Gene bu Hindistan Pakistan dövüşmeye başlamış..Ara ara yaptıkları için piyasa da alıltı sanırım.
Printable View
Gene bu Hindistan Pakistan dövüşmeye başlamış..Ara ara yaptıkları için piyasa da alıltı sanırım.
Bakan Yerlikaya, "Çetelerle mücadelede, uyuşturucu ile mücadelede, bütün asayiş suçlarla mücadelede kararlılığımız var. Biz milletimizin huzurunu bozanların ensesindeyiz. Onların da nefeslerini keseceğiz" dedi.
Hadi bakalım....Allah doğru iş yapanların yardımcısıdır.....
Erdoğan dün de Türkiye’nin “canlı kalmış ölülerle dolu bir dünyada hakikati haykırmaya ve bunun için siyasi, diplomatik ve gerekiyorsa askeri tüm yolları devreye sokmaya hazır olduğunu" belirtti.
İsrail, tepki göstererek Erdoğan'ın sözlerini reddettiklerini belirtti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, "Hamas, IŞİD'den beter, alçak bir terör örgütüdür" dedi.
İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas ile ilgili sözlerinin ‘’mide bulandırıcı’’ olduğunu söylemişti.
Erdoğan’ın, Rusya-Ukrayna krizinde olduğu gibi, İsrail-Filistin meselesinde de arabuluculuk rolü arayışında olduğunu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın "ateşkese varılması için bir garantör sistemi" önerdiğini yazan la Repubblica şöyle devam etti:
Ancak ne İsrail, ne Amerikalılar (Blinken, Orta Doğu turu sırasında Türkiye'yi hiçe saydı) ne de Körfez ülkeleri izin verdi ve bunun yerine Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunu tercih etti...............
Hakikat Türkiye yi kıskanıyorlar....gerler acı olsada durum ortada....
Faiz artışı ile borsada hacim artar ama sığlaşma daha da artar ve gün içi volatilite de artar diye düşünüyorum. Ertesi gün belirsizliğine hisse taşımak giderek riskli oluyor.
Yabancı TCMB faiz artırımlarının etkisi görmeden bence gelmez. Sıkılaştırma olunca ekonomik aktörler ellerindeki gereksiz şeyleri satarlar ve daha az inventory tutarlar diye düşünüyorum.
Şu an %35 lik faiz büyük oyuncular için hala tam korkutucu değil bir sonraki hamlelere bakmak lazım.
Öncelikle tüketici kredileri hedef alınmış gibi orada kredi kartının yoğun olduğu organize perakende ve akaryakıt bayileri etkilenmesi lazım.
MRSHL. aylık %300 getiri ile
BRSAN tahtından indirmiş..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Reklamlarda olmasa bu ülkenin 100. Yılının kutlandığına kimse inanmayacak.
Yazık adeta kamu kurumları bu ülkenin 100. Yılını kutlamaktan utanıyorlar
Varsa yoksa gazze hamas bile ülkenin 100. Yıl kutlamalarından önemli hale geldi.
TV plus premium paket bir hafta ücretsiz olmuş.
100. yıl şerefine.
Vade değişimi olmuş netde pozisyon azalmış gibi.
Bence yarın da taşıma olur pazartesiye kalanlar uzlaşmaya gitmek isteyebilir.
Son gün yakın hisse vadelilerde işlem yapılmayacak diye biri söylüyordu, aracı kuruma göre değişiyor olabilir.
https://i.hizliresim.com/drhywvt.jpg
ABD ADR kapanış.
https://i.hizliresim.com/aetcc2b.jpg
İsrail, Türkiye bölgenin büyüğüdür sözünü dinlememiz lazım derse borsa katlanır, yoksa stres devam eder.
izrail azrail politikası izlemeyi seçti.
derin devlette 2 . nesilleri iş başında.
buradan geri dönüş çok zor, sen de imkansız.
bölgeyi istikrarsızlaştırma, filistinlileri öldürme süreci,
az veya fırsat bulunca toplu şekilde devam edecek.
bu politikanın bir sakıncası var.
ayağın tökezlendi mi, kimse ,durun ne yapıyorsunuz, dimez.
Golyat dedim bu Filistin olayı başladı. Devlet Bahçeli de sapan ile savaşırım dedi.
Alışık olduğumuz akıl, mantık, deneyim vs materyalist düzen gitti metafizik ve kaotik söylemler arttı.
Benim çocuğum olmadığı ve yalnız olduğum işin kafam rahat, yani sorulara cevap vermek git gide zorlaşıyor.
Bu emoji vs dahi sembolleri öğrenemedim, öte yandan bu saatten sonra öğrenmek zor.
Trafik işaretleri vs ister istemez öğreniyorsun.
Arkadaşlarım göstergebilim vs aralarında konuşurdu, okeydeki gösterge ve otomobil göstergeleri aklıma gelirdi.
https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6stergebilim
Malesef açık ve doğrudan iletişim çok az, sembolizm hayatın içinde ama çok sonra fark ettim.
