Bende fedden korkuyorum faiz indirimi sinyali g20 falan derken bi olumlu gecici hava olusturucaklar seytan diyo zararina sat cik devaluasyon mu ne olcaksa olsun psikoloji birakmadilar artik
Printable View
Bende fedden korkuyorum faiz indirimi sinyali g20 falan derken bi olumlu gecici hava olusturucaklar seytan diyo zararina sat cik devaluasyon mu ne olcaksa olsun psikoloji birakmadilar artik
Bütçe açık artar not düşer borsa coşar dolar düşer hayatımda böyle saçmalık görmedim seçim sonrasında 5,40-5,60 aralığında oynasın o zaman ne diyim yani mallar bunlar ya ayar oldum küfür etmek istemiyorum
Doların şifresini çözdüler, her türlü lira değer kazanıyor.
Ciddi ciddi düşünüyorum, evde ekmek yapmayi.
Parasından degil, emme cok dağınımdır, evden sepetlenirim deye cayıyorum.
Fed faiz arttiramayacak ama ciddi ilimli mesajlar verecek. 1 2 gun sert dusus olabilir fed sonrasi sonra tr gercekleri ile basbasa kalacaz.
Fedin faiz indirimi aralik ayinda olur.
Dolar dusmani fed bakalim ne kdr costuracak piyasalari her zaman ki gibi
Ek 22649
Ev tipi un değirmenleri var. Tahılları direk bunda öğütüp, ekmek yapabilirsiniz. :)))))))))))))))))))))))))
Saksılarda da buğday ürettiniz mi, geriye de bir şey kalmadı be ya...
Banada oyle geliyor sayin vicente manipule edicekler yarin piyasayi altin yukari dolar asagi olabilir biraz bugunku dususte bu yuzden bence pentagondan rusya turkiye ile aramizi acamaz mesaji anadolu kartali tatbikati g20 de trumpla gorusme aslinda bizim ekonomi harici olumlu gorulecek seyler var bi 5.70 hareketi olucak sanki
Bir kaç yabancı makaleyi gözden geçirdim bugün içinde yayınlanmış Fed in faiz kararıyla ilgili olarak. 2/3 seçenek masada gibi görünüyor. Bunlardan ağır basanı,Trump tarafından gelen faiz indirimi baskısına, daha önceki raporlarda yer alan "sabırlı" olunacağı ( faiz indiriminde) ifadesi yerine "esnek" davranılabileceği ifadesinin eklenmesi ile cevap verileceği ifade ediliyor. Buna bağlı olarak da yurt içi piyasaların (abd) kendilerini temmuzdaki bir faiz indirimine hazırladıkları ifade ediliyor.
Diğer bir görüş ise Fed in 2015 yılından beri yapmış olduğu 9 faiz arttırımının, bu ay içerisinde yapılacak bir faiz indirimine kapı araladığı ifade ediliyor. Buradaki görüşün temel dayanağı ise, Fed in faiz indirimi ile, sağlıklı bir ekonomi görünümüne rağmen, olası bir durgunluğun tohumlarını bertaraf edeceğini ve bu faiz indiriminin bir nevi sigorta olacağı ifade ediliyor.
Diğer bir bakış açısı ise, Fed ve Trump ın iyi kötü polis rollerine bürünerek dünyaya aba altından sopa göstermek istediği ifade ediliyor. Özellikle Çin ile yaşanılan gerilimin, tüketicilerde harcama kısıtlamasına gidilmesinden ve piyasada fiyatların ani yukarı hareket etmesinden endişe ediliyor.
https://www.usatoday.com/story/money...ut/1460804001/
https://www.reuters.com/article/us-u...-idUSKCN1TI0DV
Yanlış isem düzeltin
1) faiz artar ise abd tahvilleri getirisi artacağı için bize negatif.
2) faiz düşer ise resesyon fiyatlaması olacak bizim için negatif.
