ilginç oldu. zamanlama da manidar. bazı kişiler tarz olarak açığa satış işleminde çok başarılı olabiliyorlar. kredili mal taşıyanların karşılığı bir işlem aslımda.. kredili mal taşıyanlar düşünsün..
Printable View
Bankalar primsiz açığa satış olamaz diye düşünüyorum ama Akşam üstü banka satışı da kafamı karıştırdı.
Açığa satış yasağının kaldırılması yarın için olumlu olur. En azindan msci endeksinden düşmekten kurtulduk.
Bilindiği üzere, Kurulumuz Karar Organı’nın 16.10.2019, 28.02.2020 ve 02.03.2020 tarihli kararları ile Borsa İstanbul A.Ş. (Borsa İstanbul) pay piyasalarında;
A) Açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına, gün içinde açığa satış tuşuna basılmadan yapılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonların da söz konusu yasak kapsamında olduğu hususunda yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının bilgilendirilmesine,
B) Kurulumuz kararına uyumun kontrol ve takibinde sorumluluğun yatırım kuruluşlarında olduğunun hatırlatılmasına
karar verilmişti.
Kurulumuzca konuya ilişkin olarak yapılan değerlendirmeler sonucunda; İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) tarafından ödünç pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumunu temin edecek, düzenli ve sürekli teklif bulunmasını sağlayacak teknik geliştirmelerin tamamlanarak kullanıma hazır hale getirilmiş olması, yeni sistemde ilk etapta Borsa İstanbul “BIST 30 Endeksi†kapsamında yer alan pay senetlerinin Takasbank tarafından geliştirilen “Otomatik Ödünç Verme Talimat Ekranları†aracılığı ile aracı kurumlar tarafından ödünce konu edilebileceği dikkate alınarak, Kurulumuz Karar Organı’nın 30.06.2020 tarihli toplantısında; 16.10.2019, 28.02.2020 ve 02.03.2020 tarihli Kurul Kararları ile getirilen açığa satış yasaklarına ilişkin olarak,
A) 01.07.2020 tarihinden itibaren, Borsa İstanbul A.Ş. tarafından ilan edilen BIST-30 Endeksinde yer alan pay piyasalarında kaldırılmasına,
B) BIST-30 Endeksi dışında kalan pay piyasalarında 28.02.2020 tarihli ve 02.03.2020 tarihli Kurul Kararları hükümleri çerçevesindeki uygulamanın devam etmesine,
C) Açığa satış yasağı kaldırılan pay piyasalarında gerçekleştirilecek işlemlerde, Kurulumuzun Seri: V, No: 65 Sermaye Piyasası Araçlarının Kredili Alım, Açığa Satış ve Ödünç Alma ve Verme İşlemleri Hakkında Tebliğ’in 24 ve 28 inci maddeleri uyarınca, gün içinde sahip olunmadan satılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonlara ilişkin olarak da açığa satış tuşuna basılmasının zorunlu olduğu hususunda yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının bilgilendirilmesine
karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
kaynak https://spk.gov.tr/Duyuru/Goster/20200630/1
Açığa satış yasağı haberinden sonra endeks fırladımı?
Yarın yabancı duymasa bile perşembe günü bisti Çarşamba pazarına çevirebilir
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
artık düşecek ya
pala kaldırdı açığa satış yasağını
dow
h4
bu sinyal dönerse bu sefer 24.700 tutmaz.
dönmezse 26
https://i.hizliresim.com/pEGjTd.png
Göndermişler.
Ama faydalanamadık.
https://i.hizliresim.com/MU6Zh0.png
Aciga satis bist30 da etkilemez. Yan tahtalarda belki dusurur belki de tavantavan goturur
Abd ve Türkiye danışıklı dövüşle s400 ü kaptılar..
Çünkü f35 leri s400 e karşı test edebilecekleri alan yoktu.. s300 e karşı test ettiler, radarlar yakalayamadı. Test eden ülke israil..
Şimdi Türkiye dekiyle birlikte test etme imkanları var..
Eminim o 1,5 milyar doları Abd vermiştir..
Türkiye olarak da f35 projelerine devam edeceğimizi düşünüyorum..
bana bu gece dow bir karar verecek gibigeliyor.
artan pandemi vakaları da var abd de
Vatandaş blöf yapmak istiyor, açığa sattığın belli olacak deniyor.
