Teşekkürler Egeduk Hocam..
Printable View
Teşekkürler Egeduk Hocam..
Bu TUIK'e, bu enflasyona ragmen sectiler bunlari.
Tabiki TUIK gercek enflasyonu aciklamayacak.
Tabiki enflasyon surecek.
Bunlar da cikip cikip enflasyon dusus egilimine girdi diye yalan haber yapacak.
21 yillik bir tecrube bu.
Nasil koduk diyenler dusunecek artik.
Beter olsunlar.
Kesinlikle katılıyorum. Mesela yeni evlenecek gençler bu kira bedeli ile ikisi de çalışmadan altından kalkamaz. Hatta tek maaşla hayalini kurduğu hayatı yaşayamaz. Bu şartlar evliliği erteler. Daha da kötüsü bu şartlarda göçmen sığınmacılar için fırsat olurken ülke nüfusu üreme açısından gelecekte çok ciddi sorun olacak. Mesela inşaat sektörü gibi ağır sektörlerde hep bu yabancılar istihdam ediliyor. Bizim gençler ve bayanların gece vardiyası olan sektörlerde istihdama dirençleri çok fazla kabullenmek istemiyorlar beğenmiyorlar bu yabancılar için avantaj bize dezavantaj.
Benim gözlemlerim ülkenin eğitim planı iş gücü planlamasını ile tamamen zıt plansız. Ülkede eğitim fakültesi fen-edebiyat fakültesi hukuk fakültesi sağlık meslek liseleri ziraat fakültesi ihtiyaçtan çok fazla iken. Sanayiye üretime yönelik sektörlerde yetişmiş eğitim almış eleman yok. Şuan yetişmiş CNC torna ustası doktor kadar maaş alıyor. Yine yanlış eğitim politikası yüzünden otomobil sanayisinde iş yeri personel usta açısından ciddi eksiklik var.
Akp nin bilerek yaptığı politikaların sonunda köy ve kasabalarda nüfus azalırken dengesiz biçimde özellikle marmara bölgesi gittikçe yaşanılmaz hale geliyor. büyükşehirlerden tersine göç olmalı ancak o da o bölgelerin ekonomilerinin ayağa kaldırılmasıyla olur.
kira ve emlak piyasası ev sahiplerine %25 limit koymanın çok ötesinde artık.
Rte öyle bir hamle yapıyor ki. Direk oy alıyor. Eyt çıkardı üstüne aynı işyerinde devam edenlerden herhangi bir kesinti yok. Duble maaş, 1654 TL maaş alan çiftçi bağkuru olanları 3500,5500 derken 7500 yaptı. Devlete hiç katkısı olmayan 65 yaş üstü neredeyse benim gibi 2-3 kat sigorta primi olan ile aynı maaşı alacak. Yani adam öyle bir veriye sahip ki direk nokta atışı yapıyor. Adamın maaşı kaç artmış kirası 1500 TL ye itiraz ediyor %25 den fazla olamaz diye. Bunun gibiler niye vermesin.
tabi aynen öyle oluyor.benimde 1-2 aya eyt 25 yıl şartım doluyor. 20 bin emekli maaşı çıkıyor mevcut haliyle. ama 8500 gün prim ödemişim ve çoğunluğu tavan ve tavana yakın yerlerden.
dediğin gibi tarım bağkuru ile 3-5 krş prim ödeyen adam 7500 alıyor.bu adam hele birde kırsalda ucuz maliyetlerle yaşadığı için o para ona yeter de artar. zaten temmuzda o da 10 bin olur. 20 bin emekli maaşıyla büyükşehirde yaşanılmaz. hele ki benimki gibi çocuk da daha lisedeyse çalışmaya devam edilir.
BAE’den 30 - 40 milyar dolarlık doğrudan yatırım geliyormuş. Bayram ertesi Cumhurbaşanı Erdoğan’ın körfez ziyaretinde anlaşmalar imzalanacakmış...
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar...yapin-42289948
...
Tv’deki programında yenilenebilir enerji sektörüne İngiltere’den de yatırım geleceğini öne sürmüştü...