Alıntı:
Nasuh Mahruki
@nasuhmahruki
Özgür Bey merhaba, bu yorumunuza çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Türban’a sahip çıkmanızı, başörtüsü ile aynı kefeye koymanızı hayretler içerisinde karşıladım. Açıkçası sizin gibi bir aydının Siyasal İslam'ın en bölücü, en yıkıcı sembolü, kadını metalaştıran, değersizleştiren kız çocuklarımızın ve kadınlarımızın özgür düşünebilme ve özgür yaşama hakkı için büyük bir tehdit olan, tek tipleştirici bir baskı unsuru olan türbanı uluorta olumlamasını, Türkiye'de bugün ağır tehdit ve baskı altında olan laik ve çağdaş yaşam biçimi için çok yanlış ve çok tehlikeli bulduğumu söylemek isterim.
Bu konu, Bağımsız Beşiktaş Belediye Başkan Adaylığım için katıldığım KRT TV'de, Gökhan Kayış'ın sunduğu Türkiye Meclisi programında bir provokatör tarafından, başörtüsü yasağı temasıyla canlı yayında bana soruldu. Sorunun ve cevabımın tamamını izleyebilmeniz ve süreci daha doğru anlayabilmeniz için buradan paylaşıyorum.
Bu konu benim durduk yerde gündeme getirdiğim bir konu değil, hiç alakası olmayan bir programda, hiç alakası olmayan bir şekilde belli ki özellikle sorduruldu. Bana da bildiğim kadarıyla cevap vermek düştü.
Başörtüsü ve Türban'ın (Sıkmabaş) farkını daha iyi anlayabilmek için, değerli Emre Kongar'ın 6 Ekim 2022'de yazdığı; 'Sorun ‘başörtüsü’ değil ‘türban’-1' yazısını ve eski Başbakan Bülent Ecevit'in isteğiyle bu konuda araştırma yapan yazar İsmet Bozdağ'ın; 'Kuran'a göre, kadınların gizlemesi gereken yerleri saç ve gerdanları değil, göğüsleridir' sonucuna vardığı araştırmasını, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yazdığım cevabımla birlikte yolluyorum.
Bu vesileyle; 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' diyen, Büyük Kurtarıcı ve Büyük Kurucu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesi biricik Türkiye'mizi gerçekten özgürleştirmek istiyorsak, en önce, yarın anne olacak ve Türk çocuğunu yetiştirecek olan bugünün kız çocuklarımızı ve kadınlarımızı özgürleştirmek zorunda olduğumuzu hatırlatmak isterim.
Bilim, Teknoloji, Adalet ve Hukuk peşinden koşmamız gerektiği konusunda tabi ki sizinle aynı fikirdeyim. Ancak türban sorunsalı başka, burada konuştuğumuz Teknoloji, Adalet ve Hukuk konuları çok başka, ikisini aynı cümlede tartışmak doğru olmaz.
Bak yine ortaligi karistiriyorlar.
Alıntı:
Hilmi Demir 🇹🇷
@ProfHilmiDemir
·
9s
·
Buda katı laiklerin kaba softası. Müftü olmuş fetva veriyor. Yâ Hû! Bir çekin elinizi kadınların ne giyeceğinden. Biri böyle örtünme olmaz der biri de türban değil başörtüsü takın der. Size ne ulan! Bu kadınlar size mi soracak dinini nazıl yaşayacağını? Bir bitmediniz gitti..