Arabistan riyalı 1.2 TL olmuş.Zamaninda yediğimiz hurmalar artık ucuz olmayacak...
Printable View
Arabistan riyalı 1.2 TL olmuş.Zamaninda yediğimiz hurmalar artık ucuz olmayacak...
*merkez bankası tl depo karşılığı döviz depo ihalesine teklif yok
Kur yükseliyor, yanında BİST de...
Hayra alamet midir?
Artık ters bir korelasyon kalmadı mı acaba?
Mantığını çözdüğün şeyler katlanabilir şeylerdir...
Bu replik Damdaki Kemancı'dan...Çok severim...
"Fakirin sofrasında tavuk varsa, ya fakir hastadır ya da tavuk"...
Arkadaşlar hakkımı yemeyin bu mesajı sabah 10 21 de yazmışım.Mütercimlerin videosunu izledim aynı laflar değil mi.Övünmek için demiyorum aklın yolu bir.2x2 dört eder,ugandada da dört eder,amerikada da ,almanyada da dört eder.Dün de dört ediyordu bugünde dört,yarın da dört edecek.Bunu öğreniriz biz de yakında.
``merkez bankası tl depo karşılığı döviz depo ihalesine teklif yok.``
Bilmem bu hala anlamak istemeyenlere bir şey anlatıyor mu ?
Yanı piyasa verilen depo faizinden memnun degil .. millet bu faizle dolarımı bağlayacağıma gider işlem yaparim diyor ..
Genelde merkez bankası toplantısında faiz arttırıllacağı beklentisi oldugunda 1 gün öncesinden boyle teklif dusuk gelirdi . Piyasa hamle gelecek beklentisinde .
BMD: Firmalar iflas edecek
BMD Başkanı Öncel, firmaların iflasla karşı karşıya kaldığını söyledi.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...-edecek/205569
amk geri zekalıları , Türkiye cumhuriyeti merkez bankası Dolar mı basıyorda gidip DOLAR bazlı AVM kiraladınız ? Zırlamayın, BETER olun ki YETER olsun...
Tcmb'nin elini çabuk tutmasında fayda var 10 yıllık tahvil %15.22'yi kırdı.
Bu sıkıntılı seviyeler MB'sının müdahale ihtimaline karşı böyle ha..belirsizlik ortadan kalktığı anda ne olur tahmin edemiyorum..belkide MB'sı farkında olmadan doğruyu yapıyor olabilir şu sıralar..yeter ki dışarıda EM'ler açısından ortalık biraz yatışsın..:cool:
Çok güçlü bir faiz artışı yapmaktan başka çaresi yok aslında, bu durum epeydir böyle..dışarısı bu şekilde olduğu müddetçe o bile bir süre idare edebilir..
Sayın rxpu’nun dediği gibi tl verip dolar alıyorlardı , ya tl faizinden memnun değiller yada merkezin bugun yada yarın faiz yönünde bir artış yapacağı beklentisi var.. 24 Nisan’da da 0 teklif gelmişti ertesi gün merkez glp arttırmıştı. Artık hamle kaçınılmaz , şayet gelmezse daha da ilginç rakamlar bizi bekliyor .
Aslında inşaatı da kurtarabildiğini söyleyemeyiz zira %0.98 kızgın taşların üzerine atılmış bir damla su gibi, bankalar bu oranı seçimlerden önce jenerik olarak kullanıyor ama bu orandan verecekleri kredileri de tahminimce sınırlıyorlar. Yani öyle 50-100 milyar TL kredi kullandırılmayacak bu faizlerden.
Tcmb aslında bu hamlesiyle her ikisini de kaybediyor.
