Hazır bunada zam gelmeden herkes şu aletten stoklasa iyi olacak diyorsun başkan :oleyo:
ilerde kemere delik açarken zorlanmayız en azından. :kahkah:
Ek 27228
Printable View
Hazır bunada zam gelmeden herkes şu aletten stoklasa iyi olacak diyorsun başkan :oleyo:
ilerde kemere delik açarken zorlanmayız en azından. :kahkah:
Ek 27228
Türkiye CDS : 404,90
+ 1 nolu karikatür
soğan 8,1175 yeşil yeşil baş mı veriyor acaba reyizin yastık altı çağrısını yaptığı zaman full mu girmek lazım nedir?
Sn. Tınaz ben de Sn. Heval e bu tezi ispatlayamasam da katılıyorum.
Yalnız burası ortadoğu sayılır oryantal kültürümüz var en azından kemal beyin değişmesi lazımdı istediğiniz kampanyayı yapın ama halk baştakinde karizma ve satacak hikaye arar benim gözlemim bu yönde yanlış olabilir tabi ki. yeni oy verecek bir sürü genç var yeni kan lazım bana kalırsa tüm partilerde.
En azından saygı çerçevesinde bunları konuşabileceğimiz bir başlık burası.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği 2 tahvil ihalesinde, 9 milyar 135,2 milyon lira borçlanmaya gitti.
Aaaa üstad haberiniz yok mu?
Son dakika: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın 2023'e kadar yetiştirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Dönmez, mayısta Karadeniz'de yeni kuyu testlerine başlanacağını da belirtti
https://www.sondakika.com/haber/habe...ilen-14077796/
6 gün oldu..
Fidelity, Vanguard Buy Turkish Debt as New Central Banker Tested
https://finance.yahoo.com/news/fidel...150449031.html
Bloomberg linki
https://www.bloomberg.com/news/artic...ault-risk-ebbs
Reis de ne karizması var? Halkın geleceğini satıp kendine saraylar yaptırıyor , keyif sürüyor karizma bu mu? bunca olan zulme halen boyun mu eğeceğiz? Yahu seçersin xyz olmadı mı? onu da değiştirirsin. Bu lidere tapınma nedir ?
ABD'de taksi şirketleri uber ve lyft'e dayanamayıp iflas etmiş, artık caddelerde taksi görmek zor diyorlar:
https://www.youtube.com/watch?v=t_qeyQ8hvdU
https://www.youtube.com/watch?v=t_qeyQ8hvdU
Son dakika haberi:
Tam kapanma var mı 2021? Bayramda 9 gün tam kapanma olacak mı?
Tam kapanma gelip gelmeyeceği konusu bireyler gündeminde yer alıyor. Koronavirüs algını nedeniyle yeni tedbirler alındı. Ramazan Bayramı'na adım adım yaklaşırken bayramda tam kapanma olup olmayacağı araştırılıyor. 9 gün tam kapanma iddiaları ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki tam kapanma olacak mı, bayramda 9 gün tam kapanma var mı?
• 20 Nisan 2021 - 16:36
https://www.milliyet.com.tr/galeri/s...cak-mi-6486595
• Son Güncelleme: 20 Nisan 2021 - 16:36
Son dakika: AK Parti, Türkiye ile Mısır arasında dostluk grubu oluşturulması için TBMM'ye kanun teklifi verdi.
Bu arada öz eleştiri başkasının kaymağına yağ sürmez.....
Sandığa sahip çıkacaksın
Kadro yok diyenlere AKP de kadro mu vardı ...Hala da yok ...Aile şirketi olmuşuz.....Kendisine destek verecek her kesimden bana göre çok güzel bir kadro kurulur....AKP den de çok daha iyi yönetirler......Önemli olan iktidara talip olduğuna Halkın inanması...Onu da partide görev alan stratejist veya PR cılar bulsun ne yapacaklarını....
bugün bir anda 8 9 kuruş arttı dolar devam eder mi böyle sebebi neydi?
