Buna engel olmanın tek yöntemi kayıtdışı paranın engellenmesidir.
Bütün kötülükler kayıtdışı paradan beslenir!
Rüşvet HİMMET Bağış... adı değişse bile özü değişmez kayıtdışı paranın...
Printable View
Demirağlarla yurdun dört bir yanını örme hedefinden ayrılıp, küresel petrol ve otomotiv endüstrisinin açık pazarı haline gelme sürecimiz gerçekten çok vahimdir.
50li yıllarda küreselleşme kavramı yoktu. 80lere geldiğimizde bu sefer küreselleşme icat edildi. küreselleşmeyle birlikte sermaye hareketlerinin serbestleşmesinin de tamamen önünü açılarak (24 ocak kararları) ülke dışına kaynak ve servet transferinde yepyeni bir dönem açılmış oldu.
adamlar ülkeye cehaleti hakim kılmak için yemin etmişler. vicdanı olan her Turk vatandaşı şu aşağıdaki kanunu çıkaran zihniyeti sorgular, yapılanın ne kadar vahim bir hata olduğunun farkına varır. bugun Üskudarda olan kazayı ve benzerlerini bu ülkenin başına musallat eden bu zihniyet. milli ve yerli olduğunu iddia eden bir zihniyet böyle yapmamalıdır. ama yapıyorlar. milli ve yerli değilller. çok net. ülkesinin vatandaşiının can güvenliğini düşünmeden kanun çıkaran zihniyet ülkenin başına gelen en kötü şeylerden birisi. böyle saçma kanunları çok kolay çıkaran bir ülkenin artık köye dönmüş bir şehrinde ev almayı tartışıyoruz burada.. manzara bu.
-----------------------------------
http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi...zammi-2165694/
"Yeni yönetmelikle yolcu otobüsü ya da yük kamyonu kullanacak şoförlerdeki üst yaş sınırı 63'ten 66 yaşa yükseltildi. 26 yaşından küçüklerin şoförlük yapmasına ilişkin yasakta ise değişiklik yapılmadı. Yapılan bir diğer kritik değişiklikle yolcu otobüsü kullanacak şoförlerde aranan lise mezunu olma ile yük kamyonlarının şoförlerinde aranan en az ilkokul mezunu olma şartları tamamen kaldırıldı. Buna göre artık ilkokul ya da ortaokul mezunu şoförler yolcu otobüsü kullanabilecekler."
--------------------------------------
Üsküdar da otobüs durağa girdi
İstanbul Üsküdar'da özel halk otobüsü durakta bekleyenlere çarptı. Otobüsün durağa girmesi sonucu ikisi kadın 3 kişi hayatını kaybetti, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, kazaya özel halk otobüsü şoförünün durağa yanaşan İETT otobüsünün önüne geçmeye çalışması nedeniyle olduğu iddia edildi.
http://www.hurriyet.com.tr/son-dakik...r-var-40727966
son yıllarda hukumetin harcamaları mesela ne kadar kayıt altında.. hangisi denetleniyor..
neredeyse hiç biri. denetim filan yok.. her şey göstermelik..bu zihniyetteki adamlar ülke genelinde bu kadar yolsuzluk ve rüşvet yaygınken bunlara karşı hangi ciddiyetle savaşabilir ki!!
konumuzla direkt alakası olduğu için söylüyorum (diğer konuları da yazmak sayfalar tutar!): ötv ve benzeri vergilerle deprem konusunda ülkeyi hazırlıklı hale getirmek için ek para topladılar.. ama bunları toplanıldığı amaç için kullanmadılar.
bu yetmedi, deprem toplanma alanlarını avm yaptılar.. vatandaşı düşünselerdi bu kadar vahim yanlışlar yapmazlardı.. hata demiyorum bunların yaptıklarına zira yaptıkları her şey bilinçli biçimde yapılmış şeyler.. yani deprem için toplanmış bir parayı BAŞKA bir şey için harcamak ancak bilinçli yapılabilecek bir eylemdir. bilinçli kötülük.
müteahhit yine destek istiyormuş..
yeni zamlar ve vergi artışları icat edecekler (vatandaşa) demektir bunların sübvansiyonu için karar alınırsa..yalnız adamlar ceplerine girecek parayı ne kadar çok düşünüyor değil mi? takdir etmek lazım adamları, emlak lobisi olarak gücünü en tepelere kadar duyurabiliyor, projeksiyon yapıyor geliri düşeceğine dair ve bu gerçekleşmeden hemen destek istiyor..
------------------------------------------------------------------
http://www.businessht.com.tr/ekonomi...destek-istiyor
Zorda kalan müteahhit yine destek istiyor
"Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) yayınladığı Ocak 2018 İnşaat Sektörü Analizi'nde, "Göstergeler, geçtiğimiz yılın belirli aylarında artış gösteren konut talebindeki canlanmanın kalıcı olamayabileceğine yönelik endişeleri artırmaktadır." denildi.
Müteahhitler, yurt içinde yükselen enflasyon, faiz oranları ve döviz kurları ile harcanabilir gelirde beklenen düşüşün talebi önümüzdeki dönemde de sınırlayabileceğini düşünüyor."
Beyaz yakalılar bir destek atsın.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
beyaz yakalılar henüz olayın vehametini kavramamış durumdalar.. kavradıkları zaman mevcut zihniyetin dış borca ve betona dayalı olarak kurguladığı ekonomik sistem sarsılır.
bunca yıl beleşe ve terlemeden büyümenin faturası olacak.. yıllarca şimdi ki gibi tam dibe batmadan ama sürünerek de devam edebilir.. sonuçta değişen bir şey yok, yabancılar net olarak gelişirken biz sadece zaman kazanmaya, kaçınılmazı geciktirmeye çalışıyoruz.
diğer yandan beyaz yakalılar gittikçe artan oranlarda ev almak için verdikleri para ile bunun karşılığında elde ettiklerini daha çok sorgulayacak. elde ettiği sadece kümes gibi bir evse ama sokaklarında huzur yoksa, yeşil alan yoksa veya yeterli değilse, trafik yanlış politikalarla bir kabusa dönüşmüşse sorgulama artacaktır. bunun çoktan başladığını görebiliyoruz, psikolojik bir şey zira insanoğlu değişen şartlara uyum sağlamak istemiştir daima, evrimsel bir refleks.
müteahhitler oldukça metodik araştırmalarını yapmışlar.. öngörülerine göre "harcanabilir gelirde düşüş" bekliyorlar. aşağıdaki gazete alıntısında beton lobisinin buna ilişkin ifadesi boldlanmış durumda.
yanii... halk fakirleşiyor..vicdansızlığa bakın.. halkın fakirleşmesini bekliyorlar.. ama kendileri fakirleşmemek için hukumetin kendilerine destek olmasını istiyorlar..
evet.. net olarak durum bu. bu duruma hukumet destek olursa kimin tarafında olduğunu gösterecek.. halkın zenginleşmesi mi, yoksa beton lobisinin zenginleşmesi mi? hangisini tercih edecek ???
--------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.businessht.com.tr/ekonomi...destek-istiyor
Zorda kalan müteahhit yine destek istiyor
"Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) yayınladığı Ocak 2018 İnşaat Sektörü Analizi'nde, "Göstergeler, geçtiğimiz yılın belirli aylarında artış gösteren konut talebindeki canlanmanın kalıcı olamayabileceğine yönelik endişeleri artırmaktadır." denildi.
Müteahhitler, yurt içinde yükselen enflasyon, faiz oranları ve döviz kurları ile harcanabilir gelirde beklenen düşüşün talebi önümüzdeki dönemde de sınırlayabileceğini düşünüyor."
Müteahhit maaş ödeyemiyorsa vay halimize…
http://bigpara.hurriyet.com.tr/bigpa...mize_ID986081/
İstanbul’da İSKİ su ve İGDAŞ doğalgaz borcu nedeniyle 580 bin evin suyu, 493 bin evin de gazı kesildi!
https://indigodergisi.com/2018/02/ig...ogalgaz-borcu/
Bir akrabam asagidaki evi 800 bin TL ye kismen pesin kismen banka kredisi ile 2008 de aldi
Simdiki fiyati 1,100,000 TL
Adamin kayiba bakarmisiniz?
