bana gecen sene ortalama prekande tavuk satış fiyatları gerek kasım ve aralık.
Printable View
bana gecen sene ortalama prekande tavuk satış fiyatları gerek kasım ve aralık.
İhracat payı nedir şirketin bilen var mı?
~~~~Yatırım tavsiyesi değildir~~~~
Buradan bakabilirsiniz. Ayrıca şunuda belirtmek isterim şirketin yeni hakim ortağı sayesinde Yurtdışı satışlarının toplam satışlar içerisindeki payının giderek artacağını tahmin ediyorum. Bu yönde açıklamalar vardı.
http://https://i.hizliresim.com/rJa3ZM.png
Zaten bu durm açıkça görünüyor. 2016 ve 2017 karşılaştırmalı yurtdışı satışların toplam satışlara oranı şu şekilde.
2016 9 aylık: %8,2
2017 9 aylık: %13,1
2016 3. çeyrek: %9,5
2017 3. çeyrek: %16,5
Görüldüğü gibi ilk dokuz ayda yurtdışı satışlar 5 birim artarken son çeyrekte 7 birim artmış. Yani son çeyrekte yurtdışı satışların artış hızı ilk 9 aylıklara göre daha hızlı bir artış göstermiştir.
Ayrıca dolar kurunun son çeyrekte 3,55 tl den 3,95 tl lere geldiğini de düşünürsek bu tezimiz daha da güçlenecektir.
Arkadaşlar iyi geceler herkese.
Borsada 28 yıllık abilerimiz ve 15 yıllık arkadaşlarımızın yanında biz daha çok acemi kalıyoruz.
Naçizane pazar günü tekniğine bakmaya çalıştım hissenin. Bu konuda acemiyim, daha alınacak çok yol var, yaşıyoruz ,öğreniyoruz, acı tecrübeler kazanıyoruz.[emoji39]
Teknik analizde azda olsa birşeyler yapabilip hesaplayabiliyorum. Temel analize başlayalı 3 ay kadar oldu, nasip BANVİT bilançosuymuş[emoji3]
Sizlerin yanında çok az sayılabilecek bilgi ve tecrübeyle bu grafikleri oluşturabildim.
1. nci grafikte ilk 28 çıkışının düşüşünde hesapladığım destek seviyeleri var”mavi çizgiler” ve ikinci çıkışın düşüşündeki destek noktalarıda “sarı çizgiler”
Sanırım 19-20 seviyesi sağlam destek oluştu artık.
2 nci grafikte trendi değerlendirmeye çalıştım, daralan üçgen oluşumunun alt sınırından yukarı dönmüştük, eğer yanlış görmüyorsam fiyatların 24.49 un üzerine çıkması durumunda 26 ve 31 aralığındaki trend kanalına girecek gibi duruyor hisse.
3 ncü grafik ise hareketli ortalamalar,
Hisse genellikle 5 günlük hareketli ortalamada işlem görmüş, Şuan 100 günlük ortalamada artık yukarı dönmesi gerekiyor bence.
Sonuçta bilançosu, Sahibi, %8.26 lık dolaşım oranı gibi bir sürü nedenden dolayı ben bu hisse gibi beklentili ve pozitif hisse bulamadım. Ama hayırlısı bizim elimizden birşey gelmiyor bekliyoruz bakalım.
Bunların tamamı kendi fikrim, kesinlikle al sat tut tavsiyesi değil.
Grafiklerde yanlış kusur varsa düzeltirseniz çok sevinirim dediğim gibi biz daha çok acemiyiz. Kalın sağlıcakla
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi