-
Ne demiştim, G20 de trump ve tayyipin kucaklaşması ilk işaret olur. sonra fetö fetullah , apo sayın apo, pyd bizim çocuklar olur filan diye.
Çok ama çok iddilalı tesbit olurda böyle bir şey yaparsa reis verdiğim oylar zehir zıkkım olsun derim. hatda beştepenin kapısında bir afişle dolaşırım.
-
Gemiyi ilk fareler terkeder der ozaman :)
-
Alicemal abi, dr, hastane isini sende yanlis anlamissin. Dr larin buyuk kismi iyi niyetlidir, kotu olan dr uda sistem bu hale getirdi diyeyim. Kisaca keseyim
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
vigamox, bende biliyorum iyi niyetli olduklarını ve sisteme uyduklarını. Yanlış anlamadım sen biraz ergensin galiba. yaşın genç olmalı anlamında.
hırsızlar başarılı oluyorsa, o ülkede temiz insan kalmaz, ayakta kalabilmek için herkes az yada çok hırsız olur.
Ben akp den bile nefret etmiyorum ki ülkeyi en az 30 yıl geri götürdüler ve daha geri götürecek temelleri attılar. Onlarda suçlu değil, sistemin ürünü. hepsini biliyorum, doktorların şu anki durumuda sistemin ürünü.
yazılarımı birinci sayfadan beri okuyanlar bilirler...
Kötü insan en fazla 100 kişiden 1 kişidir. %99 iyi insandır. Ama insanların yüzde yüzü zararlıdır.
Benim yaptığım karşılaşltığım sorunları dile getirmek. Aklıbaşında biri alır kullanır, sorunu elinden geliyorsa düzeltmeye katkı sağlar. Az gelişmiş ise akp gibi davranır. Sorunu sahiplenir, sorunu dile getireni düşman ilan eder ve savaşır.
O sağlıkçıya sinirlenmem gereksizdi, denk geldi. Sorunu anlamak yerine sahiplenmiş. Evi arabası elinden gidecek sanıyor, ilkel dürtülerine esir olmuş.
her neyse konuyu kapayayım ve açmayayım, uzatınca hoşuma gitmeyecek sert kelimeler yazıyorum...
-
evet haber okuması bitti.
Dişe dokunur tek şey, fetö nün baş elemanlarından olan, kılık ve tip değiştirerek gezen ama yakalanan bir hakim in serbest bırakılması.
Diğer verilerlede birleştirince, sömürgecilerle anlaşma sağlanmış gibi görünüyor. Anlaşma gerçekse ki gerçek gibi görünüyor, son kalan nakitide önümüzdeki hafta senede gömmek lazım.
Sömürgecilerle, sömürgecilerin üretimi köleciler anlaştıysa, bizim BIST uçar kaçar. USD de umarım 5 TL altına iner...
Her halukarda bana kurtuluş yok bu ülkede, en azından biraz para yapayım yaw...
Yannız anlaşmadılarsa, bu kadar senet kötü girecek bana.:Sad:
-
Bugün pazar, tatil günü, borsaya girmeyeyim diyorum. Ama VOB tarafında MB başkanının değiştirilmesi çok kişiyi endişeye düşürmüş. Benimde aklıma kurt soktular. Sürü psikolojisi böyle bişey işte.
Normalde akp nin tüm kamu kurumu başkanları sivrisinek. Biri gelmiş biri gitmiş hiç bir önemi yok. Sadece kurumu zarara uğratmışmı onu incelemek için tarafsız yargıçları gönderip inceleteceksin o kadar. Başka türlü adamların adını anmak bile abes.
MB ye başkan koysan ne olur, eşek bağlasan ne olur.
Tek BAŞKAN diyebileceğimiz kişi, bir önceki miydi, iki önceki miydi, şu zor durumlardan çıkabilmek için icatlar yapan adam. Bant ve doviz sepetlerini dile getiren, uygulayan kişi. Net aklıma gelmedi.
O hakkatende değerli biriydi, dolu biriydi. Değerli olduğu içinde tutmadılar gönderdiler.
Normalde bu MB başganının gitmesinin hiç bir önemi yok, hatta o koltuk boş kalsa, koltuk tek başına çok daha değerlidir, soymuyor, para ve hak almıyor. Arada tozunu alsan yetiyor.
Peki pazartesi ne olur.
Balinalar bakarlar. MB başganının piyasada çok lafı geçti. Millet satmaya hevesli olabilir. Aşağıdan açalım, satış gelirse aşağı çekelim, aşağılardan alalım, satışlar bitince eski hikayemize dönelim derler. Bir saatmi sürer, bir günmü sürer bilemem ama aşağı inerse, kısa sürede eski yerine geleceğini söyleyebilirim. Hatta eminim. Süresini bilemem. Satış yoğunluğuna göre, aşağıda 1 saat de tutabilirler 1 veya 2 günde. Daha fazla sürmez. Tahminim en fazla yarım gün.
Aslında uzun vadeci olarak bu tür çok kısa vade tahmin vermemeliyim. Kısa vadeye odaklanmadığım için, tahmin verirsem hata yapma olasılığım yüksek olur. Benim işim değil ama arada böyle saçmalıklarda yapıyorum işte...
Balinalar sürü hareketlerini fırsata çevirirler.
