yahu oğlanın vurduğu para 100 milyon $ bile değil. kerizleri yolma harici bir etkisi olmaz.
Printable View
Deutsche Bank bugün yine dipleri test ediyor..gerçi DAX'ta yamulmuş ama Deutsche'deki yamuluş daha fazla..
Bende çok detay bilmiyorum ama elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.. Mister Holger'in belirttiği gibi bu banka dolarda fonlama sıkıntısı çekiyor..doların pahalılaşması, bir nevi dolar kıtlığı..gözlerin çınlasın Gund..:)
Aynı şekilde Avrupa'da bankacılık endekside sürünmeye başladı ve Holger'in belirttiği gibi bir takım bankaların CDS'leride yükselmeye başladı..Libor /Ois spreadi arttıkça bankacılık risklerinin artacağı belli..bu risklerin fazla artmadan FED'in swap kanallarından dolar sağlayıp bankaları ve piyasaları rahatlatması lazım..izleyelim bakalım..
Bizim paçavracılar anlamazlar ama herkesin ümüğü FED'in, yani doların, kısaca rezerv paranın elinde..bu işler yan başlıkta olduğu gibi temennilerle yürümüyor..:)
Ha rezerv parada canı istediği zaman spor olsun diye ümük sıkamaz ayrı konu..
Whapma ya..havalar çok uzun süredir hep güneşli ama faydalanmanız değişik şekillerde oldu sizin için..Bor'un pazarı ne zaman biter bilinmez ama 2009'da sıkışınca dövizle borçlanmaya serbestlik getirende yine sizlersiniz..Alıntı:
Mehmet Şimşek, "Çatıyı güneşli havada onarmak gerekir. Eninde sonunda küresel senkronize büyüme devam etmeyecek. Bugünden sağlamlaşmamız lazım" dedi. Şimşek, "Tedbir alıyoruz, maliye politikasında güçlü bir duruşumuz var. Reel sektör mutlu değil ama bazen tedbir almak zorundayız. Reel sektörün ciddi bir döviz borç açığı var. Dövizle borçlanmaya sınırlama getireceğiz" ifadelerini kullandı.
Denize düşen yılana sarılırmış..havalar kapandığında çatı yine su alacak ve siz yine el mecbur dövizle borçlanma sınırını kaldıracaksınız..naha, şuraya yazıyorum..:)
Muaf tutulanlara bakıldığında ÇİN'e karşı bir cephe açılmış gibi duruyor..ayrıca Rusya'da ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük tarifesi uygulaması nedeniyle ABD ürünlerine kısıtlamalar getirileceğini açıkladı.Alıntı:
ABD'nin 23 Mart itibarıyla ithal çelik ve alüminyuma uygulamaya başlayacağı ek gümrük vergilerinden, Kanada ve Meksika'nın yanı sıra AB, Avustralya, Arjantin, Brezilya ve Güney Kore'nin de muaf tutulacağı bildirildi
İş sanki kutuplaşmaya doğru gidiyor..ÇİN domuzcuklar pahalıya beslenmesin diye soya fasulyesine şimdilik vergi getirmedi ama bu işin sonu en büyük silah ÇİN devaline kadar gidebilir diye düşünüyorum..bir olasılık..:(
Öyle büyük bir deval değil ha, uyarı atışı..:)
Savaş kısmını es geçerek..deli dolu adam ama aslında Trump akıllı adam..vergi indirimleri, alt yapı yatırımları vb..büyüme acısından az yada çok ABD'yi garanti altına aldı, şimdi gelsin ithal vergileri..Cohen'in istifasından belliydi daha fazlasının geleceği..ancak, 2015'ti sanırım, ÇİN deval adımını atarsa çok sarsılırız..
Bakalım Euro'yu daha ne kadar ayakta tutabilecekler..donlarıda bırakıp gitmesinler..:)