Otellerini satıp borcu kapatmayla ilgili haber ne zaman olgunlaşır. Bilgisi veya öngörüsü olan var mı?
Printable View
Otellerini satıp borcu kapatmayla ilgili haber ne zaman olgunlaşır. Bilgisi veya öngörüsü olan var mı?
Oteli borç için satmazlar... otelin içindeki 65 adet villadan bi kaçını satıp borç ödeyeceklerini açıkladılar son mali tablolarda... aşıda metni ilettim. otel 200 milyon Euro'dan satışa çıkardılar... O Paraya Halkalıdaki arsaya gökdelen dikerler GÖKdelen... o zaman hisse 15 cent değil en az 10 dolar olur... bu beklentide olanlar uzun vadeci borç ödemeye oynayanlar ise kısanın kısa vadecisidir..
Grup konsolide finansal tablolarını işletmenin sürekliliği ilkesine göre hazırlamıştır.
Grup ‘un 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla dönen varlıkları 117.344.242 TL ve kısa vadeli yabancı kaynakları 308.799.306 TL’dir. Grup ‘un net işletme sermayesi 191.455.064 TL negatife dönmüş olmakla birlikte, Grup Yönetimi yabancı kaynaklarına ilişkin 10.500.000 USD anapara tutarlı kredinin ödemesine ilişkin Odeabank Anonim Şirketi ile protokol imzalamıştır.
Bu protokol kapsamında Alaçatı / İzmir de yer alan Resort Zigana Otel’de yer alan 35 adet villanın satışından elde edilecek nakit bedeller Grup ‘un kısa vadeli kredi borçlarını ödemek amacıyla kullanılacaktır. Yine bu protokol kapsamında ilgili villaların satışı için 28 Haziran 2024 tarihine kadar kredi borcunu karşılayacak tutar kadar satışın gerçekleşmemesi durumunda, kalan bakiye için Grup ile Odeabank A.Ş. vade uzatımı ya da borcun villaların ayni olarak Odeabank A.Ş. ‘ye devri hususu taraflar arasında görüşülerek karara varılabilecektir.
Yoldan geçen 10 kişiden birinde ya sasa ya hektaş ya da smart benzeri hisseler vardır. Tektu ne zaman yoldan geçen 100 adamdan birinde varsa hikaye bitmiş demektir. Bu hissede hikaye başlamadan fiyatlama beklemiyorum. Zaman lot miktarı artırmak için ilaç gibi geliyor. Böyle beklentili hisse çok fazla kalmadı borsada haydi hayırlısı kalemi kırdık yine. YTD sevgi ile kalın.
Zarar yazıp duruyor ama, duran varlıklarının ederi, şu anki fiyatının iki katı etmez mi ???
4,06 -- 4,31 ..... güzel makas...:halay:
Dün 4,15 lere kadar çıkar, endeksle beraber 3,83 e indir kapat..!!!!
Bugün tekrar uçan endekse rağmen sal 3,76 ya kadar..,,.,.,..,..!!!
Ne kadar zarar yazarsan yaz, .....san al,,,.,..
Varlıkların yıl sonu yeniden değerlendirmesi ile 6 lira etmesi gerekmez mi kaba bi hesapla..,,.,..,... !!!!!
bu kağıtçık.....
3.67 de işlem görüyor.
TEKTU ucuz ama gitmiyor.
Ocak ayı sonuna kadar, yeniden değerlendirme raporuna kadar bi halt , bi ...k olmayacak anlaşılan...
2,28..
Geçen yılki fiyatı, ederi......
Buraya kadar bekliyorduk ama..
Endekse rağmen direndi bugün.. Şimdilik..:oleyo::oleyo::plc::he:
Eğer firma batmadıysa, iç edilmediyse menkul ve gayrimenkulleri hiç mi değerlenmedi mi?
Memleketteki konut fiyat artışları enflasyon ortada iken!!!
Dibin dibi 2,98... değil mi ki....!!!!!
Bakalım daha nereye kadar gevşeyecek bu mendebur..
Endeks 6,500 seviyelerine gerilerse ...
2,28........
Eksiye gelirse bu kese kağıdı, hisse ederi oranında ilave para isteme:plc::drunk::oleyo:sinler..!!
2,62... devre kesti....
Olumsuz giden nedir yahu!!! Endeks kızıl denizden yeşillenmişken..
Şirketin içimi boşaldı....
Hırsız mı girdi...
Ayhan53; Yanlış hatırlamıyorsam bi ara senin hissendi...
Geçmişini sen daha iyi bilirsin...
Savaştı , faizler yüksekti , bütün hisseler düştüydü ; derken fiyat , bedevanın da bedavasına düştü.
