Doviz artışına duyarlilik konusunu incelemek için eurobond fonlarinin Ağustos 2018 performansına bakabilirsiniz mesela.
TDG farkının ortaya koyuyor.
Printable View
Doviz artışına duyarlilik konusunu incelemek için eurobond fonlarinin Ağustos 2018 performansına bakabilirsiniz mesela.
TDG farkının ortaya koyuyor.
eurobond fonu olunca konu biraz farklilasma var ? kucuk detaylar ama yinede getiride bazi donemler ciddi ayrisma olusturabilir.
bu fonun doviz risklerine karsi ciddi bir koruma (%10 kisisel stopaj + %15 fon kaynagindan dogrudan kesilen stopaja ragmen)
ama eurobond olunca konu
1- T.C Hazinesinin yabanci para cinsinden borclanmasini iceren kagitlar
2- Yurtici sirketlerin yabanci para cinsinden borclanmasini iceren kagitlar
3- Yabanci ulke tahvilleri
4- Yabanci ulke sirketlerinin borc kagitlari
bizdeki mevcut fonlarin icerigini bir incelemek.lazim.! ornegin dovizin yukselmesi esnasinda riski azaltirken eger mesela agirlikli olarak T.C hazine tahvillerine yatirim yapan bir fon ise o esnada faizlerin yukselmesi durumunda dusen fiyatlar nedeniyle yazilan zarar ve stopaji eklerseniz getiri dusuk olur. gibi gibi !!!
bakmak lazim
Döviz artışına duyarlılık olarak Döviz katılım fonlarını da inceleyebilirsiniz.
Ağustos 2018 performansları dikkat çekici. 6 ay, 1 yıl ve 3 yıl performanslarında da fena değiller. Bu kategoride, TPZ ve ZPF performansıyla öne çıkanlardan. Son 1 aylık performans ta, dolar kurunun hareketsizliği nedeniyle bir durgunluk var, ama doların ilk sert hareketinde hızlı tepki vereceğini düşünüyorum.
Bende Ziraat ZPF var, içeriğinin büyük kısmı(%85) T.C. Hazinesinin çıkardığı, döviz bazlı kamu kira sertifikalarından oluşuyor. En son dağılımda 6 kira sertifikası bulunuyordu, ortalama vadesi 663 gün.
Eurobond borçlanma fonu biriktirmeye başladım bugün itibarı ile. En agresif ve en defansif olarak belirlediğim iki fonu sepet olarak alıyorum ( dbh + ipv )
Tüm eib değişkenleri satıp, diğer değişkenlere yaydım, değişken fonları üçe düşürdüm.
Yerli eurobond yada döviz katılım fonları uzun vadede üç aşağı beş yukarı aynı getiriyi sağlarlar
O yüzden çokta bir fark yok aralarında
Buna yatırım yapacaksanız alın birini gitsin
Fazlada araştırmaya gerek yok
ziraat bankasından ata yatırıma ait bir fon aliyorum işlem basarılı diyor ama talimat durumunda hatalı yazıyor neden olabilir acaba?
Aslında paranın iki gün ya da üç gün sonra hesaba geçmesinin yanında bence çok önemli olan şey sattığımız fon yerine en azından ertesi gün ( ki hesaba geçecek miktar belli) başka bir fon alabilmek. Ama bu imkan yok ve büyük eksiklik. Borsayı seans salonlarından takip ettiğim yıllarda bir hisseyi sattığımda anında başka bir hisse alabiliyordum. Ama fonlarda bu durum yok ve dediğim gibi büyük eksiklik.
Herkese merhaba öncelikle
ZPLIB borsa yatırım fonunun GÖSTERGE NET AKTİF DEĞERİ 'ne nasıl ulaşabiliriz ? DJIST fonu web sayfasında bu yayınlanmasına rağmen bu fonda göremedim . Aktif bir web sayfası da yok zaten
Yalnız bu tür fonları elde tutmak için sağlam irade ve çelik gibi sinirlere sahip olmak gerekir. DBH fonunu yılbaşından önce almıştım. Güzel getirisi vardı. Sonra belli aralıkla iki günlük (şimdi tam hatırlamıyorum) bir düşüş oldu. Bir ayda aldığını geri verdi desem yeridir. Tabi hemen vedalaştım. Meğer o düşüşler sonraki düşüşlerin habercisiymiş. Bol kazançlar.
İyi günler,fon yatırımcı dostlar.Bir sorum var bilgisi olanlar için;Örnek olarak 300 tl fon stopajı önceki fon karlarından ödedim diyelim.Mevcut bir fonumu da -100 tl zararla satarsam,bu zararımdan dolayı önceki ödediğim 300 liralık stopajın 100 lirası mı bana geri iade ediliyor?Değilse kaç lirası iade ediliyor?Bunun belli bir oranı mı var ya da ödediğim stopaj ettiğim zarardan büyükse hepsi mi iade ediliyor?Bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum,şimdiden teşekkürler.
