Güzel bir bakış açısı abi...
Printable View
Güzel bir bakış açısı abi...
Dün konuşmalarda geçmişti abi, sağlık bizlere beleş verilen hazinelerden çocuklar diye hatırladın mı
beleş ama fiyat olarak paha biçilemiyor
bunlardan biri de zaman
Sıralama yapacak olursak,
Çoluk çocuk aile eş dost
Sağlık
Zaman
Bunların yokluğunun telefisi yok abi, bir kaybettin mi geri alamazsın.
ama borsa öyle mi
5 den sattığını 6 dan geri alabilüsün
Evet abi. İnan şu an balıkçıdayım, kızım palamut istemiş. Kendim dünkü yemeği yedim.
Palamutun kilosu yirmi beş lira. Kırmızı etten çok daha ucuz. Kılçığı da çok az palamutun. Karadeniz ya da dondurulmuş Norveç, ikisi de güzel. Pişirip veriyorlar size balığı.
Eve yeni geldim balıkçıdan abi. Bize verilenleri kaybetmedikçe anlamıyoruz belirttiğiniz öncelik sıramızı. En başa portföyümüzü koyuyoruz, diğer maddi varlıklarımız, arkadaşlarımız diye devam ediyor liste... Sonra bir gün bize bir telefon, bir haber geliyor ve alt üst oluyor önceliklerimiz.
Bir de ebeveyn olmanın insana yüklediği sorumluluklar var. "Anne, baba" çok ağır kelimeler, omuzları çatlatır.
Dört kişilik bir aile olarak gece yattınız, sabaha dört kişi uyandınız... Zenginsiniz!.. Dünyanın en zengini sizsiniz... Sizden mutlusu yok evrende... Baştaki 1'den bahsederler, bu o işte!.
Mizansen değil... Biraz önce bana bir telefon geldi akrabamdan. Kızı Isparta'da üniversitede okumakta, ev kirasını kaç zamandır ödeyemiyormuş... Gelecek ay para göndereyim çocuğa, dedim... Hadi aralık!
Günaydın cümleten... Uzun vade beklemeye alıştığımdan olmalı sabahları Dow futurelere, doların durumuna filan bakmaya üşenir oldum.
Borsa bizim için bir heyecan mı, gelir kapısı mı; bir karar vermemiz lazım.
Borsa evimin kirasını ödesin bana yeter, diye tevazulu bir istekle borsaya başlayan bir tanıdığım daha sonra hırslarına yenik düşmüştü.
Hırs, başta alt etmemiz gereken bir duygu.
Ekranlarda hisselerin yeşil, kırmızı ışıkları küçük yatırımcıyı hipnotize etmek için yanıp sönüyor olmalı.
Anlık borsa yorumu yapanları sahadan canlı yayın yapan spor spikerlerine benzetiyorum.
Uzun süreliğine hisse alanlar bu spikerleri dinlediklerinde üç vakte kalmaz günlük alım satımcıya dönüşürler.
Acemi çaylak olduğunuzu kabul edin, ama bir profesyonel gibi adım atın...
Şimdi ben, "Doların bu hareketine ve MSCI'nin dünkü eksisine rağmen borsamız güçlü duruyorsa bu olumludur." desem ne önemi var ki?
Önemli olan bugün ne kazanacağım değil üç ay, altı ay, bir sene sonra ne durumda olacağım.
Sözlerim profesyonellere değil, kendini profesyonel zannedenlere.
(El elden üstündür.)
- Dubukaa dubukaa dubooo!
- ZIBAMMM ZIBAMMM ZIBAMMM!!!
- TEK, yapma şöyle hareketler. Yazını ciddi ciddi okurken... Olmuyor!
- Biz heyecanla BİST, Dow Fut, Dax, ABD on yıllıklara filan bakarken bu arkadaş seansın en gergin anlarında palamuttan bahsediyordu öğlen.
- Dört aydır hissede bekliyor garip, bunlar hep ondan oluyor. Sokaktan araba geçse buna eğlence.
- Bu arkadaşı şiir, roman köşesine alalım.
- TEK, yeni şiir yok mu? At da okuyalım ha ha ha!
- TEK, senin grafiklerini yeğenim inceliyor ha ha ha!
Kar yağdı yazı yabana. Yılın ilk karı. Nicedir üşüyen toprak bembeyaz yorganın altında derin uykulara daldı.
- Şimdi de tabiata sarıldı, pastoral şiir mi bu?
Sınırımız gökyüzü! Stop noktamız bulutlar.
- TEK, çok şairane bir BİST yorumu oldu; ama, şairler genelde parasız insanlardır.
Borsa, hisselerle yolculuğa çıkmaktır. Yolculuk uzun soluklu gidişlerdir, şehir içinde dolmuşa binmek değil.
Tabii uzun yola düşeceğiniz aracı da iyi seçmelisiniz. Stepnesi olmayan, bakımsız bir araçla yarı yolda kalırsınız.
Bu konuları hepiniz iyi bilirsiniz, ama bir de benden duyun istedim; çünkü, bildiğimiz bir gerçeği bir başkasından dinlemek bize iyi gelebilir.
Temkinlilik yaşamımızda başköşeye kurulmalıdır. Trajedinin vuracağı damga sadece bizimkine değil ailemiz, çoluk çocuğumuzun tertemiz gözlerine de değecektir.
Buradan bir 20-30 bin sermaye kazansam araba alım satımına başlayacağım.
Hayatla haşır neşir olmak lazım.
İstanbul'dan getirir, burada satarım. İstanbul ve İç Anadolu arasında %10 fiyat farkı var kafadan.
Ayda iki araba satsam dört bin lira kâr kalır bana.
Para olsa 100 binlik araba alıp satsam kâr marjı artar. "Para parayı çeker."