Sasa %100 bedelsiz alan herkese hayırlı olsun...
Sasa sı olanın tasası olmaz
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sasa %100 bedelsiz alan herkese hayırlı olsun...
Sasa sı olanın tasası olmaz
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başkan spot candır gerisi heyecan M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Garantinin tahtası mi kapandı? Öldü mü?
Birisi dursun aqua.
1-2 yilda elinin körüsüne cikmis endeks,ucuz..ucuzsa devam o zaman..al verir kat verir yat verir gel verir ama asla sat vermez..vermez oğlu vermez..
18 mayısta GARAN çagrısı bitiyor.
O zamana kadar 15 olması gayet olasıdır.
Endeks 2460 üstünde canlı kanlı devam eder para dağıtmaya..Bozkurt doldur keseyi..
Eskiden borsa dergileri vardı.
Şimdi bayilerde satılan borsa dergileri var mı?
Değişik öngörüler olabiliyor.ARSAN (2001) İPEK MATBAA(2004-5).... Bunlar SAYESİNDE yakalamıştım..Dergilerden duymuştum ama kriterlerime uyunca almıştım.....bunlar 20 kat gitmişti..tabi ki 3-5 kat karda satmıştım..o ayrı mesele.
Zaten endeks uygun olunca alırsan , merzifon eşeği olsa bile zarar ettirmez.Süpriz çıkarsa ihya olunur.
110 puan fark yapmis gel de bsy yap..hcbsy yapmmk en iyisi..birak sürsün de sürsün..
Enflasyon döneminde madencilik en şanslı olanlardan, çıktı uluslararası ama girdi yerel oluyor.
Reel ve gizli varlıkları olanlar enflasyonda daha avantajlı, modası ve teknolojisi değişmeyen ağır sanayi şirketleri örnek verilebilir.
Dışarıya yükte hafif pahada ağır ürün satanlar avantajlı, ihracatçı otomotiv, marakalı giyim vs olabilir.
Yerli kaynaklardan enerji üretenlerin de şansı var, gerçi kaynağına göre fiyat belirlenmeye başladı.
Diğerlerinden iç tüketiciye ürün satanlardan alım gücü düştüğü için fiyatını artıramayanlar ise şanssız.
Telekom ve sigorta şirketleri de enflasyon döneminde kolay zam yapamayabilir.
Kamudan ucuz kredi alıp iş yapanlar genelde borsaya açık değil, bir şekilde tüm şirketlerin borsaya açık olabilmesi için vergisel teşvik gerekir, binlerce analist bunları denetlemiş oluyor aslında.
Ekranda değilim arkadaşlar.
BBVA şimdiye kadar ne kadar hisse aldı.
Şuan garati de hisse oranı ne oldu.
Yeterli hisse alamadı ise
Bir daha fiyat güncellemesi bence olabilir.
Ayrıca cağrı bitince kalan hisse toplu olduğundan hisse yukarı gitmeye devam edebilir SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%51'i geçmiş %60,78 olmuş.
https://i.hizliresim.com/de94jdy.jpg
Garanda tekrar fiyat güncellemesi olmuyor mevzuata göre tek güncelleme hakkı vardı kullandı.
Garan çağrısı bitince ya endekse de ciddi bir düzeltme gelir ya da Garan'ın 20 liralara uzayışıyla birlikte ciddi bir rally başlangıcı olur.
Garan tahtasına arbitrajcılar musallat olmuş durumda. Bugün bir kırılım beklerdim ama olmadı.
İlk 4 ay enflasyon %31,71 olmuş, sebze meyve düşse de sigara,alkol ve bekleyen diğer zamlar ile artış devam edebilir. Temmuz'da emekli ve memur zamları ile yeni bir zam sağanağı gelir diye tahmin ediyorum.
Enflasyona endeksli finansal ürünleri, bekleyen zamların tamamını yaptıktan sonra devreye alırlar muhtemelen.
Makas fazla değil mi?.Temettü de var.Herif,makas olmasa ne yapacak ki...
ABD açılışıyla 2500 ü kırar mıyız :)
Muhtemelen TUPRS bilanço iyi gelecek, durumu kötü olsa elektrik işlerini devir etme girişimini yapmazlardı diye tahmin ediyorum.
ne yaparsanız yapın Hiperenflasyon böyle bir şey kaçmakta zor.
https://i.hizliresim.com/jlj8p67.png
Vatandaşın Türk Lirası mevduatı 100 milyar dolar bile değildir. Enflasyon ile kamunun kazanabileceği pek bir şey kalmadı.
