Uber arz edilmiş. Alan var mı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Uber arz edilmiş. Alan var mı ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
paylasiminiz icin tesekkurler
keske alis yapamya basladiginiz tarihleri , satis yaptiginiz tarihleri felanda yazssaydiniz
doviz kurunun yukselisinden vergi almak ne yaa, hade temettuyu ve diger alinan vergileride anladikta dolar kuru yukselisinden nasil vergi alirlar, dolar hep yukselecek, hic bir zaman dusecegini sanmiyorum, cunku Turkiye %1 gelisirken diger ulkeler %10 gelisiyor haliyle %9 her defasinda kuculuyoruz (rakamalar farazi)
velevki odemedik, beyan etmedik, bu durumda nerden nasil ulastilar size, ? cunku ben satin aldigim tarihteki dolar kurunu bilmiyorum, daha dogrusu kaydini tutmuyorum ve ayrica beyanname vermeyide dusunmuyorum
Kanun koyucu böyle koymaya karar vermişse bizim pek seçeneğimiz olmuyor maalesef.
Artık her şey herkes için tek tık uzaklıkta..
Tek tıkla hisseleri aldığınız tarihi bulun, o günün TCMB kurunu bulun, sonra aynısını satış için yapın, hesaplayın o kadar.
Beyan etmeyebilirsiniz tabi ki ama unutmayın, artık devlet de tek tıkla size ulaşabilir.
Normal verginizin yanında bir kat da vergi ziyaı cezası, gecikme cezası, bir de üstüne usulsüzlük cezası..
Tabi şirketler için bu durum böyle ama şahıslar için de aynı şekil midir emin değilim.
Şöyle bir çözümü olabilir; yeni bir vergi affı çıkarsa, şirketler nasıl matrah artırma yapıyorsa, şahıs olarak da (satış yapılan yıl için) matrah artırımı yapılabilir.
Bu mesajda vergi sistemimizin saçmalığı ve adaletsizliği daha net anlaşılıyor.
Burada arkadaşımız eksiye düştüğünü belirtiyor ama büyük ihtimalle kurdaki yükselişten dolayı TL bazında artıda olduğunu düşünüyorum. Bu da demek oluyor ki bugün hisselerini satmak zorunda kalsa idi hisselerden zarar etmesine rağmen vergi ödemesi gerekecekti.
Bu arada Sn ihsanaktas, inşallah artıya geçersiniz.