Ben tıkladım çalışıyor, 1.ci bölümü tıklamanız gerekiyor, ama yine de tekrar ekliyorum.
https://kultfilmler.com/bolum/da-vin...sezon-1-bolum/
Printable View
Ben tıkladım çalışıyor, 1.ci bölümü tıklamanız gerekiyor, ama yine de tekrar ekliyorum.
https://kultfilmler.com/bolum/da-vin...sezon-1-bolum/
Bende izledim o diziyi,çeşitli metinlerden derleme idi birazda uçuktu sonunu o yüzden getirmedim,ama benimki dizi değil gerçeğe yakın tahmin ve gerçekler,zaten bu işlerlen kendimde uğraş içindeyim,neden deist oldum gerçekleri bulma adına,üstelik hala bulmuş değilim ama ters giden birşeyler var onun peşindeyim,bize çoğu tarih hep yanlış anlatılmış,mitolojik olayları gerçekmiş gibide anlatmışlar,ama gerçeklere pek değinilmemiş,sebeplere hiç değinilmemiş,bunu sadece bilim adamların açıklamasından,araştırmalarından anlıyoruz,kısaca bilimi sevmeyen insan toplumuyuz,ülkemizde ise bu tavan yapmış hep kişilerin ağzından yarım yamalak öğrenmişler,çoğu öğrendikleri kişiler işin erbabı değil,zaten okumayan bir toplumuz rte'de öyle,okusaydı çoğu kitapları böyle uçuk olmazdı,neyse örneğin benim arkadaşımın oğlu ünlü ilhiyetçi mustafa öztürk hoca,marmara üniversitesinde proftu tesvirci araştırmacı kuran ilmi ile uğraşmış bir kişiydi,adam muhammet mecburiyet karşısında bedevi toplumun içinde yaşadığı için onun etkisinde kaldı çoğu şeyi ona göre uyarladı diye onu dinsiz ilan ettiler vay bizim kutsal değerlere saygısızlık yapıyor dediler,oda fazla baskıya dayanamadı istifa etti almanyaya gitti alamanlar sahip çıktığı için gittiği yer belki erinirsin araştırmak için belirteyim,zaten böyle değerleri gevura kaptırıyoruz bizdeki yobaz düzeni savunanlar yüzünden:one:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mustaf...t%C3%A7%C4%B1)
Benim de ilgimi şu ana kadar, Papa'nın güç için yaptıkları, gücü ele geçirmek için neler yaptıkları, aslında ne kadar kötü olduğu ve kendini Tanrı yerine koyması gibi.
Da Vinci'nin ise yaratıcılığı, ta o zamanlar deniz altı yapması, tank yapması, paraşüt kullanması, mühendislik ve matematiği inanılmaz kullanması yıldızların hareketlerini çözmesi vs ama asıl ilginç olan zekasıyla birlikte ilham alış şekli.
Sonra İnkalara gidişi kafa şeklinde bir robotun konuşup ona yol göstermesi 1470'lerden bahsediyoruz.
Ayrıca geri planda ki ilerici ve muhafazakar grubun çatışması, bana antik uzaylıları çağrıştırdı.
Aslında bazen sıkıcı olmakla birlikte çokta ilham verici bir dizi, Osmanlı İmparatorluğunun kısmen yaptıklarının işlenmesi bence çok güzeldi.
VİOP açılış %2 üstünde,fitch etkisi.
Şimşek: Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir
iyi haftalar
LMKDC halka arz olduktan sonra 4 tavan çekti şimdi taban denemesi yapıyor,çıktığı yer 4 üstüydü şimdi 32.80 devre kesti,halka arz olanları 3 tavan sonra satmak lazım.
Atma hakkı derler millete gülünç olursun derler giresun çevresinde,buda öyle şey,nisan sonrası faizler 60 üstünemi çıkacak,yoksa imf'yemi gidecek,zaten kendilerine dokunmasın kimse yeniyasa peşindeler,özel anayasa falan filan,b.ok gelir sana avrupa yabancılar,zaten abbas yolcu misalisin,gaye postalandı sıra sende,uzun adam acımasızdır,gemiyi suyun dibine oturtmadan bir yere gitmez,zaten bahanede hazır inananda çok olur,suçu CHP'ye yıkar benim çalışmamı engellediler diye,öyleya kafasına göre yasa hazırlayacak içine yine halka yarayacak maddeler ekleyecek torbanın içine vs anlarsınızya,bu adam her zaman şeytana papucunu ters giydiren adam,esasında ölümü yaklaştı sona yaklaştıkça azıyor,azanda neyse...cami duvarı misali.
Dinlerin temel taşı İYİ Olmayı,Ahlaklı,Adil,Eşit,Dürüst vb olmayı Emre der.
Nerede bunlar o zaman??
Böyle olur bağdem borjası, full aksiyon, fitch 3 gün önce notu bildirir, o günden başlar yükselmeye, ertesi gün yine full yükseliş, not artırımı gelir, en yüksekten aç en dipten kapat.:bravo::bravo::bravo:
En büyük borjajı sizsiniz.
İyi ki ciğerinizi biliyoruz.:cool:
https://pbs.twimg.com/media/GIYlfQnWoAA9lnf.jpg
:whistling:
çok kızıyorum bu kılıçtaroğlu'na
ATATÜRK'çü ve CHP lilerin oylarıyla 35 Cumhuriyet ve ATATÜRK düşmanlarını vekil yaptı.
