6 ay önce böyle yazmıştık. Tacirler iki gündür planlı olarak tahtayı bozuyor. Mal satma amacı ile hareket etmediği belli. Bakalım ne olacak?
Printable View
Bol Şanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonları olsun.:cck:.....:wave:[/SIZE][/B][/COLOR]
şu yazıların üzerine tıklayın linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIŞMA >>> KATILIM LİNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
İZLEME >>> TAKİP LİNKi
TV de alt yazı gordum İzmir ciglide işyerinde yangın : 1 ölü...birden umutla inslhh bokab tır dedim.Basladım iarasırmaya .maalesef hırdavat dukkanı imiş...sevincim kursağımda kaldı.
2018 ın ortası geldi , diğer bluechip kağıtlar temettu dağıttı bizimki daha genel kurul yapacak.tarihini kendileri de bilmiyor...
YTD....YTD
Şirket 2017 yılını 85 milyon euro ciro ile kapattı. Ciro önceki iki yılda 90 milyon euronun üzerindeydi. Bu sene euro bazında %10 artışla 90-95 milyon euro arasında ciro bekliyorum. Bu cironun da 22-23 milyon eurosunu ilk çeyrekte yapacaktır.
Euronun ilk çeyreği 4.69 ortalama ile kapattığını düşünürsek 105 milyon tl civarı ciro beklentim var. Geçen sene ilk üç çeyrekte %22 civarı olan brüt kar son çeyrekte %28 oldu. Bu yıl ise hammadde fiyatları euro bazında geçen sene ile paralel gidiyor. İlk çeyrekte %25 civarı oluşacak brüt kar 10 milyon civarı net kar rakamı getirecektir.Benim olağan beklentim de bu yönde. Olağan akıştan farklı ciro ve karlılık oranları olursa orasını bilemem.
Aslında şirketin yaptığı yatırımlara bakarsak şu anda 100 milyon euroyu geçen ciro elde etmesi lazımdı ama şirket satış kısmında olağan büyümeyi gerçekleştiremedi. Mesela 2012 yılında bile 83 milyon euro ciro elde edilmiş. Geçen sene ciro azalışını (euro olarak) örten konu ise karlılık rakamlarındaki iyileşme oldu. Son üç yılda satışlar ton bazında artarak devam etmiş ancak birim satış fiyatı düşmüştü. 2017 yılında ise şirket satışları bir miktar düşürüp birim satış fiyatını eski seviyeye yükselterek karlı bir yapıya büründü. Şirket satış kısmında bir adım geri atarak karlı müşterilerle devam etme yolunu seçmiş gibi gözüküyor. 2018 yılında ufak bir tonaj artışı ile aynı birim fiyatlarda devam etmesi karlılığı koruyacaktır.
Sektördeki satın almaları da dikkate alırsak şirketin artan rekabette büyümeye yönelebilmesi için ise satın alma veya ortaklık yoluna gitmesi gerekecek gibi.
Bol Şanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonları olsun.:cck:.....:wave:
şu yazıların üzerine tıklayın linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIŞMA >>> KATILIM LİNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
İZLEME >>> TAKİP LİNKi
Herkesin kandılı kutlu olsun
Bu sene Gnl kurul yapılmayacak galiba!
Ünlü işadamının cenazesinde helallik skandalı!
Karabük iş dünyasının önemli isimlerinden KARDEMİR A.Ş. eski yönetim kurulu başkanı Mutullah Yolbulan 11 Nisan'da son yolculuğuna uğurlanmıştı. Cenaze töreninde helallik skandalının yaşandığı ortaya çıktı. Daha önce işten çıkarılan bir gup eski Kardemir çalışanı helallik istendiği sırada 'haklarımızı helal etmiyoruz' diye bağırdı.
cb gibi bi cakalisko aynı zamanda spekulator epey milletin canını yaktı ne oldu sonra...yas 70 de olsa 80 de olsa 90 da olsa bilemedein 100de olsa geri donusume gidecek insanoğlu...topragın ustunde yaptıgının hesabını topragın altında verecek.yok baska caresi...insallah herkes kendi payınca dersını alır....