:kahkah:Dolarda düşüş kaçınılmaz başlığına bir bakın derim adamlar buraya;malum başlık diyor,ha birde kitapçı yeni nikle işbaşında..:kahkah:
Printable View
:kahkah:Dolarda düşüş kaçınılmaz başlığına bir bakın derim adamlar buraya;malum başlık diyor,ha birde kitapçı yeni nikle işbaşında..:kahkah:
İTO hala eski enflasyon sepetini kullanıyor,
TÜİK olarak kendilerine yeni bir enflasyon sepeti hediye etmeyi düşünüyoruz..
Gördüm hocam az kızarınca gene hortlamışlar:)..birisi var geriside müritleri galiba...tekkeye dönmüş orası...
Genel Yön yukarı mı kardeşim, yukarı..1 geri 2 ilerimi evet o da öyle..
1 dolar 1 tl mi olacak, yine sıfır atmadığımız sürece hiç bi zaman olmayacak..
Türkçe anlama kapasitesinden yoksun olup yanlış başlık altında olmak.. bence konuşmaya bile değmez..
Tesadüfen gördüm..
Tarih boyunca çoğunlukla ekonominin temeli altın bazlıdır..
Gelmiş geçmiş en konvertibil ticaret aracıdır..
Doların bu kadar kıymetli olmasının nedeni de bir zamanlar altın karşılığı olması nedeniyle tüm dünyada geçerli bir para olması ve dünya ticaretinde yaygın olarak kullanılabilmesidir..
Ve dünya sahnesinde önemini yitirmesine de BENCE altın gibi bir karşılığının olmaması ve ABD tarafından kafasına göre basılıp ticari baskı aracı olması sebep olacaktır..
Ayrıca (varsa) altın yıldızdan, altın çıkarabilmek için birkaç yüzyıl (iyimser tahminle) sonra icat edebileceğimiz uzay mekiğimizi GECE serinliğinde YILDIZ'a indiririz artık [emoji2] ..
Bence OV ve UV'de $ durumu tüm dünya için sallantılı..
YTD..
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar/TL < 5.70
Şaka gibi cidden soğudum
5,6799 vurdu çeker mi bilinmez
ben bele işin akm
Ben hiç bişey anlamadım bu işten fed inde faizinin de yine 5.71 altındayız 25 kuruş daha düşer o halde algoritmasına göre bize giren girmiş valla ağlanmakistemiyorumda sinirden bu başka bişey değil :)
$ ın bütün dünyada sanal ve şişirilmiş olduğunu düşünüyorum..
Oluşturulan bu $ hacmini de para basarak biz oluşturmadık ve haliyle bu karşılıksız $ lardan zenginleşen de biz değiliz..
Bitcoin ve türevlerinin bile bir çıpası var ama $'ın yok..
Dünya üzerinde konvertibilitesi olduğu müddetçe bir kıymeti var..
O da giderek BENCE azalıyor..
YTD..
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Doların bu kadar kıymetli olmasının nedeni de bir zamanlar altın karşılığı olması nedeniyle tüm dünyada geçerli bir para olması ve dünya ticaretinde yaygın olarak kullanılabilmesidir..
Ve dünya sahnesinde önemini yitirmesine de BENCE altın gibi bir karşılığının olmaması ve ABD tarafından kafasına göre basılıp ticari baskı aracı olması sebep olacaktır.."
Ben sadece bu ifadenize yanıt vermiş, sorular sormuştum...
Bu sorularıma yanıtınız var mı?
*tcmb: Yıllık enflasyon alt gruplar genelinde gerilerken, enflasyondaki düşüşte büyük ölçüde temel mal ve enerji grupları belirleyici olmuştur
*tcmb: Bu dönemde gıda yıllık enflasyonundaki yavaşlama eğilimi sürmüştür.
*tcmb: Bu çerçevede, b ve c göstergelerinin eğilimindeki ılımlı seyir korunmuştur
*tcmb: Tüketici fiyatları üzerindeki üretici fiyatları kaynaklı maliyet baskılarında son dönemde önemli bir azalış gözlenmiştir
*tcmb: Eylül ayında, ulaştırma hizmetlerinde şehir içi ulaşım kalemi kaynaklı fiyat artışları gözlenecektir
Dolar karşısındaki para birimleri arasında dünya rekorunu kırdık mı acaba? Dolara sümküren adamın fantazisini gerçekleştiriyorlar.
geçenlerde burada konuşmuştuk..