3) şu anki faiz düzeyi bizim için cok olumlu olmasa da FED faizinin değişmemesi en iyisi.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
en iyi ekmek makinası sinbodur, en iyi ekmek en ucuz undan olur --[bim a1o1- migrosta 5 kilosı 12,5 tl] 650 gram undan 800 gramlık güzel bir ekmek üretirsiniz, bakkalda 200 gr ekmek 1.25 olduğuna göre 5 liralık bir ekmeğiniz olur ,maliyeti ise 650 gram un-1 65 tl enerji 0,50 tl maya 0.15 tl toplam maliyet 2,30 tl toplam kar 2,70 tl afiyet olsun
https://www.vatanbilgisayar.com/sinb...-makinesi.html tam altı yıldır kullanmaktayız tıkyok, nazar değmez inşallah
Valla bende ekmegı kesince hizla kilo vermeye başladım.Ekmeği keseceğimi de hiç ummazdım bu arada.Ekmek yerine az kuruyemiş cidden inanılmaz tok tutuyor.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benden sonra sinboyu yazan 3. kisisiniz.simdi reklam diyecekler diye korkuyorum ama basimdan yeni gecen bir olay var.
ekmek makinem 2011 model.tam 8 yildir aktif kullaniyorduk.90 liraya mi ne almistim.100 u naltindaydi onu net hatirliyorum.
Evimde nerdeyse tum esyalarim miele veya o ayarda.2 ay once ekmek makinesi istifasini verdi.calismiyordu,dondurmuyordu.ici de artik haznenin oturdugu yerler filan pas olmustu.Tam yeni makine alacaktim ki dur dedim sinbo ya bir gotureyim bakalim ne kadar masraf cikaracaklar diye.
Esenyurt a yakin oldugumdan gittim fabrikalarina biraktim.sizi fiyat bilgisi icin arayacaklar dediler.aldilar urunu.
aradan 10 gun gecti telefon caldi.sinbo; urununuz hazir gelip alabilirsiniz dediler.Ben birde kizdim neden fiyat bilgisi vermediniz oyle konusmustuk dedim.Bana gorevli biz bu urunu ucretsiz tum ic aksam parcalarini yeniledik demezler mi .. :)
gittim aldim cidden tum pasli yerleri sifirlanmis,makine calisir vaziyette geri aldim su an halen kullaniyoruz.
Sinbo benim gozumde miele vs ayarinda iyi su an :)
Marka değerlerini korumuşlar, tebrik etmek lazim.
Simtel marka bulasik ve camasir makinem vardi, 20 yil falan kullandik bulasik makinesi bozuldu, evi tasiyacagimdan tamir ettirmedim, belki arızası basitti.
Evi taşırken camasir makinasını birisine verdim, o hala kullaniyor makina 30 yaşını devirdi.
Demek istediğim, cok marka bağımlısı olmamak gerekir.
ben sinbo 4705 marka ekmek makinesi kullaniyorum am sanirim su an satilmiyor..bu iste en pahalisi iyi diye birsey yok ama iyi arastirip alin.
ardindan un su sut yag tuz maya hepsini ust uste atiyorsunuz.3 saat sonra ekmek hazir.hatta evin o ekmek kokmasi bile ayri guzel :)
migroslarda yerli bugdaydan organik unlar var.evde ki tamami organik ekmek disarida ki 1.5 tl lik ekmekten daha ucuza mal oluyor onu da soyliyim..
su an firinlarda ne idugu belirsiz ithal bugday unundan katki maddeli unlarla ekmek yapiliyor.
cipras çıtayı yükseltmiş.
abilerini çağırmışlar.
tansiyon birden yükselebilir..
pala akdenizden vurgun yapabilir
Bizimkiler dolari trump da altını swaoliyir sanırım :)))))
Yazılanları okuyunca, doların daha ilk hareketinde kimsede dolar kalmayacak gibi bir izlenim edindim.
Dolar formunda sıkılan arkadaşların midesi guruldamış... Ekmek yapma meselesi Sinbo denen aletle 15-20 kez yaptık, pek beğenmedik. Uğraşa değmiyor. İzmir de köy ekmeği bulmak çok kolay. Ayrıca evde ekmek yapınca çok yiyoruz.
Dolar konusunda büyük oyuncular yavaş yavaş istedikleri kıvama getirmeyi başardılar. Şu başlıkta bile yılların finans okuryazarları bıktım- usandım moduna girmiş. Oysa , biz dövizi neden tutuyorduk ? Paramızın değerini korumak için. O zaman enflasyon yerine otursun, devalüasyon yapılacaksa yapılsın vb. olaylar bitsin, dinginlik sağlansın bizde dövizi sahibine verelim. Dert etmeye gerek yok. Efendim, TL faiz zararım şu kadar, 6,20 den satıp, 5,60 dan alsaydım dolarımı artırırdım gibi feveranlar etmeye gerek duymam. Olmuşa ve ölmüşe çare yok. Burası Türk-iye , fırsatlar ülkesi.