Yuji ustadim
25 k daha girdim...
Bence korkmaya gerek yok...
Printable View
Fon kalmadı ve elimdeki ppf'leri azaltmam şart.YFV'ye yığılıyorum.
bir sey dikkatimi cekti YFV alımında +1 oldugundan ,vakıfdan ve teb den alım girdigimden ,mevcut parayı nemalandırmıyor ,sadece bu fonda boyle ,dikkat edin
sayın yuji
bu getiri tablolarını nerden çekiyordunuz?
İlgiyle izlemedeyim. Hisse tutmak yerine XU100 grafiklerine bakarak Endeks Yoğun fonlarda işlem yapmak çok mantıklı gibi durmakta. Mesela bendeki grafik 30.05.2019 tarihinde 89 binden AL verdiğinde ADP O.080013, 06.08.2019 tarihinde 99 binden SAT verdiğinde ise ADP 0.100817'den işlem görmüş.
Ek 23129
Bu dönemde endeksin getirisi % 11.24 iken ADP'nin getirisi % 26 olmuş.
Haftalık TEFAS Fon Bülteni
19 Ağustos
Her hafta Gedik Yatırım yayınlıyor .Yararlı baya.
https://gedik-cdn.foreks.com/yatirim...pdf?1566204251
Güzel bir çalışma yapmışsınız. Ama ADP Banka Endeksi Hisse fonu gözüküyor. XBank endeksi 30/5-06/08 arasında %22.5 getirmiş gözüküyor. Bir de 30/5'te al gözüküyorsa, fonu 31/5 fiyatı ile alabileceksiniz (o gün büyük artış olmuş) bu durumda fonun getiri %22,6'ya düşüyor. Ama yine de hisse takibi yada hisse alım satım komisyonu olmadığı için fon daha iyi diyebiliriz :)
Döviz fonlarının birkaçının içeriğine baktım, hepsi eurobond içeriyordu. Direkt dövize yatırım yapan bir fon var mı?
İçerisinde % 50 den fazla hisse barındıran değişken fonlar açısından hisse bazlı çıkış trendleri yakalamak gayet zahmetli iştir; ha keza fondaki nakdi oraya yatırmak için aynı zamanda o hissede tahta yapıcı olmak gerekir. Başkasının yaptığı tahtada hiç bir kurum bir başkasına para kazandırmaz. Piyasa kuralıdır bu. Yani bir başkasının başlattığı yükseliş trendini yakalamak isteyen ciddi alıcıları genelde terse yatırırlar. Paranın hükmü yoktur bu piyasada, istediğiniz kadar paranız olsun bir tahtayı yapmak çok zor iştir. Çünkü tahta yapmanın zorlukları sadece genel ya da ülke konjonktürü ile sınırlı değil; seçilen şirketlerin sektörel durumu, patron, girilen hissedeki diğer kurumların gücü, siyasetle ve diğer girift bileşenlerle olan kısa ve uzun vadeli ilişkisi vs vs.
USDTRF kodlu fon. Borsa yatırım fonu hisse gibi alıp satabilirsiniz. Hisse senedi komisyonu ödemeniz gerekecektir alım satımda. Ayrıntılar aşağıda.
http://www.dolartr.com/dolar-borsa-y...fonu-bilgileri
Kesinlikle katılıyorum. Gördüğüm kadarıyle şimdilik yancı olarak 3-5 ne alırsam kârdır mantığıyle güzel prim sağlamışlar. Para büyüyünce masa kurmak ve o masayı idare etmek gerekecek. Diğer konu son yükselişin PGSUS ile bir ilgisi yok. Yıl başından bu yana Tacirler tahtada aktif satıcı.
o denli agrasif davranmamaları gerekir zaten. orta vadeli yükselişlerde ön plana çıkmadan azar azar pozisyon almaları gerekir. zaten bunların tüzüğünde de hisse oranlarıyla ilgili limitler vardır. belli hisselere aşırı şekilde yoğunlaşabileceklerini zannetmiyorum. ama ne olursa olsun temkini elden bırakmamak lazım diye düşünüyorum.
Dediğiniz gibi sinyalin geldiği gün bu fonu almak mümkün değil. Yine de fon performansı birebir endeks korelasyonunu (hatta daha iyi getiriyi) temsil ediyor.
Söylemek istediğim asıl şey fonların belirli dönemlere ait getirilerine değil de (mesela ADP aylık bazda % 8 kaybettirmiş) kurmuş olduğunuz sisteme göre gerçekleşmiş olan getirilere odaklanmak lazım. Bu kapsamda yanlış anlaşılmasın ama TCD bana göre değil, çünkü neye göre nasıl kazanç sağladığı konusunda hiç bir veri yok. Oysa verdiğim örnek tamamen rasyonel ve size ait bir stratejinin ürünü. Söz temsili yarın TCD değeri 1.123456 olarak açıklansa kime ne diyebilirsiniz ki ?! Velevki dediniz, adam da size demez mi lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince mee...
Der.
tcd fonunun sadece yükselişe odaklı veya bist 100 ile korelasyon halinde hareket eden bir fon olduğunu düşünmüyorum. muhtemelen orta vadeli yükseliş potansiyeli olan veya düşüşlere de poz açan bir yönetimi var.
yine de risk pirimi yüksek olduğundan temkinli yaklaşıp takip etmekte fayda var. en kötü portföyünüzün %10unu yatırabilirsiniz.
Haklısınız sn.hayrani fakat TCD için uzun vadeli bir fon olduğunu doğrulayan bir veri yok elimizde buda çok büyük bir soru işareti benim için :) 2016 Ağustos-2018 Ağustos arası %17.94 değer kazanmış. 2018 Ağustos-2019 Ağustos %52 bunu da neredeyse son 3 ayda yapmış bu fon için uzun vadeli bir fon demek için biraz erken bence.
bu durumu sıtrateji değişikliğiyle izah ediyorlar. değişken fonlar getirisinde lider konumdayız ve bunu her zaman sürdürebilmeyi amaçlıyoruz diyorlar. biraz daha bekleyip bundan sonraki süreci de görmek lazım tabi. türkiyedeki yatırım fonlarının iyi yönetilmedikleri algısının kırılması, öyle kolay olmayacak. bu tür fonların sayısının da artıp rekabet ortamı oluşması lazım.