Dostum lütfen benimle muattap olma.
Bak senin arkadaşın Webster mi ne var git onunla muattap ol.
Yoksa ben de gelir sizin forumda size cevap yetiştiririm.
Akbank sistemleri gocmus..
Syg,
Asıl büyük zam dalgası yoldaymış.
Hepimize geçmiş olsun.
Ucuzdan mal alıp depolamak en iyi getiriyi sağlayacak galiba.
https://www.dunya.com/ekonomi/fiyatl...-haberi-627126
İlk kurşun atıldı, crash tüm hızıyla tünelin diğer ucunda !
https://www.youtube.com/watch?v=v7lvmQSFrI4
Iste bu nedenle bir cok kisi oran paylasmiyor olabilir...
Syg,
Bence çok elzem olan ihtiyaçlar haricinde harcamamak en iyisi.
Kış için şimdi dondurucuya taze sebze stoklamak , bir de yedek akçe bulundurmak gerek. Hastalık ve ekstra ısınma, elektrik, yakıt, okul vb. gibi giderler zamlanacağı için. En çok standart giderler artacak gibi.
Zor bir kış bekliyor ortadireği...
Ben şahsen bazı harcamalarımdan vaz geçtim. Tatil iptal. Eve alınacak bazı eşyalarda iptal.
hem hali hazırki durumdan rahatsız... hem de kaç seçimdir hep fiyasko hep fiyasko , hep kandırılma duygularına kapılmak...
halkı bir türlü ikna edemeyen ,halla oy oranı güdük bir baş muhalefet partisi...
şu an yaz tatilinde tele1 'den Can Ataklı diyor ki , Ermenistan'a bakın , orada ağır bir savaş, yenilgiye uğramış, büyük bir toprak kaybetmiş... bir başbakanları var ... insan inanabilir mi ,erken seçim oluyor ve yine iktidar olabiliyor...
o neden baş muhalefet partisi dikkatli olmalı ,uyanık olmalı....tabi ki seçmeni de...ben de aynı fikirdeyim...
baş muhalefet , boş muahalefet ve hamaset yapmamlı...
yanlışkılka erken seçim olurda kaybedilirse o son seçim olur...
Allah muhafaza diyorum...
Aynı fikirdeyim. İhtiyaç olmadığı halde zam gelecek saikiyle mal almak - depolamak aslında enflasyonu körüklüyor. Aksine , acil olmayan ihtiyaçları ötelemek , bazı mallardan vazgeçmek piyasayı sakinleştirecektir. Misal ; 1 yıldır daire bakıyorum. Tam buldum derken emlakçıların ( bloomberght şarlatanlarının haberleriyle ) gazıyla %10 zam koyuyorlar. Piyasaya bakıyorlar bu fiyatlardan haftalık arayan sayısı düşüyor mu yükseliyor mu diye. Ben de '' madem oyun oynuyorsunuz, kiram düşük, daireye 500 vereceğime bu 500 le ben aylık 10-20 bin arası kazanç yapıyorum, içinden 1500 kirayı verir otururum '' diyorum.
Bu böyle gitmeyecek ; birilerinden diğerlerine servet transferi yapılmakta ve bitecektir.
Artık her ay kar-zarar hesabını geleneksel şekilde açıkladığım gibi bu ay da şu şekilde gerçekleşti.
31 Martta 8,27 den dolardan varlığı yüzde 20 enflasyona endexli mevduata yatırmıştım.
Aradan geçen ayda yüzde 1.666 dan üç ayda net 5 faiz aldık. Faiz kazancını Dolarla eşitlersek 8.27 lik dolarım 8,68 e karşılık geliyor. 6 günü de eklersek yaklaşık 8,70 e denk geliyor. Şimdi de 8.66 gibi...
Yani bu ayda kar-zarar hesabında neredeyse başabaş geçti.
Geriye kaldı 10 ay.
Bakalım zarar edecek miyiz....
Devalüsyon olmazsa aynı kalsa bile banka oran fon,bono,dolar vs. ile kafa yormadığımdan kafa ve zaman olarak kardayım.
Ancak satın alam gücü olarak dolarda da kalsan, TL mevduatta da olsan zarar kaçınılmaz.
Bu ülkede 8700 TL ye çalışmış olsan gerçekte aldığın para 1000 dolar...
Üstelik bu 1000 dolarla ancak en dandik araba satın alabilirsin.
Bu köle ücretlere karşın şöyle eli yüzü düzgün bir yazlık alayım desen Maima den pahalı.
Nusret ve günaydın ın fiyatlarına bakayım dedim
(şubeden şubeye fiyatlar değişiyor)
Kuzu kafes 825
Burger 85
Cola 250ml 25
Patates kızartması 30
Lahmacun 25
Ispanak 48
Mercimek çorba 26
Sosyalleşme meraklıları için hissedilen enflasyon yüzde 80 rahat vardır :) bilmemne cafe de çay içeceğim diye mekanın kirasını çalışanlarının masrafını yüklenemem ya dükkan kirası azalacak ya daha az çalışan olacak bir şekilde fiyat normal seviyeye gelecek
ABD’de süpermarketler artan gıda fiyatlarına karşı stok yapıyor
https://www.bloomberght.com/abdde-su...apiyor-2283802
Sizin yöntemi uyguluyorlarmış.:)
Esnafa gicik oldum..
