Gelsin gelsin yeriz...….:yahoo:.Aaaaaaaaaa kapamada güzel olur ya azıcıkta etin yağlı tarafından , üzerine biraz karabiber , taşfırın gara ekmek suyuna bandır bandır ye.Bazı yerlerde kapama derler bizim burda yahni derler:one:.
Printable View
3-4 aydık akşam yasakları ve hafta sonu yasakları var. Ne oldu? Kovit azaldı mı? Ne gerek var?
Oğlum 15 gün sonra askerden terhis olacak. Gidip almaya bile izin vermediler. Şimdi bir de terhisleri ertelemezler umarım.
Yüce düşünür ulu ekonomist damadın dediği gibi “at izi it izine karışmış”.
tam kapanma gibi abuk eylemler içine giren insanoğlu..:)
doğal seleksiyon diye bir kavram var , biraz biyoloji bilenler bunun faydalı olduğunu da bilir..
ne meraklı çıktı insanoğlu dört duvar arasında mal gibi yaşamaya , insan gerçekten şaşıyor..
doğal bağışıklık kazanılmadıgı sürece genetiği değişen bir virüsle mücadele edemezsin , bu en temel biyoloji bilgilerinden biridir..
insanları eve kapatarak ölüm oranı yüzde 0.65 olan bir yapıya karşı amansız bir mücadele ettiğini söyleyemezsin..:)
öldürücülüğü yüzde 1 bile olmayan bir virüsle tüm dünya mücadele ediyor , insan şaşcak yaaa..:))
haaa , kapanmak istiyorum ben evden dışarı çıkmıyorum viyüsten cok korkuyorum diyen kapanak şövalyeleri kendilerini izole etsin kafasına bim poşeti geçirip evde otursun, orası beni ilgilendirmez..:))
lakin toplumu dizayn falan geçicen o işleri yıl olmuş 2021..
Koc gurubunun göz bebeği ykbk 2.10 olmuş.
Akıl işi değil.
Kanımca açığa satış var.Yabanci için bıçağın 2 tarafı kesiyor. 1.60 e indir.Zaten ky panikle satar.Oradan mal topla ,açık kapat,hedef 5.00
Tüm özel bankalarda durum bu
reis 1 saat konuştu uykum geldi. hiçbir şey söylemedi. patates soğan dağıtacakmış.
şortingen dewamm....
Kanımca en az 40 gün 1300/1450 arasında tam trade var.Haftalik güzel bir işlemle, haftada 30 puan al ve o hafta işlemsiz bekle.simdilik stratejim olacak.
https://t24.com.tr/haber/akp-li-bele...donmedi,945036
Ha ha:)
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Arkadaşlar selamlar konu dışı ama buraya da sormak istedim aşı olacağım öncelik verildi sizce sinovac.mi biontec mi
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/m8ozh6.jpg
https://i.hizliresim.com/2Vx1Xq.jpg
bazı şeyler hiç değişmez.
farabi bu lafı 1150 yıl önce söylemiş. şimdi birileri çıkıp atalarımız şöyle iyiydi, böyle bilgeydi diyebilir ama islam coğrafyasındaki aydınların çoğunluğu iktidarlarla kavgalıydı, çoğunun hayatı sürgünlerde geçmişti.
Derler ki;
İSLAM alimleri/bilim adamları çağından sonra,(8. ve 13. yüzyıllar arası..
Biruni 180 civarında kitap yazmıştır, kitapların çoğu astronomi,fizik,tıp matematik..)
bugünkü hale gelmemize sebep olan
2 tipten bahsedilir, müslümanların gerilemesine sebep olan..!!!
1-Ahmet YESEVİ
2-İmam GAZZALİ
Ahmet YESEVİ'nin etkisiyle 12.yüzyıldan sonra Türklerin yaşadığı şehirler,
tekkeler,dergahlar,bilumum şeyhler ve tasavvufçularla dolmuştur....