Bir ara renk kartelaları aldım her rengin anlamını öğreneyim dedim, numoroloji vs baktım ama kafa o işlere yatmayınca içine sinmiyor.
Siyasiler, reklamcılar bu işi en iyi bilenler.
Borsada da formasyonlar vs çok kullanılıyor gibi ama en azından arkasında bir mantık oluyor.
Gece karar çıkmış kredi piyasası serbestleşmiş.
Fatura karşılığı dışında da kredi verilecekmiş.
Ben altın, döviz, hisse senedi, ithalat ve kayıt dışı işler için kredi daha rahat alınacak diye anladım. Bunun dışındaki konular için zaten kredi veriliyordu diye düşünüyorum.
Oyuncular zarardaki işlemleri şirketlerine kardaki işleri kendilerine yazıyor ama kredi kolaylığı olmayınca bir yerde tıkanıyorlar muhtemelen.
Seçimlere giderken piyasaların canlanması isteniyor olabilir.
https://www.borsagundem.com.tr/haber...dimlar-1766506
Merkez Bankası tarafından TL payının artırılmasına yönelik yeni uygulamalar ile firmalara kredi kolaylığı saplayacak uygulama kolaylıkları Resmi Gazete'de yayımlandı
Akşam yazdığım üzere eli en rahat banka Akbank gibi paranın üzerine oturmuş, kredi isteyene para bende diyebilir. Diğerleri de müşteri kaybetmemek üzere rekabet başlatır.
Geçen BBHT'de bir banka genel müdürü biz rekabet olsa daha ucuza kredi veririz kimse müşterisini kaptırmak istemez vs diyordu
Borsada değirmenin suyu nereden geliyor, işler tıkanınca anlaşılıyor.
https://twitter.com/huseyingunayDC/s...yLIK2cYjA&s=19
Buyur burdan yak.
Reis "Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur"
ABD ve Katar, Hamas'ın İsrail'e saldırısının ardından İran'ın insani yardım için açılan 6 milyar dolarlık hesaba erişimini engelleme üzerinde ve Hamasla ilişkileri tekrar gözden geçirmek üzere anlaştı. WP
Katardan gelecek katır dolusu benjaminler hiç olmasın ..Şimşek fellik fellik para ararken
ilk kez Gazze Şeridi'ni tanklarla vurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), tünellerin hedef alındığı anların görüntülerini paylaştı. Savaşın başlamasından kısa bir süre sonra kara harekatı hazırlığı yapan İsrail'in bu hamlesinin, kanlı kara harekatının bir parçası olabileceği tahmin ediliyor.
viop Vadeli güne %0.50 + yükselişle başladı.
YABANCI geçtiğimiz hafta 107 mln $ net SATIM önceki hafta -13 mln $
2023 yılı sene başından bu yana -4,04 mlr$
YORUM Sizler verin kararını
SON DAKİKA | Korkulan oluyor... ABD füzeleri peş peşe ateşlendi: İran'a ait hedefler vuruldu
AKBNK karı artmış,
Akbank'ın 2023 yılı 9 aylık konsolide net karı 51.469.341.000 TL (2022/9 aylık: 38.222.869.000 TL)
Dünya makro ekonomi takibi için fatih pakdamar der ki Dünyayı okuyamayan silinir gider.....
Dünyanın içinden geçtiler!
Çok değil:
Geçen yaz 150 sent olan pamuk şu an 85 sent ! -%43
Geçen yaz 1170 olan buğday şu an 570 ! -%51
Geçen yaz 780 olan mısır şu an 480 ! -%38
Geçen yaz 1750 olan soya şu an 1300 ! -%25
Geçen yaz 4,2 olan bakır şu an 3,6 ! -%14
Geçen yaz 3600 olan alüminyum şu an 2200 ! -%39
Geçen yaz 213 olan çelik şu an 105 ! -%50
Çoğu yarıya düşmüş !!!
Bunun olacağını çok anlattım geçen yaz, çok...
Adam daha evim şu para oldu, arabam bu para oldu diyor. Ona da sıra gelecek...
Enflasyonu, doları, Dolar bazlı fiyatlamayı, petrolü, altını anlamayanı silindir gibi ezerler.
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 134 kişi okumaktadır. (16 üye ve 118 ziyaretçi)
mert45, Abnormal+, ahfado, alpertunga+, berkimcans+, Borsacı Beyefendi, Doctor20, el turco+, HURKUŞ, lemur, linux, northernforever, rosense+, smiless, TIFIL+, TOKATYILDIZI470+
Gündüzleri sadece bu kadar mı oluyor !?
https://www.mynet.com/son-dakika-kor...20durmal%C4%B1.
Bunu mu demek istedin ?
Vobyvade dün akşam seansında 7952.25 kapatmıştı bu sabah gaplı açtı 7993.25 ..sonra 8009.25 gördü şimdi gapı kapatıyor 7965.75
Gap kapandı 7951.25 ..xu030 ile eksi makas oldu ..7980.55
işc de iyi tepişiyolar. hayrola.