odalar, yatırımcılar, halk) baskı artmaya başladı...
Belediyeleri de kaptırdılar...Yolsuzluklar da ortaya çıkacak inşallah...
İşleri çok zor çoookkk...
8 inde paket geliyor
bir dahakine secime gerek yok biz kazandık diyecekler zira secimin riskli oldugu anladılar