22/06/2017 11:34:42 *ERTEM: MEVDUAT SAHİPLERİ TL'YE GÜVENSİN, DÖVİZE YÖNELMESİN-NTV
şu lafı dedikten sonrası boş göstere göstere, gene buralardan dolar almayın demeye resmen başladılar :D en son dediklerinde biliyorsunuz mevzuyu işte hahaha
Printable View
22/06/2017 11:34:42 *ERTEM: MEVDUAT SAHİPLERİ TL'YE GÜVENSİN, DÖVİZE YÖNELMESİN-NTV
şu lafı dedikten sonrası boş göstere göstere, gene buralardan dolar almayın demeye resmen başladılar :D en son dediklerinde biliyorsunuz mevzuyu işte hahaha
kırdırmadılar... hem fiyat hem rsıdan döndü..alt turkuaza veya rsıdaki mora kadar gidebilir..sanki alçalan takozun 5. dalgası başladı...
http://i1132.photobucket.com/albums/...psf9mtvawd.png
valalhi ohhhhhhhhh yaslandım arkama cb danılmanları sağolsunlar adamlar açık açık piyasayı manipüle ettiler PY nin ekmeğe yapı balı üstüne tereyağı yetmedi kaymak sürdüler. Dolar almayın ne demek , dolar düşecek ne demek bunu devlet yetkilisi ağzından demek ne demek off offfff.
Birileri ciddi long pozisyonda gerekli satıcı çıkmadıysa satıcı çıkarıyoruz diyorlar danışmanlar :D bunların bugüne kadar dediklerinden 1 tane doğru açıklama varmı yahu mis gibi yaslandım arkama ohhhhhhhhhhhh.
Şu sıralar kaşıntıya hiç gerek yok..:evil::evil:
Ha ABD 'yi kaşıntı tutarsa, buralar ne olur, o ayrı konu..
Zaten gelişmiş ülkeler enflasyon yüzünden Allah Allah çekiyor..
Birde bu petrol fiyatları enflasyonu iyice sıkıntıya sokacak gözüküyor..
Üstüne birde şok..ister siyasi, ister flash crash..:whistling:
Artık deflasyonun dibine mi vurulur, ne olur belli olmaz..
Bir bakmışssın ortalık paradan geçilmiyor..
FED fund rate -1,5..:kahkah:
Kasko şart..:Sad:
Dün 3.5450 lerde iken 3.51 e kadar verecek gibiler dedim di..
Bende de dolar var..
Pozisyona göre grafik yorumlamamak yorum yapmamak lazım..
Forumlar ne yazıkki böyle kişilerle dolu..
Bak arkadaş altıncı sanırsam QE QE diyip duruyor 1.5 senedir..:oleyo:
QE işi çoktan bitti..
Geri çağırmaya başlayacaklar hatta..
https://resmim.net/f/R6XgOx.jpg
Versin aşağıya bende sıkıntı yokkk yatışa devam mevzu sepet kur mevzusu gene 3,7230 u buda test etsin bir rahatlasın bakalım usdtry 61,8 altına geldi de sepet daha 61,8 i yeni test ediyor sonrasına sonra bakarız sağolsun c.b. danışmanı büyük iş yaptı bugün.
Evettt sepet kur 61,8 temasını 3,7230 da yaptı az önce bundan sonrasını görelim bakalım şimcik.
Usdzarda 4 saatlik pinbar oda 61,8 de devam bakalım algolar şimdi ne katakulli yapacak. Sakin sakin yatışa devam buralar daha dutlu ilerde çok değerlenecek çokkkkkkkk.
kabaca bir sayım yaptım... C5de olabiliriz...alçalan takoz ise 3,45lerde yeni dip yapmalı...
http://i1132.photobucket.com/albums/...pshdcpng86.png
Sene başından beri ECB ve BOJ 1 trilyon doların üzerinde tahvil almış..para çoğaltmış, QE yapmış yani..Çoğaltılan Euro'ların bir kısmı doların ihtişamına dayanamayarak, kanatlanmış ABD gitmiş..dolara çevrilerek tabii..
BOJ ise 3,5 trilyona dolara yakın..bu Yen'ler Dolar olmuş dünyayı tavaf ediyor..meblağı bilemem ama bu meblağın hatırı sayılır bir kısmı ABD borsalarında ve ABD tahvillerinde..gerisi bilmem nerede..
