Dudu bey tam da benim düşündüğüm gibi.
Hafiften topluyorum eski sevgilim kağıdı.
Rast gele üstad.
Ufe kadar enflasyon vardir.faiz ciimasin diye dusuk aciklaniyor enflasyon [emoji2957][emoji39]
Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 42,89, aylık yüzde 4,01 arttı.
ne hayırsever , devletimiz, sanayicimiz, çitfçimiz, esnafımız...var
üretim maliyetinin senelik % 42.89 amma bırak 3-5 kar koymayı üstü üstüne süper zararlar yapmışlar ,açıklanan verinin başka bir izahı var mı ?
eşyanın tabiatına aykırı bir durum ,marketlerde ve gündelik hayatta millete gerçeği görüyor....
inandırcılığı Sorgulanan bir veri daha...
Ülke şaka gibi bir yere döndü...
Maalesef...
Ekonomi bu kadar gayri ciddi bir şekilde ele alınırsa, farklı bir sonuç beklemek akıl işi olmazdı zaten...
Bunları o zamandaki global likidite bolluğuna rağmen ilk 10 senedeki yönetimi o veya bu şekilde başarılı bulan, olaylara takım taraftarlığı gözüyle bakmayan ben bile söyleyecek hale gelmiş isem bir düşünmek gerekir...
Merkez bankasının çıkıp yıl sonuna kadar faizlerin kesinlikle indirilmeyeceğini net bir şekilde anlatması lazım yok yapmazsa önce kur şoku ardından mecburi faiz artışı gelir
Bütçenin yaklaşık olarak %70 i kamu maaş ödemeleri, borç ödemelerine gider. Geri kalan bütçe kalemlerini de üzerine ekledikçe bütçe sürekli açık verir, açık verdikçe daha fazla borç alınır. Bu borçların da birçoğu döviz ve altın cinsi. Bu maalesef bir sarmal bu sarmaldan çıkabilmek için ekonominin çok çok iyi yönetilmesi lazım. Şuan öyle bir durum olmadığına göre maalesef nereye kadar sürdürülebilirse oraya kadar bu durum böyle devam eder.
14 Temmuz çok önemli reel faiz stopaj çıkınca eksi olacak ister seve seve ister s.s faizleri artıracak ya da stopajı yıl sonuna kadar sifirlayacak
Bence faizi indirirler.
Çift haneli kur çok da fifi...
YTD.
Bence mb mevduatcilara bahamalarda 1hersey dahil tatil vermesi lazim bu fayislerle[emoji39]
MB faizleri bu yıl düşürecek miş bir tarafimla gülüyorum 😁😁😀
100 bp faiz artışı ile stopaji "0" a çekmek ile aynı yere gelir.
Temmuz Tüfe 18.50 çıkarsa politika faizi 19 yarım puan fark yetmez .
Enflasyon Araştırma Grubu:
ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi Haziran ayında %3.28 arttı.
Son altı aylık enflasyon oranı %19.16 olarak gerçekleşti.
Sadece altı aylığı bu. Yıllığı düşün artık. Bir de reel faiz var diyorlar kelli felli analist ekonomistler. Şaka gibi.
Bem olsam tuyike mevduatci da atardim.en azindan 1 oy 1oy .[emoji39]
Ne reyel fayis ufe 42 mi ne...[emoji56]
Devlet Tahvil Verimleri
Türkiye 3A 18,537
Türkiye 6A 18,284
Türkiye 9A 17,950
Türkiye 1Y 17,930
Türkiye 2Y 17,690
Türkiye 3Y 17,720
Türkiye 5Y 18,535
Türkiye 10Y17,745
on yıllıkta uyumsuzluk var.(gerçi nede yokki)
reel piyasanın 24-25i beklenti sunduğu bir yerde bunun 17,745 olması , belirlenemeyen bir geçikmenin söz konusu olduğunu gösteriyor.
O devlet tahvillerini devlet kuruluşları Bostaki paralariyla alıyor bir de devlet bankaları alıyor onun için bir önemi yok, düşük faiz gösteriyorlar
Halkbank temdit 19.15..qnb 19.20..32 gün
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba arkidişler,
Sıcacık vadeli mevduat oranım aşağıdaki gibidir.
Bakiye: 500bin üzeri ABD Doları
Banka: Vakıflar
Durum: Temdit
Oran: %1,5
Hepinize selamlar
Türkiye tüik enflasyonu % 17,53 aynı dönem savaş içerisindeki Suriye enflasyonu % 13,1
https://www.dunya.com/kose-yazisi/en...duruyor/627100
piyasadaki en yüksek faizi verene de yatırsak gerçek enflasyon karşısında eriyor para ama yapacak bişey de yok
ABD askerleri ışıkları kapatıp gizlice kaçtı
Afgan yetkililere göre, Amerikan askerleri, Afganistan’ın Bagram üssünden sessiz sedasız biçimde ayrıldı. Bagram Hava Üssü’nün yeni Afgan komutanı, Amerikalıların, 20 yıldır bulundukları üsten, gece saatlerinde, ışıkları kapatıp kendilerine veda etmeden sessizce ayrıldıklarını söyledi.
https://odatv4.com/abd-askerleri-isi...-06072142.html
mehmetçiklerin , gönderieceği yerde neler oluyor ?
baş muhalefetin başı yine patlatmış:
Kılıçdaroğlu: Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana CHP’de genel başkanlık yapmış olan herkesin başımızın üstünde yeri var
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...-ustunde-yeri/
çaya çorbaya karıştırır gibi kurucunun adı neden karıştırlır ?
yahu bu ekonomik ,politik gerçekler altında dahi hala oy oranın güdük , sen önce onun muhasebesini yap...
gerçekten Reis , çok şanslı...
Formda sayfa sayfa gezerek aynı siyasi mesajları kopyala yapıştır yapmakla savunduğunuz fikirlere zarar verirsiniz. Önemli , gerçek, tüm ülke insanını ilgilendiren- bilgilendiren her türlü mesaja hepimiz açız - açığız. Siyaset artık mide bulantısı yapıyor.
Zaten çok zor şartlarda kazandığımız paracıklarımızı azgın enflasyondan korumak amacıyla her gün yoğun araştırma peşindeyiz. Kah döviz kah fonlarla çare arıyoruz. Fon yönetimleri ve bankalar insanların teveccühünü görünce çeşitli işlem adıyla ( saklama, aklama, paklama , aracılık vb. ) para kesmeye başladı. Küçük küçük rakamlar gibi görünse de totalde şahane paralar gidiyor. Yani küçük yatırımcıyı deli dana gibi döndürüp duruyorlar.
ressam dostum bravo...:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:: bravo:
Ben ciddi manada sormuştum.
Mesela petrol istasyonu olabilir. Ya da müteahhit olabilir.
Ya da otel sahibi bir turizmci olabilir.
Hem karlı bir sektörü öğrenmek hem de bu kadar büyük bir parayı her an ihtiyacı yoksa neden %1.5 gibi düşük bir orandan mevduatta değerlendirdiğini öğrenmek isterdim.
Belki çok zengindir buradan gelecek parayı önemsemiyordur.
Belki de para her an elinin altında hazır olması gereken borç ödeme vs gibi işlerde kullandığı bir paradır.
Yine de Crunch dostum bizi bilgilendirirse sevinirim.