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...40529237/detay
Duyun-u Umumiye modeli!
Avrasya Tüneli'nde kesilen TRAFİK CEZALARI da şirketlere gidiyormuş!
'Yavuz S. Selim Köprüsü zaten kanun namına işliyor. Büyük araçlara alternatif bütün güzergahlar yasaklandı. Kanun namına yüksek ücretler alınıyor' diyor.
https://pbs.twimg.com/card_img/95780...g&name=600x314
https://ahvalnews.com/tr/avrasya-tun...ere-gidiyormus
O camlar nedir öyle kabus gibi tek parça cam takamamışmı mütahit?? Elindeki fazla çerçeveleri değerlendirmek istemiş heralda :wu:
Sadece bu yüzden ben bu evi bırak satın almak kiralamam bile. Ayrıca pazarlık payı var ancak 700 800 e gider şimdi o ev yani 800 e bile zor satar şu an. Ama 10 yıl kira ödemedi o işte karı :) Aidatıda kira gibidir buranın şimdi :vk:
şehiriçine geniş bulvar/cadde yapmakla, ülke çapındaki taşımacılığın demiryolundan karayoluna kaydırılması tamamen farklı işler.. barbaros bulvarı, vatan/millet caddeleri 60-70 yıl öncesinde lüks gözüken geniş caddelerdi ama doğru iş oldukları sonradan kanıtlanmış oldu.. karayolu taşımacılığına öncelik verilmesi ise tamamen amerikan çıkarlarıyla alakalı, herif sana kamyon, otomobil, lastik falan satacak, bu yüzden tren yolunu öldürmüş, kendine göre haklı.. buradaki ihanet ülkenin idaresini amerikalılara teslim etmekte
hele milli eğitim müfredatını amerikalılara teslim etmek ihanetin en büyüğü ama asla konuşulmaz.. bugün pisa testlerinde alt sıralarda kalıyorsak, bunun müsebbibi son 5-10 yıla ait olamaz- 70 yıl önce müfredatı amerikalılara teslim ederek ezberci yaklaşıma yol verenler, ve kalan 70 yılda bunu değiştirmeye teşebbüs bile edememiş olanlar.. son 30-40 yılı biliyorum, eğitim denince akla gelen konular- zorunlu din dersi (haftada 1 saat), imam-hatiplilerin öss katsayısı, üniversitelerdeki 3-5 bin kızın başörtüsü takıp takmaması vs boş işler (boş işler ama toplumu kutuplaştırıcı bir yönü de var).. 70 yıldır ezberci öğretime lafı olmayan, metodik düşünme yeteneğini geliştirmeye yönelik herhangi bir değişiklikle işi olmamış, bunlardan haberi bile olmamış kitle- bugünkü pisa test skorlarının başlıca sorumlusudur.. müfredatın amerikalılara emanet edildiğinden bile haberi olmamış olan kitle
Şehir içine bulvar açmak, o bulvarlar arabasız ve insansız kalınca şehre SANAYİ İMARI vererek göçün önünü açmak ....
Nufus patlayınca ; '' bak gördünmü , ne kadar ileri görüşlü bizim böyyüklerimiz, iyiki o yolları açmışlar !''