Şimdi bu gerçekler ortadayken ne bitmiş..sular mı kesilmiş..
Havuzu besleyen boru mu patlamış..:oleyo::evil:
Neyse herkes okuyacak yorumunu kendine göre yapacak..
Ha bu arada ben trade etmiyorum..izleyiciyim..
Sadece yiyorum..:kahkah:
Zaten FED de tahvil alarak piyasaya para vermiyordu..bankalara para pompalıyordu..kredi çekilsin diye, biliyorsundur..şimdilerde ABD'de kredilerde yavaşlamaya başladı..
Diğerinde ise ECB ve BOJ'un, sadece QE'lerinden dolayı dolara çevrilip ABD tahvillerine giren paralarını düşün..girmesiydi tahvil faizleri nice olurdu..vede piyasa faizleri gibi..selamlar..
2008 den beri baslayan dolarin yukselis trendinde Gelismekte olan ulkelerde Rubleden sonra en cok deger kaybeden TL olmustu..Bu sure zarfinda Ruble %272, TL %245 deger kaybetmisti...En yakin ekurulerimiz olan USDRUB, USDZAR gibi paralar tarihi zirveleri gordukten sonra inis cikislarla %25-30 arasi duzeltme yaptilar.. USDTL ise simdiye kadar %10 civari duzeltme yapmis durumda...Hareket tarzlari birbirlerine benzer ama hareket zamanlari farkli...
Koca gün sepet kur 61,8 test edecek diye tırmalayıp durdular yahu.Dünde aynı haltı yediler akşam abd seansında çat diye yukarı çizdiler bugün akşam ola hayrola gün içi gene ekmek yok düştük jöleli tayfasının eline resmen. Adamlar göstere göstere dolar almayın dedi bugün yani devlet eliyle almayın demek ne demek ya hiç işte bilmiyorlar ulan spk ne halt yiyor orasını anlamakta imkansız.
15,30 gene usdtry günün dibinde ve merkez bankası kuru belirleniyor aynı anda vadeli endeks sabahki gap hariç günün tepesinde 122600 de 15,30 dan sonra neler olacak bir görelim
bugün artık biraz daha salındıktan sonra yarın 3.50 ye dokunur muyuz acaba ?
Şunuda tekrar ilave edeyim..ben doların yükselmesi açısından baz etkenin faiz artışı, bilançonun kısılması vb. değil..ilk etapta resesyon yüzünden olacağını düşünüyorum..ama 1 ay sonra ama 10 ay sonra..hele birde FED aşırıya kaçarsa..
Tabiki Trump birşeyler yapmazsa..o haldede dolar zaten değerlenecektir..Düşüncelerimdir, o yüzden YTD..
Başbakan işadamlarına verilen iftarda şirinlik içinde ve alkışlar arasında bankalara gözdağı vererek faiz yarışından duyduğu rahatsızlığı belirtip "elimizde araçlar" var diyerek tehdit ede dursun bugün daha önce çalışıp da hesapları kapattığım bankadan aradılar.
TL ye % 14,80, dolara 4,8 teklif ettiler.
Miktara ve vadeye göre de faizin ucunu açık bıraktılar...
Kendi bankamla konuştum.
% 15 le para topluyoruz dediler.
Önümüzdeki aylar % 16 faiz artık uzak değil diye de muştuladılar.
Başbakan ne derse desin para toplamak için başka yolumuz yok dediler.
Neler oluyor?
Sadece yastık altı ile açıklanacak bir durum değil.
Para sıkışıklığının nedenleri...
Bu dow şimdi %1,7 aşağı gelse dolar ve bizim endeks iplemeyecekmi acep
https://resmim.net/f/kGzWKM.jpg
Faiz önemli değil burası ortadoğunun ortasında bir ülke akşama suriyeden bir tane füze atarlar sabaha ortalık toz duman olur. Hoş uzun en ufak tacizde dalarız deyip duruyor ama füzede atsalar bir kereden birşey olmaz diyebilir :D sonuçta burası ortadoğu 1 günde herşey değişebilir o yüzden yıl sonu dolar 3,50 miş miş miş uzun iş.
İvit sepet kur şu dip işini bitirdi gibi gibi.
Başlıyorum şimdiden haydi bakim sepet kur 3,7380 kır evladım kırrrrrrrrrrrrrrrrr allah allahhhhhhhh veriyorum gazı başlatıyorum hareketi 2 gündür beri çok bekledik kır şu düşüş trendiniiiii ver mehteri verrrrrrr
dxy de 4 saatlik 2 li pinbar 97,54 mevcut kırması gereken yer 97,80 daha yanında yakınında değil veriyorum bunada gazı kır evladım kırrrrrrrrrrr ilkinin iğnesi ikinciden düşük 2li pinbar şablonunda 3. yada 4.saatlik bar o pinbarları yüksek ihtimal yutar veriyorum dolar indeksine gazı saldır bakimmmm yukarı evladımmmmmm
https://resmim.net/f/U4Mfzg.jpg
sepet kur günlük throwback testi formasyonu kırdı ama illaki bırakmıyor birileri gene kim olduğuda belli adamlar açık açık dolar almayın dediler bugün höh yani yahu.
3.53 üzerine tepki, sonra tekrar 3.52 nin altına gelip son bir dip yapabilir ve dip hareketini sonlanmis olur. nası senaryo.
YTD
0-1-2 yapılarında 61,8 ler önemlidir 100 yapıp 61,8 e geri gelişler oluyor çoğunlukla ama işte burada sepet kur ve usdtry arasında sıkıntı var. Yükseliş sepetlemi oluyor yoksa usdtry ilemi, şuan ki görüntü sepet kurla olduğu yönünde çünkü usdtry 61,8 aşağı kırdığı halde sepet 61,8 den destek buldu.
https://resmim.net/f/uJjw7L.jpg
şuan doların tekrar 3,50 civarını görmesi için euusd de yeni tepe yada işte dxy de tekrar dip yapılması lazım. Bu sepet kur işi ciddi garip euroda da euro sepeti var mübarek euusd yanıltırken grafikte eurosepeti birebir trend çiziyor.
Arjantin bile 100 yillik bono satmaya baslamis
Turkiyede baslarsa hic sasirmiycam
Ulke kac defa batti cikti borclarini odemedi ama 100 yillik bono satiyorlar bu finans mantiginin icine ettiler hicbir anlami kalmadi
mantik akil yok. 100 yil ne ya? Ulan yarin varmiyiz yokmuyuz belli degil
https://www.bogleheads.org/forum/vie...ewpost=3418537
sn asgaridr dediğim gibi kabaca saydım... 3 en kısa olmamalı yoksa sadece birinden kısa olabilir.. ayrıca 4ün 1i örtmeme kuralını ihlal ettim ki zaten takoz yapıda...
ben daha çok 1 ve 3ün itkisel, 2 ve 4ün bariz düzeltme yapıda olmasına önem verdim...
araştırırken şöyle bişey buldum belki A-C-5 de olabiliriz....
http://i1132.photobucket.com/albums/...pstmjmfgcg.png
Neyse rahatladım piyasalardaki düşüş büyüme endişelerinden değilmiş..:)Alıntı:
Küresel Piyasalar: Petrol Avrupa hisselerine baskı yaptı..
Avrupa'da hisseler, Petrol fiyatlarının Çarşamba günü gerçekleştirdiği sert düşüşün piyasalara işlemesiyle kayıplarının üçüncü gününe girdi.
Güncelleme: 22 Haziran 2017 Perşembe, 15:42
........
Petrol de uzayan karmaşanın etkileri, piyasalarda hissedilmeye başlıyor. Fiyatlardaki zayflık, küresel büyümeye ilişkin artan endişelerin yansıması olmaktansa, enerji sektörüyle alakalı gibi görünüyor. Yatırımcılar, fiyatlardaki zayıflığın enflasyon üzerindeki aşağı yönlü baskısı ve merkez bankalarının politikalarına potansiyel etkileri konusunda tetikte olacak.
Yalnız piyasalar petrolün enflasyon üzerindeki etkisine odaklanarak, MB'larının su koyup koymayacaklarına bakacaklarmış..:kahkah:
Kıpraşmalar..Hadi hayırlısı..
Ek olarak sepet kur az daha kasarsa son çıkışın 61,8 ini görecek euro az daha düşse try kayıtsız kalsa 61,8 yeterli.
Adamlar bayram öncesi kısa 2 iptaline gittiler şaka maka hoppaalaaa bayramda bir şeymi olacak acep.
Adam alçalan takoz muş yükselen flama imiş dinlemiyor..
Lakkadak 1 kuruş basıyor..