başkent ted atılım bilkent ve tobb da fiyatlar 890.000-950.000 aralığında
başkent tıp ve dişçilik 1.480
başkent eczacılık 1.200
mimarlık 990.000
koç tıp 1.600.000
Printable View
Sadece okul eğitimi 30-40 bin dolar ve toplamda en az 50-60 bin ve 5 yılda 300n bin dolar verdiğinde çocuk bunu NAMUSUYLA ÇALIŞIP kaç yılda amorti edebilecek?
Bu parayı ABD de teknoloji, yapay zeka vs. gelişen piyasalara uzun vadeli yatırsa büyük olasılıkla daha fazla kazanç elde edilir.
İkinci yıl beleşe pardon devlete yatay geçiş oluyor mu? :whistling:
Üniversiterdeki yüksek fiyatlar, dışarıya büyük miktarlardaki dolar transferine neden oluyor.
Demekki biz bu büyüklüğümüzle Afrikadaki lise mezunlarına sınavsız 1000 dolarlık lisans eğitimi sağlarken ABD ve İngilteredeki ünv. lere destek çıkıyoruz.
Allahım bu nasıl bir ticaret.
1000 dolarla öğrenci kabul et, 30 bin dolarlık ünv. ithal et.
Bizde de bir Trupm yok mu ülkenin çıkarlarını koruyacak....
ABD de 18 yaşında wallmartta kasiyer veya araba toplayıcısı olarak çalışmaya başlasan min 4000 dolar ücret alırsın.
Tıp eğitimi alan biri 26-27 den aşağı maaşa geçmez. Alacağı para 2500 dolar.
ABD de bir araba TR nin en az yarı fiyatına. Benzin nerdeyse bizle kıyaslandığında bedava.
Bizim gençler ne kadar zeki olsa da köle gibi yaşamaya mahkum.
Türkiye yönetim yapılanması, insanların yaşam standartları, kamudaki maaşlar, parasının değeri, açıklanan ekonomik verilerin güvenirliliği vs olarak her geçen gün RUSYA ya yakınlaşmakta....
Çok zor olmamakla beraber oluyor
Not ortalaması...
Geçeceğin üniversitenin yerleştirme başarı sırası+not ortalamasının oranlaması (Her üni deiğişik)
Mesela...
11 k ile yerleşen 1. sınıfta 3,90 ortalama yaptı
9 k ile olan bir yere yerleşme ihtimali var
Tabiki kontenjanda lazım
Doğrudur o civarda . Koç tıpdan çıkan pratisyen birisi. 5+3 sene doğu görevi falan desek . Doktorluk 30 35 inden sonra uzmanlığında varsa hele birde özele geçtin ise (üzerine atlarlar uzmanlığını aldıkdan sonra) ucu açık o kadar diyim .Operasyon giriyorsan birde üzerine özel muayenehane falan hiç girmeyelim.
Bugünün 1.600.000 i 10 sene sonranın kaç tl si. 10 sene sonra kaç tl para geçecek ellerine bu doktorların. O hesaplara da hiç girmeyelim bence. 1.600.000 hak eder mi. Eder. Çok rahat hemde.
bu arada sarı gacı gene 3331,69 u yukarı şeetti
İran'da su bitti diyorlar.
50 Milyon kişi gelir diyen var.
20 Milyon gelse, necip Türk milleti tümden sokakta yatar herhalde.
Not ortalaması şart mı?
Yerine başka bir şey olmaz mı?
Ons altın 3341.
Ons 3345...
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...i-asti-2427882
Birleşik Krallık’ta ise aynı bölümlerde yıllık eğitim ücretleri 10 bin 500–13 bin 700 pound arasında değişiyor. Güncel kurla hesaplandığında bu rakamlar 582 bin TL ile 760 bin TL aralığında kalıyor. Üniversite ücretleri ise şöyle:
Türkiye’de en yüksek özel üniversite ücreti Sabancı Üniversitesi’nde 1 milyon 595 bin TL
Koç Üniversitesi 1 milyon 590 bin TL ile ikinci sırada yer alırken, Özyeğin Üniversitesi 1 milyon 385 bin TL,
Bahçeşehir Üniversitesi 1 milyon 334 bin TL ve
Kadir Has Üniversitesi 1 milyon 230 bin TL ile ilk beşi oluşturuyor.
Listenin devamında İstanbul Bilgi Üniversitesi 1 milyon 190 bin TL,
Yeditepe Üniversitesi 1 milyon 127 bin 500 TL,
Başkent Üniversitesi 970 bin TL, Bilkent Üniversitesi 950 bin TL ve
İstanbul Ticaret Üniversitesi 665 bin TL ile yer alıyor.
Buckinghamshire New Üniversitesi: 10.500 pound (yaklaşık 582 bin TL)
York St John Üniversitesi: 10.750 pound (yaklaşık 596 bin TL)
Leeds Trinity Üniversitesi: 12.000 pound (yaklaşık 665 bin TL)
Queen Margaret Üniversitesi: 12.000 pound (yaklaşık 665 bin TL)
Plymouth Üniversitesi: 12.500 pound (yaklaşık 693 bin TL)
Leeds Beckett Üniversitesi: 13.000 pound (yaklaşık 721 bin TL)
West London Üniversitesi: 13.000 pound (yaklaşık 721 bin TL)
Stirling Üniversitesi: 13.200 pound (yaklaşık 732 bin TL)
West of Scotland Üniversitesi: 13.350 pound (yaklaşık 740 bin TL)
Bolton Üniversitesi: 13.700 pound (yaklaşık 760 bin TL)
https://www.hisse.net/haber/avrupali...paylasti-13417
Dolar bir yılda yüzde 17 artacak deniliyor.
