Printable View
Trump gomerse dolara bu gece yarin 5.7 altina gider
Ne trump mis be dolarin kabusu oldu
Abd denen muz cumhuriyeti başkanlık makamini borsa manipulatorlugu icin kullandi resmen
1.1006 dan yumoşa döndüm bünyaminleri
https://i.hizliresim.com/9Y1LR5.jpg
Bolivya da Demokratik secimlerle %60 halk destegi ile iktidara gelen sol ve ulusalci devlet baskani Morales Batli guclerin destek verdigi askeri bir darbe iktidardan indirildi.
Yerine Neoconlarin sectigi kukla bir surtuk basa getirildi. Devlet nisaninida askerler takmis.
Latin Amerika da halk destegi ile secimle iktidara gelen sol hukumetler Batili guclerin ya askeri yada yargi darbesi ile birbir iktidardan dusuruluyor.
Viopta mi poz aldin ?
insallah kazanirsin.
Bende p.tesi gunu viop ta long poz acmistim. Yukseldikten sonra dun tekrar aldigim yere gelince teknige uyup stopladim. Yerine ons altinda long oldum.
Yanliz viop da eurusd parite islemleri cok sig trade etmek zorlasiyor.
Dth i fena sopaliyorlar
dolar konusunda hiç bir endişem yok..
son ithalat verilerine göre ithalatın artma eğilimi açıkça belirgenlişmiş..rekabetçi kur daha yukarı seviyelerde.. bunu görmezlerse kendi bilecekleri bir şey..
diğer yandan.. standart dolar tutan kişiler için zaten bir problem yok.. onların stratejisi risklere karşı sigorta..
ayrıca..TL varlık trade edip işlemin son adımında dolar üzerinden muhasebeleştirenler için de doların düşmesi bilakis iyi bir şey..
burada kabulumüz elbette abd nin ülke olarak ticaret ve teknolojide baskın rolünün devam edeceği ve doların dönemlik dalgalanmalardan bağımsız olarak global alım gücünü yansıtacak en iyi araç ve gösterge olması..
volatilite olması iyidir.. yakın geçmişteki 50 kuruşlar 1 liralar hatırlandığında (volatilite) şu anda hiç olmazsa 10-15 kuruşluk dalgalanmalar hakkımızdır diye düşünüyorum :) heyecan olsun biraz..
hatta..5.60 a basın..sıkıyorsa..bakalım n'olacak..sistemde basıncı biriktirmek Türkiye nin zararına.. şu anda 6 tl ye yolculuk olmalıydı yavaş yavaş..
eğer bir tur daha 5.60 'a indirirlerse
a) ithalat hızlanarak artar
b) yerleşikler döviz biriktirmeye devam eder
c) işleri gerçek manasında yola koymak konusunda vakit kaybederiz..
Dolar kuru turpun açıklamaları ile 5,71-5,72 seviyesine gerileyecektir mutlaka.
Sonuç: 1 dolar yine 1 dolar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la yapacağı kritik zirveye dakikalar kala, görüşmeye bazı Cumhuriyetçi senatörlerin de katılacağı öğrenildi.
Fotoda arkada asık suratlının üstündeki deniz subayı elbisesi gibi tabi bolivyada deniz yok o ayrı
Tabi o kadar lityum madeni vardıysa rahat bırakmazlar geleceğin hatta bugünün petrolü lityum işte
Her yerde lityum pil var lityumsuz hiçbişey yapılamıyor
Şirketokrasi bırakır mı Hiç o ka parayı
Foto daki bayanda ağzı kulağına varan
Kuaförden yeni çıkmış
Ikı kutu saç boyasına:))) insan demekki ucuz şeylerle böyle mutlu oluyo
Ağa hiç farkmaz
Hugo chavez 12 yıl
Evo morales 5 yıl
Zaman kazandırdı
Bundan sonna kum saati daha hızlı akıcak tabisi
Trump : Ateşkes devam ediyor , Kürtlerle görüştük gayet memnunlar
Bu görüşmeler sonucunda ince ince S-400 ler hangara çekilip, kapısı kilitlenip, anahtarı da ABD’ye verilmesin sakın.
Bence kekolarla basak geciyor
Bize bi iki densiz lafi disinda sikintisi olmadi trumpin o da uslubundan fed baskanina sığır demis biri bu...aksine tl yi tek basina savunuyor trump olmasa dolar 5 mumkun mu :)
Trump: Erdoğan bölgede oldukça saygın birisi, ABD ile Türkiye ilişkileri iyi.
Su anda rte yi abd de istemeyen milyonlarca abd li var anket yapsalae nüfusun %90 i gelmesin derdi
Azilgorusmesi oldugu gun tepkileri daha da azitma pahasina bunlari yapiyor adam ne billuru ezbere konuşmayın
Bu adam bistteki Herif %90 eger degilse neden bunlari yapiyor anlasilir degil
Daha dün saydırıp sövdüğün adam bugün pişkin pişkin karşına dikilirse hakkında ne düşünürsün?
O da onu düşünüyor işte.!..
Ne günah işledik de bu hallere düşürüldük bilemiyoruz..
Trump dan baskasi abd baskani olsaydi degil firatin dogusuna girmek kurt devleti coktan kurulmustu.
S400 u kabul edip f35 programi konusuluyor diyorlar yok artik denilecek seyler bunlar
Bu olursa bu gece cok zor ama dolar feci gömülür
Bu adam bu gece bunu söylerse yarin dan itibaren kesinlikle heykeli dikilmeli
Panamanın efsane lideri torrijosu, ekvadorun petrol şirketlerini ülkeden ****** eden avukatı roldosu uçak kazası ile öldüren şirketokrasi, chavezden sonra son sosyalist kale eva yı indirdi.. Kendisini ziyaret eden ronaldinhinun futbol hayatı da bu ziyaretten sonra bitmişti.. Allah bolivyadaki insanların yardımcısı olsun diyorum.. Doğalgazları peşkeş çekilecek.. Kol gibi zam yağmurları ülkenin bütün değerleri peşkeş çekildikten sonra başlayacak.. Bugün abd nin bile trump ile birlikte nasıl şirketokrasiye boyun eğdiğini görünce ilerki yıllarda dünyadaki insanları gerçekten çok zor günlerin beklediğini düşünüyorum
Adam gibi bir ekonomi-politikası, dış siyaseti olmayan ülkelerin borsaları kendi para biriminde zaman zaman ralli yapıyor görünse de, döviz bazında uzun vadede ezilmeye mahkumdur.
Bist'in döviz bazlı grafiğine 2013 ten itibaren bakmak yeterlidir.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Iyi izleyin
1 saat sonra dolar 5.63
Abi o sensin
Powell ta kendisi
Tanıdım çünkü
Elimde buyuduydu kerata nivyork ta :)))
Yalnız emin olmayuğuz
Yaklaşık bi saat sonra belki el ele gülücükler dağıtarraktene çıksalarda odadan
Tek cümle kafi açıklama esnasında
Balonu üfflemeğe
O da şu mesela
Bi takım görüş ayrılıklarımız olsa da .....
Tamam bitti o kadarı kafi ki ne kafi
Genede yatırım tavsiyesi değil
Ben 6 ay olayına takıldım yani demek istiyor askerlik süresi düştü bundan böyle oldu filan diye algı.
İktidarın nadir desteklediğim kararlarından biri askerlik süreçlerindeki düzenlemeler ve profesyonel orduya geçiş süreci.
Dediğiniz gibi bir kere kişide sorun var görünüyor ve dediğim gibi bedelli 1 aylık askerlik demişler.
İsterse 2 yıl yapsın bu kişi düzelmez süre ile alakalı durum değil.
Ayrıca dolarda hareket yok diye herkes konu dışı sohbete çevirmiş konuyu..
Vay anam vay
Msci bir yandan ons bir yandan
Dolari dovmek icin isiniyorlar...
Şu mektup CHP nin iktidarında yazılmış olsaydı,AKP tellal /cazgır tutup mahalle mahalle okutmazsa bende hiç bir şey bilmiyorum...
saygılar/başarılar