İSLAM'la hiç ilgisi olmayan konular;
Vahdet-i vücud,çilecilik,Allah'ta yok olmak,dünyayı terk etmek,sabah akşam nafile ibadet etmek gibi..İslamın içine girmiştir..
YESEVİ,İslam'la-Tasavvuf inancını harmanlayıp,sade bir Türkçe ile eserler yazmış ve halkı etkilemiş,
kolayca nüfuz etmiş ve onbinlerce mürit toplamıştır...
Konu uzun...
Tasavvufçular akılcılara üstün gelmişler ve Müslümanlığın ÇÖKÜŞü başlamıştır...
Hala oradayız o gün, bugündür...
https://tr.sputniknews.com/haberler/...ik-bizi-bozar/
tatlı su müslümanları bu mevzuyu bir türlü anlayamadı. ölmeyi bayılmak sandı durdu.
laiklik türlü müslümanı, türlü müslümanın şerrinden korur. çünkü kitap öyle der. bir suresine karşı gelen kafirdir.
laik olmayan ortadoğuya bakın, hepsinde her cemaat ben daha müslümanın deyip başka cemaatin boğazına basar. bin yıldır da gün yüzü göremediler, tesadüf değil.
yani 15 temmuz diye gezmenin anlamı yok. öncesini de biliyoruz.
müptezellere fırsat vermek en fazla sevip sarmaladığımız çocuklarımıza zarar verir.
bunu bir düşünün derim naçizane.
şimdinin bile kıymetini bilin. çok geç değil.
https://twitter.com/ProfDemirtas/sta...871739394?s=20
Muhterem yatırımcılar oyumuzu kullanalım inşallah.
Esasında peygamber sonrası islam dünyasına baktığımızda yükselen bir medeniyet görürüz. Bunun temelinde rasyonel düşünce yatar ki, ilk emri oku olan bir din ve ilim Çin’de bile olsa gidiniz diyen bir peygamber için olağan bir sonuçtur..Farabiler, biruniler, ibni sinalar vs. Bu parlak devrin adamlarıdır. Yine bu devirde matematik, cebir gibi alanlarda temel kuramlar islam alimlerince koyulmuştur. Günümüz sayısal sisteminin belkemiği Sıfır’ı icat etmişlerdir vs..
Fakat daha sonra, Gazali’ler, Mevlana’lar, Yunus Emre’ler derken islam düşüncesi, vahdeti vücutçular ve tasavvufçuların tesiri ve hakimiyetine girerek, rasyonaliteden kopmuş ve gerilemeye başlamıştır..
Mesela, Osmanlı dediğimiz imparatorluğa baktığımızda medeniyete bir katkısını göremezsiniz. Gazali’nin başlattığı skolastik düşüncenin tesirinde, yağmacı bir imparatorluktur. İlimden de kopuktur; ordu için yatırım yapmıştır..askeri başarısı ve Avrupa’nın karanlık devrine denk gelmesi sayesinde cihan devleti olmuştur..Zaten rönesans ve reform ile yükselen Batı’ya da fazla direnememiştir..
Velhasıl, Gazali- Farabi çekişmesinde Gazali’nin öne çıkmasının faturası islam medeniyeti için çok ağır olmuştur..
https://serbestiyet.com/featured/cin...i-dusuk-56442/
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tasavuf islam dışında başka bir dindir....Bugün bile İSLAMın tek kaynak KURAN diyenler olmadık hakaretler hele sosyal medyada neler diyorlar neler....
Adamlar Kuran nın anlamı ile bile okumayın siz anlayamazsınız diyorsa.... varın siz bunların içine düştükleri cenderede debelenip duruyorlar...
COVİT 19 aşısının formülünü kar amacı gütmeden tüm devletlere verseler imkanı olan tüm devletler aşıyı üretip aşılama ile birlikte bir kurtuluş olacaktı....ama bu covid 19 vürüsünü yayanlar hesabı çok büyük....
