geçmiþte salaðýn biri tekerleði icad etti.. insanoðlunun þeyi tuttuðu gün o gündür.
yoksa hayat böyleydi zaten.
:drunk:
Printable View
19 Mayýs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramýmýz kutlu olsun;
baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm þehitlerimizi saygý ve minnetle anýyorum.
Gençler bayramýmýz kutlu olsun
https://i.ibb.co/Jw5LLt08/SSaldim.jpg
.
.
Sevdim bunu. Ama ben yinede bir ekran alayým .
19 Mayýs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramýmýz kutlu olsun.
*WHITE HOUSE ON MOODY'S: TRUMP DISAGREES WITH ASSESSMENT
eyyyy moodys sen kimsin ya demiþ... :)
https://resmim.net/cdn/2025/05/19/TZtqUn.jpg
Ne mutlu TÜRK'ÜM diyene.! . :byr:
Beyaz Saray:
Trump, Putin ile telefonda görüþüyor.
japonya'nýn nüfusu azalýyor mu?
Ankara. Japonya Ýçiþleri ve Ýletiþim Bakanlýðýnýn yayýmladýðý güncel istatistiklere göre, Ekim 2024 itibarýyla Japon vatandaþlarýnýn sayýsýnda þimdiye kadarki en büyük yýllýk düþüþ kaydedildi. Buna göre, ülkede Ekim 2024 itibarýyla Japon vatandaþlarýnýn sayýsý önceki yýla kýyasla 898 bin azalarak 120,3 milyona düþtü.14 Nis 2025
Diðer ülkelerde olduðu gibi Japonya'da da büyük þehirlerdeki konut fiyatlarý yüksek seviyededir. Özellikle Tokyo gibi popüler bölgelerde fiyatlar her yýl artmaktadýr. Buna karþýlýk kýrsal kesimdeki boþ konut sayýsýnýn arttýðý da belirtilenler arasýndadýr.¹
https://wise.com/tr/blog/japonya-ev-fiyatlari
Kýsa Vadede, büyük þehirlerde konut fiyatlarý etkilenmiyorken...Uzun Vadede nüfus azalmasý ile konut ve arsa fiyatlarý düþecektir.
Tahminim bizim ülkemizde de, uzun vadede Gayrimenkul sektörü benzer olacaktýr.
Hal böyleyken, uzun vadeli arsa-arazi yatýrýmlarý pek cazip olmayacaktýr.
Borsa tarafýnda, uzun vadede Çimento-Seramik vb. inþaat malzemesi üreten þirket hisseleri de cazip olmayabilir.(bence)
YTD
TRUMP, netanyahu ile el sýkýþtý. Destek vaadi falan ne varsa vereceðim dedi.
Dönüyor, SUUD'a gidiyor. Orada Suriye nin þimdiki son adamý Þara ile görüþüyor..
Ona da yaptýrýmlarý kaldýrcaðým,destek sözü bol vaatler..
Nasýl ayarsýz bir adama çarptý,Dünya? 180 derece dönüþlerde yetmemeye baþladý..:)
abi bundan böyle bahsetmek hoþ deðil ama borsacý adam gerçekçi olmalýdýr.
deprem riski ve zayýf konut stoðu olan bir ülkede çimento-seramik-boya tarzý sektörler bitmez. kentsel dönüþüm bekleyen milyonlarca konut, iþyeri var.
ben anadolunun çok küçük bir beldesinde büyüdüm, orada bile geçen haftalarda toki konut ihalesine çýkmýþ.
onun dýþýnda mesela uygun fiyattan bobet alanlar ihya olabilir. 1 ayda %50 yaptýk. illa alým fýrsatý tekrar verecektir diye düþünüyorum.
selamlar.
Ancak Türkiye'de 2021 yýlýnda %1,27 olan nüfus artýþ hýzý, 2022 yýlýnda %0,71'e düþmüþtür. 2022 yýlý verilerine göre, Türkiye'de toplam nüfus 85.279.553 kiþi, nüfus yoðunluðu (km2 baþýna düþen nüfus) 111 kiþi olarak gerçekleþmiþtir. Türkiye'de 2021 yýlýnda 33,1 olan ortanca yaþ, 2022 yýlýnda 33,5'e yükselmiþtir
Benim/bizim aile portföyümüzün büyük kýsmý gayrimenkulde olduðu için,bu nüfus artýþý verileri, bana uzun vadeli yatýrýmlarým hakkýnda yön veriyor.
Benim için ,Arsa kýsa vade yatýrýmdýr (5-10 yýl)-Arazi çok uzun vadeli yatýrýmdýr (20-30 .... yýl.)