Meali, TC ne 1 milyon dolar sokarsan bir yıl sonra ortalama faiz yüzde 35 ise DOLAR BAZINDA yüzde 18 servetin artarak 1.180 milyon paran olur....
Ensesi kalın olsa olur mu?
Ülkede bir tane Suriye den gelen kalmamalıdır. Adamlar makine gibi her gün sektirmiyor. Buna su mu dayanır. Geçen siteye gelen dairelerin su faturalarına baktım. Bizim üç dört katımız su faturası gördüm. Adamların derdi günü makine. Bu bedevi hatunların genetikte bir şey var. 30 -35 yaşına kadar 9-10 çocuk yapıyor kaporta taş gibi.
Sigara'yı bırak birader..
https://www.youtube.com/shorts/2Qytwz9r80M
Diyo ya milletin feraseti,
İş'te bu.
https://resmim.net/cdn/2025/08/20/XPHwZL.jpg
Ne İranlıya ne de Suriyeliye ihtiyaç yok, zaten biz kendimiz koyuyoruz memleketin mına...
Şaman ayini için evinde keçi ve horoz kesen şahıs tutuklandı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde ayin ritüeli için evinde küçükbaş ve kanatlı hayvanları katlededek, görüntülerini sosyal medyada paylaşmasının ardından adliyeye sevk edilen kişi tutuklandı.
Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Yapay zekanın konu hakkındaki açıklaması...
Sibirya, Moğolistan ve Orta Asya'daki bazı Şamanik pratiklerde keçi, at, koyun gibi hayvanların kurban edilmesi yaygınken, diğer bölgelerde bu tür pratikler görülmeyebilir. Örneğin, Güney Amerika'daki Şamanik geleneklerin çoğunda kurban yerine bitki bazlı ritüeller veya farklı sembolik eylemler öne çıkar.
Kısacası, Şamanizm'in bir parçası olan bazı ayinlerde keçi ve horoz gibi hayvanlar kurban edilse de, bu, Şamanizm'in evrensel bir ritüeli değildir ve tüm Şamanik pratikleri kapsamaz.
Alıntıdır....
70 ler`in Türkiye si. Şarkılar, türküler duygulu ve içtendi. sanatçılar edepli saygılı idi.
Bakkala giderdik, her şehrimizin adını taşıyan yerli sigaralarımız vardı. Peyniri gramla değil tenekeyle alırdık.
Eti gramla değil, kol but olarak alırdık. Fırında pişen ekmeğin kokusu yedi mahalleye yayılırdı. her şey doğal, organik idi. İnsanlar da buna dahil.
Başımız ağırır komşuya giderdik, dişimiz ağırır komşuya giderdik.
Akşam gezmeleri çat kapı haber vermeden. samimiyete baksanıza. Bir mahallede cenaze olursa en az bir hafta radyo televizyon açılmaz veya sesi yükseltilmezdi.
Bir Kıbrıs harbi oldu tüm Türkiye kenetlendi, hem nasıl kenetlenme. Kürt asıllı Abdullah Papur da Alevi ozan Mahzuni de, Alevi Ozan Muhlis Akarsu da Erzurumlu Reyhani de Karslı Murat Çobanoğlu da destan gibi türküler bestelediler.
Ersen ve Dadaşlar aman tertip can tertip derken, Esmeray gel tezkere gel diyordu.
Ben eski Türkiye yi çoook özledim.
Giresunda bile 2 lokmacık eski dairede kalıp kapısında boy boy oynayan çocukları görüyorum 11 adet,esat valla bize iyi giydirmiş vasatlarını bizde balıklama atlamışız,zaten suriye rejimi teröristlerin elinde,gazoz ağacı neyse lideride ayni,bunu ABD,avrupa zat bu hale getirdi,bostan korkuluğundan devlet başkanı olurmu,ülkesini korumaya bile mecali yok,israil rahat çelik çomak oynuyor ülkede,bu ülkedeki suriyeliler nah gider oraya...
Yok oldu o güzelim dünya.....zavallı ülkem....
Bahsi geçen yüzyılda...karma ekonomi...
Yani.....!!!!!!!!!!!!
Gizli sosyalizm vardı.....
Üretim.....% 80 kamu kurumları idi....
Şu an....bu cehennemde.....vahşi kapitalizm var....
Kim kimi mikerse...altta kalanın canı çıksın....
İcracı teknisyen....rahmetsiz TURGUT ÖZAL....!!!!!!!!!
VAHŞİ KAPİTALİZM.....DÜNYANIN EN AŞŞAĞILIK SİSTEMİ....!!!!!!!!!1
Israilliler yavas yavas Suriyeye yerlesiyor araziler hazir evler insa ediliyor
https://www.reddit.com/r/Syria/comme...ilies_crossed/
Sayın Batman kooooş
Enflasyonu yeniyoruz .
Ahanda link
https://finans.mynet.com/haber/detay...ilacak/511912/
https://onedio.com/haber/numan-kurtu...itladi-1287809
ben ikna oldum numan abi
bilim konferansında deme abi ya
Bide siyasal islamın lideri evren,bide şimdiki yönetim sevmiyor onu,ulen kim işkence görmüş idam olmuş bunların içinde dersem yeridir,bende çok özlüyorum 70 yıllarını,nede olsa o yıllar bakanlıkta göevdeydik,gençtik dinamiktik,en azından hürdük,sadece düşünce fikri sakattı,ama şimdikinden çok iyiydi,kimse keyfi içeri atılmıyordu...