O bulvarları doldurmak için insan ithal etseydik!
türkiye, küresel hegemonya peşinde olanların bir numaralı deney labarotuarı olarak işlev görmüştür hep.. 24-ocak-1980 kararları, gelişmekte olan ülke ekonomilerinin dışa açılması konusunda ilk önemli örnektir.. 1989 tarihli 32 sayılı kararla getirilen finansal liberalizasyon yine bir ilktir- getirilen finansal sermaye hareketleri serbestliğiyle '93 spekülasyonu ve '94 krizi yaşandı (ve bu kriz 3-4 yıl sonraki asya krizinin ön gösterimi gibiydi, aynısı asya'da tatbik edildi).. 28-şubat-97 olarak bilinen irtica karşıtı süreç, 3-5 yıl sonra başlayan (9/11 sonrası) küresel islam karşıtı kampanyanın ön çalışması gibi bir labarotuar çalışması oldu
70'leri efsanevi mit başkanı fuat doğu- ben cia'nın şubesi olarak çalıştım' demişti.. 74 kıbrıs harekatı gen-kur başkanı, amerikan yardımı kesilince- askerin don lastiğini bile heriflerden alıyoruz' demişti.. askeriye, istihbarat, milli eğitimi, sanayi planlaması, şehirleşme vs herşey amerikan çıkarlarına teslim edilmiş, ekonomi her daim imf kontrolünde.. 70 sene sonra egemenlik haklarını geri almaya kalkan bir ülke var, üstüne gelmeleri normal.. lakin her tür planları boşa çıktı son 5 yıldır, paniğe kapıldılar, türkiye kaybedilemeyecek kadar önemli bir jeo-stratejik konuma sahip :)
Sanayileşmeyi becerebildiğimizi kim söyledi ?
Şimdiki gibi , o dönem politikacıların nufus patlatarak İstanbul rantı sevdasıdır!
siyasal islamcı kafalar ne hoş değil mi? her daim adamlar uçuyor..bir kere karar verin abd yi seviyormusunuz yoksa sevmiyormusunuz ? biat ettiğniz tipler sizi dolduruşa getiriyor ama washingtondan çağrıldıklarında koşa koşa gidiyorlar..
osmanlı özlemi ile tutuşan bu adamlara sorsan osmanlıyı ornek gösterecekler.. bilmezlerki osmanlının son dönemi, ve evet abdulhamit dahil, ekonomik olarak tamamıyla batının boyunduruğu altında kagıttan bir kaplandı.. kuvveti olmayan, halkı padisahların 600 yıllık devrinde cahil bırakılmış bir devir. nihayetinde işgale uğradı.. milli güçler ülkeyi işgalden kurtardı, kapitülasyonları kaldırdı, ama din ve ecdat sömürüsü yapanların elinde son 70 yılda ülke potansiyelini asla gösteremedi.
şimdi, 15 yıl sonra, muhafazakar iktidarların en muhafazakarı ve aşırısı olan kendi dönemlerinde, her konuda mesele çözmek yerine yeni meseleler oluşturmuş durumdalar. ekonomi, dış politika, istediğiniz alanı alın, geriye gidiş var. eğitim konusu ise en buyuk iflaslarldan birisi. tek amaçları dindar nesil yetiştirmek.. rasyonel akıl oluşmasına engel olmaya çalışıyorlar zira dogmaların rasyonel sorgulamada şansı kalmıyor..
https://pbs.twimg.com/media/DU5rPu5VMAAQ_kc.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/DU5ry9WV4AATC9G.jpg:large
Top 10 Greatest Inventions of the 19th Century
http://www.toptenz.net/top-10-greate...th-century.php
Sen yüzlerce yıl o kadar geniş toprağa ve 400 yıl elinde tuttuğun o kadar Arap petrolüne rağmen Tezek Çağı'nı aşıp, ciddi hiçbirşey üretememişsin, sonra topraklar Lozan'da gitti, kalkınamadık diye zırvalıyorsun...
abd nin en buyuk amaçlarından birisi kitleleri din gibi mitolojik unsurlarla kontrol etmektir.. zira en aklı başında adamı bile bir cemaate dahil ettiğinde aklını kullanmadığı biliniyor, son dönemde canlı canlı yaşadık bu olayı ülkece.
peki abd neden bu kadar ister, veya batı diyelim: zira milyonlarca insanı kontrol etmek zor. ama baştaki cemmat liderini kontrol ettinmi perde arkasından, o zaman işler kolaylaşır. nitekim TR de bu olmuştur yıllardır.
bu arada unutmadan eklemek lazım.. gecenlerde milli eğitimden bir zat 90 lı yıllardaki sınav sistemini övdü ve tekrar o yöne gidilmesinin yararlarını anlattı..
neticede biraz vicdanı olan insanlar eğitim sisteminde duzgun şeyler yapmayı geçtim doğru dürüst şaibesiz sınav yapamayan bu zihniyetin eğitim politikalarında tam bir iflas yaşadığını görüyor.