Arkadaslar yerı zamanı degıl belkıde fx yapan varmı aranızda hala
Yada yurtdısı vs admınmarkt var arayıp duruyor
Ben cogunlukla emtıada ıslem yapardım bu arada dogal gaz gold vs
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Üye bazı espirili yanıtlar sizi kızdırmış olabilir ama ben dahil bu forumdaki bir çok üye doları sadece ellerindeki 3 kuruşun değer kaybını önlemek için tutuyor,yoksa sabit tl gelirli benim gibi insanların dolardaki 1 birim artışın,temel tüketim mallarında 2 birim artış ve fakirleşme olarak kendisine döneceğini biliyor,ama elimizden hiçbir şey de gelmiyor..:notr:
Bugün en geç yarın ( gece acil toplantı yaparak) yaptı yapmadı kestaneyi çizdirmeyi bırakın birileri o kestaneyi patlatırlar. Mb`nın bugünkü ihalesine talep olmaması bence kesin bir gösterge lakin bunların yada bunları zorlayanın akıl sağlığı yerinde olmadığı için kesinde bir şey diyemem.
amerikalı ünlü ekonomist john perkins’in “bir ekonomik tetikçinin itirafları†adlı kitabından birkaç alıntı;
* kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız..
* sonra onlara arabalarımızı satarız..
* daha sonra bankalarını satın alırız..
* o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız..
* böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle..
o ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız. ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. o ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.
enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır..
aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton yığınları oluşur ve bizim şirketlerimiz kazanır..
o ülkedeki birileri de nemalandırılır. toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkânsızdır. plan böyle işler..
sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki;
“bize büyük borcunuz var. ödeyemiyorsunuz. o zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin!
askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, birleşmiş milletlerde bizim için oy verin!.
elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! onları amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!â€
ve bu arada;
sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemlerini ele geçiririz..
Ben bu işe hastane gibi bakıyorum.
Hasta gelir hastaneye yatar.
Uygun dozajda tedaviye başlarsan bir iki aya iyileşir.
Yok adamı yatırıp sen iyisin dersen süre geçtikçe daha fazla ilaç vermen gerekir.
Ama hasta ölecek hale geldi ise ilacı versen de artık iş işten geçer.
baba oğlunu günlük 4.50 lirayı aşan harcaması için uyarmıştır böyle gidersen harçlığını azaltırım demiştir çocuk biraz ürkmüştür önce hafif azaltmıştır daha sonra babasının davranışlarından tekrar özgüven sağlayıp tekrar 4.50 lira harcamaya başlamıştır babası o günkü uyarısından beri sessizdir çocuk artık 4.50 lira harcadığı gibi extra lolipop ciklet almaktadır ...........
Dolardaki yükselişin kesinlikle iktidarı değiştirmeyeceğini düşünüyorum,bu konuyla ilgili yapılan bir ankette doların yükselişini dış mihraklara bağlayanların oranı %40 ların üzerindeydi,hükümeti sorumlu görenler ise bayağı azınlıktaydı,sadece fakirleşiriz son süratle ama bu şartlarda iktidar değişmez diye düşünüyorum..:notr:
Bu arada geçen hafta Londra swap piyasasında TLUSD swap faizi bir ara %17.8'i vurup çekmiş. Neredeyse tcmb'nin teklif ettiği TL faizinin *430 bazpuan* üstü.
Eğer tcmb biraz daha zorlarsa sadece döviz piyasası değil para politikası da tamamen Londra'dan idare edilmeye başlayabilir.
Tcmb'nin güvendiği tek bir fiziksel kanun var. TL satürasyonu. Londra'da doları verip karşılığında TL alıp %17.8 faiz ödeyenlerin, çoğunluğu döviz spekülatörlerinden oluşan bir gruptan ibaret olduğunu düşünüyor olabilir.
Peki ya öyle değilse. Ya yılan kendi kuyruğunu ısırdı ve yemeğe başladıysa????
Rahatlıkla yasa çıkarıp geçmişe şamil yapabilirler...:)
Ama halkımızın zekasıyla ve de vereceği yanıtlarla başa çıkmazlar...:)
Dünyada işini gücünü bırakıp tüm enerjisini vergi ödememek için yollar bulmaya adayan başka bir halk bulmak zordur.
Eee. Bizim bürokrasi de bu halkın çocuğudur...
Yapar bir şeyler...