Doğrudur abi.
Kalan marj da çok yüksek değil zaten.
Grafik çalışması , zihinsel mastürbasyon oldu benim açımdan...
Printable View
Bende çok farklı uğraşlar var. O nedenle farklı sanal makineler kurmanın işe yarayacağını düşündüm...
Biraz yazılımcılık yapıyorum. Özellikle Delphi çok kasıyor bilgisayarı...
Web yazılımcığı için de bir sürü program kullanıyordum...
Ekmek işi ile ilgili çalışmalarım ve video düzenleme programlarım var...
Yani çok farklı alanlarda çok programı aynı anda kullanıyorum. Sadece borsa için değil yani...
Sonuçta da programlar makineyi kasmaya başlıyor...
Bilgisayar çöktüğünde veya sıfırlandığında çok fazla zaman ve veri kaybım oluyor. Şimdi sanal makineler ile sadece sorun olan çökecek diye düşündüm...
4. maddeyi anlamadım. M2 nedir?
Şimdi anlaşıldı üstadım. :ok:
Cloud Drive(Verileri bulutta saklama) işinizi çözmez mi veri kaybına karşı?
FireCuda Katı Hal Diski (SSD) | Seagate Türkiye
M2 bir SSD disk formu. Eski SSD' ier konvansiyonel disklerden ince ama yine dörtgen bir kutu idi.
M2 diskler ram formunda. İnce.
Ve teknolojisi 5000Mb/Saniye ve üzeri veri okuma yazmaya izin veriyor.
Konvansiyonel disklere göre onlarca kat hızlı oldukları anlamına geliyor.
SATA 3 vs M.2 vs NVMe - Genel Bakış ve Karşılaştırma / Bilgisayar ipuçları | Web geliştirme ile ilgili en iyi dersler. (phhsnews.com)
Makineyi sökmeden nasıl öğrenebiliriz bendeki SSD 'lerin tipini?
Bulut biraz yavaş oluyor. Özellikle upload yapıp karşıya yüklerken bekletiyor...
Diğer türlü çok kullanışlı olur. Sırf bu ve başka nedenlerden dolayı ayrı bir Virtual Machine 'im var yurt dışında... Kendi bulutumu da oluşturabilirim ama belki daha yavaş olur...
2020 de fena silkelemiş....
Yıllık kanal üst bandını kırar mı sence?
https://i.ibb.co/2WK3Lys/kchol.jpg
Servis sağlayıcı ile görüşüp daha yüksek bir upload hızını terfi edebilir misiniz bir öğrenmek lazım.
Her konuda olduğu gibi bu konuda da bize paramızla hizmet bahşediyorlar.
Çoğu tarife 1 Mb upload hızına sahip.
Simetrik internet biraz pahalı olabilir ama... Donanım almak, arızasına, veri kaybına katlanmaktan ucuz olabilir.
Turknet' in göre ucuz "metro ethernet" adıyla sattığı tarifeler mevcut.(baktım pek de ucuz değilmiş :vk:)
Ben mesela Turknet' te en alt tarifelerden birinde 6 Mbps upload alıyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam bu konuda da en cömert Kablonet' di. Hizmet sınırları içindeyseniz...
Makinenizin modelinizi google' a yazıp sonuna "specs" kelimesini eklerseniz teknik ayrıntıları bulursunuz.
Veya yazın modeli beraber bakalım.
EK: Kablonet 10Mbps upload hızı 19 TL imiş
Kablonet Upload Paketi | Uydunet İnternet (fiberkablonet.com)