Yurttaş, polislere Evim kira, 6 aylık oğlum var, yapmayın. Elinizi, ayağınızı öpeyim...diye dil döktü.
https://www.cumhuriyet.com.tr/video/...-doktu-1829674
güzel...
bende liste atayım..
ekonomik buhranda olan halkı devamlı korku söylemiyle bombalamak, youtube reytingini arttırır,
oyu düşürür.. çocuğa bile direk sınıfta kalacaksın denmez, eksik gidermeye motive edilir.
söyleyen öğretmene söverler, ters teper.(temel psikoloji)
yok illa korku pompalamalıyız, anksiyete yaratmalıyız denirse ahali başka dalı tutar.
e neden böyle oldu diye baka kalınır.
savunduğunu idda ettiği cumhuriyet kazanımlarını koruyucu, kurumlarını temizleyici söylem geliştirsin.
suç/usulsüzlük varsa net üstüne gideceğini torpil kayırma yapmayacağnı belirtsin.
torba eklerle ucube mutant haline gelen yönetmelikleri toparlama hedefi olsun.
herşeye muhalefet yapma zorunluluğu hissetmesin. İthal muhalefet modundan çıksın.
popülist perdeden itham yerine cumhuriyet mekanizmalarını/değerlerini koruyucu düzeltici hedef belirlesin.
ucu açık söylemlerle hiyerarşi içinde olan şahısların altındakileri harcamasın.(ters teper)
öyle argumanlar kuruluyorki,
şahıslara giydireyim diye devletin temeline giydiriliyor.. ve yönetime aday olduğunu idda ediyor ?
kimi yönetecek ?(gene geldik korku/umutsuzluk/anksiyete siyasetine.)
100+ skandal var, gündemde değil diye boşlamasın.
(zekeriya öz nerde ? chp bu olayın peşini neden bıraktı halada merak ediyorum)
aktifte fezleke muhabbeti varken..
mümkünse son kırdığı pot aklını veren denışmanını vb kovsun..
tescilli rejim düşmanı adamlar muhalefet maskesi taktı diye taziye telefonu açmasın... flaşör çakmasın...
twitterdan duyurupta cumhuriyet halk fırkasını, fıkra haline getirmesin.
daha da önemlisi
erhan başyurt kaleminden çıkmış gibi muhalefet yapmayı bıraksın.
cumhuriyet değer ve kazanımlarıyla yürüyeceğini
iktidar sorumluluğunu alacağını göstersin.
ha yok sinyal çakmaya devam edecekse..
1 yıla kalmaz iktidar 2008 in rövanşını alır.
şimdiye kadar 2 kere ağırından fişek attılar. duymazlıktan geldi muhalefet
üstünede kremalı malzeme verdi.
sonra dikta mikta demesin kimse.
sen hatalı sinyal yakarsan arkadan gelen çarpınca suçlu arama..
Artık parti falan önemli değil. Olay başkanda bitiyor.bence imamoğlu başkan olacak.o da hata falan yapmaz.arkasında çok güçlü bir danışman ekibi var.danisman ekip neyi nasıl yapacağıni imamogluna söyler .imamoğlu da reisin ilk çıkışı gibi biz daha ne oldu nasıl oldu anlamadan başkan olur.bizim temennilerimiz elbet önemli de secim isi başka.o oynun kurallarını imamoğlu bilmese binali gibi bir rakibi iki kez evire çevire dovemezdi.
Imamoglunun tek hatasız secim kampanyasını chp nasil becerdi ben çözemedim.o iş değişik. O yüzden ben ımamoglunun yeni başkanımız olacağından eminim.mevcuda kıyasla çok daha iyi bir donem yaşayacağımız kesin de.ekonomiden umudum yok.on yıl ekonomiden bir halt olmaz.
3. kez aday olunamayacağına göre..
işler normal/kitabi seyrinde giderse..
olur... :he:(giderse)
Farketmez ben ımamoglunun reise fark atacağına inanıyorum.istanbul seçiminde binali mi vardı zaten reisle kapıştı sonuç ortada.
Aynen hocam, çok doğru. Maalesef ülkede bir kısım insan ülkeyi doğru düzgün yönetecek birini değil de ölene kadar ona tapınacağı bir efendi arıyor...Seçersin, yapamadı mı indirir başkasını getirsin yerine, hırsızlık yolsuzluk filan yaptıysa da hesabını sorarasın. Nedir bu tapınma derecesinde her türlü pisliği görmezden gelme...
(Bu arada yazdıklarım bu başlıktaki arkadaşlara değil, öyle davranan kişileredir..)
Artık banka hesaplarına sosyal mesafeye uylmaması nedeniyle haciz geliyormuş, o zaman akepe kongrelerinin görüntülerini açıp en az 500 bin kişiye yollasınlar cezaları. Tabi ülkede hukuk ve adalet varsa...
