2 günlük hareketlerine baktığımızda kısa vadeli öyle görünüyor.52 den beri gelen düşüşün şimdilik dipleri olabilir.
Printable View
2 günlük hareketlerine baktığımızda kısa vadeli öyle görünüyor.52 den beri gelen düşüşün şimdilik dipleri olabilir.
Bazen de atmasyon dediğiniz bu tahminler yatırımcı psikolojisine yönelik değerli bir çıkarım oluyor. 40'ın altında ardyz fırsattır diyordu bir yatırımcı analisti twitterda bundan önce.
Ardyz yatırımcısı olmak çelikten sinir gerektiriyor. Bir de finansal tablolara ve geçmiş performansa itimat etmeyi gerektiriyor. Buna benzer bir süreç pilotlarda da eğitim aşamasında simulasyonlarda gösteriliyor. Şöyle ki; pilotun içinde oturduğu kokpit senaryo gereği tamamen karartılıyor(malum her hava şartında pisti veya çevreyi göremiyorlar). Pilot ayrıca gözü kapatılarak uçakta bir o yana bir bu yana sarsılıyor; öyle ki kulaktaki salyangoz sıvısı ona yere doğru çakıldığına dair duyusal mesaj yollayacak şekilde pilotu çalkalıyor makine. Fakat pilotun o anda gözü açılıyor ve camlar karanlık yalnızca teknik göstergelere göre davranıp duyularından gelen konsolu aniden yukarı çekme iç güdüsüne karşı koyarak uçuşu sürdürmesi bekleniyor. Alet edevat, teknik göstergelere güvenmek duyulardan önce gelmeli pilotaj eğitiminde. Diğer türlü simulasyondan geçer not alamıyor adayımız. Sadece adaylar değil lisanslı pilotların da periyodik eğitimlerden geçtiğini hatırlatmakta fayda var.
Şu halde tüm paydaşlara iyi uçuşlar dilerim :)
bahsettiğiniz analistten etkilendiğimi mi söylüyorsunuz anlamadım :) ben de öyle olmadı. bilançodan önce 37 ve aşağısı kelepirdir diyordum şimdi ise 40 a yükselttim. bilanço kötü gelseydi 30 derdim :) evet yaptığım atmasyon ama tamamen atmasyon değil :) sene sonu gelmesi muhtemel kara göre 40'ın altına düşerse vereceği kar marjının faiz getirisinden daha çok olacağını düşünerek böyle dedim. dün de dedim, yarın da diyeceğim. ilk çeyrek gelsin sonrasında başka bir dip noktası belirleyecem. belki düşer belki yükselir bu dip nokta
hiçbir analistin fiyat tahminine güvenmem, geçmişe gidip sağlamasını yaparsanız %70-80 oranında yanıldıklarını görürsünüz.