Nurol dan 2 yıl vadeli %35 le bono ile ihraç mı var?
Nurol dan 2 yıl vadeli %35 le bono ile ihraç mı var?
Tahvil faizleri BDDK kararı sonrası sert düştü
BDDK'nın aktif rasyosu hesaplamasında değişikliğe gitmesinin ardından
bankaların daha fazla tahvil alımı yapacağı beklentisiyle 2 ve 10 yıllık gösterge
tahvillerin faizi sert düştü.
Cuma günü yüzde 12.22'den kapananan 2 yıllık gösterge tahvilin faizi 220 baz puan düşüşle 10.02'ye gerilerken, 10 yıllık gösterge tahvilin faizi de 124 baz puan düşerek yüzde 14.13'ten yüzde 12.89'a geriledi.
Yeni düzenleme ile bankaların kaynaklarını daha verimli kullanması amaçlanıyor.
Özel bankalar topladıkları mevduatı kredi olarak dağıtacak, devlet tahvili alacak veya Merkez Bankası ile swap yapacak.
Hepsi usaga :)
Syg,
Keşke...
2018'deki %30'lu faizli hayatı özledim :) Geçici de olsa bi daha görsek güzel olur.
Dolar arap atı gibi ne yapsalar dizginlenemiyor.
Çare IMF ama ona da gitmezler Faize de yanaşmıyorlar. Krizi ötelemeye çalışıyoruz. Yangına benzin dökmekle eş değer..
Faiz doğal yollarla yükselecek...
Bizim paramizla bizi vuruyor..zorunlu tahvil al diyor bankalara.zorunlu kredi de yanlis.bu isin sonu ne olur bilemiyorum.dogal olmayan piyasa var.ne kadar gider.dovize bağlı.
Olay şu
Düşük faiz, yüksek kur, canlı piyasa.
Faizler ölmüştür artık.
Siz olsaniz su ortamda paranizi piyasada kullanir misiniz veya yatirim yapar misiniz yani sizden kastim birey bazinda degil bana gore faizleri de oldurseler de belirsizlik guvensizlik ortaminda kimse magrasindan cikmaz yatirimci normal genel yatirimci refleksi bunu uygular. Risk seviyorsunizdur firsatlari goruyorsunuzdur piyasaya girersiniz ama bu yuzde kaca tekabul eder ????
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu krizde sunu ogrendim.sanal marketten alisverisi sanal kredi kartimla cepten kolayca alma.ve kargoyla siparis verme kolayligi.cep tel ile hersey kolay.
Olmuyor ilkdefa gelene veriyor hosgeldin 11.5
Bende 11 den guldurendeyim
Gulduren bosta daha az birakiyor
Wow ve.kiraz asiri parayi bosta birakiyor
Gulduren yinede insafliASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DIBS lerden çıkmak isteyen yabancılar için harika bir fırsat oluştu. DIBS satıp dolar aldıklarını düşünüyorum.
Mb si bankalari fena sikistiriyor
Svap rasyo.vs dolarin dusmesi icin
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
enpara yıl dönümü özel +0.5 faiz oranıyla 150k üzeri 9.75 dün oran 10 du 500k üzeri oran 10 olmuş dün %10.25 ti hergün indiriyor namussuzlar :)
İlginc gunler yasiyacagiz.2 hafta.likit kalin.
Yasayin gorun.ne diyebilirim
95 binlere yolculuk başlayabilir temkinli olalım diye bir uyarı aldım sizinle de paylaşayım
Ne bilgisi hersey ortada kendiniz dusunun.insan dusunen bir varliktir.
Arkadaşlar evet likitte kalın ama bence dövizde kalın faizler düşecek bu şartlarda banka mevduat toplamak istemeyecek saygılar.
Bürüt %11,80 üstü mevduat faizi buldunuz mu üstüne yapışın başka türlü dövizde kalın çünkü enflasyon bu yıl 8-8,5 arası çıkacak devlet büyüklerimiz öyle söyledi. Ayrıca özel bankalar kredi vermektense mevduat toplamak istemeyecekler ve faizleri düşürecekler
Tabi kendine güvenen varsa borsaya veya özel sektör bonolarına girebilir. Benim bu yılın sonuna kadar öngörüm bunlar.
Bence bu işlerin sonunda sadece fiziki altın ayakta kalacak. Fon,borsa,faiz,gayrimenkul hepsi hava civaymış. ( Sakın ola aç kalırsak altınımı yicez diye komik cevaplar vermeyin) Şu ana kapalıçarsı dış sokaklardaki altın toptancıların hacmini tahmin edemessiniz , avrupa ve abd insanlarıda fiziki altına saldırıyor. 5000 yıldır kendini kanıtlıyan bir değeri kimse durduramaz helede onun karşılığı olan sonsuz basılan kağıt karşısında.
Aşağıdaki grafiğe bakında aklınız başınıza gelsin. Ev , dukkan ,faiz, borsa, fon hepsini ezip geçmiş.
Siz halen yaaaa altın eski kafalılar icin deyip durun.Ek 24803
Mi A3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altının yıllık grafiklerine baktımda aslında hiçte al unut yatırım aracı değil.
Ons/usd bazında bakarsak.
1980-2005 arası neredeyse hiç kazandırmamış.
2013-2015 arası kazandırmamış.
2016-1019 Ağustos arası kazandırmamış.
Neredeyse 30 yıl boş geçmiş.
Bu arada yanlışlıkla tepeden girip seneler süren düşüşlere maruz kalmakta cabası.
Bizdeki altının artışı aslında dolara bağlı olmuş.
Doğru zamanda girip doğru zamanda çıkmayı bilmek çok önemli
Aslında altın artmadı dolar arttı diyenlere kapak olsun bu da.
Kırmızı olan usdtry.Ek 24807
Mi A3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.