Türkiye'nin Almanya'dan yaptığı ithalatın finansmanı için verilen krediler ise kendi ihracatını olumsuz etkileyecek sözkonusu kredileri kesmesi rasyonel görünmüyor.
Printable View
Bu konuyu bir daha düşünmekte fayda var, Türkiye'nin verdiği cari açık zorunlu nedenlerden ise,(yani cari açığa neden olan mal talebi yurt içinden karşılanamıyor ise ve bu malın karşılanması zorunlu ise), böyle bir kredinin durdurulması direk olarak aynı cari açığı verebilmek için döviz kuru değerinin yeni denge noktasına gelmesini gerektirebilir.
İhracat biter turkcesi.
HSBC 40 güne kadar 15
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kıyamet alameti...satacaklardir makyaj hazırlığı
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HSBC'nin odea ve burgan ile rekabet edecek ölçüde yüksek faiz vermesi sıkça rastlanan bir durum mudur?
Hscb nin subeside cok azkaldi bize en yakin sube kapatildi bu faizi almak icin once sube bulmak lazim.
Vallahi web sitelerinde size özel hoşgeldin faizi %11 yazıyor. Yani sınırlı süre geçerli bir %11 lütfetmiş, ayrıca bu bankanın uzun süredir televizyonlarda reklamlarını da görmüyorum. Daha önce iletişim kurduğum MT'lerde başka bankalara geçmiş oradan beni arayıp duruyorlar. Oranda bir gariplik var ama forumdaş tekrar bir teyid ederse kontrol ederiz.
Oranlar amma değişken .14.5 oran diyende var 14 de aynı bankaya.
odea dolar 4.10
aktif repo 4
yarın için MB ne yapar ? benim tahminim 0,25 glp de düşüş var mı artıran azaltan
YTD
Rodea kadar kaşar bir banka yok hocam değiştir orayı
Bana çektikleri numaraları anlatamam.cektim faxi başka bankaya bastım gittim.
Enpara yillar sonra odeaya eşitledi .
Forumdaşlar,
Sn jondowes, zorunlu karşılık limitleri ile ilgili düzenlemede yapılan değişikliğin bir yan etkisinin büyük bankalar ile küçük bankaların mevduat faizlerinin yakınsaması olduğunu söylemişti. Rodeo'daki durumda bununla ilgili olabilir. Yani bu durum pazarlama kanalındaki mevduatın fiyatını baskılamış olabilir. Sanırım kendisi likidite ihtiyacının kısa vadeli fonlar ile sağlanmasının daha avantajlı veya düşük maliyetli olmaya başladığından bahsetmişti.
Zira son 4 senedir büyük bankalar ile küçükler arasındaki fark hiç bu kadar dar olmamıştı. Bu fark dar ise küçükler mutlaka bunu bir güvenceye dayanarak deniyorlardır diye düşünüyorum.
Sorum şu o zaman.Yapı kredi 14,10 ile mevduat toplarken odea ya 14,00 ile kim para verir.
Ykrd 13.35 demişti geçen hafta yeniye.
HSBC 15 diyen arkadaş biraz daha malumat verebilir mi? Şehir, yeni giriş- temdit vs.
100K-250 K arası 40 güne kadar 15
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yen'i giriş
Bende duydum . (duyum)
Hatta 15,5 ..
HSBC Cağaloğlu
büyük crash geliyor
diye geçen sonunda burayı inleten romanyalı gurbetçi işadamı arkadaş , çukurovazededir.İmar bonozedelerinin formunda bunun gibi bazı iddalarda bulunurdu .O zamanki güvendiği meta sarı kız yani altındı.700 dolara düşerse alacağım diye yazardı .sonra 700 doların altına geldi yanlış değilsem 620 dolara kadar indi .Aldımı bilmiyorum.ondan sonra bir rüzgar geldi altın önce 1000 dolar sonra 1900 doları geçti. yani eğer tarih tekerrür ederse altın benzer oranda dolar da primlenirse milletçe yanarız. tabiiki full dolarcılar hariç...
Bes fonları için söyleyeyim. Türkiye'de fon kesintileri fahiş derecede pahalıdır, hisse senedi fonları için yıllık %2.2-%2.3 gibi birşey kesiyorlar. Orta ve uzun vadede bileşik tutarı hesaplamak istemezsiniz, getirinizden büyük bir dilim götürür. Fon yöneticisini ve portföy yönetim şirketini zengin ediyoruz. Bugünkü oranların en az %50 düşmesi gerekiyor.
2. husus Türkiye'de Bes'de pasif fon yok maalesef.
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve fonlarına ilişkin görüş ve önerileriniz için Bes Fonları başlıklı foruma davet ederim.
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=8782
buda etkili olabilir;
http://www.businessht.com.tr/ekonomi...e-keskin-dususAlıntı:
KGF'nin limitlerine yaklaşılmasıyla kredi büyümesinde keskin bir düşüş yaşandığı görülüyor
Deutsche Bank Başekonomisti Kubilay Öztürk, raporunda KGF'nin limitlerine ulaşılmasıyla kredi büyümesinin keskin bir şekilde yavaşladığını belirtti. Öztürk, fonlama maliyetindeki yukarı yönlü baskının azaldığını; dolayısıyla mevduat faizlerinde de hafif düşüşün yolunun açılmış olduğunu belirtti.
Tasarruflarını TL mevduatta değerlendiren bireysel yatırımcılar et spekülatörü muamelesi görüyor.
Et açığında olduğu gibi tasarruf açığı da görülmek istenmiyor.
bende aynı haberi bankacı ile geçen hafta konuşmuştum , kgf daha ne kadar devam eder diye ( garanti ) , bankacı eski hızının kalmadığını dolayısı ile mevduatlarda geri çekilme başlayacağına hem fikir kalmıştık
nacizane tavsiyem 15 li rakamlardan en az yıl sonuna kadar bağlanabilir , bu rakamlar bir aya kadar düşer diye bekliyorum
benim dönüşüm bugün, dolardayım , iyi opsiyon primi çıkarsa usd de kalırım , çıkmaz ise 15 bulursam tl ye dönüp opsiyon yapmayı düşünüyorum
YTD
halkbank temdit 1.0 k %14.40 33 gün 28.08 vade halkbank yeni giriş %14.35 max. para çıkışı istemediği için temdit biraz daha yüksek..
bazı oranlar: finansbank+odea %14.10 şekerbank %14.00 anadolubank % 14.40 (1.0 k üzeri)
Para otoritemizin üzerindeki baskılar artıyor! - http://bndl.tw/Qtd1fIqx