22 teklif eden bankalar var hala :)
Printable View
TCMB'nin #rezerv düşüşünün büyük kısmı, ticari bankaların muhabir hesaplarında gözüküyormuş. Yani "yabancı aldı kaçtı" durumu yok şimdilik. Bu da, dövizi swapla tekrar MB'ye vermelerini sağlıyor. Bankalar, dış borç çevirebildiği sürece devri-daim...
https://twitter.com/e507/status/1128636983239237632
Ancak bu döngünün Mart'tan sonra az da olsa zayıflamaya başladığını söyleyen de var:
https://twitter.com/Brad_Setser/stat...45924238508032
Denizcilik ve lojistik devi Arkas Holding 800 milyon dolarlık borcu yapılandırdı.
Yapı Kredi Bankası liderliğinde 18 banka ile yapılandırma yapılmış.
Bu dolardaki baskı insanı bezdirir
Buradan hızlı bir kaçış yapacak mı bakalım. :whistling:
Direk oraya postalayalım S400 ü...Oraya kurulsun...2 ülkeyi de korusun...:he:
%1.2 endeks toparladı bizim dolarda iyice saldı kendini valla kaç gün daha sabah 6,08 akşam 5,99 yapar bilmiyorum ama sıkmaya başladı =)
bu arada takip ediyormusunuz bilmiyorum ama kamunun kurumu olan ve borsada işlem gören ekgyo hergün batıyor bi duyum alan var mı battı mı bu kurum
hah doalrda kızardı faizin dışında herşey kırmızı ne bu ya
*Kamu bankalarına, günün uygun saatlerinde, emanet dövizleri satma görevi...
*MB nın yasal ihtiyatlarına el koymak.
* Para piyasalarında elden gelen, akla hayale gelmedik her türlü katakulli.
* Piyasalara tehdit ve gözdağı.
* Bu arada şimdilik ufaktan vergilere yüklenme.
* Dış işlerinde, iç ilişkilerde Ali'nin külahını Veli'ye, Veli'ninkini Ali'ye giydirme hünerleri.
* Her türlü yalan dolan, manipülatif demeçler.
Bunların hepsini tadtık. Tadacağız.
Yönetim zorlandıkça, her türlü baskılanacağız.
4 sene daha buralardalar.
Bugün Gider Vergilerine (Banka Sigorta Muamele Vergisi) başvurmaları üzerine verilen tepkilere bakıyorum da.
Daha bunlar iyi günlerimiz.
Bakın İstanbul'da öğrencilerin toplu taşıma ücretlerine anormal indirim yapmışlar...:)
Sağolsunlar.
Önümüzde iki bayram var.
Emeklimiz, geçen yıla göre epey değeri düşse de, ikişer bin lira ikramiyelerinin alacaklar.
Tarla ürünü çıkınca, tarım ürünü fiyatları da düşecek.
Bayramda da vatandaş İstanbul'da bedava binecekmiş belediye araçlarına.
Bir de Binali'yi seçtik mi?
Her şey iyi olacak. İyi...:)
Bu tür kurumları kurtarmak için özel bir banka kurulacaktı. Bu bankanın kuruluşunda bir gecikme olma ihtimali olabilir. Bu da o hisseyi negatif etkiliyor olabilir.
Devlet tahminlerime göre kendini koruma moduna geçti. İlk önce direk kendi faydasına olacak ve kendini koruyacak adımları atacak imkan kalırsa ve kendini güvene alıp oyun alanı açılırsa diğer alanlara kaynak açacak.
Osmanlı Yatırım : Önemli Bilgilendirme,
15/05/2019 tarihi itibariyle kambiyo muamelelerinde satış tutarı üzerinden binde 1 oranında banka ve sigorta muamelesi vergisi getirilmiştir.
Bu karar sebebiyle spot döviz alım işlemlerine alış TL tutarı üzerinden binde 1 BSMV eklenecektir.
Forex yani kaldıraçlı alım satım ve döviz viop işlemlerini kapsamamaktadır.
Türkiye büyük devlettir arkadaşlar, şu durumda doları burada tutmak her babayiğidin harcı değil, FED 'den daha etkiliyiz.
gösterge faizi 26.18 vurmuş
cds 500 üstüne oturacak
dolar diyorki “bırakın gideyim”
devlet diyor yok. :)
tahminim haftabaşı yönünü belirleyecek.
Ekgyo ile zamanında rallide herifle jöleli milleti üterken endeksi çok tuttular. Bi zahmet düşüversin bu zamanlar keza aselsanda millete 47 TL den kitledikleri aselsan hergün %2-3 ekside 10 TL altına doğru gidiyor.
Bu dönemde bademlere güvenipde hisse alanlara Allah sabır versin daha çok sabra ihtiyaçları olacak.
2017 ortalarında bu hisse ile ilgilenmiştim birkaç al sat da yaptım. Az bir kar etmiştim.
Bu forumlarda teknik analiz yapan bir üyeye teknik analizini yorumlamasını istemiştim.(nikini hatırlamıyorum )
O zaman hisse 3 TL seviyelerinde idi. 1,67’ye geri çekilme olacak sonra tekrar bakılır demişti.
Yarı yarıya düşüş öngörmüştü. Ben de bilgisine güvendiğim için bu hisseye bulaşmadım.
İyi ki de bulaşmamışım. Her kimdeyse allah ondan razı olsun.
TRUMP OTOMOBİL İTHALATINA TARİFELERİ ERTELEMEYİ PLANLIYOR -BN
şimdide trump çaktı dolara
bakan çıkıp konuşmazsa zor yeşerir
TrumpSeçimler için her şeyi o zamana bırakıyor..Alıntı:
TRUMP, OTOMOBİL İTHALATINA TARİFELERİ ERTELEMEYİ PLANLIYOR-BLOOMBERG HT
Serefsiz dolar. Her gun ayni hareket. Duseceksen dus, yukseleceksen yuksek artik
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzayan İstanbul seçimi vergilere yapılacak düzenlemeyi erteledi şimdilik.
İlk dört ayda oluşan 54,5 milyar bütçe açığını tüm yıla yaydığımızda manzara hoş değil.
Seçimden hemen sonra verimli ve az acıtacak vergi cinslerinden başlanacak...
Yetmezse, çaresiz.
Yüklenecekler.
Borçlanacak halleri de kalmadı.
31 Mart öncesi, geleneksel olarak frene basılan vergi incelemeleri, bizim kapımıza kadar gelen örneğiyle, tam gaz gidecek.
O zaman renk, dans :kahkah:. O varlıklar zaten onların değil , çoktan bankalara geçti. Bankaların o gayrimenkulleri dampingli fiyatlardan piyasaya boşaltmamalarının sebebi ise hatırlarsınız bundan 1-2 yıl evvel çıkartılan özel bir tebliğ:
Bankaların bünyesinde kalan bu devasa miktarda gayrimenkülü muhasebesel olarak alınan alışılagelmişin dışında bazı düzenlemeler ile daha uzun süre satmadan tutabilmelerini sağlayan tebliğ.
Bu tebliğde bir kalem oynatmaya bakar bankaların inşaatçının mallarını bit pazarına dökmeleri.
Bild in fake haberini hatirlamiyorsun herhalde.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.