Bilumum komplo teorilerine hakimsiniz.sizden iyi senarist olur.bol soner yalcin ile yalcin küçuk kitaplari hatmet missiniz.
70 yıl sonra demişsiniz
şimdi egemenlik haklarını 70 sene önce kim verdi diye sorarlar adama
Baktım O zaman başbakan kim diye Adnan Menderes çıktı.
Bence bi daha düşün
geleneksel karne mevsimi.. mevcut zihniyetin karnesi - 2017:
** şehirleşme -- sınıfta kalıyorlar. tam anlamıyla rant ve emlak lobisine teslim..10 üzerinden 2... hatta buna sıfır bile verilebilir.
** ekonomi -- zayıf--10 üzerinden 4.
ekonomi sürekli ağır vergi yükü ile bütçe denkleştirme esasına dayanıyor. israf üst seviyede..rant ve emlak lobisine teslim olmuş bir ihale mantığı var. şeffaflık neredeyse hiç yok. dış borç çok artmış durumda. ekonomik kırılganlık üst düzeyde. adam kayırma ve liyakatsiz atamalar çok yaygın.
** dış politika -- son dönemde iyileşme var ancak bunda da rasyonel akıl çok geriden geliyor. şu anda eskiden burun kıvırdıkları cumhuriyet politikalarına biraz daha yaklaşmış durumdalar. ancak sorunların bu derece buyumesine de kendi katkıları oldu..
10 üzerinden 4.
**eğitim -- bu konu da da zayıf not. hatta 10 üzerinden 2 seviyesinde notları. sıfırı hakettikleri de bir gerçek aslında.
sınav sisteminden tutun müfredata kadar ülkenin muasır seviyelere ulaşmaması için adeta özel olarak tasarlanmış.
Konut kredisi faiz oranları güncellendi. 2018'in Şubat ayında 10 yıllık faizlerde 3 bankada yükselik, 5 yıllık faizlerde ise 2 bankada yükseliş yaşandı.
https://emlakkulisi.com/konut-kredis...at-2018/561534
yalnız şu temsili resime bir bakın.. buradan tanker mi geçecek!!. işleri güçleri yalan dolan. güya kanal istanbul halkın güvenliği için yapılıyordu.. oysa rant için yapıldığı çok açık. aşağıda projenin bölgede konut fiyatlarına etkisi belirtilmiş. yeni bir haber..
--------------------------------------------------------
http://www.hurriyet.com.tr/kanalin-z...celer-40728366
http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/59...104c960b48.jpg
"2017 konut fiyatlarında ortaya ilginç bir tablo çıktı. Kanal İstanbul ve 3. havalimanı ile İstanbul'un en fazla değerlenen ilçesi yüzde 50'lik artış ile Arnavutköy olurken, Başakşehir'deki konutların değerinde değişim olmadı."
İstanbul 10 basarmış o zamanlar londraya. Londra 1910 da bile rezaletmiş. Zaten ortacağda da tuvalet yokmuş sokağa dökerlermiş tuvaletlerini.
Ayrıca gelişmişlik ölçüsü araba ve modern diye adlandırılan şehilrler mi ?
Keşke hep öyle kalsaymışız ahşap evler koyunlar keçiler doğa. Trafik yok egzos yok kanser yok herşey organik.
