Hiç değişmeyen düzen yapmışlar, kazanan ve kaybeden baştan belli.
Demek ki çene ve sömürü dünyanın en değerli şeyiymiş!!!
Bir fotoğraf ancak bu kadar anlamlı olabilirdi.
https://pbs.twimg.com/media/GIkv8K0W...jpg&name=small
Printable View
Hiç değişmeyen düzen yapmışlar, kazanan ve kaybeden baştan belli.
Demek ki çene ve sömürü dünyanın en değerli şeyiymiş!!!
Bir fotoğraf ancak bu kadar anlamlı olabilirdi.
https://pbs.twimg.com/media/GIkv8K0W...jpg&name=small
günaydınlar
Borsa endexsi çok az ekside,ama çoğu kağıtlar endex bazında çok fazla baskıda satışta:notr:,sanırım yandaş kağıtları alım yönünde yukarıya sürüyorlar,yani işin özü borsa mafyaya teslim,bizde arada fırsat bulursak anca nemalanıyoruz:notr:
https://resmim.net/cdn/2024/03/14/ffRU1R.jpg
Düzülene de, haline şükretmesini öğrettiler.
Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran : “Geldiğimiz noktada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı adaylığımla ilgili çalışmalar nedeniyle İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclisinden üzülerek ayrılmak durumundayım."
https://pbs.twimg.com/media/GIn4wDmXAAATGl_.jpg
:whistling:
Ömer Hayyamdan:one:
'Irmaklarından şaraplar akacak' diyorsun
Cennet-i alâ meyhane midir?
'Her mümin'e iki huri' diyorsun
Cennet-i alâ kerhane midir?
Tanrı bize cennette vaat ettiği şarabı
Niçin haram etsin bu dünyada, akla sığar mı?
Bir sarhoş arap, devesini vurmuş Hamza'nın
Peygamber de yasak etmiş arap'a şarabı
Beni özene bezene yaratan kim? Sen
Ne yapacağımı da yazmışsın önceden
Demek günah işleten de sensin bana
O zaman nedir o cennet cehennem?
Kim senin 'yasa'nı çiğnemedi ki söyle?
Günahsız bir ömrün ne tadı kalır söyle.
Yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen eğer
Seninle benim aramda ne fark kalır ki söyle
Tanrı bizi çamurdan yarattığında
Biliyordu bu dünyada ne işimiz olacak
İşlediğim günahlar hep onun emriyledir
O halde cehennemde beni niçin yakacak?
İsyan edip karşında duracağım, neredesin?
Karanlığı, ışığa yoracağım, neredesin?
İbadete karşılık cenneti alacaksam
'Bağış mı ticaret mi' diye soracağım, neredesin?
Bu kısım ilginç,sanki uzun adama gönderme yapmış:whistling:
Sen içmiyorsan içenleri kınama bari
Bırak aldatmacayı ikiyüzlülükleri
ŞARAP İÇMEM DİYE ÖVÜNÜYORSUN AMA
YEDİĞİN HALTLAR YANINDA ŞARAP NEDİR Kİ..
DDM: Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak.” iddiası doğru değildir.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda, oda ve borsa başkanlarının yanı sıra iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Bahse konu toplantıda Bakan Şimşek’in kura müdahale edileceğini veya ÖTV ve KDV’de artış olacağını söylediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.
Yetkili kişi ve kurumların açıklamaları dışında yapılan spekülatif haberlere itibar edilmemelidir
İstanbulu büyük çoğunlukla uzun adam kaybedecek onu biliyor,o şimdi hinlik peşinde çamur atma peşine düştü,seçimden sonra bu tavan yapacak kayyum atmaya kadar olayı götürecek,şu sıralar fındikta kurt deliği açma peşinde,ama kendi yarattığı deliği görmezden geliyor,o delik onu yiyip bitirecek,av ararken kendi tuzağına düşerek av olacak:he:
Para sayma olayında savcılar iş başındaymış birde bu var 2019 daki olay.
Dincilerin bu kadar yalan içinde olduklarını bu dönemin başlarında idrak ettim ben.
Kabataş olayı nice gazeteciler görmüş ve biride video yayınlayacaktı.
Camide bira olayı ve İmamı sürülmesi ben bunları hiç unutmuyorum ve unutmayacağım.
akp kaynaklı ne habere nede bilgiye inanırım yandaş ve yancı partileride dahil.
saadet refah da dahil çözdüm onları dindar da değiller kullanıcılar.
Bir İnsan azcık utanır yahu bu kadar yalana ,iftiraya artı kumpasa yahu.
Diğer dinlerde aynı tahminim.
Irak veya başka olaylar yalanlar dolu ortada netanyahu da aynı Dinler dinlikten çıktı
Normali Ahlaklı İnsanlar olmayı telkin etmek ken.
iyi günler
2003’TE KİŞİ BAŞI GSYİH
2003 Türkiye Cumhuriyeti'nde kişi başına Gayri safi milli hasıla 4685 dolar Aynı yıl Bulgaristan 2711 dolar Romanya 2672 dolar neredeyse Bulgaristan'la Romanya kişi başına Gayri safi millİ hasılada yarımı kadar neredeyse yani %65' imiz kadar Macaristan ise 4 409 dolar yani Macaristan'da bizimle hemen hemen aynı durumda.
2023’TE GSYİH MİKTARLARI
Türkiye 13384 dolar biraz önce söyledim. Bulgaristan 1687 dolar gelmiş geçmiş.
Romanya 1.8013 dolar yarımız kadarmış gelmiş geçmiş
Macaristan 2003'te bizimle aynı düzeyde olan Macaristan bugün 21.76 dolara kişi Baş Gayri safi milli hasılada neredeyse bir katımıza doğru yükselmiş durumda.
İşte bu Türkiye'nin esasında 20 yılda ekonomik açıdan çektiği patinaja eş güdümlü olarak nasıl fakirleştiğini göstermesi bakımından önemli bütün.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/2...di-775720h.htm
Fenerbahçe Uefa Konferans Ligi Çeyrek Finalinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile eşleşti .
Öfkeli ve duygusal ...düşündüğümüzde.....hata yapıyoruz muhakemede....!!!!!!!!!!!!!
Çoğu zaman bende dahil ve hepimiz.....
2.5 LT Coca Cola 50 TL olmuş , şirketin karına bakarsanız % kaç arttığını görürsünüz, Ülkerin 80/90 gr gofretleri 50 Kuruşa satılırken, garamajları yarıya indirildi, üstüne gofret fiyatları 11 TL civarı oldu zam oranını hesap makinası hesaplayamıyor? bir de Ülker'in karına bakın rekor! 1,5 LT hayat su 19.50 TL bir de indirimdeymiş!!!!! Bir çok firmanın ürünleri hep aynı.
Şirketler kar rekoru kırarken halkın gelir seviyesi 3.dünya seviyesine düştü, insanlar da ne bir umut ne bir gelecek beklentisi kaldı.
Gücü olan şirket insanları sömürüyor, buna kim imkan verdi herkesin malumu!
Bu sömürü düzeninde ki ekonomi modeli düzeltilemezse (bakkal daha iyi model yapardı) her şeyin çok daha kötüye gideceğini söylemek için müneccim olmaya gerek yok, herkes yaşayarak deneyimliyor.:thumbdown:
Harun kadar zenginleşenler var yeni nesilde.
Hesabını veremiyecek bir çok kişi var.
Yalan dolanda çok.
Hırsız yavuz olunca bir de karşı tarafı suçlayıp kendini aklayanı mı ararsın.
Çok malda haramsız olmaz deyişimiz var.
Çok lafta yalansız ekinide unutmadan.
Neyse bizde siyasetçi düzelmez nokta.
ÜLKEM için çalışanda yok zaten.
Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyelerini 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesabına yatırmış olacağız
DMM: Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Dolar kurunun 15 gün sonraki seviyesi belli oldu”, “Dolar, 15 gün sonra 40 TL olacak", "Merkez Bankası’nın raporu sızdı” şeklindeki iddialar doğru değildir
DDM: Doların 15 gün sonra 40 TL olacağına dair herhangi bir rapor kesinlikle yoktur. Söz konusu asılsız haberlerde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının her ay yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi manipülatif şekilde dezenformasyona konu edilmiştir
Erken yatsa da sinirli gidecek, bu hayat pahalılığı tahammül sınırını çoktan geçmiş, insanlar temel ihtiyaçlarını tüketemiyor sinirli ve agresif olmuş.
Hepsi de bilerek ve istenerek yapılan hatalar yüzünden, her seferinde duygu sömürüsü yapılarak yapılan hataların seçime yansımaması sağlandı ama bu sefer çok farklı herkese dokunuyor, sadece 1 kesime dokunmuyor!
5'li çeteye bırakın dokunmayı servetlerine servet katıyorlar, işin ilginci bu emeklilerin bile! gözüne batmaya başladı.
5 kat 10 kat daha fazla maliyetle yapılan hazine garantili projelerin farklarının da dolar ile ödenmesine pes, hiç bu kadar bıkkınlık ve çaresizlik görmemiştim.
Sadece emekli değil, etkilenen herkes sandığa kızgın gidecek bence.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/..._KOfCDi2A&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seda Demiralp@sedademiralp
Rasyonel zemine dönmekten başka yolumuzun kalmadığını kabul ediyoruz, ama hala rant yaratma politikalarına devam ediyoruz. Altın ithalatındaki kota uygulaması mesela. Sonucu belli. Bizde altının fiyatı dünyadaki kg fiyatından 2-3 bin dolar fazla oluyor, böylece bu kotaya girebilen "şanslı" ithalatçılar hiç çabasız zengin oluyor. Kim o ithalatçılar, nasıl giriyorlar o kotaya onu da hiç bilemiyoruz.O da yetmiyor, kota işi bir de altın kaçakçılığı sorunu doğuruyor ki altın sektörü bile şikayet ediyor artık. Hani ABD yada UK filan olsak biz kaçakçılığı bir şekilde önleriz deriz. Zaten suçla mücadele kanallarımız felç olmuş, kota gibi bir uygulamanın kaçakçılığı artıracağını tahmin etmek zor mu?Altına tuhaf merakımız zaten ayrı konu ama madem ki amaç, altın pahalansın, altına yönelik ihtiyaç azalsın, altın ithalatına fazla döviz harcamayalım, bunu altın fiyatını yapay yükseltmek dışında yollarla yapmak gerek o zaman. Altına ihtiyacı azaltalım, ama faizi daha çok artırmayalım derken fena halde rant yaratıyoruz.Madem öyle, altına doğrudan vergi gelsin, ne yapılıyorsa açık açık yapılsın, yapılmak istenen de belli olsun, hiç değilse birilerine rant yaratılmamış olsun. Rant ve kaçakçılık devleti ciddi derecede zayıflatan berbat sorunlar. Bunlardan normal sonuç gibi bahsedemeyiz.
ÖÖ 11:48 · 16 Mar 2024
·
83,2 B
Görüntülenme
https://x.com/sedademiralp/status/1768922296419250388?s=20
Bu kadar sakin bir ekonomi prof.u bile isyan etmiş.
Rant yenmeyen alan yok, kritik kelime "şanslı"
Bazı insanlar hiç şanslı olmadı, hiçbir zaman şanslı olamayacaklar ama asla haram yememiş te olacaklar.!
Yaparsa AKP yapar-Batırırsa yine AKP batırır...sıcak paraylan hava basıyordu,yalakalarıda dolar 1000 tl olacak diyordu,dolar şimdi 32.000,yani 32 kat yükselmiş,yatırım değil batırım ekonomisi+bütün kit kuruluşları fabrikalar satıldı şimdi döt havaya dikildi zik beni bedevi deniliyor,siddin sene eski dış yatırımcı bu ülkeye gelmez,çünkü adamlar güvene+yasa varmı onu koruyacak ona bakar,zıçtı cafer bez getir modundayız şu an,defolup giderlerse iyi kötü çare bulunur,ama çok zaman alacağı kesin:plc:
Aslında insanlar her seçim sonrası biraz daha akıllanıyor.
Ama nasıl insanlar şey ve gold artacak diye saldırıp kar topu gibi büyütüyorsa, oy tercihleri de o yönde olmalı.
İlginç olan, en çok yastık altında ki şey ve altın hep yandaşlarda, bu da bilinçli tercih! onlar açısından kazan kazan oluşuyor.
Sorsan yerli ve milliyiz derler ama yerli ve milli olan bu şekilde davranır mı? bu kadar ikiyüzlülük olur mu?
Yapılacak çok şey var da ama ilk önce bu siyaset yapısının değişimi gerekiyor!
Sonra Hukuk, adalet, eğitim vsvsvs bunlar olursa uzun vade de düzeliriz!
Sanırım 2004 yılında Prof Dr.Asaf Savaş Akat'ın bir seminerine katılmıştım, o zaman şu şekilde bir soru sorulmuştu, " doları yükselten ve düşüren sebepler nelerdir?"
Cevap, tamamen güven ve psikolojik demişti.
Ne kadar haklı olduğu son zamanlarda çok net anlaşılıyor.
Bir kaç kat maliyetle yapılan döviz garantili projeler TL'e çevrilse güven için bana göre çok önemli bir adım olurdu.
Klasik yalama medyası devamlı gündemde,çünkü uzun yok olursa onlara kol gibi girecek...devamlı ağızlarında tesbih gibi MÜJDEE lafı hiç bitmiyor,ikramiye 6000 oldu diyorlar manşette,sadece ufacık putonlarlan iki bayram toplamı diyorlar,bide promosyon 15.000 oldu diyorlar emekliye,oda yalan,zaten devamlı muhalefet suçlu,gözlerindeki çöpü görmezden geliyorlar, bir TRT var evlere şenlik,parasıda bizden çıkıyor,yaptığı diziler bir zikim değil,devamlı uzun adamın emrinde,70 yaş sınırına geldim böyle kepazelik düzen bozukluğu görmedim,tek adam olması için yırtındılar,ama ülkeyi batırdığını menfaatleri için görmezden geldiler,ama bu kadar olumsuzluğa rağmen yine umutluyum,çünkü herzaman kötüler kaybeder iyiler kazanır,Atamız bir avuç askeriylen dünyaya ferman okudu,biz Türk ulusuyuz ölmeyiz,yok olacak denildii an yine küllerimizden doğarız dünyadaki kötülere gazap yağdırırız:he:
Herkesin dilinde olan faizde paran erir.
Reelde gerçek.
Lakin ,bundan 4 sene önce evini 500 bine satamayan bugün 5 milyona satıp ayda 200-250 bin faiz geliri ediyor ise eriyen hiç bir şey yoktur. Herkes mesut ve bahtiyar. Kimse kafasını fazla yormasın. Bu ülke gerçeği.