doları alıp beklemek bir strateji olmaklar beraber orta uzun vadede sadece dünya ölçeğinde alım gücünü korur (en basit haliyle mevduata yatırılıyor senaryosu)..bu çoğu insan için yeterlidir.. burada problem yok.. ancak bazen insanlar (ben dahil) doları veya hisseyi satarak (bir miktarını) oluşacak fırsatları değerlendirmediğimiz için kendimize kızabiliyoruz.
ancak büyük oyuncular için dolar veya tl sadece kullandıkları birer enstrüman.. endeksi yukarı çek doları 5.45 e bas, sonra endeksi 10 bin puan düşür doları çıkar, enstrümanlar arasında geçişi yap..
bunun zamanlamasını bizler bilemeyeceğimiz için makul kademelerde (her bir enstrümanın %4-5 artış azalışları mesela) bu geçişleri yapmak faydalı olacaktır..
elbette her kişinin yoğurt yiyişi farklıdır..ancak duygusuz yatırımcı olmak gerekiyor.. zor zamanlar..her enstrümandaki dalgalanmadan az/çok bir şekilde faydalanmak lazım..
Temmuz ağustos patern i ne geri döndük..
1-2 kuruş kaldır 3-4 kuruş bas
Geçmiş olsun 5.85 e kadar mış nefesi..
6.30 6.40 ları göstereceklerdir diye düşünüyorum ama ne zaman..
6 ay sonra
1 ay sonra..??
Hep yukarı iğne bardan sonra düşüş geliyor..
Ocak başındaki iğne bardan sonrada 2 ay boyunda 5.10 5.20 lerde gezindi idi..
Yine aynı durumu bekliyorum..
Sonrasında 6.30 40 hareketi başlar..
doları geçtiğimiz haftalarda 5.45 lere bastıklarında aralık vade long olduğumu yazmıştım.. 5.80 civarı ortalama ile.. geçen hafta yaz sezonunu kapatmak için tatildeydim ancak dolarda yukarı yönlü hareket aralık vadede 6.10 lu seviyeleri getirince 60 a yakın kontrattan 15 tanesini satarak kısmi realizasyon yapmıştım..
şimdi.. dolar düştü..yıllardır en büyük problemin dış borç stoğu olduğunu söylüyoruz.. hatta işlemlerime en çok bu parametre kılavuz oluyor bile diyebilirz, ülkede irrasyonel bir kafanın yönetimde olması etkenine ek olarak.. yabancılar borç ödeme potansiyelini sorguluyor.. ayrıca faiz indirmede aceleci davranacaklarını da hepimiz görüyoruz..
bu nedenlerle dolarda tekrar poz arttırmaya başlıyorum.. kademeli.. bu sefer spot poz arttıracağım.. baskının suni olduğunu ve yabancıların diğer enstrümanlardaki pozlarına yardımcı olmak için baskı altında kaldığını düşünüyorum.. ekonomik temeller açısından sürekli aşağı yönlü doların zorlanması ekonomiye zararlı.. sürdürülemez..
mutlaka okuyun...
Tehdidin altından Mall of çıktı!
http://www.patronlardunyasi.com/habe...f-cikti/224589
Sanırım gerekçeyi öğrendik.
Bu vesile ile dolar-bıst koordinesini gözlemek yerinde olacaktır diye düşünüyorum..
5.75 den 5.45 hareketinde borsa da zirveden dönüş işareti vermiş idi..
5.85 lerde iken dolar borsada biz bu yüzde 2 yi sorguluyoduk..
Bugün itibari ile cevabı alındı..
Dolar bas borsa çek trendi başlamış..
Kılıçdaroğlu : 'Damadın daha önemli işleri var' :he:
Özgeyi mi kastetti acaba ?
Şaka bi yana hem dün akşam Habertürkte hem de şu anda Sivasta tarihi bir konuşma yapıyor Kılıçdaroğlu...
Kemal Kılıçdaroğlu Sivas'ta konuşuyor:
5 KONUDA ÇAĞRI
Mevcut yönetime 5 temel konuda çağrı yapmak isterim. Madem ki manda burada reddedilmiştir bize düşen görev var.
1-Kesinlikle ama kesinlikle Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Bir siyasi partinin genel başkanı hakim tayin edemez. Referandumsa getirin soralım millete en az yüzde 60-70 tarafsız olsun denecek.
2-Güçler ayrılığı ilkesi. Kontrolsüz güç güç değildir. Yanlışı söyleyecek makam yok. İki devlet var, bir saray devleti bir de Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Yargı bağımsızlığı. Siyasi otoriteye bakıp karar veren yargı olur mu?