Bu arada açığa satış yokken temerrüt nasıl oluyor onu da anlamak zor, TOASO ve VAKBN de temerrüt KAP haberleri vardı.
>>>>>>>>
C) Açığa satış yasağı kaldırılan pay piyasalarında gerçekleştirilecek işlemlerde, Kurulumuzun Seri: V, No: 65 Sermaye Piyasası Araçlarının Kredili Alım, Açığa Satış ve Ödünç Alma ve Verme İşlemleri Hakkında Tebliğ’in 24 ve 28 inci maddeleri uyarınca, gün içinde sahip olunmadan satılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonlara ilişkin olarak da açığa satış tuşuna basılmasının zorunlu olduğu hususunda yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının bilgilendirilmesine
karar verilmiştir.
*spk, açıga satıs yasagının 1 temmuz 2020 tarıhınden ıtıbaren, borsa ıstanbul a.s. Tarafından ılan edılen bıst-30 endeksınde yer alan pay pıyasalarında kaldırılmasına karar verdı
Abi ben bugün bi şekilde foruma veda ettim de
Sen gibi böyle oltacilari görünce dayanamiyom da
Son kez yazem dedim
1 ruslar kafalari vermedi ki .eldeki şey cer çöp yani öyle olmali
2 israyille bi bağın varsa ordaki haham başına selam söyle:))
3 insanları yaniltma ya Günah
Geçen Büyük Tren Soygunu filmi vardı, Kırım Savaşı için limana götürülen altın trenini soyuyorlardı. Sonra merak ettim wikipeia'da İngilizce ve Türkçe çok yazı var. Rusya'ya karşı İngiliz, Fransız, Alman vs bir olmuş Osmanlı'yı da yanlarına alıp savaş açmışlar. Çok para harcanmış. Haydarpaşa'daki İngiliz Mezarlığı da o dönemden kalmış.
Üsküdar'a gider iken şarkısının da oradan kaynaklandığına dair yazılar var.
https://biacaip.com/katibim-turkusun...rcek-hikayesi/
Ben sanmıyorum S-400 de yanlış yapılsın.
yani
böyle bir dow aylık görünüm varken
bu orta vade satışa dönecek bir yerlerden.
çok uzak deil.
https://i.hizliresim.com/o63uKa.png
haftalık grafikte bir ay önce satacak demişim de.
bir hafta daha çıkmış.
sonra düşmüş yine o yerin altına.
ne laflar söyledi adam be.
düşecek dedim de bir hafta daha çıktı die.
saatlik grafikte bir saat yapar bu....
ama orta vadeden bahsediyoruz.
bir hafta çıksa ne yazar.sonrası satış olacaksa.
hatta sonra ayni tepeye gelip satsa sonra
ne farkeder.
orta vade yatırım yapmak başka şey.
viobta iş yapmak başka.
bence zaten böyle iş yapılmaz.
kumar bile daha iyidir.
ne kadar kıvrak sistemler yapmaya çalışıyorum.
ama sonuç o kadar iyi deil.saatlik te.
çünkü gürültü çok..
Ee tabi.. abd ye rağmen Türkiye s400 leri aldı..
Rahipte de daha öncesi de hep söyledim..
Fetö nün bitme işi de abd fetö yü artık kullanmak istememesi.. fetö ifşa olunca fişi çekildi..
ruslar kafaları verip vermemesi önemli değil.
Önce f35 leri araştır. Teknoloji harikası. 50-100 yıl sonrasının teknolojisi kullanıldı. Ancak s400 e karşı hiç test edilmesi. Radar sistemi yeterli.
Teknolojiyi çalmak gibi niyetleri yok. F35 in s400 e karşı ne yapabileceği hala belirsiz..
And resmi yazı gönderdi, s400 leri istiyoruz diye..
Kesin öyledir hermesim yani sen öyle diyosan öyle. .
moruk
s400 teslimatları eksikmi.?
kontrol sistemini vermediler mi daha yoksa.?
doğru
belki software daha sonra son anda yüklenecek .
ve belkide sonradan değiştirilecek bir şeyler verdiler..
şimdi ne hesaplar dönüyordur....
