Ortalik dolandirici dolu.eve iki servis cagirdim ikiside uckagitci cikti.
Ortalik dolandirici dolu.eve iki servis cagirdim ikiside uckagitci cikti.
geçen sene,
yaklaşık 16 ay önce İstanbul Kadıköy'de ki evimi kapatıp.
Ege'nin bir bölgesine yerleştim.
Pandemide hayat daha kolay geçiyor buralarda.
Her tatil bölgesi yakın,
gıda fiyatları oldukça uygun
hele pazar rakamları ayrı bir güzel.
yerel marketleri var ulusal marketlere taş çıkarıyor.
pempiş domatesi 4 tl den
çanakkale domatesi 2.5 tl den.
köylü kendi z.yağını getirmiş lt 24 tl den satıyor pazarlık yapıyorlar hatta.
açık çiğ süt inek den sağalırken görüyorsun 5 tl den
daha neler neler...
her yere yürüyerek gidiyorum.
araba bir köşede duruyor trafik yok.
stress minimum
bunca zaman İstanbul'un kahrını neden çekmişim...
Bana göre bu orta küçük yerleşim yerlerinin en büyük dezavantajı AVM yok veya küçük bir tane var. her ürünü bulamıyorsun.
internetten sipariş veriyoruz. beğenmezsek iade ediyoruz.
Bir sürü arkadaşım pandemi sebebiyle evlerini satıp mordogan, karaburun, seferihisar, didim gibi yerlerden ev alıp yerleştiler. Bodrum, çeşme, urla gibi yerlere de yerleşen var ama azınlıkta çünkü oralarda mülkler çok pahalı pazarlardan alışveriş yapıyor herkes ve herşeyin iyisini alıp yiyorlar bence çok güzel şeyler bunlar keşke herkes yapabilse.
Farkeder mi neresi olduğu? Ege Akdeniz bir sürü ilçe var seç beğen al. Elinizi kıyıdan rasgele bir yere koysanız İstanbul'dan daha iyisine denk gelir.
Saglik sorunlarini oralarda cozmek zor olur.tekrar istanbula gelmek zor.herkes orada oturamaz.ayrica yurtdisina gidemezsin kolayca.
Yeterince pasif getiri yaratabilmiş ya da emekli birisinin İstanbul'da durması büyük yanlış. Şehrin vaadettiği hiçbir şey yok. Ancak ultra zengin olmanız lazım ki onlar bile memnun değildir bence.
katılıyorum. İstanbul , EMEA bölgesinin başkentidir. Yüzyıllardır herkes buraya doluşuyor. Kimse vazgeçemiyor bi türlü.
temelli göçmek zor. dönemsel bir kaçış uygundur. Ben 8 ay İstanbul içi 3,5 ay İstanbul dışı , 2 hafta yurtdışı döngüsündeyim.
Çalışmak için gelip yerleşen de bu şehirden vazgeçemiyor. benim gibi..
Tüm kurumsal firmalar , network , arkadaşlar burada. Çalışmasam da bağlılık var :)