Ekmelettinde ayrı vaka oda ATATÜRK düşmanı ve Abdullah Gül dayatması
Yahu sen kimin adamısın?
Sana katılmakla birlikte" Ekmek için Ekmelettin" Bohçalının dayatmasıydı.
https://pbs.twimg.com/media/GIatw-DWgAAxb0z.jpg
:whistling:
Uzun adamın morali çok bozukmuş,aşağı koyuyor olmuyor,yukarı koyuyor olmuyor,ulen ben senin yerinde olsam istifa ederim bilal oğlanı yerime atardım,nasıl olsa bu yetki var sende mecliste elinde:kmk:
Yaşı tutmayanlar için koyalım.
Nedeni; topal ördekten atom karıncaya varınca iş
https://www.youtube.com/watch?v=xjmL...%C3%96NC%C3%9C
T24 Hber.
İmamoğlu ifşa etmişti: AKP’li Kaya’nın "İBB’den aldığı burs" haberlerine erişim engeli
AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın AKP’nin yönettiği dönemde İBB’den aldığı tartışmalı burs ile ilgili haberlere erişim yasağı getirildi.
Sözcü’nün haberine göre İBB’den aldığı burs tartışma yaratan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın talebi üzerine bursla ilgili haberlere de erişim yasağı geldi. Mahkemeye başvuran Kaya, hukuka aykırı olduğunu ve şahsına saldırı niteliği taşıdığını öne sürdüğü içeriklere erişimin engellenmesini talep etti.
İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği, 29 Şubat 2024 tarihli kararı ile 71 url adresindeki içeriklerin, talepte bulunanın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu kanaatine vararak erişim engeli getirdi.
Kendileri çamur atsın fason haberlerlen,ama belgelerlen gerçek habere mahkeme tarafından erişim engeli gelsin :seyt::seyt::seyt:
Akşam sabah CHP İmamoğlu akın ve uzun adamın gündeminde nasıl bir mok buluruz telaşındalar,çünkü feci kaybedeceklerini biliyorlar,aradaki farkı kese,kese en fazla 1 puana zor indiriyorlar,oda 1 milyon demek,işte bu yüzden hiçdurmuyorlar gece gündüz...neymiş kafayı şimdi 4.5 sene önce sarıyerdeki para sayma makinalarına takmışlar,guya para aklarlarmış,hemen dururmu tunç denen köftehor adalet bakanı soruşturma açacağız diyor,bok bişey bulursunuz,adam zaten belgeleriylen açıklıyor,ama 17 aralıkta ve sonrasında halk bankası para sayma makinelerini es geçip,papacığım sen merak etme o işi hallettim vs falan filana bir bok yok,yukarıda belirttiğim burs davasınada erişim engeli gelmiş,ulen nasıl insanlarsınız siz ölümde gelmiyor size,sadece foyamız meydana çıkmasın diye öldürmeyi bilirsiniz kuzu,ve topbaşın ölümleri şaibeliydi vs,ulen yatacak yeriniz yok,kabul olmayan ıslak mühürsüz oyları bile kılıfına uydurdu ysk,ne yaparsanız yapın feci son geliyor size:seyt::seyt::seyt:
İktidarın durumu hasan sabbah gibi olmaya başladı,bilindiği gibi hasan sabbah sizi cennete götüreceğim diye kandırırmış,yapay birde cennet yapmış,neyse zalim birisiydi,zalimlerin sonu zalim birisindendir,hasan sabbahın mekanını hülagü han cengizin torunu basıp başına geçirmiştir,hülagüde çok zalim acımasız,insan katilinin haricindede kitap,kütüphane katilidir,yani bu dünyada bu sistemde pisliği pislik temizler devamlı bu unutulmamalı.
İşbankası internetlerinde sorun mevcut en fazlada emirler gözükmüyor ne aldığını sattığını bile zor görüyorsun,sana yanlış işlemde yaptırtıyor,Allah belalarını versin,bunu devamlı zamanlan yapıyorlar,bebeleri işe almışlar A'yı görse mertek sanırlar,gitti 20.000 kağıdım yanlış işlem sonucu:seyt::seyt::seyt:
Sn. Refaba, deyim mi değişti "Elifi görse, mertek sanır."
https://resmim.net/cdn/2024/03/13/ffMi0Z.jpg
iyi günler
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi(DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan, “Hafize Gaye Erkan, faizleri yüzde 60'a çıkarmak istediği için görevden alındı.” iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
DMM'nin X hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programı, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan mesnetsiz ve spekülatif haberlere itibar etmeyiniz." denildi
Espri amaçla yazmıştır.
Elif harfi (harekeli iken Hemze) harekesine göre a ile e, ı ile i veya u ile ü arasında sesler veren bir harftir.
Arapçada A ve E Sesleri
Arapçada A ve E için farklı harfler yoktur. Aslında bu sesler arasında fark da bulunmaz. Bu nedenle her iki ses aslında Ä harfi ile karşılanır. Kalın sessiz harflere bitişik sesli harfler A'ya kayarken, ince sessiz harflere bitişik sesli harfler E'ye doğru kayar. Ancak bu da kesin bir kural değildir. Ayrıca bu seslerin ince biçimleri de kullanılır: (Â, Ê).
Esas mertek nedir? Onu sorsaydın :kahkah::kahkah: