Forumda niye kimse yazmiyor
SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Forumda niye kimse yazmiyor
SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Söz gümüşse sükut altındır. Derler
17.50 dan 10.14 e soluksuz kısa sürede düşen bir hissedeyiz.
Bu hisse yaklaşık 10 yıl önce de 6.20 lerde idi.
$ bazında getirisi var mı? Götürüsü çok.
Şurda 10.14 den 13 lere geri geldi diye çoşmak pek içten maelesef gelmiyor.
En iyisi yazmamak
Umutsuz vakıa oldu,gerçi nerede umut varki,herşey geriye dogru gidiyor...
Tahtanın iki sorunu var. Birincisi rezil bir ekip var toplamaya çalışan diğeri ise hala çok ky var. Yukarı vurunca millet bıktığı için satıyor ama o kadar ky varki borsada belli bir yükseliş trendine girince alımlar başlıyor. Bie süre kesintisiz yükseliş yaptıktan sonra aşağıya vurunca da böyle sağlam mal kaybediyor. Görünen o ki bu tahtacı ile beraber şirket ile ilgili gelişmelere kadar buradayız.
Dün mal kaptırınca bugün aşağıya vurdu klasik.
Kağıda girenler ağaç oldu, hala spekin önüne yatanın haddi hesabi yok...
Yukarıda bir arkadaş iyi tespit yapmış, 10 sene öncesinde se 6.xx lerdeydi diye... Yani ucan kaçan bir şey yok ama spegin önüne atlayan çok...
Son bir senedir tam bir enayi avlama tahtası... Gerçi hep öyleydi...
Adam idam edilecek son arzusu soruluyor.adam -Bu baga bir ders olsun.demiş.Benimki de o hesap bi daha mı bu gruba,ihlas grubuna ve diger dinci geçinen şirketlere......tövbeler olsun.
Şu ülkede borsaya girilmez. Sistem tamamen tahtacı lehine şu tahtada yapılanlar abd ya da almanya borsasında olabilir mi? Adamlar kağıtı sırf çok fazla ky var diyerek 1 sene boyunca borsadaki deli gibi yükselişe rağmen buralarda tuttular. Saçma sapan hareketler. Kaç kere yukarı sür aşağı indir belli bir aralıkta. Çıkıp bir kişide sen ne yapıyorsun demedi. Şu kağıtla işim bitsin bir daha hayatta işim olmaz borsa ile.
Bu hissenin tepe noktasinda alim yapmis KY kurbanlari bir hayli fazla. 15.30 ve 17.50 tepelerinde avlanmis yatirimcilarin bu hisseden uzaklasmak icin firsat kollayacaklari asikar. Gecen yilki 15.30 tepesinde hacim dusuktu ancak bu yilki 17.5 tepesinde hacim de yuksek tutulup daha fazla kucuk yatirimci tuzaga cekildi. KY olarak en tepe noktasinda bu hisseye girmekten uzak durmak lazim, hangi algoritmayi veya formasyonu kullaniyorsaniz kullanin tepe noktasindan bu hisseye girmek icin yurek yemek lazim, sagolsun tahtaci ortami pic ettigi icin. Burada biz nedersek diyelim tepeden, trend formasyonu olustu vesaire deyip girecek yatirimci bir kez daha dusunsun derim.
Ben temel bazda altin ons fiyatinin ve dolarin yukselmesinin KOZAL'a yillik 2.9- 3 milyar TL lik bir kar olarak yansimasini beklerim, 2021 yili sonu itibariyle. Buda fiyatlamanin ne kadar absurt oldugunu gosteriyor.
Yukarida yazdiklarim tamamen egitim calismasidir, yatirim tavsiyeesi degildir, kararlarinizi kendi degerlendirmeleriniz disinda almayiniz.
bi işe yarar mı
https://www.haberturk.com/libya-da-p...038079-ekonomi
Aynen, enerji faaliyetlerinden gelen kayda deger bir gelir yok, KY ozellikle bu haberle motive olup alim karari vermisse, bir daha dusunmesinde fayda var.
Yukarida yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi enine boyuna dusunup kendi insiyatiflerinizle almaniz en dogrusudur.
Rezil herifler ne zamandır milletin malını zararına almaya çalışıyorlar kimse de bişey demiyor. Aleni hırsızlık.
Millet bıkmış sanırım. Adamlar yukarı vurunca satıyor. Ama anlamadığım bu adamlar neden hala adam gibi yukarı vurmuyor. Ons yükseldikçe daha çok ky trene atlamaya başladı. Cidden değişik kafalar şu tahtayı elinde tutuyor.
Sanırım tahta sahipleri istediklerini alamayınca daha agresifleşiyorlar. Yalnız fazla sıkarsan mutlaka bir yerden patlar.
Ortaklık yapılarına ve faliyet hacimlerine bakıldığında KOZAA ve İPEKE nin ayrı iki şirket olarak borsada var olmaları çok gereksiz görünüyor. Birleşimle tek şirkete dönüştürülmesi gereksiz kalabalığı azaltır! zaten ikisininde nerdeyse faliyet ve gelir hacimlerinin tamamına yakını direk ve dolaylı iştirak ettikleri Kozal potansiyeli.
Şeref fukarası herifler endeks + 1,5 , siz hala neyin peşindesiniz. Allah belanızı versin be..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu adamlara göre kimse yazmayacak, kimse almayacak kağıtı. Borsanın en rezil ekibi bu kağıtlarda. Kuşlu sitenin çakma üstadları dün bugün yine paylaşımı artırdı. Kağıta atlayan sayısı arttı yine. Normalde basar ama sanırım borsa eksi olmayınca yapmadı. Merak ettiğim bu adamların bu oyunları sürdürmesine ne kadar daha müsade edecekler. Bu kuşlu sitenin elemanları sadece bu kağıtı paylaşıyor sanki. Diğer kağıtları almıyor sanki millet.
Puuu senin suratına,haysiyetine,insanlıgınaaaaa.
Bilanço iyi gelmiş. Geçen sene aynı çeyreğe göre çok iyi ama fiyat geçen senenin bile altında. Bunun gibi başka kağıt var mıdır acaba? Tahtacısı borsanın en sıkıntılı tahtacısı. Bu adamlar sittin sene bu malı toplayamaz. Muhtemelen yarın da atlayan çok olur. Abd de enflasyon oluşmaya başlamış. Altını uzun zamandır baskılıyorlar. Orada bir hareket olursa o zaman bu ekibin işi çok daha zor olur.
Yarın bilanço ayağına atlayanlar muhtemelen olur. Ama adamlar altın yükselişi, borsa yükselişi ve altın madenî haberleri çıkmasına rağmen sadece küçük yatırımcı da fazla mal olması sebebiyle mali yukarı vurmadı. Adamın şirketin değeri vs umrunda Değil sonuçta şirketin sahibi değil. İstediğini almadan yukarı vurması için temettü vs bişeyler olması lazım ama o da bu adamlar mali toplamadan verilir mi bilemem. Bu bilanço ile yükselişe başlarsa şaşırtır beni. Umarım şaşırtır diyelim.
https://twitter.com/Hk_Hisseler/stat...806360578?s=20 yatırım finans ve teb alıyor bakalım devamı gelir mi
adamlar zamanı çok kötü kullanıyor. Şu hareketi daha önce yapsaydın ya.
Yine geç kaldı. Bilanço ile hisseye ilgi arttı. Bu kadar ilgi varken genelde kağıtı yukarı vurmaz ama bu şekilde nereye kadar baskılayabilir merak ediyorum.
