martta temettü verir genelde ama hala açıklamadı nedense...ben 0,20 kuruş bekliyorum...
Printable View
martta temettü verir genelde ama hala açıklamadı nedense...ben 0,20 kuruş bekliyorum...
15,6 kuruş geldi hayırlı olsun...
Düşük geldi ama hayırlı olsun
3.62 Lira fiyat açıkladığı temettü 15.6 kuruş Nerede eski İsyat ve eski oranlar.
%5 Bile değil Temettü verimi. Eskiden bu oran % 20-22 lerde gezerdi ve hala bu şekilde fiyatlanması hakikaten saçma.
Ederine gelirse eğer yukarıdan alanlar dikkatli maliyetlensin.
Evet ISYAT verimi %4 düzeyinde, ancak ISMEN de net 1 TL verirse o da %5 olacak.
Yani eskiden olduğu gibi 5 FK maalesef yok.
Şimdilik en iyilerden EREGL ile ISDMR %10 verimlilikte.
%7 olan hisse çoğunlukta.
ISYAT kârlılığı oluşturdukça temettü verecek, verimli olması firmanın daha çok kâr etmesine veya fiyat düşüklüğüne bağlanır.
Lakin endeks her kağıt yükseldiği için ISYAT da yükselmeyi hak ediyor.
Dönemine göre geride kalsa da, öne çıkacağı dönemler olacaktır.
Hisse buradaki şom ağızlılar sayesinde bir aydır tepki vermeden düşüyor kayip zirveden yüzde 22 kadar. Muhtemelen düşüş devam edecek. Dedikleri gibi hisse belki 4 üstünü uzunca bir süre hiç görmeyecek. Zaten biraz daha düşerse uzun vadeli çıkış trendi son bulacak
Sanırım bu şom lafı bana ilk önce terbiyeli olmayı öğren umuma açık bir yerde yazarken.
Hisse 4 lira her hafta açıklama yapılıyor ederinin 2 katından fazla diye. Daha neyi neden savunuyorsun !
Gerçekleri yazmak şom ağızlılık mı oluyor. Her malın bir ederi vardır İşyat bu fiyatları etmez e-de-mez hesabı kitabı bilen insan bu fiyatların şişik olduğunu bilir.
X hisse ediyorda bu neden etmesin dediğinizi duyar gibiyim.
X hisseler beni ilgilendirmez biz şom ağızlı olduğumuz için düşmüyor ederi bu değil o yüzden düşüyor.
Ve eğer ederine gelirse bana göre yukarıdan maliyetlenenler üzülecek umarım kimse yukarıdan mallanmamıştır.
Sizide anlıyorum düşmesi işinize gelmiyor maldasınız belki ama fiyatı matematiksel olarak yüksek ve pahalı bence.
https://i.hizliresim.com/ELnygI.jpg
aylık takas
bu sene ki temettüyle tekrar hisse almayı düşünüyor musunuz ? maliyetim 1,21 çok kararsız kaldım her sene alır maliyet düşürürdüm ama bu sene fiyatı yüksek
bu sene bu yüksek faiz ortamında bakalım 3 aylık bilanço nasıl gelecek...gecen yıldan iyi gelirse alım fırsatı verirse bugünkü gibi hiç düşünmeden ufaktan almaya başlarım tekrar...
Temettü gününe kadar yüzde 15 temettü verimliliği uygulamak isteyebilirler dikkatli olun.Yüzde 20 temettü verdiğinde 70 kuruşlara indirmiş sonra 1 TL ye çıkarmışlardı hatta bir kuruş için ıkına ıkına çıkmıştı unuturmuyuz emanuke....
O günler geride kaldı. 8 senedir kasıttayım. Kademeli artırıyorum.
Eski F/K ve PD oranları artık yok. Elin hissesi 8 kat ile işlem görüyor, temettü dağıtımı yok.
