Bak bu konuda yerden göğe haklısın..:yes:
Printable View
çünkü verilen ratingde default riski oldukça yüksek, yani temerrüt gündemde. fitch'de izlemeye almış dahada düşürebilir notu. niye bu kadar banka hisseleri satış yedi?
bankaların sermaye arttırımı yapıp yapamayacağı tamamen kendi yorumu evet.
vakıf'ın notuda kötü neye seviniyosunuz anlamadım.
fethullaçının haberi yazış dili hoş değil ama haberde uydurma olan bişey yok. neyse zaten okuyanlar kendi kararını verir.
sermaye kontrolünün etkisi ülkenin temerrüte düşmesiyle eş olur demişler bende katılıyorum o yüzden böyle bişey olacağınıda sanmıyorum. o noktada biraz abartıyorlar. bu kadar borç çevirmesi gereken sıcak para bulması gereken ülke nasıl sermaye kontrolü getirecekmiş?
Burada bankalarımız sağlamdır, bir şeycik olmaz demiyorum ben..ancak son 2001 krizinde olduğu gibi(2008-ABD'de benzer şekilde) bir tehlike anında her şey anonim olur biter..özellikle devlet bankaları açısından..hadi iş bankası yukarısı için çirkin ördek yavrusu..sermaye arttırır, arttıramaz, ona bir şey demiyeyim..bilgimde yok, ayrıca..fakat Sabancı da iş değişir..herkes şu an Akbank'ın Telekom kredilerinden vb. zor duruma düşüceğini düşünebilir ama bizde para sahibi parmağını yalar..o krediyi hükümetin teşviği ile verdiğine göre madur edilmez, karşılığını fazlasıyla görür bir şekilde..Sabancını şirketlerini durumu ayrı konu..kim biliyor ne olduğunu..:)
Zaten bu seferki kriz çok farklı geliyor...gülerken halletcekler....en sonunda agzimiz açık yine bi gece yarısı el fatiha....