Nüfus Projeksiyonlarý, 2023-2100
Türkiye'de doðurganlýktaki hýzlý düþüþ nüfus projeksiyonu sonuçlarýnda etkili olmuþtur
Bir kadýnýn doðurgan olduðu dönem olan 15-49 yaþ grubunda doðurabileceði ortalama çocuk sayýsýný gösteren toplam doðurganlýk hýzýndaki düþüþ ile uluslararasý göç eðilimindeki deðiþim, geleceðe yönelik farklý varsayýmlara dayalý projeksiyonlarýn üretilmesine neden olmuþtur.
Bir nüfusun sayýca ayný kalabilmesi, diðer bir ifadeyle yenilenme düzeyinde kalabilmesi için bu nüfusu oluþturan her bir birey kendi yerine bir nesil býrakmalýdýr. Nüfusun artmaya devam etmesi için kadýn baþýna düþen çocuk sayýsýnýn en az 2,10 olmasý gerekmektedir.
Toplam doðurganlýk hýzý, 2001 yýlýnda 2,38 iken 2003 ve 2014 yýllarý arasýnda yenilenme seviyesi olan 2,10 seviyelerinde duraðan bir seyir göstermiþ, bu yýldan sonra aþýrý düþüþ ile 2023 yýlýnda 1,51'e kadar gerilemiþtir. Doðurganlýk hýzýndaki bu düþüþ ile bu konuda geliþtirilecek politikalarýn olasý etkileri de nüfus projeksiyonu hesaplamalarýnda dikkate alýnmýþtýr.
https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...beklenmektedir.
Ayrýca farkýnda mýsýnýz?
Eski AÞK þarkýlarý artýk maalesef yok.!
Yazýlamýyor/yapýlamýyor...Sebep ne.?
https://www.youtube.com/watch?v=L3f6gaQVuyo
Hatta, eski Romantik AÞK filmleri de neredeyse yok gibi.(sebep ne?)
https://www.youtube.com/watch?v=3JWT...kHUIZQ&index=2
APT Þarký sözleri....:thumbdown:
Chaeyoung'un en sevdiði rastgele oyun, rastgele oyun
Oyun baþlangýcý
Daire, daire, daire, daire
daire, daire, uh, uh-huh, uh-huh
Daire, daire, daire, daire daire
, daire, uh, uh-huh, uh-huh
Öpücük suratý, öpücük suratý telefonuna gönderildi, ama
ben dudaklarýný gerçekten öpmeye çalýþýyorum (uh-huh, uh-huh)
Kýrmýzý kalpler, kýrmýzý kalpler, iþte bu benim iþim, evet
Gel bana hissedebileceðim bir þey ver, oh-oh-oh
Bebeðim, beni benim seni istediðim gibi istemiyor musun?
Þimdi sana ihtiyacým olduðu gibi bana ihtiyacýn yok mu?
Yarýn uyu ama bu gece çýlgýna dön
Tek yapman gereken benimle buluþmak
daire, daire, uh, uh-huh, uh-huh
Daire, daire, daire, daire daire
, daire, uh, uh-huh, uh-huh
Ne olursa olsun (ne olursa olsun), ne olursa olsun (ne olursa olsun)
Ne istersen (ne olursa olsun) (hoo)
Bu ì•„íÅ’Åâ↚¬â„¢íÅ*¸'yi bir kulübe çevir (uh-huh, uh-huh)
Ýçki, dans, sigara, çýlgýnlýk, bütün gece partiden bahsediyorum (hadi)
ê±´ë°°, ê±´ë°°, kýz, naber? Oh-oh-oh
, daire, daire, uh, uh-huh, uh-huh
Daire, daire, daire, daire, daire
, daire, daire, uh-uh-huh, uh-huh
Hey, þimdi oyunu biliyorsun
Hazýr mýsýn? Çünkü seni almaya geliyorum, almaya, almaya Bekle
, bekle, yoldayým (evet, evet, evet, evet, evet)
Evet, evet, evet, evet, evet
Yoldayým (evet, evet, evet, evet, evet)
Bekle, bekle, yoldayým (evet, evet, evet, evet, evet)
Evet, evet, evet, evet, evet, yoldayým
Daire, daire, daire, daire,
daire, daire, (sadece benimle buluþ) uh, uh-huh, uh-huh
Daire, daire, daire, daire, daire
, daire, daire, (sadece benimle buluþ) uh, uh-huh, uh-huh
Daire, daire, daire, daire, daire,
daire, daire, (sadece benimle buluþ) uh, uh-huh, uh-huh
Daire, daire, daire, daire,
daire, daire, daire, uh, uh-huh, uh-huh
https://www.youtube.com/watch?v=ekr2nIex040
Ulen, Ajdar ile dalga geçiyordu millet.