Şirket ile ilgili kaplar olumluya dönmeye başladı. Bakalım şaşırtıp yukarı hareketi başlatacak mı yoksa zaman sermayesini kötü kullanmaya devam mı edecek.
selamlar günaydın benim ipeke için olası dam olarak devlet kontrolüne geçerde genel kurullar yapılırsa durum çok farklı olacaktır olur mu olmaz mı bilemem ama TÜRKİYE petrolleri ile birleşebilir yada türkiye petrollerine satılır o zaman da türkiye petrolleri dolaylı yoldan borsaya gelmiş olur zaten şu an kuyu açılışı yok rapora göre tpo açıyor kuyuları bunlar arada kar yapıyorlar maliyet düşürmek içinmiş ama bu kadar baskı ve işin ucunda gelinecek yer belkide çekilen acının kat kat büyüğü haberler silsilesine maruz kalacağız ama bu yazdıklarım kafamdan uydurmalardır kimse ciddiye almasın olur olmaz demiyorum malum ülke yönetimini ve bunların şu zamana kadar ki scr sini düşünce herşey olur ama artık mızrak çuvala sığmayacak kadar büyüyor maden tarafından gelen karlar bile yetiyor aslında belkide üçünü birşeltirip tek bi maden altın şirketi olur içindeki gayri menkulleri yer yutarlar
Petrol kısmını bilmem. Ben oradan pek bişey beklemiyorum. Bence mesele altın tarafı. Bu kağıt 1 yış önceki fiyatında belki ondan bile daha düşük. Müthiş bir baskı. Nedeni küçük yatıırmcının çok olması bana göre. Ama mızrak çuvala artık cidden sığmıyor. Fiyat ucuz ve bilanço sonrası müthiş bir ilgi var. Bakalım daha ne kadar baskılayabilecekler. Sonuçta karı artmış durumda. Ýeni rezerv haberleri bekleniyor. Abd de enflasyon oluşuyor. Altında yükseliş olabilir. Merakla bekliyorum ne yapacaklarını.
İPEKE, KOZAA nın kurucu ortağı. %52 lik pay ile. Faaliyet alanları farklı, KAZAA vasıtası ile KOZAL ın da yönetim kurulunda söz sahibi pozisyonunda. AMASI var. Mahkeme karı bunu gerçekleltirecek. İşler o zaman rayına girecek. Şu anda bu durum söz konusu değil her birisi kayyumlarla ayrı ayrı yönetiliyor.
Benim şahsi kanaatim karar hazine lehine sonuçlanırsa, MADEN Holding kurulmalıdır, yada İPEK HOLD faaliyetine ismi değişir veya değişmez bu görevi yüklenebilir. Neticede, İpek HOLD hisseleri hazineye geçecektir. TPO ve diğer bazı devlete ait maden şirketleri de Holding bünyesine alınabilir. Holdingden şirketlerin denetimi daha profesyonelce sağlanacaktır. Hatta kurulacak Holdig'in ileride halka açılması denetimini de arttırır.
Mahkeme kararı şirketlerin yapısal faaliyetlerinin de düzene girmesinde önemli rol oynayacak.
Koza Altın'ın Çukuralan Altın Madeni İşletmesi 3. Kapasite Artırımı 2009/7 projesi ile ilgili ÇED raporu görüşe açıldı
05/05/2021 06:57:10
Koza Altın'ın Çukuralan Altın Madeni İşletmesi 3. Kapasite Artırımı
2009/7 projesi ile ilgili ÇED raporu görüşe açıldı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"İZMİR İli DİKİLİ, ilcesinde Koza Altın İşletmeleri A.Ş.tarafından yapılması planlanan Çukuralan Altın Madeni İşletmesi 3. Kapasite
Artırımı 2009/7 projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu,
İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilmiş olup, söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği'nin 14.Maddesi (1) no'lu bendi kapsamında
Bakanlıkta ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde on (10) takvim günü görüşe açılmıştır. Bakanlığa/Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacaktır. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre ve
Şehircilik Bakanlığı'na veya İZMİR Çevre ve Şehircilik İl
Müdürlüklerine müracaat edilebilir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
Kâğıtta çok ky var diyoruz adamlar hala petrol gaz haberlerini paylaşıyor kuşlu sitede. Daha önceki petrol gaz haberleri ile kaç adama yukarıdan mal satmışlardır. İnvestingte forumunda bu arkadaşlardan hala var.
Yine gereksiz heyecanlar, sallamasyon beklentiler başlamış...
Mızrakmis, çuvalmış geçin bunları, sirf Karadeniz gazı hikâyesinde bu kağıda atlayanlar bile bu kağıdın bir sene surundurulmesi icin yeterdi zaten...
Borsanın en sistematik dolandiricilarinin, manipulatorlerinin olduğu bir hisse bu hisse, gerisi hikâye...
Bu kâğıtlar daki hareketlerin hikâyesi hic değişmeyecektir, 3-4 gun çıkış, en az 3-4 ay surundurme. O yüzden bundan sonraki o ne zaman geleceği belli olmayan 3-4 günlük cikisi iyi değerlendirin... Ve bu kağıdın vur-kac kağıdı olduğunu unutmayın... Mizragi, cuvali, hele ki o kocaman bir yalan olan petrol hikayesini bir yana birakin... Aksi takdirde sadece dolandırıcılara yem olursunuz...
Mahkeme ne zaman? Bilen var mı?
https://tr.sputniknews.com/amp/cevre....co/VO3HxrDLmX
Onstaki baskı da kalkarsa güzel olur.
Üç Şirketin ortaklık yapısı incelendiğinde Mahkeme kararı beklendiği gibi olursa İPEKE nin içlerinde en olumlu etkilenecek şirket olduğu anlaşılıyor. Uzun süredir Kozalın karları bünyesinde kalıyor, dağıtılmıyor. Diğer iki şirket kurucu ortak olmasına rağmen kısıtlı fayda sağlayabiliyor. İster istemez bu süreç içinde Kozal bünyesinde ellerinde olmadan tasarruf yapmış durumdalar. Geçmiş dönemlerde KOZALın şirket olarak bu durumdan fayda sağladığını söyleyebiliriz. Bu birikim bir türlü KOZAA ve IPEKE ye yarıyacaktır.
KOZAA ve KOZAL sermaye yapısında İpek Holding hissesi yok. Hazineye kalıra eğer Holding hisseleri kalacak yani İpek Holdinge ait %62 İPEKE hissesi. Kozalı, şu alacakmış bu alacakmış hikaye. Alacak olanın İPEKE deki %62 hisseye ye talip olması gerekiyor. Bir ara Maden Holding kuruluş lafları dolaştı bu şirketlerin de kurulacak Holding'e dolaylı olarak devr olacağını zannediyorum. Yanlış düşünüyorsam uyarırsanız sevinirim.
KOZALın olumsuz etkileneceğini söylemiyorum, değerli bir şirket karı da artarak devam edecektir.
Selamlarımla.
Mahkemeye dair atilan bu twite dikkatinizi cekerim.
https://twitter.com/akinipek01/statu...571511298?s=19
Bakalim piyasa nasil tepki verecek.
Yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi insiyatifleriniz disinda almaktan kacininiz.
KOZAL Sermaye yapısında şöyle bir durum var, KOZAA ortak görünmüyor. KOZAL da ATP inşaat %45 ine ortak. ATP inşaatın %99 hissesi KAZAA nın. ATP inşaat eşittir KOZAA demek oluyor. Bu hisselerin de %52.25 ni İPEKE ye yansıtabiliriz. %23 gibi.
İPEKE, ayrıca KOZALın doğrudan %24 hissesine sahip. İPEKE'nin %62 si İpek Holding'in olduğu için bazı yerlerde İpek Holding in gibi geçiyor.
NETİCEDE,
KOZALın %47 hissesinin yaklasık yarısı doğrudan, diğer yarısı dolaylı olarak İPEKE nin oluyor.
İlave veya düzeltici belgeye dayanan bilgileri olan varsa sevinirim.
AGG kardeş, verdiğin bilgiler için teşekkürler..