Eskiden 5 senede amorti olurdu, şimdi alan için 20 sene neredeyse, artış ile 10-15 sene olur. Yine ev yatırımına göre iyi...
Bu hissede hic kimse yok mu ? 3-4 ayda bir iki yorum gelmis
Eski yatırımcıların hepsi sanırım şaşkınlık içinde. 1 TL nin altında olan, bir ara 70 krş altına bile giden bir ISYAT'ı tanıyoruz. Son 1,5-2 yıllık hareketleri şaşkınlık içinde izliyorum ve bu fiyatlara inanamıyorum. 20 krş temettü verdiği yıl, önceki gün/aylarda en çok 1,25 fiyat görmüş, dağıtım sonrası 80 krş lara düşmüş olan hissemiz, bu yıl 15,6 krş temettü öncesi 4,5 ları geçti. Hayret!
Geçen yıl 34,3 krş temettü vermişti. Öncesinde 16 mart 2020 de en yüksek fiyatını görmüş (3,12). Sonrasında bu performans devam eder spekülasyonu ile fiyat sürekli yükseldi.
1997 de borsaya giren ISYAT 1997,1998,1999,2000,2006,2007,2008 ve 2012 de sermaye artırımı yapmış. Bu nedenle ben bir sermaye artırımı bekliyordum ve bu beklentimi hala koruyorum. Yükselmeleri de buna bağlıyordum.
Saygılar...
Yıl başından beri, özellikle sosyal medyada sıklıkla ISYAT'ın nasıl yüksek temettü verimi olduğu haberi pompalandı. Yeni borsacılar da (yatırımcı diyemiyorum bir çoğu için) sağdan soldan duydukları "temettü yatırımı" diye bir şeyin peşinden ISYAT'a takıldılar. 70-80 kuruş beklenirken, tarihi ortalamaları civarında gelen temettü bu nedenle pek çok kişiyi memnun etmedi. Bir çok yerde hisseye saydıranlar, lanet okuyanlar vs...
Önceki mesajlarda da yazıldığı gibi bu hisse temettü öncesi 1,20'lere çıkar; temettüsünü verdikten sonraki rahatlamayla 0,70'lere iner; sonra da yılın genelini 0,80-1,00 aralığında geçirirdi. 2 yıldır ne olduysa oldu; değerinin 2 katından fazla bir piyasa değeriyle işlem görür hale geldi.
Beni korkutan, haftalık grafiğe bakıldığında kırılan yükseliş eğilimi. Yaklaşık 7 yıllık ISYAT yatırımcısıyım. Son temettüyle birlikte maliyetim 2 kuruşa (0,02TL) indi. Benim gibi sıfır maliyetli olanlar büyük ihtimalle elleri enselerinde arkalarına yaslanmış, fiyat değişimlerini izliyorlardı. Ancak sanırım biraz aksiyon zamanı. Haftalık bazdaki grafikte bana göre 3,50 seviyesi yükselen trend için önemli bir kırılma noktasıydı ve 3 haftadır çubuklar bu seviyenin altında bulunuyor. Buna karşılık işlem hacmine bakıldığında son 5 haftadır 2019 seviyelerine düşmüş durumda. Şimdi bunu nasıl yorumlamak gerekir? Temettü yatırımcısı(!) yeni borsacılarımız çıkışlarını bitirdi; artık buralarda sakinleşiriz mi demek lazım; yoksa hacimsiz düşüşle yine tarihi 1 TL civarlarına gelir, orada yine yıllar geçiririz mi demek lazım?
Zirveye göre %35 civarı olan gerilemeye bakıp, eğer buralarda sakinleşeceksek, sıkıntı yok. Ama istikamet daha aşağılar ise lot artırmak için sat-bekle-al stratejisine geçiş yapılabilir gibi. ISYAT'ı bir emeklilik fonu gibi görüyorum. Her daim portföyde bulunmalı. Ama durup dururken portföyü hisse başına 1,5-2 TL küçültmeye de gerek yok :)
Ne dersiniz?
epeydir istikrarlı düşüyor...bakalım bilanço nasıl gelecek...daha önemlisi nereden dönecek bakalım...