Banka hesabına ‘sosyal mesafe cezası’ndan haciz
Antalya'da sosyal mesafeye uymadığı gerekçesiyle kesilen 3 bin 150 lira cezayı ödemediği için banka hesabına e-haciz işlemi uygulanan Mesut Sedat Özen, "Şu an son paramın bulunduğu banka hesabımda bloke işlemi var. Çok üzgün ve kırgınım" dedi.Antalya'da sosyal mesafeye uymadığı gerekçesiyle kesilen 3 bin 150 lira cezayı ödemediği için banka hesabına e-haciz işlemi uygulanan Mesut Sedat Özen, "Şu an son paramın bulunduğu banka hesabımda bloke işlemi var. Çok üzgün ve kırgınım" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...haciz-6385942/
Her koşulda parlementer sisteme donulmeli ve kuvvetler ayrılığı sistemi pekismeli yoksa kimgelirse gelsin diktatörlüğe heves edebilir ABD sevelim sevmeyelim ki ben hiç sevmem hem senato hem kongre hem yargı ile başkanı dize getirir burada bu iş yürümez o yüzden başkanlıktan vazgeçilmeli bence
Doktor Hulki Cevizoğlu ( ne doktoru olduğunu bilmiyorum ) kanal İstanbul cu olmuş ,
ekmek parası mi desek , pasta parası mi desek bilemedim
Adalet var mı, hukuk var mı!!! Umut yok artikSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Muharrem İnce nin dediği gibi hasarı onarmak için birkaç yıl daha başkanlık sistemi devam etmeli mi diyorsunuz
O zaman bu birkaç yıl hiç bitmeyebilir , buna ne diyorsunuz
Örnek mi ,bu ülkede bir kereligine alınan vergiler hep kalıcı olmuş bir kereligine delinen anayasa hep delinmiş , lackalik milletin DNA sında var
Erdoğan'ın işi bitti artık. Eko başkan fitili ateşlemişti zaten.
Hikaye buraya kadarmış. Naci ağbal ve 128 milyar dolar olayı işi bitirdi. Daha ne olsun gerci. Yıllardır hisse.net'te konuşulan konunun habertürk gibi kanalizasyon medyaya yansıması yıllar aldı.
Yani yine bizim milletin aklı başına gelene kadar her şey bitmişti. Bu son borsa hareketleri, garan, akbnk çift tabanı çok şey anlatıyor. Piyasalar artık bu tayfayı istemiyor. Her şeyin tadı cidden kaçtı.
Bütün sistemlerin artıları var eksileri var. İyi düzenlendiği taktirde biri diğerine tercih edilebilir.
Belli prensipler üzerinden gidilmeli, önce kurucu meclis veya Cumhuriyetin temel değerlerine anayasaya tam bağlılık, biri kuvvetler ayrılığı, biri yetki sorumluluk başabaşlığı. Sorgulanabilirlik, denetlenebilirlik, kontrol mekanizmaları..Arttırılabilir, detaylandırılabilir. Merkeziyetçilik veya ademi merkeziyetçilik içinde bulunulan durumla alakalı, bunun dozu ayarlanabilir, bir tehlike yoksa mümkün olduğunca çoğulculuk iyidir.
Yetki ve sorumluluk mesela; yetki var sorumluluk hesap verme yok keyfiyet doğar, sorumluluk var yetki yok hiç bir iş yürümez, bununla ilgili ama daha farklı mesela iç siyaset yapıyor CB, ama aynı zamanda seçilmiş CB adam sadece parti başkanı değil, cevap verince ki iç siyaset dili gerçeği belli bizde standartı, hop CB ye hakaret oluyor, bu yanlış.
KHK kullanma meselesi, çok sıkıntılı, mesela en son güncel, UA sözleşmelerden CB kararı ile çekilebilme yetkisi, bu yanlış, fazla bir yetki bu, çok çok sınırlı olmalı, savaş durumu v.s.
Şu an bu sistem uygulamalarıyla beraber o kadar kötü ki, eskiyi arıyoruz. Ama eskisinde de çok ciddi sıkıntılar vardı, yok değil. Bunlar basit işler, sistem tasarlanır, uygulanır, mesele kimse gücü eline geçirdiğinde paylaşmıyor, ondan vazgeçmiyor. Muhalefet ederken başka, iktidara gelince başka. Doğu kültürü, şark kurnazlığı, ekleyin ekleyebildiğiniz kadar...
T24 de haberlere bakıyorumda;taşlar bağlı itler serbest sözü ne kadar doğruymuş...:vk:
https://t24.com.tr/haber/camliyayla-...igindan,947304