APT nedir yaw... gençlerin Testos....... yerlerde sürünüyor.. romantizm ölmüþ..!.:kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=qkzGwCCv5MI
Özel: Biz Trump 'in gölgesinde deðil milletin içinde siyaset yapýyoruz.
Biz Türkiye ittifakýyýz.
Salondan çýkamýyorlar.
kendi ülkesine 1 kuruþ bile yatýrým yapmayan ama her kuruþunu londraya akýtan oradalarda yatýrým yapan ekominin baþýndaki isim !!! saðolsun 19 mayýsta gençlere çok büyük armaðan hediye etti.
genç iþsizlik 6 milyona ulaþtý.. bu kiþiler artýk iþ aramayý bile býrakmýþ. ülkeden umudu kesmiþ. çalýþsamda bi bog alamam diyen bir gençlik var.
londralý gelmeden önce kaçtý þimdi kaç bu oranlar.
sonrada program baþarýyla ilerliyor diyor :he:
:drunk::drunk:
yabarsa londralý þimþek yabar..
neeeeeeeeeeeeeeeeee
meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
:drunk:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...89#post7033889
Paylaþýmlar burada.
Hazine ve Maliye Bakaný Þimþek, bir gazetede yer alan hakkýndaki iddialara yanýt verdi
Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, bir gazetede bakan olmadýðý döneme iliþkin tek bir fotoðrafla bugün manþetten zorlama bir haber yapýldýðýný belirterek, "Hayatýmda ilk kez gördüðüm kiþilerin geçmiþlerini ve geleceklerini bilmem imkansýzdýr." ifadesini kullandý.
Þimþek, sosyal medya hesabýndan, bir gazetede yer alan hakkýndaki iddialara iliþkin paylaþým yaptý.
Bakan olmadýðý döneme iliþkin, tek bir fotoðrafla, bugün manþetten ve zorlama bir haber yapýldýðýna iþaret eden Þimþek, þunlarý kaydetti:
"Daha önce de ifade ettiðim gibi, Batmanlý hemþehrimle Londra'da ziyaretime gelmiþ kiþiyi tanýmýyorum. Hayatýmda ilk kez gördüðüm kiþilerin geçmiþlerini ve geleceklerini bilmem imkansýzdýr. Masamýza oturan veya fotoðraf çektirdiðimiz kiþilerle irtibatlý olduðumuz iddiasý ise akýl dýþýdýr. Ekonomi programýmýz her zorluðun üstesinden gelip baþarýlý þekilde sürmektedir. Görevimizi hakkýyla yürüttükçe bu saldýrýlarýn devam etmesine de, bu mesnetsiz iddialarýn zamanlamasýna da þaþýrmýyoruz. Çabamýz, aziz milletimizin arzuladýðý huzur ve refah içindir. Akýl ve gerçek dýþý saldýrýlarýn sonuca ulaþamayacaðý bilinmelidir."
Kaynak : Anadolu Ajansý
göbeeeeeeeeeeðinin altý çükur eminem..
https://www.youtube.com/watch?v=IAFJ8zU5MIg
Rusya Devlet Baþkaný Putin, (Trump'la telefon görüþmesinde) Ýstanbul'da temaslarýn yeniden baþlamasýnýn, taraflarýn "genel olarak doðru yolda" olduðunu gösterdiðini belirtti
ABD'li þirket pil hücrelerini Türkiye'de üretecek
ANKARA (AA) - Kontrolmatik iþtiraki Pomega Enerji Depolama Teknolojileri, ABD'nin en büyük baðýmsýz pil üreticilerinden Our Next Energy ile lityum demir fosfat pil hücrelerinin Türkiye'de üretimi için iþ birliði anlaþmasý yaptý.
Þirketten yapýlan açýklamaya göre, ONE'ýn "314 Ah LFP" pil hücreleri, bu yýldan itibaren Ankara'daki Pomega gigafabrikasýnda üretilecek.
Gelecek yýl 2 gigavatsaat kapasiteye ulaþacak üretim kapasitesinin 2027'den itibaren yýllýk 5 gigavatsaate ulaþmasý hedefleniyor.
Söz konusu üretimin 2027'de devreye girecek Michigan'daki ONE tesisini tamamlayýcý nitelikte olmasý amaçlanýyor.
Pil hücrelerinin, ONE'ýn teknik gereksinimlerine uygun, küresel ihracat pazarlarýna hizmet vermek amacýyla uluslararasý testlerden geçen bölgedeki ilk ve tek özel sektör Lityum-Demir Fosfat Pil Hücresi ve Enerji Depolama Sistemleri üreticisi Pomega'nýn Ankara'daki gigafabrikasýnda üretilmesi planlanýyor.
