Cahilin okumuşundan uzak durun.
Ebu ben. :p
Printable View
Cahilin okumuşundan uzak durun.
Ebu ben. :p
Cahil İnsanların En Belirgin 13 Özelliği
1. İlk olarak en belirgin özellikten bahsetmeliyiz. ...
2.Menfaat, onlar için birçok şeyden önce gelir. ...
3. Şiddetle savunurlar. ...
4.Dünyayı yalnızca kendileri için yaratılmış olarak görürler. ...
5. Kendilerinden bahsetmeyi severler. ...
6. 'Cahil' sözcüğü duyarlarsa çok kırılırlar.
11. Kendilerini gururla ifade edebilecekleri bir özellikleri olmadığı için, din ve milliyet gibi bütünleştirici özelliklere sırtını dayamaları.(olumlu veya olumsuz söylemler)
https://onedio.com/haber/cahil-insan...zelligi-473825
Kumarhane Istanbul'un bu masasinda kimse birsey kazanamaz. Soyleyenler bosuna soylemiyor. Eninde sonunda hepsini birakirsin masada. Yayayi siyiran minibuscuye "Uzulme donerken halledersin" dendigi gibi, bir sekilde vurur o yayaya. Kasa komisyondan kazanir sadece.
Eskiden gun ici portofyunun 5 kati aciga alis yaptirirlardi gun sonu kapamak sarti ile. Satarsin zararina herif son saniyelerde %2 yukari ceker. Bir internet kesilir satamazsin, sonra gunlerce ordan burdan para bulmaya ugrasirsin borc dilenirsin kapamak icin. Portfoyun 5 misli de az degil ki, oyle hemen bulunmuyor. Kapayamazsin hooppppp uyari gelir. Bir daha olur SPK'dan 6 ay yasak yersin. Gider kardesinin annein uzerine hesap actirirsin, kredi sozlesmeleri vs. Ayni terane o hesaplarda da olur.
Yil sonu oturur hesaplarsin. Temerrudu komisyonu faizi cikinca %30 kazanmissin. O kadar sinir stres cekmissin. Hisse zaten %90 gitmis hicbirsey yapmasan!
Doları bankaların kapanış fiyatına getirdi.
Gece niye %-4.2 yaptın pala..?
BAE'li Bakan: Türkiye sanayisindeki büyük yatırımlardan faydalanmak istiyoruz
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sani ez-Zuyudi, Türkiye ile ticaret hacmini 2-3 kat artırmayı hedeflediklerini, Türkiye sanayisindeki büyük yatırımlardan faydalanmak istediklerini belirtti.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Sani ez-Zuyudi, ülkesinin Türkiye ile ticaret hacmini 2-3 kat artırmayı hedeflediklerini açıkladı.
bunlarda resmen ülkeye göz koydu...
Secbulu kacirmayacaktin topikten. Cok mutluydu cok. 25 cente vermedi mali.SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ey cahil insan, oku
Her haberde yukarı gitme isteği..İnanılllmaz bişi..
Dolar füzeliyor..
İhracat cart curt..
Dolar düşüyor..
Oley ekonomi düzeldi hadi bakalım
ÖTV kalkıyor ..Otomotivler çoşuyor..
Ülkeye atom bombası atsalar 2 tane..
Ertesi gün beklenti bitti diye tavana çeker..
Onun için ne diyozzz..
Bu borsa düşmezzzzzz...düşemez..
Garanti dün +330 milyon iken gün içinde, -20 milyonla kapadı günü. Evvelsi günlerde de yine kapanışa doğru 100-200 arası mal vermişti...
Bugün yine en iyi alıcı olarak başladı +160 ile...
Buraya gelip bilgilerden yararlanan dostlara zaman zaman cemal hocanın topiğine uğrayım yazılarını okunmasını tavsiye ediyorum .
https://www.hisse.net/topluluk/showt...17#post5743217
Sn. rosense, desteklerin icin sagolasin. Ihtiyarla isim bitti. Timarhanedeymis gibi her gun kendi kendime konusamam ben!