Hisseye inanıp , güvenip de yatırım yapanın parası pul oldu
Yazıklar olsun....2,83 den kapadı (2023 yılını )
Sermayeyi yükseltme başvuru açıklaması yaptı geçen gün..
Hangi kârla...,,.,..,,.,..!!!
Tektu nun speği , akıllı ol aklını almasınlar.
2,97 de niye bekliyorsun , neyi bekliyorsun.
Turizm hisseleri yaz-kış demeden boyna yükseliyor....Sen geri geri gidiyorsun.
Yeter artık. Sen de bir atak yap.
Spek , sana bir hatırlatma ( Turizm hisseleri artıda )
Sabahtan beri 2,95 den , 1000 Lot , 1000 Lot , ....alıp duruyorum
1 kademe bile ilerlemedi namussuz.
Büyükler girmedikçe , ne yapsan boş
Benim alımlarım , sinek vızıltısı gibi , sonuç vermiyor
Uzun vade beklemek lazım
Erbapsan , değerleme yapacağım diye kap gönderdi. Hisse tavan yaptı
Bu da değerleme yapacağım diye kap gönderebilir.
Bence , kimse malını satmasın
Turizm hisseleri fezaya gitti. Bu bedava kaldı. Bu da gider
Sabırla beklemek ve mal kaptırmamak lazım
Büyük bir baskı uygulanıyor kanaatindeyim
Bu günler çok kritik
Mal kaptıran , yerine koyamayabilir.
Bugün spekten yüklü miktarda mal çaldım
Ben aldıkça , deli danalar gibi aşağı sürdü
O fiyatı indirdi ben aldım . Tekrar aşağı yaptı yine aldım
3,07 ye turizm hissesi mi kaldı. Hepsi uçtu gitti
Bunun bilançosunda zarar göründüğü için gitmiyor
Ama otellerinden birkaçını satınca ve değerlemesini yapınca zarar falan kalmayacak . Ayrıca pd / dd. si düşünce , bedavadan bile daha ucuza bir hisse olduğu anlaşılacak
Ben bu düşüncelerle yüklü miktarda giriş yaptım
Hayırlısı bakalım
Bugün , speği köşeye , fena sıkıştırdığımı düşünüyorum. Bana ucuzdan , baya bir mal kaptırdı ...Kağıttaki şu sıralar oluşan baskının sebebini buna bağlıyorum. Spek 3,06 ya düşürüyor. Ben 3,07 yazıp topluyorum.
Birkaç gün sonra , inşallah meyvelerini toplayacağım.
Spek çıldırdı
3,05 den mal veriyor , ben de kapıyorum
Zaten bugünkü çekişme spekle benim aramda
Şimdilik , o galip geliyor
3,10 dan kapanış yaptı
Hayırlısı. Beklemeye devam.
Bunların saat 15.00 da genel kurul toplantıları vardı. Ne oldu. İptal mi oldu , yapıldı mı , hiçbir haber yok. Kaçak güreşiyorlar. Turizm hisseleri 10 kat 20 kat yapmışken bunun ayni fiyatta beklemesi hatta düşmesi , olacak iş değil.
Turizm hisseleri uçmuş , gitmiş
Sanırım önümüzdeki yaz sezonunu satın alıyorlar
Bu , hala bön bön bakıyor.
Spek efendi , değerleme geldiğinde defter değeri 9 TL. lere yaklaşacak.
O zaman ne halt edeceksin , merak ediyorum.
Mızrağın çuvala sığmadığını görenler , hisseye hücum edebilir. Dikkatli ol.
Alaçatıdaki arsaların , metrekare fiyatlarına , villaların otellerin fiyatlarına bakmanı tavsiye ederim.
Fiyatlar uçmuş. Şirketin varlıkları katlanarak artmış. Sen hala, milletin elinden hisseleri 5 yıl önceki değerinden almak için , hisse fiyatına baskı yapıyorsun.
İnşallah , yakında oyuncağını elinden alan birileri çıkar da , arkasından aval aval bakarsın
Tektu nun şu anki 3,12 birim pay fiyatından , piyasa değeri 936 Milyon TL. ediyor.
Şirketi satın almaya kalksak , kaç para ister acaba ?
Alaçatı daki otel ve villalardan oluşan kompleksini 200 Milyon Euro ya satışa çıkarmıştı
Güncel kur fiyatı ile 6,6 Milyar TL...( 22 TL hissebaşı fiyat ) . Diğer varlıklarını da satsa , ( onların ederini bilmiyoruz )... hissebaşı ederi 30 TL ye yaklaşır.
Hadi , yarısı balon olsa , yine de 15 TL. gerçek birim pay değeri vardır , diye düşünüyorum.