İade yok, kar olandan stopaj kesintisi var, zarar olandan yok,bundan var ondan yok diye birbirlerini dengelemiyorlar, her fon ayrı düzenlenir,
Yani 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyorRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye eurobondları artı genel olarak
https://i.hizliresim.com/f8PwrJ.jpg
Bu resmi AFO ve GLDTR'yi karşılaştırmak için ekledim. Ancak aldıkları karşılaştırma ölçütünün getirisi ve TÜFE oranları aynı yıl için birbirinden çok farklı. Bu nasıl olabilir ki? İkinci olarak da bu resme bakarak GLDTR mi AFO veya başka bir altın fonu mu?
TCD. Tablo oranindan farkli gelmis
Tablo tahmini .2.24
Gercek. 1.70
Masallah yatayda iyi getiriyor
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SUA almıştım EIC'leri bozmadan. Bu EIC iyice yumuşak oldu...
MAC gene eksi yazacak gibi duruyor. DITAS ve CELHA tavan tavan giderken fon güzel getirdi, şimdi olay terse döndü, bakalım Haydar Bey aksiyon alacak mı
altın konusu daha önce de çok konuşuldu. benim tavsiyem 2 tarih aralığındaki performanslarına bakın. altının düştüğü zamanlarda ya da çıktığı zamanlardaki tepkilerini karşılaştırın. bu tablodan kaba bir analiz olur.
aşağıdaki siteden tarih aralığı girerek yapabilirsiniz. altın fonlarından da FIB, TCA düşünülebilir bir de GBC var.
https://www.yatirimdirekt.com/fon/fon_karsilastirma
gram vs GLDTR için de linkteki arkadaşın çalışmasını inceleyin derim. https://twitter.com/ata_bak_ali/stat...991292932?s=20
Eib cidden verimsizleşti son dönemde.
Tek getiri kalemi Blcyt.
Fonun kaderi bu hisseye bağlı.
SUA daha başarılı bence.
Saygilar.
valla ben aylardır tcd nin iyi yönetildiğini iddia ediyorum rakamlarla ama çoğu kimseyi ikna edemedim. :)
yine yarın iyi getirecek gibi duruyor.
Sıkıntı arkadaşların yanlış zamanda çıkması. Yanlış zamanda fona girebilirsiniz gayet doğal. Ama fonları borsadaki traderler gibi al sat yapıp değiştirirseniz kazancınız törpüleniyor ya da zarar ediyorsunuz maalesef.
Ha bunları TCD için yazdım çarşambaya beni utandırır eksi yazar o başka :)
YTD
XTUMY 8 gündür direnci olan (sarılı çizgi) 313,900 küsürlük seviyesini yukarı kırmayı başardı.
Halen bollinger bandı içinde hareket ediyor. Şuan için Trend olarak da yukarı yönlü eğilim devam ediyor görünüyor.
MACD (yeşil) sinyal çizgisini üstten kesmemiş ancak pozitif olması olumlu.
ADX hala trendin güçlü olduğunu söylüyor.
DMI + , DMI - üzerinde.
YTD...
https://invst.ly/ri4jc
Tahmini gun sonu;
Acc 0,09%
eıd 0,32%
fph 1,26%
gl1 0,45%
gmr 0,78%
mac -0,58%
mps 2,53%
tcd 2,89%
tkf 1,37%
tte 1,08%
ydı 0,22%
tzd 0,25%
zpe 1,18%
rbh 1,58%
xu100 0,42%
Bi mac alalım dedik 2 gündür zarar.tam zamanında girmişiz
EIB nihayet artı yazdı, hangi dağda kurt öldü ya. Gerçi bugün satış vermiştim ve azıcık kar bırakarak yollarımızı ayırdık.
EIB için yeni fiyatımız: 0,066911
MPS=Fon=%1.725454=1,93481TL 21/07/2020 fiyatı :bravo::bravo::yahoo::halay::yahoo:
Tca % +0.25
Zpf % +0.14
Zpe % +0.99
Merkez bankası yeniden VİOP'ta
Dolar için Aralık 7.17 denilmiş
Nazar degmesin yarin tahmini
+ 2.89
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2000 yılında o dönemde yabancı işlemlerine aracılık ile ünlenen Bender Menkul Değerler'in yüzde 40 hissesini satın alarak, Türkiye aracı kurumlar pazarına adım atan Deutsche Securities Menkul Değerler faaliyetlerine son verdi
bende niye deutsche tahtalarda yok diyordum
sıra merrill demi oda gorunmemeye başladi..
yabancilar tek tek gidiyor