- Türkiye'de üretim üssü kurma hedefi
Açýklamada görüþlerine yer verilen ONE'ýn Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mujeeb Ijaz, þirketin kurulduðundan bu yana, dayanýklý, esnek ve yerel temellere dayalý pil tedarik zincirleri oluþturmak için faaliyet gösterdiðini belirterek, "Avrupa'nýn en büyük baðýmsýz LiFePO4 pil hücresi üreticisi Pomega ile Türkiye'de üretim üssü kurarak, müþterilerimizin tarifelerdeki oynaklýklarla baþa çýkmasýna yardýmcý oluyor ve 2027 itibarýyla tamamen yerli üretim hedefimize doðru ilerlemeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandý.
Kontrolmatik Yönetim Kurulu Baþkaný Sami Aslanhan da Ankara'daki üretim hattýnýn, ileri düzey otomasyon, sýký kalite kontrol süreçleri ve ölçeklenebilir kapasitesi ile uluslararasý standartlara uygun olduðunu vurgulayarak, "ONE'ýn misyonunu desteklemekten ve bu uzun vadeli sanayi iþ birliðini yalnýzca hücre üretimiyle sýnýrlý kalmadan EPC ve proje geliþtirme alanlarýna da taþýmaktan heyecan duyuyoruz." açýklamasýnda bulundu.
Trump'tan, perakende zinciri Walmart'a "gümrük tarifeleri nedeniyle fiyatlarý yükseltmeyin" uyarýsý
WASHINGTON (AA) - ABD Baþkaný Donald Trump, ülkenin önde gelen perakende zinciri Walmart'a "gümrük tarifeleri nedeniyle fiyatlarý yükseltmemesi" uyarýsýnda bulundu.
ABD Baþkaný Trump, Truth Social hesabýndan yaptýðý açýklamada gümrük tarifeleri konusunda Walmart'tan gelen açýklamalara tepki gösterdi.
Trump, "gümrük tarifeleri nedeniyle fiyat yükseltmek zorunda kalabilecekleri" açýklamasýnda bulunan perakende devine, "Walmart, zincir boyunca fiyatlarý yükseltmesinin nedeni olarak tarifeleri suçlamaya çalýþmaktan vazgeçmelidir. Walmart geçen yýl beklenenden milyarlarca dolar daha fazla para kazandý." ifadesini kullandý.
Baþkan Trump, ???????Walmart'ýn tarifelerden doðan farklarý "kendi içinde karþýlamasý" ve müþterilere herhangi bir þey yansýtmamasý gerektiðini de sözlerine ekledi.
dow toparlamýþ biraz..
yarýn eksi 1 açýlýþ bekleyen bi benmiyim :oleyo:
hepsi geçmiþte tekerleði icad eden malýn yüzünden oldu bütün bunlar... ( þeyi tuttuðumuzun birinci günü )
hadi gittin tekerleði icad eddin.. diðer gerizekalý tekerleðe kasnaðý baðladýmý ? baðladý.. sonra bunlar ucuna öküz taktýmý taktý..
derken götürgeçi iacd eddimi etti...derken tarlayý sürmeye baþladýlarmý..
sonra sen istiyor iki kilo patitiz verecek kýzýný bana dedimi. dedi.. derken takas ticaretini buldular mý buldular..
vay senin iki öküzün vardý vay komþunun 5 öküsü oldu diyip rekabet baþladýmý..
3 patatize kýzýný veren dayýya .. kýzýn yavuklusu kýzýp kabileyi terkettimi etti... hepinizi sitecem diyip gitti baþka kabile kurdumu kurdu.
iki tene elma için deðiþtokþtan veresiye çýktýmý.. çýktý.
alacaðýný alamayan adam evi basýp karýsýný rehin aldýmý aldý .. borcu karþýlýðýnda.
sonra bu iþ böyle olmayacak en iyisi þu sarý maden garantör olsun diyen baþka bi mal parayý icad ettimi..:oleyo: ( þeyi tuttuðumuzun ikinci günü) etti.
sonra .. kabileyi terk eden adam geri güçlü bi orduyla dönüp..hýmýsýna koyup köyün içinden geçtimi geçti. kýzý kurtardýmý kurtadý.
daha sonra vay anam öldü vay babam öldü vay çocuklarým öldü diye biri kafayý yedimi yedi.
sonra kafayý yiyen aðýt yakacam derken aga buga kelimelerinin yanýna unga munga diye saçmalayýp onlar ölmedi aslýnda cennete ruhu yükseldi dedimi dedi..
öte tarafý icad etti mi etti...
o gün bugündür para allah oldu..
ne güzel maðralarda yaþayýp gidiyoduk.. tek derdi insanoðunun yemek içmek sekis yapmaktý.
o salak tekerleði icad etmeyecekti abi :he:
bu makale 3.cü biradan sonra ilham gelerek yazýlmýþtýr.
:drunk::drunk::drunk: