Her sey zenginler icin kurgulanmis..
Kapitalizm'in acilimi: Para varsa zenginler bolusur, borc varsa halk oder..
Syg,
Balinalar sudalar...
Kuyruklarini sap sap vuruyollar...
Sulari kopurtuyollar...
Syg,
Koca oğlanlar yürüyor bosporuscular bakıyor.
Rekor hacim geldi. Bakalım 100 milyar gelecek mi?
Levrek en çok bulanık suyu sever çünkü bulanık suda kurban, levreğin nereden geldiğini göremez.
Ne tesadüftür ki balık avcısı insanoğlu da bulanık suyu çok sever çünkü levreği en kolay bulanık suda levrek av ararken avlarlar.
Kıssadan hisse nokta net: Ava giderken avlanmayın. :oleyo:
ytd
101 milyar hacim. Nereden geliyor bu para? İsrail anlaşması mı etkili oldu?
Ukrayna ile anlaşmışlar yıkılan yerleri biz yapacakmışiz
Şöyle bi bakim dedim aylardır uğramadığım mekana..
Tastamam bıraktığım yerde..
BOSPO hala köyün delisi modunda
, var ya çökecez haa..var ya var ya cds 900 olmuş batacaz..Çok fena çakılacaz crash bom çat pat otobanda double yolda tam gaz..yaaaa...
DUDU yine EZEL deki dayı pozlarında..Özlü sözlerle maytap geçmekde milletle..
Neyse geçelim bunları..
Şimdi efendim ..Ne demiştik ne oldu idi Ne olacak işin cızzz ettiği yer orası..
Ne demiştik..
Faizleri indirip para fışşşş fışşşş fışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşkırtacaklar..
Oldu mu..AYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYnennnnnn..
Ne demişlerdi bunlar taaa en başında..
Faizleri 12 lere düşürüp değerlendirme yapacaz!!! sonrasında hedef tek rakamlar..12 yemedi 14 e kadar çektiler..
Şimdi 2. perde açıldı.
Bu geçen gün ISO ile MB toplantısında iyice ayyuka çıktı idi gören gözler için zaten..Öteki köyde de yazdık çizdik..
Sanayici MB ından MAMA sını istedi..
MB sı da MAMA tamam ama gidip dolar alıyorsunuz çok kırılıyorum dedi..Ağlarım bak dedi..
SANAYİCİ usta bi hamle ile stokcu falan a çevirip gol attı MB na..
Şimdi "beklentim" faizleri böyle böyle önümüzdeki 4 toplantıda 10 a veya 9 a kadar çekmek..
Bu arada her yerden PARA fışş fışşşş fışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşkırtacaklar yine..
3M lık evler 5 5.5 1 milyonluk arabalar 2 milyona çıkacak..
Haa ne olur olmaz öyle şey kimse alamaz falan duyar gibiyim...hıı ne ..efendim ???
Hiiiiiçççççççççççççççç bişi olmaz..
Dolar 10 u geçerse bankalar batardı..
Battı mı??
nöööööö..
Milletin keyfi gaaayet bi yerinde ..Bankaların keyfi de öyle..
Bir ülke düşünün ki bütün herkes ZATEN dolar da altında ..bütün parayı EVE ARABAYA yatırmış..Mala mülke yani..
Yetmemiş üzerine gitmiş KREDİ de almış..
Gitmiş onları da MALA MÜLKE yatırmış..
Şimdi bu ülkede faizi falan artırıp milleti fakirleştirmenin manası ne..
Demi ama cancağızlarım..
Öyle ise...Bol fışşşşşşşşşşşşşşşşş fışşşşş fışşşşşşşşşşşşşşşşkırtmalı günler diliyorum size..
http://share.matriksdata.com/shareMa...08181825587884
Onca yukselise ragmen daha hala bashganlik dikdortgeninin yarisinda bile degiliz...
3 Kere gordugumuz 5 dolarin ise 1/3 undeyiz..
Heyecana gerek yok gencler, oturun ayakta durmayin, yolumuz cok cok uzun, kipresmeden beklemek lazim sabirla...
