- Sayın TEK, hüznüm öyle ziyade ki...
- Öylece kalakaldım hocam ben de.
Printable View
- Sayın TEK, hüznüm öyle ziyade ki...
- Öylece kalakaldım hocam ben de.
Daha önce belirtmiştim: EKGYO sağlam durdukça BİST de sağlam durabilir.
MSCI'de 21.90 üstünde kalındıkça BİST yukarı yürümeye devam eder diye tahmin ediyorum.
- Sayın Şair, bir şarkı atayım. Müslüm Gürses, "Hepsi Sana Benziyor": https://www.youtube.com/watch?v=MhTGKqChfro
- Yaktın bizi Çelebi!..
- TEK, kısa ve vurucu bir şiir bekliyorum senden, bana moral olsun, şiiri okudukça kendime geleyim.
- Geliyor abi!..
O
Yoksa sizin Yaradan'a olan inancınız
Sahip değil mi sizi gülümsetme gücüne
Geçmiş olsun Karadeniz, Kastamonu, Bartın, Sinop, Samsun, Karabük. İnşallah can kaybı yoktur. Rabb'im yardımcınız olsun...
- TEK bir de bana şöyle kısa ve net bir şiir at, ömrüm hatalarla geçti, şimdi o hataları yazsam sizlerden utanırım, kendi hatırımdan bile kovmaya çalışıyorum...
- Geliyor abi!..
ÇOK MAHCUP OLACAĞIZ
En ufak suçun bile affı yok
İnsan katında
Hangi suçları ne kadar işlemişsen işlemiş ol
Bir tövbene bakar sıfırdan bir hayat
Allah katında
Madem şu kısacık dünyada böyledir
O Rahman ve Rahim'in affı
Öyleyse ötelerde kimbilir nasıl
Sağanak sağanak yağacaktır üzerimize
Hepimiz ona karşı
Çok mahcup olacağız çok
BİST 100 için bu seviyelerin artık dip olduğunu tahmin ediyorum, haftalık grafik yukarıya yolculuğun yeni başladığını gösteriyor: https://invst.ly/vqih2
- TEK, senin grafikleri borsaya yeni başlayan yeğenim inceliyor ha ha ha!
- !!!
- Abi BİST'te alımlar hızlanabilir mi?
- Olabilir!.. Çay getir de içelim.
- Abi bugün çok çay içtin, bu 38'inci bardak oldu!
- Âşık insan çok çay içer Çelebi!
Bin şükür bu sene okullar zamanında açılacakmış, çocuklarımız manik depresif bireylere dönüşmüştü yaklaşık iki yıldır eve kapanmaktan.
İnşallah aşılar koronayı alt eder de normal bir hayat yaşar çocuklarımız da.
Aşı vurulmayan, aşıdan çekinen varsa kendileri için değil de bari kendi çocukları için aşı vurulsun; vebaldir bakın!..
MSCI'de 21.90'ın dün nasıl çalıştığını gördük, o noktanın artık dip olacağını düşünüyorum, belki yıllarca.
Önceki sayfalara attığım benzerlik grafiklerim vardı, onlara göre konuşuyorum. O grafikler çok iyi çalışıyor.
Bu yıl sonuna kadar dünya borsalarının yeni rekorlar kırabileceğini düşünüyorum.
BİST 100'de 1440 altında ardışık kapanışlar stop kaydıyla yıl sonuna kadar BİST 30 hisselerimi tutup VİOP'taysa vadeyi uzun, yarı parayı cepte tutarak longda bekleyeceğim.
ANNE TOPRAĞIM SUYA YAZILDI
Yangını suyla söndürürler neyle söndüreceksin suyu
Söz dinlediği görülmüş mü suyun azmak taşmaktır huyu
Ne kazma ne kürek kullanıldı birden mezarım kazıldı
Anne, toprağım suya yazıldı
Allah'ım sel felaketi yaşayan canlarımıza yardım et...
Şiirimi Karadeniz'deki sel felaketinde yaşamını yitiren tüm canlara ithaf ediyorum...
