Yarın toplantı var haberleri bekleyelim.
Bukadar aşağı salma değişik oldu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Yarın toplantı var haberleri bekleyelim.
Bukadar aşağı salma değişik oldu
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
5,29 - 5,35 arası mallar geldi . Hissenin bir yıllık hareketli ortalaması 5,73 , verin bakalım bu seviyeler artık üstüne para veriyor gibi.
Bugün yine malum kurumlar al gülüm ver gülüm bir tane gerçek alıcı yok. Adamlar 5,31 e alıyor 5,33 satıyor , Allah akıl versin.
Bu fiyatlar sanal biliyoruz.Ne kadar aşağı verirse versin.
Şakamı bu.
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dediğimi şaka gibi
Fiyatmı siz takdir edin.
Sanki fabrika batmış.105.000 endekste aşağı basıyor.
şuan bist teki en güvenli limanlardan biri hemen her hissenin düşme potansiyeli var ancak o leş temetülerine rağmen bucim gel beni al diyor resmen. tam zamanında çıkmışım bucim den çıktıktan sonra çok güzel 2-3 hissede al sat yaptım ama bu fiyatlarda görünce bir yanım bütün hisselerden çık al bucim i uzun vade yaslan arkana ayda 1 kontrol et 2-3 senede çok güzel kar yaptıracak diyor. ama bir taraftan da bakıyorsun yıllarca sürünmüş yine süründürür hiç bulaşma diyor bir yanım. ama şu konuda hem fikirim muhtemelen bistteki en güvenli liman bence bucim. daha ne kadar düşebilir ki. valla içim gidiyor şu lanet kağıda bir gün ya bütün takip listelerimden çıkarıcam yada komple portföyün %100 ü gömücem buraya. hisseden çıktım neredeyse 2 ayı geçti hala gıcık oluyorum bucim e :)
ASLINA BAKARSAK !
Cemtaş'dan aldığı karı çıkarsak...
Azınlık paylarını da eklersek,aslında 6 ayda çimentodan elde ettiği kar 26,5 ML TL.Kötü mü? değil..
Neden değil?
İlk 6 ayda petrokok fiyatlarının müthiş artması enerji maliyetlerini müthiş etkiledi.Ayrıca yine ilk 6 ayda çimento fiyatlarının düşük seyretmesi karı oldukça olumsuz etkiledi.
Tüm çimento fabrikalarının 6 aylık çok düşük karları ortada.Üstelik BUCİM ihracat da yapmadı ki,dolardan Eurodan kazansın.
Peki,şimdi bu senedi buralara düşüren ky'ler mi? hiç sanmam.
Tarman gibi birisi senet bu fiyatlara gelecek de almayacak !mümkün mü? mümkün.Zira düşüren kendileri...
Bilanço açıklanınca yatırımcının hayali süküta uğradığını anladılar.
Şimdi açıkça söylemek gerekirse,her ne kadar iştirakleriyle birlikte muazzam bir değer üzerinde oturuyor olsalar da,bana faydası olmayan kilisenin papazını dürtmek anlamında senedi almanın da bir anlamı yok.
Şahsen hep fabrikanın orta ve uzun vadede satılacağı umuduyla yaklaştım bu senede.Bunun için belirgin sebepler de vardı.
Herkesin bildiği gibi hem Bucim hem de Cemtaş'ta Fransız Nadda Gilbert'in ekonomi danışmanı olarak görev alması , Çimento fırın yatırımı ve Roda'nın Bucim'e çok ucuz devredilecek olması akla başkaca bir şey getirmiyor.
Açıkça söylemek gerekirse;İhracat yapmayan BUCİM son yıllarda bunca yapılaşma ve projelere rağmen,sahip olduğu değerlerle ancak bu kadar kar üretiyorsa,tüm bu değerlere yazıktır.Tarman gibi bir profesyonel buna asla katlanmaz.Bir gün gereğini yapar diye düşünüyorum.Ve belki de yapılanlar bunun hazırlığıdır.Ve ayrıca sanki fabrika zarar etmiş gibi bu anlamsız agresif düşüşlerin mutlaka bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum.
Yazdıklarım yalnızca beni bağlar.Kimseye herhangi bir tavsiyem yoktur.
Kusurabakmayın sayın Behzat sizi bazı konularda eksik gördüm.Şimdi bişeyler yazıcam artık kim ne anlarsa.Birgün gelecek hepimiz toprak olucaz.Yalnız bir de yatacak yer konusu var.Kim neye nasıl katlanmıyor yoksa ............................
Kendin başka yerlerde ele geçirme yaparken kural kanun tanımıcaksın her yol mubah olacak.Kendi tahtanı da bastıkça basacaksın bastıkça basacaksın dilediğin olana kadar sonra birileri de çıkıp alınca ...........................................
Benden size saygılar hürmetler.Dediğim gibi bazılarının işi iş bu dünyada.Ama yalnız bu dünyada.