Bütün fiyatlar şişik.ev araba borsa arsa....
Kandırmaca bence.para basarak şişiyor.bu adaletsizlik tir.bazilari bunu normal gösteriyor.tasarrufa yapılan saygısızlıktır.
Ülkece anı yaşa modunda takılıyoruz. Hatta krediler sayesinde bugün yetmiyor geleceği de bugünden yaşıyoruz. Bu hikayede karıncalar birikimleri çöp olduğundan kışın aç kalırken ağustos böceği de aç ama en azından bir yaz da olsa keyif sürmüş oluyor. Eskiden param varken dert sahibiydim şimdi 1.3 milyon kredi borcum var çok rahatım. TL hayırlısıyla o özlediği sıfırlara kavuşuyor birer birer. Eskiden bu başlıkta faiz oranları olurdu. Enflasyonun üstünde faiz diye bir şey vardı. Hey gidi günler.
Fİba vdmk ihraç ediyormuş.
Faiz %32 diyor.
İlgilenenler şubelere müracaat edecekmiş.
Ahtapot out kalamar doması in
https://twitter.com/KomsudaNeOluyor/...dJus_Mn5w&s=19
Aynen... 100 milyar işlem hacmi hikaye.. 1 milyar bile yoktur... Alt kademeye ver çoğu kendisinin üst kademeyi al oda aynı... Hikaye... Ben borsanın ülke ekonomisine hiç bi faydası yoktur diyorum... Kumarhane...
https://twitter.com/HaberReport/stat...PWsosph9g&s=19
Gıdıvanın yaşlılığı
schenken vizesi müjdesi.????
Para fışşşkırıyor.!!!!
http://www.sariyertimes.com/wp-conte...0/image50.jpeg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
https://www.bloomberght.com/ekonomis...cek-mi-2313148
Bürümcekçi: Faizlerde indirim büyüme görünümü kötüleşirse devam edebilir
Dolayısı ile, TCMB bu duruşu koruyabilmek için Döviz rezervlerinden piyasalara dolaylı döviz satışlarına ve yeni makroihtiyati önlemlere yüklenmeye devam edecektir. Bu politikalar sürdürülebilir görünmemektedir, ancak ekonomi yönetimi bu yaklaşımı seçimlere kadar sürdürmeyi deneyecek gibi gözükmektedir. Bu sürenin ne ölçüde ve ne hızla kısalacağı ise öncelikle cari dengenin seyrine, yurtiçi tasarruf sahibinin portföy tercihine ve parasal genişlemenin ulaşacağı boyuta bağlı olacaktır.
Uluslararası emtia fiyatları aşağı yönlü hareket ediyor ama belli kalemlerde özellikle Avrupa’da doğalgaz ve elektrik fiyatlarında yukarı yönlü hareketler sürüyor. Özellikle Türk lirasındaki değer kaybının enflasyonda yukarı yönlü baskı yaratmaya devam edeceğini öngörüyoruz.
Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu da faiz indirim kararıyla büyümedeki sorunların tekrar normale dönmeyeceğini belirtti.
'Neden kredi genişlemesinde hafif bir duraksama var?' veya 'Neden büyümede ivme kaybı var? sorularını doğru okumak gerekiyor. Ben bunların hiçbirinin bu faiz indirimi ile tekrar normale döneceğini düşünmüyorum.
Bloomberg HT yayınına katılan Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Prof. Dr. Hakan Kara bu indirimin pratikte büyümeyi destekleyecek bir adım olmadığını söyledi.
Merkez Bankası büyümenin yavaşlamasından rahatsız. Büyük ihtimalle üçüncü çeyreğe yönelik öncü göstergelere bakıyorlar ve yıllık büyüme oranlarının üçüncü çeyrekte yüzde 2lere 3lere düşeceğini görüyorlar. TCMB, önceliği büyümeye vermiş durumda. Bunu da açık açık söylüyor.