Pandemideki is kaybini benden cikartma derdinde hepsi...
Gorunen o ki sadece ben degilim.
Palamutbuku'nu sever ve her sezon mutlaka bir bazen iki defa giderim.
Aldigim bilgiler temmuz ayi girmesine ragmen hala bos olmasi ve bunda esas etkenin fiyatlarin artik oranin genel tuketici kitlesi olan orta kesimin alim gucunu asmis olmasi...
Bir yerden sonra boyle olacagi belli idi.
Syg,
Prof osman muftuoglu 50 sinden sonra otcul olun dedi.yani et sut yok[emoji6]
Bu Akbank’ın olayı ne olacak forumdaşlar. Kimse parasına ulaşamıyor. Burnuma pis kokular gelmeye başladı.
Kimsenin çok çalışıp orta karar kazanmaya niyeti, zamanı veya tahammülü yok.
Fiyatları köklerim, kafamdaki karı alırım; olursa olur, olmazsa kaparım dükkanı giderim kafasında herkes. Yani işinize gelirse kafası. Sürümden kazanmak Türk esnafının enayilik olarak gördüğü bir iş biçimi. Daha az çalışıp daha çok kazanmak gibi bir ihtimal dururken niye daha çok kazanıp, orta karar bir gelire talip olsun ki kişi?
6 sene öncesinden bir ekşisözlük başlığı:
ayda 30 bin tl altı kazanırsam zarar ettim sayarım
Aynı modeller şu an o miktarı 100bin tl civarına çekmişlerdir.
Ben fazla kazanmak isteyen esnafı çok suçlayamam. Para veren var ki hala orada o işletme açık duruyor. Müşterisi olmasa kapatıp giderdi.
Yine konu hep dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Fiyatlardan şikayet edenlere aynı işletmeyi teslim etsem hiç şaşmaz 100 kişiden 99'u o işletmeyi aynı şekilde ya da daha gaddarca yönetir.
Emlak konusunda durum farklı mı sanki? Adam kafasına göre yazıyor 3 milyon, arayan olmadıkça daha da arttırıyor. İşinize gelirse.
Araba? Aynı...
Turizm, otelcilik? Yine aynı. İşinize gelirse... Sen almazsan birisi gelip illa ki alıyor o malı.
Bizim burada bir balıkçı var geçen sene ayaküstü konuşurken benim yeğen de maske işine girdi dedi. Geçen sene Nisan ya da Mayıs ayı idi sanıyorum ama emin değilim.
Tam maske kıtlığı zamanları ama devletin de maske dağıtmaya başladığı zamanlar olması lazım
1 milyon tl yatırdı demişti yine yanılmıyorsam. Dedim ki pandemi biterse ne olacak ya o iş patlarsa? Riskli değil mi dedim.
Dedi ki bana, birkaç ayda katlar o parayı sen rahat ol.
Millet böyle kazanıyor parayı. Çok büyük bir kısım da aylık 10bin tl'yi büyük para zannediyor...
Turlar 20000 istiyor bir kisi icin.bu paraya ne verecekler onuda merak ediyorum.herseydahil otelde[emoji39]
Akıllı adam kafası..2sene önce lokanta ile ev fiyatları birbirine yakindi.1 kat olsun diyelim.yani evde maliyet 80ise lokanta 150-160 TL idi.e lokantada güzel pişer lezzetli yenir diye 1kata katlanilir.lakin şu an iş 3-4 katına çıktı.dudu'dan misal alalım 1kg bonfile 140tl kasapta.et lokantasında yaklaşık 180-200gr porsiyonuna 75 TL yazarslar.ne yaptı 375tl ..400 TL .olmadı işte bu sebeple evde tıka basa yemek mantıklı.hepsi bı tarafa kerizlik gibi geliyor.ha lokanta 50 lira yazsa 4. Kişi gidersin bı şekilde 250 300 e kapatırsin işi.ama diğer türlü 400 500olur ..o da ağır kaçar Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bayılıyorum şu topiğin "millet aç aç" tandans lı yazılarına yaa..
1-2 kişi yazdı mıda herkes atlıyor muhabbete.
Alem adamlarsınız ya..Para fışkırıyor milletten siz neden bahsediyorsunuz .. :)
Ustat millet aç değil de memleketin her yeri de İstanbul gibi değil ..bir ara Anadolu'nun en Büyük ilçeleri dahil kasabaların bı ziyaret edin ..3 sene önce Edirne'nin bir köyüne yolum düştü .köyün en yeni arabası 2000 Toyota idi..her yer İstanbul gibi değil maaelsef ..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akbank hecklenmiş kimse hesabına giremiyormuş
Millet aç değil ki .
Derin dondurucu ve buzdolabı satışları yine patlamış bu ay .
Bugün Hamdi nin önünden geçerken gireyim mi diye düşündüm sonra o parayla 2 kilo antrikot 3 kilo tereyağ 4 lt ayçiçek 2 kilo domates alırken buldum