ANNE TOPRAĞIM SUYA YAZILDI
Yangını suyla söndürürler neyle söndüreceksin suyu
Söz dinlediği görülmüş mü suyun azmak taşmaktır huyu
Ne kazma kullanıldı ne kürek mezarım birden kazıldı
Anne, toprağım suya yazıldı
Dere boyunca çağlar hatırımda çocukluk gençlik çağım
Yağmurlar da öldürürmüş insanı kalmadı tutamağım
Yer tutmayayım dünyanızda mahşere kalsın alacağım
Anne, toprağım yağmura yazıldı
https://i.hizliresim.com/h4wtto6.jpg
Müsaitim, ama bir şey yazmak gelmiyor içimden. Bana kırılırlar acı çekenler, diye hissediyorum.
Dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden, diyenlere çok kızıyorum. O nasıl laf ya?!.
"Sen dua et, gerisini ben hallederim; ama duan olmasa ben hiçbir şeyi başaramam." deyin çocuğunuza sık sık. Çocuk duanın önemini anlasın.
DUA
Dua etmekten başka hiçbir şey gelmiyor elimden
Hoş görülecek söz meğer edilmiş olsun gafletten
Sen dua et gerisini ben hallederim denmeli
Hiçbir şeyi başaramam benimle olmasa duan
Şiirim, beğeninize:
BİRİNİ ARIYORSUNUZ GALİBA
Birini arıyorsunuz galiba
Ben buradayım
İyi gelecektir size eminim
Şakalarım
Ben sizi güldürürken
Belki gülmeye alışır yüzünüz
Bulduğunuz her yerde kavrayacaksınız gülüşü
Gülmek için ayrılmış bir yer yok dünyada
Ben buradayım
İyi gelecektir size eminim
Hayallerim
Yapım gereği değil
Hayatın gereği
Çok hayal kurarım
Daha doğrusu böyle tutunuyorum hayata
Bulduğunuz her yerde hayal kuracaksınız
Hayal kurmak için ayrılmış bir yer yok dünyada
Ben buradayım
Fena hırpaladığında hayat beni
Ben de etrafımda döndüm sizin gibi
Bulamadığımda kimseyi
Vurdum kendimi gülüş ve hayallere
Bin paraya bedeldir bir gülmek
Bin gerçeğe bedeldir bir hayal
Ben buradayım
Olamasam da derdinize çare
ALÇAKLAR
Alçaklara akar sular
Ev yaptırmayın alçaklara
- Sayın TEK, kederli bir geceden selamlar size. Kederli diyorum, çünkü seyrettikçe kahroldum balçıkta kaybolan insanlarımızı gördükçe. Yoksulluğumuzu izledim, bu yoksulluk nedeniyle ölen insanlarımıza ağladım. Parasızlıktan değil, ahlak yoksulluğundan bahsediyorum. Asıl yoksulluk odur. Dere yatağına nasıl kurulur şehir? Hiç mi düşünmediniz o insanları?
- Evet abi.
- TEK; ancak cana değer verilirse, sevgi saygı olursa insanca yaşanabilir, cehennemde bile. Cemevi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınamak istiyorum sayfanızdan. Saygılar...
- Şiddetle kınıyoruz abi, sevgiler saygılar...
İNSANCILLIK
Söz ve eylemde insancıllık ara
Yoksa bekleme insanlığa fayda
- Sayın TEK, önemli konularda bir farkındalık oluşturmak için konferanslar düzenlense, televizyonlarda açık oturumlar yapılsa?..
- Olabilir abla.
KELİMELERİN KUSURU
Bir kusurla indirilmiştir göklerden kelimeler
Akmaz kalp ve kulakları mühürlenmişlere doğru
İstanbul Başsavcılığı açıkladı, iki sarhoşun Cemevi'nde uyumak istemesi sözkonusu. Cemevi saldırısı diye bir şey yok. Bu hassas dönemde her habere inanmamak lazım.
Rabb'im Afganların, Afganistan'ın yardımcısı olsun. Memleketleri karışıksa elbetteki onlara kucak açmak borcumuzdur. İnşallah memleketleri yaşanılır hâle gelir bir an önce. Bulunduğum şehirde Afgan var, onlarla olmaktan dolayı mutluyum; hepsi çok karakterli insan... Afgan tacizci diye bir başlık açılmış sosyal medyada, varsa öyle biri onun cezasını verirsin. Bir topluluk bir kişiyle tartılır mı?
Bir arkadaş kendi yıkık dökük evini onlara kiraya verdi, 400 liraya. Kimisi pazarda el arabasıyla para kazanmaya çalışıyor, kimisi kağıt topluyor, hayata tutunmaya çalışıyorlar. Kirayı hiç aksatmıyorlar.