Bu hesaba aklım yatmadı...
Toplama çıkarma işlemleri tamam da...
Mantığı bana uygun gelmedi.
Printable View
Hiç yoksa yıllık faizi %20'ye çekelim, biraz moral olur diyebilirler.
400 baz puan olası bence.
Genelde faiz artirimlari ya da indirimleri gerceklesen enflasyon ile beklenti arasinda ki fark ile bulunur. Merkez bankalari basit yontem olarak bunu kullanirlar.
625 faiz artirimi da bu formulden dolayi cikmistir aslinda.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ama bana soracak olursaniz indirim 500 den asagi olmayacak.
6.25ten düşen trendin kırılması için günlükte 5.7303leri geçmesi lazım yarın için..
ama şahsi fikrim usdtry'de trend tümüyle tersine dönmesi için 7.20 düşenin kırılması gerekiyor.
faiz indirimiyle pik mi atıcak yada 4H ve günlük olarak tutunabilecek mi merakla bekliyorum.
ytd.
https://i.hizliresim.com/gP25aL.png
505 olur mu
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benimde içinden çıkamadığım bir konu var.
Bu hesapla faiz indirimi yapılırsa, enflasyonu % 15.75 kabul eden hangi banka hesaplı kredi verir.
Onlar bilmiyor mu gerçek enflasyonun ne olduğunu ?
Bir sonraki toplanti 12 eylul. O tarihte muhtemel enflasyonda 11 12 gibi rakamlari gorecegiz baz etkisi ile. Tabi iktidar bak faizler dustu enflasyonda dustu diyecek.
Ben simdi sert bir faiz artirimi bekliyorum. Sonrasinda rolantiye alacaktir her toplantida ortalama 100 baz puan indirim beklerim
Bu nedenle simdi faizleri 18 civari bir noktaya cekebilirler. Yilsonu enflasyon yuzde 14 politika faizi de yuzde 15 16 olur.
Bu da 800 900 puan indirim demek.
O yuzden simdi 500 ya da 600
Kalan toplantilarda ise 100 *3 den 300 puan.
Enflasyon rakamlari suphe uyandirsada ben cok farkli oldugunu dusunmuyorum bu seviyelerden. Enflasyon fiyat hareketidir ve gecen doneme gore kiyaslanir. Yuzde 15 enflasyon dusuk degil. Yani fiyatlar dusmemis ama yukselis hizi zayiflamis.
Tabiki burada devletin yapmis oldugu manipulasyonlar yok degil. Ornegin zamlari 1 temmuz sonrasina otelemek gibi
Bankalar için kredi verirken ilk planda önemli olan fonlama kaynaklarının maliyeti (ana eksende mevduat, yan eksenlerde ise 10 yıllık tahvil ve kısmen 2yıllık tahvilin bileşkesi. )
Bu fonlama kaynakları baskılanarak ta olsa düşük tutulursa bu kredi faizlerini etkileyebilir.
Faiz baronları yarın kılıçları çekip benjamini 5.85 üstüne atıp tehditkar tavıra girebilirler , daha önce çok gördük bunları...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Bu demek oluyor ki mevduat faizlerinde ciddi gerileme olacak ve bu normal sartlarda dovize talebi artirir
Eger iktidar dovizi bir patika icinde tutabilirse dusen faizler insanlarin istahini kabartip kredi cekmesine yol acabilir.
Eğer tcmb 25 Temmuzda faiz indirimine gitmez ise çok çok farklı bir olay için tedbir alıyor demektir.
O nedenle dengeli olmak şartıyla faiz indirimine gitmesi piyasayı rahatlatabilir.
Kgf benzeri bir hamle olmadıkça hane halkının teminat ve borçlanma kapasitesi kredi artışı için uygun değil.
Ancak devlet 2017'deki gibi teminat kapasitesini arttırıcı bir enstruman ile devreye girerse (kredi garanti fonu v.b) kredi hacmi artabilir.
Devlet böyle bir şey yapar mı onu iyi irdelemek lazım. Bu sefer bu denli geniş çaplı bir müdahale yap(a)mayabilir.
Faizi indirsen bir dert indirmesen ayri. Hec birsey olmaz. Sert krizin seneyi devriyesine geldik. Maliye politikasi adina ne yapildi koca bir hic. Sadece para politikasini kullanarak krizden durgunluktan adina ne derseniz deyin cikamazsiniz. MB asagi MB yukari. Bu ulkenin Hazine ve Maliye Bakanligi, ekonomi yonetimi ne is yapar.
Anket yapmislar
Damadi basarili bulanlar yuzde 2.1
Basarisiz bulanlar yuzde 88
[emoji3]
Kabak, atanması ile bizim yani milletin kafasına patladı.
Bu adamın atanmasının hemen ertesi günü, ellerindeki tüm varlıkları yok pahasına satıp giden yabancılar neden böyle bir şey yaptılar.?
Bunu iyi düşünmek lazım, onlar, ne biliyorlardı da gittiler, bizim bilmediğmiz ne ?
O gün bugündür dikiş tutmuyor.
İyki dolar aldık o halde.
Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Türkiye'ye gönderilmek üzere ABD'de tutulduğu gözaltı merkezinden havalimanına transfer edildi. / Anadolu Ajansı
Ortalamanın az biraz üstü zeka,beceri, yetenek sahibi genç nüfus yurt dışına kapak atmaya çalışır iken ve beyin göçü hızlanmış iken gidenlerin yerine gelenleri düşününce önümüzdeki yıllarda yaşayacağımız en büyük sorun insan kaynağı olacak gibi.
İnanın o zaman dolar kaç olmuş faiz kaçlarda imiş pek bir ehemmiyeti kalmayacak.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet ben de böyle bir denge kredi hacmindeki genişlemeyi arttırmaya yetmez sadece kredi hacmini sabit bırakır diye düşünüyorum.
Türkiye'nin hormonlu da olsa büyüyebilmesi için kredihacminin de reel anlamda artması gerekli.
Bu ancak var olan 250 milyar TL'nin üzerine ek genişlemeye gidilirse olabilir.
Türkiye ne yazık ki gittikçe kalitesizleşmeye başlayan temel büyüme dinamiklerini çok sağlıksız bir şekilde kredi hacmi büyümesine endekslemiş durumda.
25 Temmuz PPK toplantısı öncesinde,
şu anda (5.7065) değeriyle,
(27) Mayıs'tan beri altında kaldığı
20 günlük HO'nın [bugün (5.6869) a tekabül ediyor]
üstünde hareket ediyor, üstünde kapanışlar
trend dönüşümüne dair işaretlerden birisi olacaktır.
https://twitter.com/switrabel/status...31685701304320
5,71 vurdu çekti
Dün 25.480 ‘den kapanan ve güne 25806 dan açılan Türkiye Etf 25.713’e kadar gerilemiş durumda .
Bu arkadaş ne diyor?
Selamlar.
daha önce sözlü söyledik dinlemedin.. bi de yazılı imzalı şeyedelim diyor sarı kafaya.
nisan 2019
https://www.youtube.com/watch?v=9LeJ...ature=youtu.be
Twitter da damat gidiyor diye yazıp çiziyolar ne kadar doğru var mı yeni bişey 😁