Fazla heveslenmeyin.15 e cikar en cok.5.dalga.10 yillik cikti zaten.ama bakslim bankalar 15 yapacakmi...
Fazla heveslenmeyin.15 e cikar en cok.5.dalga.10 yillik cikti zaten.ama bakslim bankalar 15 yapacakmi...
nkolay 60 gün sonra 11.75 oran belirlemiş. döviz altın almış başını gitmiş.. 60 gün sonra o faizler 20 üzerine çıkmazsa doları 10 tl, altını 500 tl olarak görürüz..hergün altın dolar rekor üzerine rekor kırıyor beyefendiler lütfetmiş 60 gün sonrasına +0.75 faiz koymuş..60 gün sonra faizin 11.75 in üzerinde olacağını kendileri de biliyor ki vaatli faiz veriyorlar..ayrıca faizi arttırmayan hükümet işsiz kalacak insanların, sönecek ocakların, yüksek zamların bizzat sorumlusudur.
Ne zaman oldu ki Sn. Dudu
Reel kazanç fare kapanında olur [emoji23][emoji23][emoji23]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2y -12 .50 ciktikca asagi çekiyorlar.
En guzeli avatardaki gibi kulce kulce altinlari alip uzerine yatmak sanirim...
Bosa kurek cekiyoruz gibi geliyor bana...
Cok buyuk risk aliyoruz..
20 sene once altin alip yatan bir kisi bir cok kisiden cok daha iyi durumda su anda..
Kafasi da rahat oldu bunca zamandir.
Bizim cektigimizin binde birini cekmemistir..
Al altini yat.
Hiic bir sey dusunme..
Syg,
https://i.hizliresim.com/fewfkC.png
Yukarida solda 3 Nisan 2000 de 1 gr altin fiyati yaziyor..
Nisan 2000 i 5.41 TL / 1gr olarak kapatmis...
Grafik aylik...
20 yilda 70 kat...
TL bir iluzyondur....
Syg
Bunu yenen cok az bist kagidi var..
Onlari bulacagiz diye bazen acaba gereksiz yere cok fazla risk mi aliyorum diye dusunmeden edemiyorum.
Alsat isine girilmez, en azindan ben giremezdim altinim olsa..
Altin bence uzun vadeli tutulacaksa mantikli, 30 senelik buyuk donguleri var diyollar mesela..
Syg,
Avatar ile sinyal veriyorum aslinda...[emoji3][emoji3]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam,
Siz söyleyince dönüp grafiğe Türk Lirası bazında baktım 20 yıl önce bugün gram altın 5,5 civarındaymış.
Elbette burada hem Türk Lirası'nın değer yitirmesi hem de altının ons bazında değer artışı etkili olma kafa rahat kazanç konusunda haklısınız. Hele bir de bu süre zarfında en az bir anlamlı sat al işlemi ile ciddi bir kazanç sağlanmıştır.
Belki tekrar hayata gelirsek unutmazsam uygulayacağım bir yöntem şimdilik sadece BES için bunu başarmak iyi gibi..
Syg
Altının yıllık grafiklerine baktımda aslında hiçte al unut yatırım aracı değil.
Ons/usd bazında bakarsak.
1980-2005 arası neredeyse hiç kazandırmamış.
2013-2015 arası kazandırmamış.
2016-1019 Ağustos arası kazandırmamış.
Neredeyse 30 yıl boş geçmiş.
Bu arada yanlışlıkla tepeden girip seneler süren düşüşlere maruz kalmakta cabası.
Bizdeki altının artışı aslında dolara bağlı olmuş.
Doğru zamanda girip doğru zamanda çıkmayı bilmek çok önemli
Iste bu nedenle sevemedim.
1981 yilinda 500 dolar/ons gibi almistim 10K dolarlik..
1989 6K dolar olarak parami geri aldim..
Sonra 3 yil daha dusus/yatay...
Arkasindan cikisa basladi.
80 li yillar dunya capinda borsalarin kukreme yillari idi.
Ben altinda 10K dolarimi erittim.
Syg,
Insan yedigi kaziklari zor unuturmus.
Ilk yatirimim idi..
Universite 1 de ogrenci iken elime 10K dolar para gecmisti ve o sirada da altin cok sertlesen jeopolitik dunya konjonkturu nedeni ile 1979 yili sonunda 1980 yili basinda 812 dolarda tarihi bir tepe yapmis ve asagi donmustu..
500 dolarlarda dedim bu buradan doner ve eski tepeyi gecer.
Tabii oyle bir sey olmadi.
Yillarca beni surundurdu.
Tecrubesizlik iste, baska bir sey degil. :)
Yalniz sunu da eklemem lazim o gunku 812 dolar enflasyona gore duzeltilince bugun hala gecilemedi.
https://www.macrotrends.net/1333/his...100-year-chart
Syg,
Arkadaslar dolar icin yakinlarda oran alan var mi? Simdiden tesekkur ederim
Şaka mı 500 k için aradım burgan 10.75 üstü bizde hiçbir şubede yok diyor
ASUS_X008D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Size şaka yapmışlar, ben de telefonla aradım, Bursa Şubesi... 11.25 400k için üstelik
Bir diğer arkadaş 500K için şubeye gidip 11.80 almıştı, İstanbul Suadiye idi galiba...
Şube şube değişiyor sanırım, çünkü ben 11.80 oran var dediğimde bizim şube bunu verebiliyor demişti görüştüğüm kişi...
Subeden subeye degisebilir.toktur orasi.
Gunlukte kalin.
Evet çok doğru tespitler. Bu başlıkta 2-3 öncesinde yine bu bankanın bu tip aykırılıklarını sık sık yazmıştık. Ama bankaya aşık olmadığımız gibi küsmüyoruz da. Ara sıra güzel oranlar - özellikle swap oranları- veriyor. Yakaladığımız anda faydalanmak gerek.
Faizler articak 1 ay icinde.enflasyon artacak.
Burger bugun temdit 11K dolares i 0,75'ten bağlamış devam mahiyetinde , geçen vkf a laf söylüyordum %1 den bağladı diye demekki burger de yakında üstüne para isteyecek neyse dert değil en azından TL den daha randımanlı tabi keşke TL bukadar değer kaybetmese alım gücümüz düşmese
Farketmez .yabanci 7 den satar.15 tl faize koyar bir sene.kuru basar assagi.kadayifi yer[emoji39]
Vakifbank Arı hesabı dolar faiz oranı 100 gün 1,25
Tesekkurler arkadaslar
10 yıllık Lar yüzde 20 bir kaç güne gelir