Yaklasik 1.6 milyon borsadan zarar yazmislar toplamda, bir de portfoyu bu sekilde basarili yonettikleri icin odedikleri portfoy yonetim ucreti var.
Cok iyisinis, bravo!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne derim? Düşsün de alayım derim... Özel sebeplerden bir liradan sattiklarimi yerine koymaya niyetlendigimde bu yüksek fiyatlar karşıma çıktı ama yapacak bir şey yok... Her ay topla...
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Asagidaki grafikte goruldugu gibi son bir ay getiri fena degil.
https://i.hizliresim.com/sggh989.png
ama halen benim icin astornomik fiyatlarda, ben de 2018 kur krizinden sonra 76 kurustan aldigimi hatirlarim. Sadece isyat degil XUTUM de buyuk balon var, ama biliyorum ki bir gun bu balon sonecek, o zamana kadar fonlarda ve ihracatci baba XU030 hisselerinde kismetimi ariyorum.
ISYAT'a bir kez bulasan, onun o stopajsiz devasa temettusunu alan onu unutamaz.
merhaba, hisseden çıkmak istersek, kesinti olacağı yazılmıştı daha önce, detayını hatırlayamıyorum
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz? kesinti oranı? hangi tarihte çıkılabilir?
2,85 seviyesinde orta vadeli düşen kanal direnci var.
haftalık kanal üstünde bir kapanış gelirse kısa-orta vadede 3,15 -3,47 yatay dirençleri beklenebilir.
macd referans seviye altında alım sinyali vermiştir.
https://www.linkpicture.com/q/kjlkjl.png
bence her zamanki gibi eylülde alınıp temettü öncesi satılmalı..
Her hafta birim pay değerimiz yükseliyor iyi birşey bu...bakalım net karımız ne olcak 9 aylık bilançoda
kimseler yazmıyor ilginç...en son yazdıgımda 27.09 tarihli haftalık raporda birim pay degerimiz 1,5325 iken, 11.10 tarihli haftalık raporda birim pay degerimiz 1,5452 olmuş...bakalım 9 aylık da güzel bir kar açıklar da temettümüz iyi olur...
kar belli mi? ne zaman açıkladı 9 aylık bilançosunu acaba...
akıyoooooo
9 aylık %18 kârda büyüme.
9 aylık %40 üzerinde satış hacmi artışı.
Hisse başı 15 kuruş kâr.
Yıl başı nakit değerler, finansal yatırıma kaymış.
Finansal yatırım TL %20 üzeri getirili, USD %3,5 üzeri getirili.
Bakalım yıl sonu verileri nasıl olacak? Ytd.
Ek 28077
2 gün önce kuşlu sitede yazmışlardı . Sanırım viop ta teminat getirme işi bitti normale dönüyor gibi.
Borsa endeksi tam 22 günlük ortalama olan 1936 seviyesinde. Bu seviyeden tepki gelmezse 1730-1750 bölgesinde 50 günlük ortalamaya doğru devam edebilir. Ancak bu seviyelerden artık tepkiler beklerim. Cuma en tepeden %15, bugün %7.4 topla %22.4 eder. Daha düşerse tepki gelmelidir.
Yazdıklarım kişisel düşüncelerim olup asla yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın...
YATIRIM TAVSİYESİ OLAMAZ...
https://i.hizliresim.com/78tr99u.JPG
DİĞER BİR BAKIŞ AÇISI...
YATIRIM TAVSİYESİ OLAMAZ...
https://i.hizliresim.com/33o5f8n.JPG
sahipleri istemeyince 18 bin puan yükselen endekste 1 kademe bile kalkmadı...
https://i.hizliresim.com/ief53xj.JPG