3- Devlet yönetiminde şeffaflık. Şeffaflık diye bir şey yok. Şehir hastanelerini, havaalanını kaça yaptın? Niye sır oluyor?
4- Ekonomik Sosyal Konseyi topla, dertli olanları bir dinle bakalım. Bir ekonomik kriz yaşanıyor. Ekonomik kriz yaşanıyor ama saray farkında değil çünkü sarayda kriz yok mutfak dolu. 3 ayda bir toplanması lazım. 5 Şubat 2009 son toplantı tarihi. 10 yıl geçmiş toplanmıyor. Vatandaşın derdini kimden öğreniyorsunuz? Damat mı öğretecek sana? Damadın daha önemli işleri var.
5- Eğer sen krizin adil dağılmasını istiyorsan dolar bazında verdiğin ihaleleri Türk Lirası'na çevireceksin. Faturayı vatandaşlar ödüyor. Niye Türk Lirası'na çevirmiyorsun? Dövizle verdiğin garantileri Türk Lirası'na çevireceksin.
''BUNLARI YAPTIKLARINDA İLK BİZ ALKIŞLAYACAĞIZ''
Büyük bir samimiyetle dile getirdik. Bunları yaptıkları takdirde ilk biz alkışlayacağız. Hiç kimse asla umutsuzluğa kapılmasın.''
Tabi zaten sağa sola bakmana gerek yok
Bi takım tipler var onlar kendini bilir :-)
Gelip yaziyolarsa. Borsa dolar ters hareketini çekmeye yakın demek olabilir bu :-)
Yatırım tavsiye değil
5.6559 vurdu çekti. Hammadde alacağım, 2 gündür nakliyeciyi ayarlayıp tekrar iptal ediyorum.
Böyle saçmalık olmaz. Bu oynaklık herkesin kafasını bulandırıyor.
Düşecekse düşsün çıkacaksa çıksın ama oynaklık olmasın.
04 Eylül Çarşamba 11:10 PEKCAN: AĞUSTOS'TA DIŞ TİCARET 2,38 MİLYAR DOLAR AÇIK VERDİ
04 Eylül Çarşamba 11:10 PEKCAN: AĞUSTOS'TA İTHALAT 15,5 MİLYAR DOLAR OLDU
04 Eylül Çarşamba 11:09 PEKCAN: AĞUSTOS'TA İHRACAT 13,2 MİLYAR DOLAR OLDU
Şerefsiz dolar
recep erdoğan:
"Şu anda Güvenli Bölge'nin adı kaldı başka bir durum söz konusu değil. "
bu rezil dış politikada gelinen noktanın özetidir.. aylardır giriyoruz, yapıyoruz denildi.. ama gelinen noktada kazançlı çıkan abd.. boyun eğdiler abd ye.. maksimum 2 haftada kurulabilecek mobil füze sistemini de kuramadılar (s-400), gelecek seneye ertelediler o kadar bır bır konuşmadan sonra..
ülke çıkarları için konuşan vatansever insanları yıllardır baskıyla susturdular, kendi fantezi alemlerinde dünyaya racon kestiler.. bu sadece zavallılıktır..
https://www.trthaber.com/haber/gunde...di-429519.html
Belediye'lerde bu tip olaylar çok olur ama bu kadar göstere göstere dolandırıcılık olmaz . Genelde duyarız ya hep kat yoğunluğu artacak olan bölgelerden çevresine arsa aldırır yoğunluk yükselince satar falan filan artık bunları biliyoruzda burdaki çok farklı , adamlar şebeke gibi belediyeden o bölge için imar planını değiştirip eğitim alanı diye gösteriyor sonrada şahıslara gidip sizin arsa eğitim alanı bize satın diyor adamlarda muhtemelen araştırıyorlar bakıyorlar doğru eğitim alanı gözüküyor . Satın aldıktan sonrada gidip belediyeden imar planını avm olarak değiştirip üstüne avm yapıyorlar.
Olaydaki bir saçmalıkta mağdurların dava açıp hak aramaya çalışması :) Hak Hukuk bunlardan yana beni bu şekilde dolandırsalar allah yarattı demem ne başkan dinlerim ne bakan vereceğimiz 1 can.
Bataklıkta iş kontrolden çıktı...Artık ne yapacaklarını da bilmiyorlar dua ve temenninden başka...
Suriye politikası battı maalesef...En çok zararı biz gördük bu işten...4 milyon üstüne birkaç milyon daha İdliblimiz olacak...İçlerinde ne oldukları belli olmayanlar...