Anlamadığım mevduatları nasıl dövize endexliyecekler:notr:
Printable View
Anlamadığım mevduatları nasıl dövize endexliyecekler:notr:
Nedir durum dayı
Erdoğan: Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz
Erdoğan: Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak
Vatandaşlarımızın bankadaki TL varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edebilecek.
Eğer kur getirisi, mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşa ödenecek.
Bu kazanç stopaj vergisinden de muaf olacak.
Erdoğan: Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan firmalara MB aracılığıyla ileri vadeli kur fiyatı verilecek
Erdoğan: "Bireysel Emeklilik Devlet Katkısı oranını %5 daha artırarak %30'a çıkartıyoruz"
Simdi dolardakiler bu cazip döviz e endeksli mevduati yarin bankalara sormaya başlar. Kafaya yatarsa dolarda kisa vadeli tepe buralar olabilir. Zaten asgari ücret de 200 dolara yaklaştı daha ele geçmeden.
dibs mi gelmiş.
iyi olmuş..
dovize endeksli tl hesaplarını böyle kaydileştirelim. fiziki talebi kesilsin.. mi ?
vallaha da sağlam batak geliyordu..
ki hala da gelebilir...
memedabi yi kızartma yaptı, boşuna zaiyat oldu..
Mevduat değildir o, özel bankalar napacak...dövizden korunmalı tahvil bono gibi bir şey tarif ediyor.
Yalniz bu durumda tuikin artik lağvedilmesi lazim. Nasil olsa dolar enflasyonu daha net ölçüyor. Hatta abd enflasyonunu da biz Türkler bu yeni dövize endeksli mevduatla daha sağlam ölçeriz. Dünyaya amme hizmetimizi de ifa etmiş oluruz.
düşünce ne olacak mış, anapara erimesi var mı ?
Kur son 3 ayde en az %100 arttı. Son 3 aylık birikimli mevduat getirisi %4,5 civarıdır herhalde. Bu durumda mevduattakilere %95,5 daha ekstra para mı verilecek.
Bunu banka mı verecekmiş. Devlet verecekse bu parayı, asgari ücrette vazgeçilen vergiyi vb açıkları para basarak mı ödeyecek? Daha çok para basarsa dolar daha da artmaz mı. Bana kısır döngü gibi geliyor...
Hala Emekliye bir mok yok galiba.
İMF'ye borcumuz yokmuş,120 milyar dolar rezerv varmış:he:
Doların kendi artışını durduramadıktan sonra enflasyonu iyice azdırır bence. Sürekli daha da fazla para basılmak zorunda kalınır aradaki farkı ödeyebilmek için. Dolar 1 ay sonra 2 ye katladı diyelim benim mevduattaki 100 tl yi de 200 e tamamlacaklar. Neyle? Yine degersizleşen tl ile. Dolar olmaz ya yarıya düştü diyelim, benim 100 lira bundan etkilenmeyecek ve %14 tl faiziyle 102 olacak. Her türlü tl bollaşacak yani. Aslında üstü örtülü paramız dolara endexlenmiş oluyor. Ama doların degerlenmesini durdurmaz böyle şeyler. Çünkü dolar yok ortada. Tl ise çok fazla var.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yalan konusuyor yine.
Kim buna guvenip, dolardan TL.ye gecer ?
Yarin hic birsey degismezse, ben demedim TUIK diyor diyecek.
19 sene oldu, artik bir karar verin.
Bu fark nederen karsilanacak? Bankanin ayni oranda dovizi olmali ve bunu MB ye satmali o vakit. Yeni bir ponzi.
Tayyip ERDOĞAN ı yıkamayacaksınız EEEEEEYYYYY TÜSİAAADDDD.......!!!!