İnanmıyorsanız, balina belgeseli seyredin. Balık sürülerini hava kabarcıkları ile bir araya toplayıp nasıl lüplüyorlar. Ho o balık sürülerinden tüm büyük balıklar ve hatta kuşlar bile faydalanıyor.
MB başganı değişipte, MB faizlerini %-2-3 değişirse sorun PEK olmaz. Ama TEK SEFERde %-6-7 filan değiştirirlerse, o zaman kısa vade için sorun olur. Bi kaç hafta dolar zıplayabilir. Yerini bulunca durulur. Belki 6TL üstü bile görülebilir.
O zamanda son kalan nakitimizle senede takviye yaparız. Sorun değil. Önemli olan abd ye kendimizi sömürtmemiz, uşağı ve kölesi olmamız. Son bir kaç ayda O yoldada epey yol kat ettik.
Sonra her şey eski haline döner...
-
Bugün pazar, tatil günü, borsaya girmeyeyim dedim ama MB başganı sebebi ile girdik.
Borsaya girmeyincede maydonoz kızıyor. İstiyorki hep bilgi verip herkesi zengin edeyim.
Yaw kimin bana 3 kuruşluk faydası olduki ben herkesi zengin edeyim. Yazıyorsam keyif aldığımdan yoksa bi beklentim yok. Sizinde olmasın.
Zaten en büyük iyilikleri yapmışım. Herkes panik halde iken, eğer yeni krizler üretilmezse 90 bin altı bedava demişim, IMF ile anlaşma olmazsa 110 bin üstü eylüle kadar pahalı demişim, yetmemiş bu yıl 6 TL üzeri BU YIL USD için imkansız demişim. Söylediklerimede alım satımlarda bağlı kalmışım, yani lafta kalmamış.
Hepsindede krizler olmazsa demişim ve hepside tutmuş. Yeni üretilen krizlerle küçük ihlaller olmuş fakat kısa sürede söylediğim bantlara dönmüş.
Bundan daha büyük iyiliği profesyonellere para verseniz alamazsınız. jet fadıl dan alabilirsiniz onunla rekabet halindeyiz.
Daha ne diyeyim bilemiyorum, aklı olan yazdıklarımdan bu tahminleri çekip almış ve faydalanmıştır. Aklı olmayana her ay gidip kucağına bir çuval para koysan 3 ay sonra seni öldürmeye kalkar.
Yaşadım ben hep bunları...
VOB cu bile olsan, kısa değilde en azından orta vade oynuyorsan, 90 bine inerken kademeli alıp, 110 bine giderken kademeli satsaydın yine köşeydin. USD dede 6 ya giderken kademeli short alacaksın ve satmayacaksın çünki dip belli değil.
Kim yaptı bu iyiliği abicim, ağlamak istiyorum... gözlerimi doldurmaya çalışıyorum ama dolmuyor... Trajedinin hakkını gözlerimden alamıyorum...
Niye?
Alışığım da ondan... İnsanın ciğerine kadar inmişim, bilmediğim hiç bir şeyleri kalmamış. Kararımı vermişim insanoğlunu yaratırken Allah görevi şeytana vermiş... Sonra pişman olmuş ben ne yaptım demiş, bari keçileri ben yaratayım demiş ve numune olarak tek bir keçi yaratmış. Efsane dağ keçisi Ali Cemal'i.
İşte oda benim. Sağolun varolun, hepinizin çevresindeki güzel hatunları hararetle öper, yanaklarından mıncıklarım...
Dur yaw, nerelere girdik nazardan bahsedecektim...
-
İmdiii, nazar olayına gelelim.
Senin gibi bir efsane, nazar gibi kocakarı hurafelerine nasıl inanır diceksiniz.
Olay bildiiniz gibi deil. Kocakarı hurafeleri dediğiniz şeylerin hepsinin arkasında gerçekler var. Ancak bu gerçekleri insanlar nasıl anlamlandıracaklarını bilemediklerinden, akılları yetmediğinden, kendi kültürlerine göre uyduruk şekilde anlamlandırmışlar. Kurt olanlar olayı dramatize edip paraya çevirmişler. Üfürükçüler, Cin ciler gibi. İnsanların zayıflıklarını bolca sömürmüşler.
Hepsinin altında gerçekler var. Medyumluk öyle, nazar öyle... Ama bilinen ve anlatılan şekilde değil.
İmdi nazar nedir niye korkuyorsun değilmi.?
Atomlara inmemiz lazım. Elektron nedir emşerim.? Konusunu deşmemiz gerekiyor.
Elektron nedir? Ne işe yarar? Nerelerde bulunur yaw.?
Bunları yazınca omzuma bi yük bindi. İşin yoksa 2 saat anlatmaya çalış... Sabah sporu ile gevşemişim, kahvemi yudumlarken arkeoloji okumayı severim. Fakat Türkçe arkeoloji sitesi pek yok. Sürekli güncellenen bi tane buldum, oda batılıların kontrolunde. Onların tezlerini anlatıyor. Belliki bu ülkeyi köle tutmak isteyenlerin sitelerinden biri. Yinede yanlışlarını atıp doğrularını almaya çalışıyorum. Hint siteleri iyi.
Her neyse biraz haber okuyayım, gücüm kalırsa, adi ama bi okadarda mucize olan elektronlara elleriz, ama uzaktan maşa ile... Aman ha.!.
Aslında elektronlar temsili ama, daha derine nasıl ineceksin. Elektronu anlatamadın.:Sad: