Tam ifade edememiş olabilirim. Stopaj kesintisi yok. 8% Net Prim. Bu net prim 10% mevduat karşılığına gelir diyorlar.
sn.egeduk ,
İnanın bilmiyorum.
Ulke ekonomisi uçlarda geziniyor maalesef. Genel olarak sıkıntılı bir durum vukuu bulursa (mevduata sınırlama falan gibi) bize sıra gelmeyeceğinin de iyi ihtimal ile sıraya konulacağının bilincindeyim. Bunun dışında erken kapama niyetim yok. Ama böyle bir erken kapama yaparsam , peşin verilen TL nin , erken kapama yaptığım tarihe kadar olan faizini dahi bankanın benden isteyeceğine eminim.
KKM ilk başladığında mantığını iyi anlamıştım. Ama sizin çok açıklayıcı bilgilerinizin bilgilerimi pekiştirici etkisini de unutmam. Müteşekkirim size bu konuda özellikle. Verilen peşin faizin , faizi ile isteneceğinden emin olmaktan öte yatırdığım doları yani ana parayı tam alabilir miyim veya ne kadar eksik alabilirimin cevabını bence siz benden daha iyi cevaplayabilirsiniz.
Yapılan işlem asagidaki degilse sorun yok
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...nlemi-42195214
Normal KKM’yi vadesinden önce erken kapatırsınız başlangıç kuru ile erken kapama kurundan hangisi daha düşük ise llgili kur uygulanarak paranızı TL olarak alırsınız.
Yani faiz alamayacağınız (kısmi faiz de yok) gibi, paranızı tekrar döviz olarak da alma şansınız yok.
Bu mantıkla gidersek;
Sizin ürünü erken kapatma durumunda başlangıç ve erken kapatma kurundan hangisi düşükse ilgili kur uygulanır içinden peşin aldığınız faizin tamamı düşülerek bakiye paranızı TL olarak alırsınız diye düşünüyorum.
23 şubat 2023 perşembe günü PPK kararı açıklanacak. Ne gariptir ki , piyasa 100 - 150 puan faiz indirimi bekliyormuş ! Artık bükemedikleri bileği öper olmuşlar.
100 baz puan indirim olacağı farz edilerek bankalar mevduat faizlerini düşürecekler. En geç perşembe gününe kadar 28 - 29 oranları görür sonra 25 lere devam eder mevduatçılar. Bağlayacaklar varsa son fırsat.
Faiz inmez kolay kolay.Gösterge faizini indirselerde bişey olmaz.9 faizde mevduat 30 a dayanmış.Ayrıca indirim olacak olsa mb kkm nin üstünü serbest bırakmazdı derim ben
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
200K USD 90 gün DDKKM FAİZİ %9 ancak teşvik primi adı altında mevduat eşleniği %14 e denk olan 5600 USD hesapta ancak blokeli yani vadeden önce KKM yi bozma durumunda alınamıyor 90 gün sonunda serbest...
maliye-finans otertitesinin amacı vatandaşı dövizden-altından men etmek ...
mümkünse/belkii de ileride kanun /karaname yoluyla liraya döndürmek
olduğunu biraz gündemi takip edenin bildiği bir konu...
yani böyle finasal teknikleri kullanarak amacın etrafını dolanmak bence bir kararnameye bakar...
yılbaşında açıkça niyet beyan edilmişti...ama görsellik bozulmasın diye ses çıkarılmıyor...
100 bin dolarınız 3 ay sonra dolar 18,87 x0,14= 19,53 in üzerine çıktığında yine 100 bin dolarınız olmayacak mı?
Bir başka ifade ile sizin hesap dolar 3 ay sonrasında 18,87 de sabit kalırsa söylediğiniz doğru.
Ancak madem dolar sabit kalacaksa 100 bin dolarınızı TL ye dönüştürüp yüzde 29 ile değerlendirseniz, dolar bazında yıllık yüzde 29 kazanç elde etmeyecek misiniz?
Foreks anketine katılan 17 ekonomistin tamamı faiz indirimi kararı alınacağını öngördü. Ekonomistlerden 9'u faizin 100 baz puan indirileceği tahmininde bulunurken, 4 ekonomist 50 baz puan, 2'si 150 baz puan, 2'si ise 25 baz puan faiz indirimi kararı alınacağını öngördü.
https://www.foreks.com/haber/detay/6...r/foreks-haber
200 bin dolar kur kaç olursa olsun DDKKM da olduğu için vade sonu yine 200 bin dolar +sı ise 90 gün sonra blokajı kalkacak 5600 dolar prim hesap basit yani. Ya dolar 35 olursa o zaman %29 TL faizimi durumu kurtaracak?
Banka burgan olup denizbank %15 dedi ama parayı taşımak istemedim...
DDKKM, opsiyon vs. adı ne olursa olsun, özetle dolara yüzde 11 faiz verilmiş....
Ülkenin veya bankaların durumu Yüzde 11-12 dolar faizi verecek kadar durum sıkıntılı mı?
Banker iflaslarında hiç unutmam 18-20 yaşlarında 7 adet cumhuriyeti bozdurmuş, generaller de burayı tercih ediyor diye ve adı "borsa" olan bir bankere her ay yüzde 10 kazanç vaadi ile para yatırmıştım.
Faizini sadece 1 ay alabildim. Ana param da batmıştı.
2033 vadeli EBnin getirisi %10 şu an TEB'de.
ytd
ikisinden de çok haz etmesem de habertürk'te fatih altaylı muharrem ince canlı yayını var. isteyene..
Bana göre basit olmasa da tek hatası oldu desem daha doğru olur! :whistling:
BTK ekşisözlük'ü engellemiş.
https://i.imgur.com/qe8Lk8j.png
Bende şu an açılıyor ama superonline kararı henüz uygulamıyor diyedir büyük ihtimalle. Açamayan baya insan varmış başka servis sağlayıcılarda.
zeka kübü değil zeka kırıntısı olan x bir politikacı bile o gece halkın karşısına çıkar iki kelam ederdi. kaybetmiş olabiliriz ama mücadelemiz devam edecek vs bir şeyler derdi en azından. tek hatası buydu demek de yanlış. onun öncesinde tüm mitinglerini ağırlıkla, hatta neredeyse sadece tayyip erdoğana giydirmek üzerine kurgulamak da ayrı bir zeka ve öngörü sorunuydu bence. bunu görenlere cahil ve yobaz demek de nasıl bir haddini, kendini bilmezliktir akıl alır gibi değil.
Muharrem İnce kazanamaz. KK da normal şartlarda kazanması imkansızdı ama deprem yüzünden şansı biraz arttı. Yine de aday olmasa iyi olur. İşimizi şansa bırakmamamız lazım.
Mansur çöp toplayacam diyor. İmam'ın ağzına bakıyoruz.
ben şunu anlamadım eğer kimsenin bilmediği bir aday açıklanmayacaksa neden hala altılı masa adayını açıklamıyor zaten dönen isimleri ezberledik eğer bu dönen isimlerden biri olacaksa ve geç açıklanırsa kimsenin vay be bu kesin kazanır diyeceğini sanmıyorum heyecanı kalmadı artık