Sen önce FENERBAHÇEYİ bir şampiyon yap da o zaman gel SİYASETE ALİ KOOOOOÇÇÇÇÇ....!!!!:party:
faiz değil kar payı olacak herhalde :) geçen eski bir bakan türk doları çıkaralım dedi adamı linç ettiler.. alın size türk doları oldu..
algıyı kırmanın peşinde. cebinde 100 lira olan bile dolar almaya gidiyordu en azından bunu kesmek için böyle adım attılar anlışılan iyi pazarlayabilirlerse bir sürü artışı bitirdiler bence.
zaten akıl almaz arttı bu seviyelerin bile karşılığı yok.
Sistem ponziyse eger ilk girenler nemalanir. Sona kalan dona kalir sistem çökünce de sistem lağvedilir. Olacağı bu. Yeni dövize endeksli mevduat sistemine ilk giren kazanır.
Döviz alacak kimse vadeli saçmalığına girmez tek olumlu şey bes te devlet katkısının 30 a çıkarılması.
STK-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diyelim dolar fezaya cikti, tl mevduatciya aradaki farki verdiler, ee dolari yada tl mevduqti olmayan vatandas kol gibi enflasyonla ne yapacak, milleti düşünüyor tabi, helal büyük reis
Ben bu ii anlamadım. Mesela banka 100bin tlye 1200 tl veriyor olsun. Kur bu ay %50 arttı ise, ay sonu 50 bin tl faizmi verecekler. Ciddi mi bu.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İkide bir yastık bank diyor.
Günü kurtarma oyunları. Durum gerçekten sanılandan vahim görünüyor. Bazılarının dediği gibi kur yeteri kadar çıktıktan sonra dışarı çıkardıkları dolarlar gelecek falan bu eylemlerle fos çıkıyor. Çok sıkıntılı günler hiç yaşamadığımız bir sürecin içindeyiz hayırlısı olsun diyeceğim ama...
Dövizin düştüğü dönemlerde sıkıntı çıkmaz, ama bu mevduatlar artarsa dövizin arttığı dönemlerde olay sarmala girerer, sürekli daha fazla TL basıp mevduat vadesinde ödemek durumunda kalırlar, daha fazla basılan TL, TL'yi daha da değersiz hale getirir. Bana doları getir sana tuvalet kağıdı olarak ödeyim.:drunk:
Abiler, döviz borcu olan reel sektöre de vadeli işlemlerden TL bazlı hedge edeceğiz dedi. Bu reel sektör bunu dışarıya ödemeyecek mi, bu döviz dışarıya çıkmayacak mı, yeniden borçlanma faizleri ve maliyeti artmadı mı?
Döviz zaten artacağı kadar arttı. bu kur enflasyon geçişkenliğine yansımayacak mı?
Mesele zaten enflasyonun altında reel faiz almak değil mi? O yüzden dövize saldırmadı mı vatandaş?
Enflasyonu doğru ölç, enflasyon üzerinde faiz ver.
Psikolojik olarak kurun abarttığı doğrudur, ama enflasyonun abarttığı da doğrudur. Enflasyonun hesaplanmasında vatandaşın aleyhine davranıldığı da doğrudur.
Bir odanın ısısını, termometreyle oynayarak değiştiremezsiniz.
Yahu elbette saçma sapan bir şey.Dolara endeksli yüzde 8 dolar faizi verdiğin bir enstruman zaten var.Eurobondda dolara kemiksiz yüzde 8 veriyorsun ,dolar faizden fazla artarsa faiz artı yüzde 8 vermelisin ki manası olsun..Millet Tl istemiyor sen gene TL ye güven diyorsun.Tamam güvenelim faiz kazancı artı yüzde 8 eurobond gelirini ver anlaşalım.Ben eskiden hazine bonolarında geçmişe yönelik çıkmış kanunla vergi ödemiş adamım.Bankadaki dolarımı altınımı bilirim,aslındaki bankadaki kısmından da emin değilim ya şimdilik bankada kalsın bakalım paralar.Bu iş tutmaz dolar kaldığı yerden yarın devam eder.