Evet iste o bilgili insanlar sayesinde o kadar ogrendik, elimizden geldigince de diyetini odemeye calisiyoruz. Benim elimden gelen derinlik atmak.
http://share.matriksdata.com/Images/...1025285334.png
Gundwane , ben her sabah investing den dünya borsalarına bir göz atarım , bizimki gibi borsa yok bu hayatta, senede 230 gün açık olan borsada 208 gün yeşil açılış inanılmaz bir istatistik...
Paragöz abi çıtayı bi tık daha yükselteceğiz. Hergün yeşil nasıl sence :he:
Düşüşler zaten 4-5 gün çok şiddetli sürüyor..
Ve zonkkk diye bitiyor..
Ve dediğin şey başlıyor..Her allahın günü formasyonu..
Eskiden bi AYI trendi olurdu..
Kaldırıp kaldırıp vururdu..İllallah ettirirdi..Shortçular nereden vursa para kazanırdı falan..(en son 2018 baharında oldu işte biraz)
Bitmek bilmez böyle bir kaç hafta sürerdi..
Sonra bir kaç hafta da yatayda sindirme-bezdirme ile geçerdi..
Şimdi 40.000 puan veriyor..
1 haftada hiç bişi olmamış gibi 30.000 ini gerisin geri alıyor..
hocam belkide endeks XU100 dört sefer yukarıdaki yatay çizgiyi geçmeyi denedik maalesef başaramadık ..
https://i.hizliresim.com/ctaymje.png
2071 zorluyor bakalım kim kazanacak :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
vadeli işlemlerde yükseliş rakamımız 2088 den başlayıp 24xx lere kadar gidişi 10/01/2022 günü kırmızı büyük bir BAR'la kapanış 2342 de kesişim her ne kadar en yüksek 2415 en düşük de 2313 e kadar inip bu arada git gel yapması dikkatimizi çekmekte ...
Endeksi burada tutarak çok fena shortcu topluyor gibi geliyor bana.. Buradan yukarı bir patlatma yaparsa hiç şaşırmam.. Yeterince shortcu çektiğinde tabii
Ben ilk defa iç piyasada böyle gözle görülür yavaşlama görüyorum... önümde Bostancı sahil yolu resmen tüm gün bomboş... normalde tıkanmanın olduğu akşam saatleri bile boş... dışarı çıkıyorum dükkanlar boş, sokaklar boş...
Resmen MB faizini düşürüp piyasadaki faizleri yukseltip üstüne güven krizi çıkarıp doları da patlatarak faiz artışının bütün kötü etkilerini yaşamamızı ve iyi etkilerinin hiçbirini yaşamamamızı sağladılar... Hem enflasyon hem durgunluğu bu kadar sert hissedeceğimiz bir sene ben hatırlamıyorum...
İlk 12 günde benzin satışları geçen yılın ilk 12 gününe göre %20-25 düşmüş deniyordu twitterda, burdan hesaplayın işte daralmanın boyutunu...
İhracatçılar belki yine döndürür çarklarını da, iç piyasaya iş yapan binlerce firma ne olacak... Bunlara kredi veren bankalar ne yapacak...Resmi ne açıklarlar bilinmez de bu kadar yavaşlayan piyasada işsizlik kaça çıkacak... Üstüne fed'in faiz arttırımları bilanço küçültmesi filan daha saymadım bile...
THY çıkınca
bende çıkayım havasında PGS..
Hacmin beşte 1 ini thy ile yaptı. Nasıl hacimle kapatacak thy merak konusu. Biraz düşsün de alayım diye bekleyenler, kaldı öyle. Değişik şeyler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Erol KUTLU bey in hazırladığı Yıllık getiri sıralaması (Kendim oluşturduğum listede)
Havacılar başı çekiyor
https://i.hizliresim.com/bk2ef0g.png