Birde derlerki insanlık ileri gidiyor. Tam tersi geriye gidiyoruz her geçen sene. Teknoloji insanlığı daha geriye götürüyor bence.
https://i.hizliresim.com/NZEVpL.jpg
Londra ortaçağ temsili :oleyo:
menderes kim ki ? tek parti chp'den ayrılan bir toprak ağası değil mi ?? ben mi ezbere idolleştiricem mendres, özal yada tayyip'i ?? bu teslim anlaşmaları 1944'den başlayarak 1947- 1949 tarihlerini taşıyor, nato'ya giriş ve öhd vs diğer bissürü anlaşmalar da menderes dönemine.. inönü yada menderes diye bir ayrım yok yani.. stalin sizi hüpleyecek' diye kandırmışlar bunları, sesi çıkamayacak zayıf bir ülkeydik ekonomik, askeri ve sosyolojik bağlamda.. menderes devletin din üzerindeki baskılarını hafifleterek sempati kazanmış ahali nezdinde- ezan'ın türkçe olması zorunluluğunu kaldırarak vs, başkaca bi numarası yok bence
s.yalçın yada y.küçük'ün çoğu kitabını okudum, 24-ocak, 1989 yada 28-şubat'ta türkiye'nin küresel hegemonlar tarafından deney laboratuarı olarak kullandıklarına dair bir teorilerini okumadım, duymadım (yani bu tezin patenti bana ait- başkalarından duyduğum fikirleri yazmam)
reis, batıya olan bağımlılıkları kırmakta devrimsel işler yaptı- imf'yi kapı dışarı etmesi yada cia/gladyo enstrümanı olan fetö'yü devletten temizleme girişimi gibi.. bunları yapabilmek için derin devletin batıcı olmayan kanadıyla koalisyon yapmak zorunda kaldı, demokrat olma iddiasını bıraktı, 90'ların ceberrut devlet anlayışı geri geldi.. geçici olsaydı bir anlamı vardı ama artık hoş görülme limiti aşıldı, hele seçime mhp'yle ortak liste falan olarak girecek olursa, asla oy vermem (ilk oyumu 2014 seçimlerinde vermiştim)
Yeterince ithal etmediğimizi düşünen varsa,bol bol gezmelerini öneririm.Pekçok yer Suriye işgali altında.Suriye İstanbul'u işgal ettiğine göre bizim de Afrin,Halep'i falan işgal planımız olması lazım.Afrin'den ev almak ne kadar doğru bir yatırım diye başlık açsak mı?
Neden kanser yokmuş? Belki de insanlar kanser olacak kadar dahi yaşamadığı için mi?
Su çiçeğinden vs. Ölüyormuş....
Herşey organik. Ama o zamanlar açlıktan kaynaklı hastalıklar şimdikinden daha fazls imiş....
Daha iyiymiş degil mi o zamanlar...😂😂🤣😂🤣
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarihe dair bir eleştiri bir görüş belirtirken o tarihi tüm detaylari ile ele almazsaniz yanılırsınız...
Ör rusyanin 2. Dunya savaşı sonrasi TR'den Kars, Ardahan'ı istediğini göz ardı edersen Boğazlardan hak talep ettiğini bilmezsen o zamanki herşey yanlış gelir...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
diğer ülkeleri hiç bilmiyorum ama türkiyede insanların ruh sağlığı hiç iyiye gitmiyor % 100 eminim.
tv ye bakıyorsun bi ok yok.
hergün her saniye üst akılın oyunları nasıl bozulur tiyolarr... az sonraaa..
kim daha çok kaşıyıp okşayıp atarsa o tutuyor.
inek şabanlı günleri arar olduk o derece. en azından gülüyordu insanlar.
diyeceksinki tv de tonla kanal var hangisini beğeniyorsan aç izle. iyide ben ailemle bir araya gelemicekmiyim ? oturup bir çay içemeyecekmiyiz.
babam haberci annem dizi ben zaten tv izlemem dedem haberci vs vs.
yani şu şartlar altında 5 kişilik bir ailenin akşam hep birlikte oturup mısır patlatıp tv keyfi yapması imkansız.
ve bence bu bilerek yapılan birşey !
Bence bu konutları yapmak için 50 milyarlık kanala gerek yok. Biz yine konutları yapalım. Eğer kanal konutlar içinse küçük ucuz bi kanal yapıverelim.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.