Ama goc öte dünyada umarım amel defterini sağ elinden alırsın
Temenni yani
adamlar bir araba yapıyorlar.
fren sistemini araba yolda giderken uzaktan bir merkezden kilitliyorlar.
bazıları artık akıllı arabalara binmez oldu.
Türkiye nin hala abd den kopabileceğini mi zannediyorsun tam olarak anlayamadım..
Rus dediğin ülke, sovyetlerden beri savunma sanayiinde ekstra bir gelişim sağlamadı. Modern kuvvetlere sahip değil. Bir tek s400 ü geliştirdi, o da yüzde 80 s300 ün teknolojisini barındırıyor...
Abd ise öyle değil, devamlı silah geliştiriyor..
Rusyanın tek caydırıcı gücü; nükleer..
türkiye savunması sanayii si rusyadan kat kat modern.. bunu suriye de görebilirsin..
bu gece dowun tadı yok.
dibi tuttu.
ABD 10 yıllık tahvil faizi yükseldi bugun. Dow da düşmeye meyilli değil. Saatlikler sat vermedi.
Açığa satış kalkması şerefine sabah güzel bir açılış olur inşallah.
ytd
Açığa satışımız hayırlı olsun, yeni vadede herkese bol şanslar...
Bitcoin deki gibi, açığa satış performansını bekliyorum senden herif...
Aylardır bekliyorsun...
Gözümüz aydın olsun, açığa satış serbest olmuş, aylardır bekleyen ayular mağarasından çıkar artık :he:
BIST 30 Endeksi'nde 1 Temmuz'dan itibaren açığa satış yasağı kaldırıldı
BIST 30 Endeksi'nde 1 Temmuz'dan itibaren açığa satış yasağı kaldırıldı
- BIST-30 Endeksi dışında kalan pay piyasalarında açığa satış yasağı uygulaması devam edecek
İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 1 Temmuz'dan itibaren Borsa İstanbul "BIST 30 Endeksi"nde yer alan pay piyasalarında açığa satış yasağının kaldırılmasına karar verildiğini bildirdi.
SPK'den yapılan açıklamada, kurulun daha önce Borsa İstanbul pay piyasalarında açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına, gün içinde açığa satış tuşuna basılmadan yapılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonların da yasak kapsamına alındığına dair yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının bilgilendirilmesine karar verdiği anımsatıldı.
İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ (Takasbank) tarafından ödünç pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumunu temin edecek, düzenli ve sürekli teklif bulunmasını sağlayacak teknik geliştirmelerin tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildiğine işaret edilen açıklamada, yeni sistemde ilk etapta Borsa İstanbul "BIST 30 Endeksi" kapsamında yer alan pay senetlerinin "Otomatik Ödünç Verme Talimat Ekranları aracılığıyla aracı kurumlar tarafından ödünce konu edilebileceği" belirtildi.
Açıklamada, bu gelişmeler dikkate alınarak açığa satış yasaklarına ilişkin kurulun bugünkü toplantısında aldığı kararlara yer verilerek, şunlar kaydedildi:
"1 Temmuz'dan itibaren Borsa İstanbul AŞ tarafından ilan edilen BIST-30 Endeksinde yer alan pay piyasalarında kaldırılmasına, BIST-30 Endeksi dışında kalan pay piyasalarında uygulamanın devam etmesine karar verilmiştir. Ayrıca, açığa satış yasağı kaldırılan pay piyasalarında gerçekleştirilecek işlemlerde, kurulumuzun Sermaye Piyasası Araçlarının Kredili Alım, Açığa Satış ve Ödünç Alma ve Verme İşlemleri Hakkında Tebliğ'in 24. ve 28. maddeleri uyarınca, gün içinde sahip olunmadan satılan ve aynı gün içinde kapatılan pozisyonlara ilişkin olarak da açığa satış tuşuna basılmasının zorunlu olduğu hususunda yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının bilgilendirilmesine karar verilmiştir."
Kaynak : Anadolu Ajansı
Gereksiz panik oluştu. Açığa satış hep vardı zaten, borsa 125.000 e giderken de vardı. Sabah adamlar bir feyk atsa herkes korkudan satacak havada. Mala sahip çıkmak lazım. Bist 30 hisselerinde hangileri ultra prim yaptı da düşecek diye korkalım.
Bu ay borsadan sıfır atılma hikayesi de varken ben 110.000 altına ihtimal vermem.
Ytd
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi