üst vadeyi 240 liradan shortlamıstım...
230 liradan kapandık keşke kapanmasaymışım...
Printable View
Borsa İstanbul'da manipülatif hareketler yapan 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Zorlu Ceo'su;
"2 bin kişi işten çıkarma doğrudur "
Burada bir "
AMA"
kullanıyor
"tamamen verimlilik için "
Bankaların hesabı ne??
zorlu holdingle ilgili dedikodular 1-2 aydır var.
daha başka şirketlerde konuşuluyor uçuyoruz diye diye ekonominin geldiği durum.
Tekstil şirketlerinde zor durumda olanlar var mesala
İspanya'daki ne oluyor?
Bu kez tüm mobil iletişim şebekeleri çöktü.
Asels 130 üzerinde kalamazsa 125 ilk destek bölgesi bu bölge altı 113-110 bandı .
Etkili Haber
@etkiliihhaberr
·
1 sa
Prof. Dr. Adem Sözüer:
"Bizim hiçbir kanunumuzda gizli tanık diye bir kavram yok, anonim tanık var. O tanığın duruşmaya gelip sorgulanması gerekir.
Diğer delillerle desteklenmiyorsa, gizli tanığın beyanları geçersizdir."
https://x.com/etkiliihhaberr/status/1924728657949704691
tekstil bitik değil bitti...
the end finish...
sabit kur %50 enflasyon ile dolar bazlı ürünler ikiye katladı...
herşeyin dünyada bir ederi var...adam aptal değil geçen sene 20 dolara aldıgı ürüne 30 dolar veremeye...
sende ortalama kiralar 800 dolar olmuş istanbulda...
adamlar 300 dolara çalışıyor orda...o yüzden fabrikaları tası taragı toplayıp gittiler...
devlette tekstili gözden çıkarmış durumda...
Son dönemde yerli tekstil firmaları, yüksek enflasyon ve artan üretim maliyetleri nedeniyle fabrikalarını Türkiye'den Mısır'a taşımaya başladı. Mısır-Türk İş Konseyi verilerine göre, Türk tekstil şirketlerinin Mısır'da açtığı fabrika sayısı 200'e ulaşmış durumda.
Bugüne kadar yazdığım senaryoların final kısmında yazalım kitap bitsin.
Değişim/ dönüşüm/ tasfiye.
Sonbaharda yeni anayasa 500 üzeri milletvekili ile kabul edilecek.Parlementer sisteme geçilecek.Cumhurbaşkanını TBMM seçecek.Cumhurbaşkanı Erdoğan uzlaşı ile TBMM ' de cumhurbaşkanı seçilecek.Anamuhalefet liderine hükümet kurma görevi verecek.İktidar ve muhalefet uzlaşı hükümeti kuracak.Hızlı bir şekilde başta hukuk olmak üzere çok sayıda reform yapılacak.
Bu nedenle kısa orta ve uzun vadeli ülkeye çok ciddi para gelecek.Ekonomide herkesin hissedeceği iyileşme olacak.
Akabinde güçlü / güçlendirilmiş/ AB üyesi yapılmış bir Türkiye ortaya çıkacak.
Gelelim soruya neden böyle birşey istensin/ izin verilsin/ müsade edilsin.
Bunun çok cevabı olmakla birlikte en büyük cevabı ' ortak çıkar'. ABD,AB, Türkiye,İsrail ve .... ortak çıkarı.
Dünyada doğu batı cephesinde, güçlenen doğuya karşılık ABD ' nın yanında orta dünyada denge açısından 3.bir güç.
Bunun bir ayağı Suriye ve Suriye savaşı idi .Bununla Ortadoğu şekillendiriliyor.
İkinci ayak ise Ukrayna ve Rusya Ukrayna savaşı.Bununla AB şekillendiriliyor. Avrupa bu süreçte bir Rusya karşında bile zayıf ve aciz olduğunu anladı.
https://i.ibb.co/Jw5LLt08/SSaldim.jpg
.
.
Bu kafayı kaçıramam acele ekran almam lazım.
sonuç tümden TÜRKİYEYİ bitiriyorlar gibi.Türizim dahil
Benim yazılarım burada duruyor, farklı fikri olanlar, karşıt olanlar nedenleri ile yazsınlar , yazıları burada dursun ilerleyen süreçte bakarız.
Sayın secbul karşı yada farklı fikirlerini yazabilirsin böylece daha kolay anlaşır iletişim kurarız.
Avrupa seni çöp kutusu gibi görüyor geri kabul anlaşması ile 13 milyon ne idüğü belirsiz çer çöpü sende tutuyor...
Buda gitmiş Ab üyesi yapılacak diyor... :) Hatta ab bizim çatımız altına girecek...
Bu kafanın bir başka örneğide bu resim...Adamların her gün aşağılamsı seni dahada artıyor..
Vize bile vermiyorlar...Bırak ab ye almayı gelip gezemezsin diyor... :)
https://i.hizliresim.com/1qcco7c.jpeg
https://pbs.twimg.com/media/GrYop_iX...pg&name=medium
Teknik olarak batmış ülke vatandaşları.!!!!
BİST teki şirketlerin çoğunluğu.!!!
Zombi.!!!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
https://pbs.twimg.com/media/Ee1ZtaqX...g&name=900x900
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Bakış açısı herşeyi belirler.Misal bu forum ahalisinin beni yamadığı yerin ben 180derece karşısında bir yerdeyim.Ama onlar görmek istedikleri gibi görüyorlar.Bu benim olduğum yeri değiştirmez ki.
Misal ben çıkıyoruz diyorum, öbürü batıyoruz diyor.(Biliyorsunuz ben somut vaka yazmıyorum,bu nedenle benim söyledim şeyde ki nüansa dikkat edin.)
tartışma götürmeyecek bir gerçek durum var,
İmamoğlu şuan tek umuttu ve sen bunu içeri attın..yani milletin umudunu beklentisini hapse attın, ben size değer vermiyorum dedin..
bunu yerli ve yabancı gördüğü halde sen nasıl oluyor da ekonomiye ve borsaya yatırımcı bekleyebiliyorsun..
bunun akıl ile zeka ile açıklaması yok..
yahu kapat borsayı gerek yok..
güven ve saygının olmadığı yerde borsa da olmaz..
trend bitti mi ..teknik olarak bitti..ama bakıyoruz borsa hala 8500 ün üstünde..yani borsadaki şirketler teknik olarak trendin bittiğini onayladığı halde, bist100 3-5 şirketle 8500 ün üstünde kuyruğu dik tutmaya çalışıyor..
neyi bekliyorsunuz üstünde..güvenin bittiği yerde hırsızlık mı yapacaksın hala..
yapamazsın..o dönem bitti..
İmamoğlu içerde olduğu sürece borsa için 1 tane aklı başında yatırımcı bulamazsınız..
Niye..çünkü şuan seçim olsa adam alır..ve bu düzen bozulur..bunu dağdaki eşşek de biliyor..
eşşekler bunu bildiği halde kime mal satacaksın sen
https://www.cnbc.com/2025/05/13/micr...e-company.html
Microsoft da 6 bin kişi çıkarıyormuş.
üniversite bitirene tüm dünyada zorluk artıyor resmen....
Berkeley computer bitirip iş arayan var diyorlar.
o yüzden kapasınlar borsayı gerek yok..Türkiyenin yarıdan çoğunun fikri- düşüncesi hapiste şuan..
ekranlarda anlatıyor adam, şu şirket şöyle iş yapıyor böyle karlı şu kadar yatırım yapmış vs..
banane..siz bunlara yatırım yapılabilir ortam yaratmadınızki..ülke olarak önümüzü göremiyoruzki..
ne olacağı belirsiz bir döneme girdik..
sen endexte mühendislik yapsan ne olur yapmasan ne olur..sisteme yatırımcı sokamadıktan sonra..
bunun içinde milletin fikrine düşüncesine saygılı olacaksınız
yani bist100, milletin düşüncesi hapse atıldığı günden itibaren 5500 lere soluksuz inmesi gerekirdi..geçmişteki uzun vade trend değişimi benzer oran yaklaşık orası oluyor çünkü..
mühendislik ile 9000 üstünde tutuyorlar...eee ne olacak..hep böyle havada mı kalacak..
zoraki yönlendirme mi yapacaksınız..
mühendislik artık sökmez..
nerde millet çıkın çalı arkasından:)
Aykırı
@aykiricomtr
·
14s
ABD Başkanı Donald Trump:
- Putin ile 2 saat konuştuk. Bana "karınıza çok saygı duyuyorlar" dedi.
- Ben de "Peki ya bana?" dedim.
- "Yok, karınız Melania’yı daha çok seviyorlar" dedi.
ah ah dostumuz trump neler yapıyorsun böyle:)