bağlamıyorum. daha doğrusu beni bağlamıyor. ben dövizime aldığım orana bakıyorum. ama itiraf etmek gerekirse.. too good to be true durumu da var. ondan tırsmıyor değilim. dedim ya hayırlısı..
Faizden dolayı ürkek mevduatçıyı soyup soğana çevirdiler. Ev - araba alacak kadar parası olmayanlara da yüksek makamlarca BIST havucu sürekli uzatıldı. En sonunda finansal hiç bir bilgisi olmayanlar bile havucun tadını duydukça daldılar borsaya. Her zamanki gibi orada da öpüldüler, gusul abdestlerini aldılar ve tövbe ettiler.
Ben 2005 de borsaya veda etmiştim. geçen yıl iyi sayılacak ( faiz ve dolara göre ) para aldım. En son depremden 3 gün önce çıkacaktım, elimdeki bir hissenin pazartesi gideceği açıkca dillendirilince bekledim. Sabah depreme uyandık. Bütün portföyü serbest fiyattan boşalttım. %35 gibi kardan zarar ettim. Şimdi mevduat, bıst ve altın işine tövbeliyim. Kendimi Tamamen yeşile adadım. Kuraklık olacak diyorlar, yeşile hasret kalırsınız diyorlar. Bu nedenle yeşil huzur veriyor. İslamda bile yeşilin önemi büyük. Bazı bölgeler de yeşil bolken bazı bölgeler kurak- çöl.
bankalarla zaten maaş - kart, eft gibi sınırlı işlerim oluyor.
TL dönüşümlü dolar hesabında faiz yüzde 25’i buluyor
Likiditeye sıkışan ve tahvilden kaçınmaya çalışan bankalarda, faiz yarışı kızıştı. Bazı bankalar yüzde 8 dolar faizine ilave yüzde 18 TL faizi ödüyor...
https://www.ekonomim.com/finans/habe...ten-23-02-2023
Sebati elini korkak alıştırma.
Sadece 0,50 indirim yapıldı..
Hiçbir etkisi olmayan ama ısrarla yapılan tatmin çabaları ..
yok öyle bir oran.
olsa bile sıfır içsel değeri var..
dolar alım satım makasının kapanması neredeyse 24 gün gecelik mevduat.. 24% den..
kkm hâla 12% veriyorlar..
aracı kurum benden uzak allaha yakın olun dedi.. 15 gündür 6.5% makas var. 19,61 satıs 18.42 alış
kısacası ya kamu eurobond alın kısa vade 3.9 6 aylık kupon
ya özel sektör
yada başınızın çaresine bakın diyorlar.. :he:
gün gelecek o burun çevirdikleri döviz hesaplarına kol gibi faiz verecekler..
yıllardır yedikleri rantı hazmedemeden misliyle kusacaklar. :yes:
Açılın Bilal soruyor: Dövizden dönüşümlüde peşin %8net faizi verdi, 3 ay sonunda koydugun dolari her şartta kayipsiz aynen alıyorsun talep edersen emmee ayrıca bi$i veriyor mu?
Mesela Dolar iste kaçsa kkm faiz getirisinden az getirdi o zaman tl faizi ayrica veriyor mu ? :ışıldayangözsmayley:p:
Yap kaba hesabı..1.5% makas
7.38% kamulu dolar eğimi. *15 aralık kırılım
12 ay aynen devam etse, sıfır kur riski.
Usd-Tl dönme maliyeti..
1 ay taşıma için 2.11% 25.38% yıllık başabaş..
3 ay taşıma için 3.36% 13.44% yıllık başabaş..
12 ay taşınan için 8.88%
Ekim kasım goldi bölgeydi..
*makas sabit/eğim sabit...
Deniz İstanbul-Marina
Ù…Ùâ€* Ù…شرÙËâ€*ع Ù…ارÙÅ*Ùâ€*ا اÙÅ*ÙÙâ€رÙÅ* ÙÙÅ* دÙâ€*ÙÅ*ز اسطÙâ€*بÙËâ€*Ùâ€
https://www.youtube.com/watch?v=nP7vjaMS3sU
ĞĞ‘Ğâ€â€ĞĞ* Ğ’ĞËÅ“Ğ›Ğ›Ы ĞĞ ĞŸĞБЕĞ*ЕЖЬĞ• СТĞĞœБУĞ›Ğ
https://www.youtube.com/watch?v=x3ckYUDg2Ts
Yaşlı komşu hanım , ziraatte olan parasının çok eridiğini yeni fark etmiş. Hanımlar arasında konuşurken eşim ; aldığı faiz oranını sorduğunda onu bile bilmiyor. Neyse , faiz işinin sakat olduğunu anlatsalar da başka bir şey bilmediğinden illa da bankada hesap cüzdanlı faiz dediği için kendisine hiç değilse en yüksek oran veren banka bulalım da oradan cüzdan alırsın dedik.
Bu sabah saat 09: 45 gibi qnb yi aradım oran istedim . İlk tanışma oranı 29 dedi. Teyzeyi aldık bankaya götürdük. Hesabı açtılar. Iban oluşturarak çıktısını verdiler. Ziraatten eft yapmaya gidecekken '' pardon , şimdi hazineden aradılar oranımız 28 e düşmüş. üzgünüm '' dedi. Teyzeye kalsa onu da kabul ediyordu. Çok kızdım ve T bank ta önceden çalıştığım m.t. sini arayarak 6 aylık oran istedim. 10 dk. sonra 28,75 verebileceklerini söyledi. Teyzeyi Tbanklı yaptık.