Ülkeyi fakir yabancılar için değil, paralı yabancılar için cazip ülke durumuna getirilmesi gerekir. Halk fakirleştikçe onlara yönelik üretilen ürünler de daha ucuz olanlara kayıyor olabilir. Bu tip ürünlerde uzmanlaşanların ihracat şansları da azalır bence.
Turizm sektörünün yabancılar elinde olması bir şans, yoksa tesisler çok uyduruk olurdu, daha az turist gelirdi.
sizde haklısınız aşağıdaki yazılanlar doğru yada yanlış olduğunu bana söyleyebilirseniz yeterli...
Şekere: .........%340 zam
Motorine: .......%280 zam
Benzine: ........%270 zam
Otogaza: ........%230 zam
Ayçiçekyağı: ...%210 zam
Elektriğe: .......%170 zam
Ete, süte: .......%160 zam
Mutfak tüpü: ...%150 zam
Ulaşıma: .........%135 zam
TÜİK verilerine göre iddia edilen yıllık enflasyon : %69.97
Taşınan Açıklarda ciddi artışlar var, EREGL PETKM THYAO yüklü taşınmış SAHOL SİSE TURSG YKBNK de artış var,
https://i.hizliresim.com/7la1gmg.PNG
*Nebati: Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam artışı odaklı ekonomi modelimiz meyvelerini net bir şekilde vermeye devam ediyor, 2022 Nisan ayında toplam 23,4 milyar dolarlık ihracatımızla Cumhuriyet tarihimizin aylık ihracat rekorunu kırmış bulunuyoruz :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Belki de limana bir yerlerden yük geliyor, oradan başka ülkelere gönderiliyor. Toptan gelip paketlenip AB gümrük vergilerinden kurtulup daha küçük miktarlarda ihraç ediliyor da olabilir. Çok sayıda Çin'li firma var deniyor, muhtemelen bu işleri yapıyor olabilirler.
İthalat çok daha fazla artmış.
>>>>
Nisan ayında ihracat yüzde 24,6 artışla 23,4 milyar dolar oldu.
Nisan ayı ithalatı ise yüzde 35 oranında artışla 29,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Dış ticaret açığı bir önceki yıl aynı aya göre yüzde 98,1 oranında artarak 6,1 milyar dolar olarak gerçekleşirken dış ticaret hacmi de geçen yıla göre yüzde 30,1 oranında artışla 52,8 milyar dolara yükseldi.
terbiyesiz o nasıl bir gap....herkes o gap kapanmasını bekliyor...
https://i.hizliresim.com/q7vpiow.jpg
Attığımız yumrukları ballandıra ballandıra anlatıyoruz ama yediklerimiz hiç anlatılmıyor ...
yıllık %1000 ? şöyle anlatayım Almanya da hiper enflasyon olduğu dönem hikayeye göre bir el arabası parayla ekmek almaya giden adam bir gölgede el arabasının yanında uyumuş uyandığında bir bakmış ki el arabası yok fakat paraları taşımaya zahmet etmemişler.. 19 Kasım 1923'te 1 Amerikan Doları 4,2 Trilyon Alman Markı oldu. Ocak 1922'de 1 Mark'a satın alınabilen bir içkinin fiyatı, Kasım 1923'te 192 Milyon Mark'a yükseldi. bu dönemler hiper enflasyon dönemleridir. Mesele benim haklı olup olmamam değil mesele bende değilim bilime yaklaşımımız yorumlarla olmamalı bir kişi çıkıp faizleri düşürelim enflasyonda düşer dememeli .
Adam 14,98 den Garan satıyor.
15.00 den alıcısı var, paran yarın hesapta. Tahtadan sattığının parası ise Pazartesi hesapta.
Başka bir hisse alacaksan o ayrı ama nasıl bir fırsat gördün ki ? Allah akıl fikir versin
ABD'yi fena doğradılar
vay be "Kayıp yıllar" sayılan 90"lar da bile sıralamamız daha iyiymiş
Enflasyonda dünya sıralamasında dördüncüyüz..
https://i.hizliresim.com/4o3a1qm.png
sabah başladığı yere getirdi..1-2 tur attı..