Aynen dediğin gibi....Tasavuf dediğimiz DİN içinde hiduzim ....Budizim...deki bir sürü ritüel az sos olarakta islam ...ama gel görki bir el islam dünyasına sokmuş....bugün solcu....ateist dediğimiz kişilerde bunların inadığı şeyler ZAN ediyorki KURAN ama malesef öyle değil...Tasavufçıların KURAN çevirileri bile baştan sona çok yanlışlar var....Ama araştıran çok az malesef....
Çocukluğum doğuda geçti. Ortaokulda ortaçağ Avrupa’sında cennetin para ile satıldığını anlatıyordu Kitaplar. Biz de dalga geçerdik.
Sonra birden bir şey farkettim o zamanlar 12-13 yaşlardaydım. Aradan bin yıl geçmiş ama cennet satma işi Doğunun köylerinde de olduğu farkedince dehşete düşmüştüm.
Köylüler şeyhleri olmadan cennete gidemeyeceklerini söylüyorlardı. Şeyh şefaat etmesi gerekiyormuş. Ben itiraz ettiğinde de okullarımızda dine karşı bir eğitim verildiğini söyleyip gülüyorlardı.
Peki bugün aynı şeyler olmuyor mu? Cübbeli cennet satmıyor mu? Homo Adnan Mehdi değil mi?
Fetullah Allah’la diz dize olduğunu söylemiyor muydu?
"Yolsuzluk başka hırsızlık başkadır"
bunu söyleyen şimdiki islamcıların çok muteber kabul ettiği sözde bir hoca..rabıta filan gibi konulardan çok daha derin konular var kokuşmuşluğun çürümüşlüğün temelinde.. kamu ihale yasası 200 defaya yakın değiştirildi mesela islamcılar döneminde..adrese teslim ihaleler filan.. şimdi de yöneticileri istiyor diye hepsi kanal istanbulu destekleyecek.. düşünme maalesef yok.. ülkeye tamamen zararlı bir proje yöneticileri istiyor diye itiraz etmeden kabul edecekler, oy verip destekleyecekler.. rabıtayı sorgusuz sualsiz kabul eden müritlerden pek farkı yok sonuçta..
https://www.yenisafak.com/yazarlar/h...akadir-2006694
Almanlar, İngilizler vs. bilime para harcarken sen betona, ranta harca ondan sonra insaniyet namına aşıyı paylaşsalar de.. ohh ne ala ne ala.. Aşıyı beleşe getirseydik betona ranta ne para saçardık ama değil mi? Boşuna gitti kaç aydır covitle mücadele için harcanan o kadar para değil mi? Halbuki ne inşaatlar ne rantlar vardı cukkalanacak ahh ahh...
onun için kardeşler bakmayın bu devrana. en güzel günlerimizi hala yaşamadık nazımın dediği gibi.
kamu ihale yasasını bir kere bizim iktidarımızda değiştireceğiz ve ben zengin olacağım.
şaka len şaka dürzü münafık bir yalak mıyım ki milyon çocuğun hakkını yiyeyim.
https://www.youtube.com/watch?v=6fnn7oKkKIo
EEe ağalar yarın + Gap var mı tasavvufta
forumda derin analiz var.bazı yorumların ekran görüntüsünü aldım. guzel yogun bir ozet gibi.tskler.
SP500 4400/4300 bence çok önemli
oradan dönmesini beklerim.Bizim için en büyük risk Global borsalar.Biz daha önce düştük, diyemeyiz
biri şu EREGLIYE dur,desin...Global düzeltme yaparsa bakalım sanayi yine 10 kaplan olacak mi?
kıymetli ve ğüzel paylaşımlar için bende tşkr ederim..
Türkler biraz insan olduysa yunus Emre mevlanalar hacı bektaşların bu topraklarda yaşamasına borçlu.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.