Hisse şu an 3,12 TL. Yani ederinin 5 de 1 i fiyattan işlem görüyor diye hesapladım.
Başka bilgisi olup da katkı sağlayacak yatırımcı arkadaşlar varsa , görüş bildirirlerse sevinirim
Belki de hesaplamalarım yanlıştır , bilmiyorum. Kimseyi de yanıltarak vebal altında kalmak istemem
Katkılarınızı bekliyorum.
Birçok hisse tavan , yeni halka arzların çoğu tavan , borsa yükselmiş.
Bu mendebur yerinde sayıyor. Bunun yükseliş sırası ne zaman gelecek.
Ucuz hisse diye aldım. Aldığıma pişman oldum. Neyse yarına bakalım , yarın belki de sıra buna gelir. Nasip.
Şirketin hem banka borcu hem vergi borcu bayağı birikmiş hünerli ellerde.. Sermaye tavanını yükseltiler. Bedelli mi yapacaklar acaba, gerçi şok daha önceki bedelliyi onaylamamıştı. Belki tahsisli sermaye artışı düşünüyorlardır ve bunun için hisse fiyatını aşağıda tutuyor olabilirler: daha ucuza kendilerine veya ahbaplara hisse ihraç edip ortaklık oranlarını yükseltmek için olabilir.
Batsa da herkes kurtulsa , şeref yoksunu spek ve avaneleri
Küçükçekmece’deki arsa, Kurtköy’deki gayrimenkul, Çeşme’drki hotel ve villalar. Bunların hepsinin bugünkü toplam güncel değerini bilen var mı?
Sudan ucuz bence. Su satın alsan daha az kar edersin. Şirketin fiyatı 4 TL ve bugünkü piyasa değeri 1.2 Mr TL..... Şimdi ufak bir hesap yapalım.
Varlıklar
- İstanbul Küçükçekmece'de 37 dönüm arsa var. Sadece bu arsanın güncel rayiç bedeli tahminimce 1,5 - 2 Milyar TL civarındadır.
- Trabzonda iş merkezi ve tesis olarak gözüken işletmenin güncel rayiç bedeli yine tahminimce 400 Milyon TL civarındadır.
- Alaçatı'daki 80 dönüm arazi üzerine kurulu ve mülkü şirkete ait olan otelin (en büyük varlık) güncel rayiç bedeli yine tahminimce 4 Milyar TL civarındadır.
- Sadece markayı satayım desen bile, hava parası olarak 1 Milyar TL eder muhtemelen.
- Diğer görece küçük mülkleri hesaba katmadım.. Buna rağmen 7,5 Milyar civarında bir varlık hesabı var benim nazarımda.
Yükümlülükler
- Şirketin 800 MTL civarında borcu var.
- Yaklaşık 135-140 civarında çalışanı var. Bugün dükkanı kapatayım desen 5 Milyon TL bile etmeyecek bir kıdem tazminatı yükümlülüğü doğar.
2023 yıl sonunda yapılan değerlemeleri muhtemelen Mayıs 24 raporlama döneminde göreceğiz. Yukarıdaki basit hesaba göre 7,5 Milyar TL varlık hesabından 1 MTL borç düşsen bile, bugün dükkanı kapatsan, şirketin şu anki ederi 6 Milyar TL'nin üzerinde olması gerekir. Şu an 1 Milyar TL piyasa değeri ve 4 TL piyasa fiyatı olduğunu varsayarsak, bu hesaba göre fiyatlamanın 25 TL seviyesine gelmesi gerekir.
Son 3 aydır çok ciddi yabancı girişi söz konusu. Citi, son 3 ayda elindeki 2 milyon lotu, 13 milyon lota çıkardı. muhtemelen mart 24 dönemi içinde, hissedeki en büyük 5 aracı kurum içine girecek. Hülasa..... Yol uzun ama ışık göz kamaştırıyor... Bekleyen kazanır nazarımca.
Tamamen kişisel görüşlerimdir ve yatırımcı tavsiyesi değildir....
Bir sosyal medya sayfasında, Şirketimiz hakkında "konkordato ilan edeceği" yönünde açıklama yapıldığı bilgisi edinilmiştir. Tamamen gerçek dışı olan bu açıklamaya iliskin olarak gerekli düzeltmelerin yapılabilmesi için ilgili internet sitesi ile iletişime geçilecek ve gerekli yasal girişimlerde bulunulacaktır.
Bu açıklama Sermaye Piyasası Kurulu'nun ll-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "Haber veya Söylentilerin Doğrulanması'' başlıklı 9.maddesi kapsamında yapılmaktadır.
Kamuoyunun bilgilerine sunulur.
Saygılarımızla
Buraları canlanacak galiba