CDS ler 700 ler civarında. Bu 100 puanlık düşüş risk primini iyice arttıracaktır. Yurtdışı borçlanma kanallarını da zayıflatacaktır. TCMB kararının büyümeye destek değil, tam aksine büyümeye ilişkin aşağı yönlü riskleri belirginleştiren bir adım olduğunu düşünüyorum.
Geçmiş olsun.!!!
Otobanda ters yönde iyi yolculuklar.!!!
Moratoryum tüm hızıyla otobanda.!!!
https://pbs.twimg.com/media/EpneUkWXMAErogT.jpg:large
:oleyo:
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Steve Hanke
@steve_hanke
·
4 Std.
As I measure inflation in #Turkey at a punishing 133%/yr, the TCMB surprised the market by cutting its policy rate from 14% to 13%. Pres. Erdogan’s insistence on low interest rates will continue to destroy the Turkish lira and the Turk’s purchasing power
https://pbs.twimg.com/media/FadEJbMU...jpg&name=large
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bence herkes faiz indi yanlış oldu diyor.bunlarin stratejisi dövizi yukarı itme.ithalat talebini azaltma.cunku döviz açığı büyük.ana strateji döviz.tabi enflasyon yukarı gidiyor fakirlesiyor halk.bu umurlarinda değil.
https://youtu.be/XYAPUbENO2Q
Günaydın arkadaşlar. Dolar ve Euro için oran alan var mı acaba?
Güya ekonomi canlansın diye şirketlere ucuz kredi verdiniz.
Döviz dönüşlü KKM yapana daha fazla kredi verdiniz.
Şİrketi dolar alıyor mu diye takip ettiniz.
Şirket, yatırım yapıyorum diye ucuz kredi ile arazi satın aldı.
Araziyi (ki şirketin yakını da olabilir) satan da dolar aldı.
Şimdi dolara kaçışa engel mi oldunuz, yoksa verdiğiniz ucuz krediyi hazinenin yegane gelir kalemi olan KDV yi yoksuldan alarak dar gelirlilere mi yıkmış oldunuz?
Bu hesabı ben yapabiliyorum.
Ahirette Tanrı yapamayacak mı?
20 Aralığa kadar dolar alan eli yanar, dolar alan terörist vs deniyordu.
Şimdi dolara endeksli KKM için reklam yapılıyor. Bankacılar ceza yememek için cansiperane çalışıyor.
Sizi komşunun çok azgın köpeği ısırsa, ondan çekinirsiniz.
Komşu bak ben eğittim bir şey yapmayacak dese yanaşabilir misiniz?
Hükümet de insanların 20 aralıktaki 8 den 18 e giden dolar sendromunu kullanarak yüzde 80 RESMİ enflasyonunda DÜNYA REKORU EKSİ FAİZ VEREREK mevduatçıların son kuruşlarını da iç etme hesabında...
Deniyor ki bunlara iyi bir ders oldu, artık bu korku ile uzun bir süre dolardan TL ye geçemezler, biz de KKM icat ederek onların servetlerini eritelim.
İyi de eritince ne olacak?
En küçük bir yatırım için içeride para bulamıyoruz, yurt dışından borçlanıyorsun.
Şimdi yüzde 9-10 euro faizle kim yatırım yapar?
Eeee içeriyi de öldürdün.
BU çaresizlikte ülkenin dışarıdaki çıkarlarını nasıl savunacaksın? Yoksa biat etmek mi zorunda kalınacak?
Allahını seversen ne yaptığının farkında mısın?
Seçim meçim iyi de bu ülke bu politikalarla iflas ettiğinde BUNA VATANSEVERLİK Mİ diyecekler, yoksa başka bir şey mi?
Eldeki doların müdahale ile ne kadar yetebileceğini MB na yakın olduğu için (şimdi borsa da olup) bilenler dolar bitmeye yakın dolara yüklenip manipülasyon yapmayacaklar mı?
Bu kağıt üzerinde yasal olan şey helal bir kazanç mı olacak?