İyi yapmışsın.. +0.75% için..
Şehir başına tek şube olunca karıştırmaz... :he:
Doğru seçim..
Dövizi olanlar için Garanti Bankası ne veriyor.
Güncel bilgi var mı ?
Try’de 32-40 gün en çok nerede faiz duydunuz ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nkolaya para yatirmayı risk olarak görüyorum.
Özelikle dolar cekmek çok büyük sorun.
Garanti KKM’li teklifi var mı ?
Dövize yüzde 10 vs diyorlardı yukarda aslı astarı var mı ?
Bugün sordum Garanti den. Hesabım yok. Primli KKM yapmıyoruz dediler. Opsiyonlu KKM yapıyorlarmış. 6.30 gibi bir mevduat karşılığı var. Pazarlıkla artar mı bilmiyorum.
Primli KKM için Finans tan sorun, iyi oran alabilirsiniz. Net 10 üstü alınabilir.
Kamudan Halk ın primli KKM de istekli olduğunu duydum. iyi oran verebilir.
182 gün % 28,75 den bağladık. her şeyi çok detaylı yazmak insanları tam bilgilendirmek istiyorum ama bazı ******lar trollük yaparak konuyu sapıtıyorlar. Bu nedenle yüzeysel yazmak zorundayım. Ziraat , kadının parasını tam 3 yıl % 9,5 ortalamayla değerlendirmiş. Kadın kimseye güvenip soramadığından ve dolandırılmaktan korktuğu için para öyle kalmış.
Bankalara oran sorunca , önce soranın finans bilgisini tartıyorlar. Ona göre oran çekiyorlar. Garanti den %10 ve 12 döviz ddkkm alan varken bir kısım müşteri ise % 8 - 9 oranı zor alabiliyor. Bahane kolay. '' siz sorduğunuz anda hazinenin paraya ihtiyacı yoktur o nedenle düşük verilmiştir. '' Konuya hakim olan piyasayı bilen genelde tam oran alıyor.
sn arkadaşlar bakın tekrar yazıyorum DDKKM opsiyon değil direk teşvik primi adı altında %12 ile %15 arası oranlar mevcut. Direk şube paylaşmam etik olmaz ancak denizbnk burgan fibabnk oran alın lütfen...
Bu arada %15 oran mevduat eşleniği yani 0.8 ile çarpın aldığınız oranı (stopaj)
Odul olarak galiba tesvik primi.peki hemenmi veriyor .
Dolar olarak %10-12 mi yatiriliyor.
4 ten bagladim en son.2 ay oldu.
Halkın, dedigi şu;
Yüzde 8 x0.2stopaj kadar dolar primi trink eline sayıyoruz bu cepte,
dolarını MB saat 11 kurundan Tlye çevirip 11.5 tl mevduat oranından bağlıyoruz..
- Vade sonunda dolar aynı yada düşük seviyedeyse bu tl faizinin tamamını alıyorsun
- vade sonunda dolar, Tl faiz getirisinden az artmissa o artıştan kalan miktar kadar tl faizini alıyorsun
- vade sonunda dolar diyelim tl faiz getirisinden fazla artmışsa tl faizi yok sadece baştaki dolarını aynen alıyorsun
1 milyon usd üstü
denizbank - odebank-qnbbank da %12 brütler ler mümkün şuan
altında ise
%11 ila %10 arasında oranlar.
kamu bankları ve büyüklerde yeni yeni bu oranları vermeye başlamışlar.
pazarlık işi olmuş
yani üç aylık net verim %2.1 ila %2.4 arasında değişmektedir.
net ve kesin bilgidir.
Vakıfı aradım , dövizden dönüşlü kkm de denilen oranlar var,
Fakat 95 gün vadeli yapılıyor ve vade sonunda usd 30 oldu diyelim, o kurdan alacak kadar hesabınıza TL yatıyor
saat 11 den önce dövize dönecem derseniz de vergisiz ve makas olmadan ana paranız kadar dövizi alıyorsunuz.
Sadece döviz çok çıkarsa ekstra verilen pirimi alamıyorsunuz ama ana paranıza verilen TL faizini de alabiliyorsunuz.
Paranın üç ay kesin bağlı kalması bana uymadı , onun için DİBS tarzındaki döviz vadeli hesaba devam , bu gün kupon ödemesi yapıldı , istediğim an biriken faizle çıkma avantajım var. Yıllık % 3,70 stopajsız net getiri.
kkm'de sanılan aksine doların o evrede vaat edilen faizden çok artması değil az artması daha makbul. Yurtdışındaki opsiyonlara benziyor.
100 bin doları ya da 100 bin dolar eşdeğeri türk lirası olan adam, eğer dolar çok artarsa yine 100 bin dolar eş değeri tl alacak.
Reel bir getirisi yok, nominal var.
Yani tl bazında çok para almak bir şey ifade etmez. Dolar da o kadar arttığı için alım gücü aynı olacaktır.
Ama dolar belirlenen faizden düşük artarsa, aldığı tl'iyi dönüp tekrar dolara çevirirse, dolar bazında faiz almış olacak. Yani nominalde düşük görünmesine ragmen, reel getirisi olacak. ( Tabi dolar enflasyonunu ihmal ederek söylüyorum)
.
Kuru soğan kilo 1,05 $
https://i.hizliresim.com/puvrr5i.png